מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דםקארין07/11/2007
בוקר טוב דוקטור,
אני נמצאת ביום ה-27 לווסת, (ווסת אחורנה 12/10)
ב-26-27/10 היה מועד הביוץ שלי (יותר קרוב ל-27/10)
מחזור סדיר 28-29
1)האם אני יכולה כבר לבצע בדיקת דם לגילוי הריון?
או לחליפין האם אוכל לבצע בדיקת שתן
סקרנות.....!!!!
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות
פרופ' שחר קול07/11/2007בדיקת דם עשויה לגלות.
ולמרות זאת - עדיף להמתין לפחות 14 יום מיום הביוץ כדי לקבל תשובה אמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיול ופרוגסטרוןשסק07/11/2007
מה צריכים להיות ערכי ה- E2 והפרוגסטרון שמעידים על ביוץ קרוב?
לאחר 4 ימי טיפול במנוגון - E2= 521 pg/ml ופרוגסטרון 1.1 ng/ml. הזקיקים היו עדיין קטנים.
המשכתי עוד 3 ימי הזרקות ורציתי לדעת למה לצפות בבדיקת הדם הבאה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ' שחר קול07/11/2007חיבים לראות את כל התמונה, ובעיקר את גודל הזקיקים כדי לדעת.
למשל: רמת E2 כמו שלך יכולה לנבוע משניים - שלושה זקיקים גדולים לפני ביוץ, או מריבו זקיקים קטנים כמו שראו בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל השאלה היא...
שסק07/11/2007
לכמה צפוי ה-E2 לעלות במידה ורק חלק מהזקיקים אכן מתפתחים לזקיקים מובילים.
הרי עם הרבה זקיקים קטנים לא נעשה הזרעה כי אין טעם עדיין וגם עם הרבה זקיקים גדולים לא נעשה הזרעה עקב הסיכון מהריון רב עוברים.
מהם ערכי E2 ופרוגסטרון שמעידים על ביוץ קרוב עם 2-3 זקיקים מובילים?
תודה, שסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב גירוי שחלות
פרופ' שחר קול08/11/2007המעקב מתבסס על בדיקות דם ואולטרסאונד.
תפקיד רופא הפריון לעשות אינטגרציה של המידע.
בלתי אפשרי לתת תשובה חד משמעית לשאלה שאת מציגה בלי לראות את כל המכלול.
זקיק מוביל לפני ביוץ נותן בערך 700 פיקומול לליטר של אסטרדיול.
זה משתנה בצורה קיצונית בין אישה לרעותה, ובין מחזור למחזור כתלות ברמות ההורמונים האחרים, ובעיקר LH, ודינמיקת השינוי שלו.
זה גם מאוד תלוי במיגוון התרופות בהם עושים שימוש, אגוניסטים ל - GNRH, גונדוטריפינים ממקור אורינרי המכילים LH, ממקור הנדסה גנטית שאינם מכילים LH, או המכילים LH רקומביננטי.
תקצר היריעה כאן מלפרט את מכלול הנתונים שיש לקחת בחשבון כדי לקבוע את מועד הביוץ האופטימאלי.
בנוסף יש לקחת בחשבון את דינמיקת ה - LH בבדיקות המעקב, וכן להיות ערניים לעליה ברמת הפרוגסטרון.
מתנצל על התשובה הארוכה והסבוכה.
אבל, יש להודות - העסק מסובך מכדי לסכם אותו בכמה שורות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המעמיקה
שסק08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לתאומיםשירה07/11/2007
בוקר אור רופאים יקרים!
לפני כחודש החזירו לי 2 עוברים. רציתי שיחזירו 3 אך השתכנעתי מהמלצת הרופאה להחזיר שניים בלבד מהסיבה שהם "יפים". אני חשבתי דווקא משום שהם יפים, כדאי להחזיר יותר ובכך להגדיל הסיכוי להריון. באולטראסאונד, נצפה שק הריון אחד בלבד. מאחר ואני בת 40 התאכזבתי משהו, השתוקקתי לתאומים והריון מעוברים קפואים שהופשרו קשה יותר להשגה כך הבנתי. לכאורה היה סיכוי לתאומים לו היו מחזירים 3 עוברים? תודות. נ.ב מה קרה לעובר השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ' שחר קול07/11/2007הרופאה החליטה נכון, ויש לשבח אותה על ההחלטה, בעיקר בגיל 40. כל הכבוד!
מטרת טיפולי IVF להשיג הריון עם עובר אחד.
יש להמנע ככל הניתן מריבוי עוברים, כולל תאומים.
אין מקום לאכזבה, להיפך, מציע להודות לרופאה על החלטה אמיצה וטובה.
העובר השני לא השתרש ברחם, והתפרק.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים מופריםאור06/11/2007
האם זה נכון שתאים מופרים טובים הם תאים שבהן יש סיכוי מופחת לעוברים פגועים .
הכוונה האם בהפריה יש סיכוי טוב יותר ללדת ילדים בלי מומים קטן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי06/11/2007הפריה "לא טובה" תסתיים בד"כ בכשלון להרות או בהריון שיסתיים בהפלה.לעיתים נדירות ימשיך להתפתח עובר עם הפרעה כרומוזומלית ( ולא עם מומים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור06/11/2007ז"א שבהפריה אפשר למנוע מומים כמו תסמונת דאון אם אני לא טועה זו התסמונת הקשורה לבעיה בכרומוזונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםנני06/11/2007
ערב טוב,
האם החזרת עובר\ים כרוכה בכאב ?
בעבר עברתי הזרעות זה שונה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי06/11/2007בד"כ החזרת עוברים אינה כרוכה בכאב והיא די דומה להזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
יורם07/11/2007שלום ד"ר ותודה על תשובתך.
בכל 3 ההריונות ההכפלות לא היו תקינות, משמע העובר לא תקין, האם זה משום שהזרע פגום?
היכן ניתן לברר מדוע היו הפלות חוזרות?
מיליון תודות,
יורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיון ברטוב לזרע מביופסיהיורם06/11/2007
שלום רב,
אני סובל מהעדר זרע ןואובחנה אצלי איזוספרמיה ללא חסימה.
לאחר שנערכה ביופסיה נמצאו זרעים ששימשו אותנו במס' מחזורי IVF.
האם יש טעם לחשוב על ביופסיה נוספת ולערוך מיון ברטוב לזרעים שיימצאו?
האם יכול להיות שלא יימצאו זרעים בביופסיה השניה?
האם נכון להניח שמכיוון שזהו זרע שהוצא בביופסיה הוא חלש יותר ולכן ההריון לא נקלט?
עשינו כבר 7 החזרות, חלקם ממוקפאים וחלקם מעוברים טריים, השגנו הריון לא תקין וגרידה וכן שניים כימיים.
בתודה מראש!
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יורם
ד''ר דוד ישי06/11/2007מהתיאור שלך נראה שהיו תוצאות די מוצלחות ולכן ספק אם בחירת הזרע אצל ברטוב תועיל במשהו.
אם נגמר הזרע הקפוא יש בהחלט טעם בביופסיה נוספת. יש סיכוי שלא ימצא זרע אבל הוא קטן.
לאור 3 ההריונות שהוסגו הייתי שוקל להפנות אתכם לבירור הפלות חוזרות לפני התחלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
יורם07/11/2007שלום ד"ר ותודה על תשובתך.
בכל 3 ההריונות ההכפלות לא היו תקינות, משמע העובר לא תקין, האם זה משום שהזרע פגום?
היכן ניתן לברר מדוע היו הפלות חוזרות?
מיליון תודות,
יורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בתצרוצרה שמאלית מונעת היריוןאימי06/11/2007
לכבוד ד"ר קול ושי הנחמדים
בעת הטיפולים הבחינו אצלי חסימה מצד שמאל , שהיתה אחת הסיבות שעברתי טיפולי i.v.f
אך שאלתי האם ניתן לעבור ניתוח בכדי שיעזור לי בטיפולים הבאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אימאן
ד''ר דוד ישי06/11/2007אין צורך לסבך את עצמך בניתוח. בIVF אין צורך בחצוצרות ומבחינתנו שתיהן יכולות להיות חסומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן יתר משפיע על היריוןאימי06/11/2007
לכבוד ד"ר קול:
עברתי כחמשה תהליכי החזרת עוברים, נקלטתי בפעם השלישית אך ההיריון הסתיים כבר בשבוע השביעי, לאחר הכישלונות שעברתי, האם משקלי משפיע על הצלחת התהליך במיוחד שאני בת28 גובה 1.58 עם משקל 85 ק'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
פרופ' שחר קול07/11/2007לפי הנתונים בספרות - כן, משקל יתר מקטין הסיכוי להריון.
יש לעשות כל מאמץ להגיע למשקל התקין לפי הגובה.
אם תרדי 20 ק"ג תשפרי הסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר החזרת עוברים ויש לי גירויי שחלתדניאלה06/11/2007
שלום לרופאים,
מחר בבוקר החזרת עוברים... זאת שאיבה שלישית שעברתי אחריי שתיים שלא היה גירויי יתר כלל... לאחר השאיבה השנייה התפתח הריון ועברתי לצערי הפלה נדחית.
מחר אני אמורה "לקבל" את העוברים ויש לי גירויי, לא חריף... אמנם הבטן מאוד נפוחה ויש קצת תחושה של כבדות אבל אין קושי בנשימה ואני שותה המון אז אני מתילה המון שתן שתבעו שקוף... הבנתי שכשיש גירויי חריף השתן ממעט לצאת וצבעו צהוב.
האם עצם כך שיש גירויי יכול לפגוע בטיפול? האם יש סיכויי שעדיין העוברים ישתרשו אל אף המצב הגופני הפחות טוב ???
אודה לתשובתכם
ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד''ר דוד ישי06/11/2007הערכת המצב לגבי השאלה האם יש גרוי יתר צריכה להיעשות מחר לפני החזרת העוברים. אם אכן יש חשש לגרוי יתר משמעותי, צריך להמנע מהחזרת העוברים כי הריון מחמיר מאד את התופעה שיכולה להיות מסוכנת לבריאותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייציותנני06/11/2007
ערב טוב,
אני בעלת רמות גבוהות של FSH האם מלבד העובדה שהרמות גבוהות ואיני יכולה לייצר יותר מבייצית אחת זה מעיד גם על איכות ירודה של הבייצית?
כלומר אם בטיפול ה IVF יהיה לי רק בייצית אחת טבעית גם אז תהיה לי בעיה של איכות ירודה.
יש קשר בין הרמות לאיכויות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה "לבינתיים"
ריבקי06/11/2007שלום נני,
עד שהרופאים יענו לך אני יכולה לענות לך מה שכבר ענו בפורום לבנות ששאלו שאלה זהה לשלך:
התשובה תלוייה בגילך. FSH גבוה בגיל צעיר לאו דווקא כרוך באיכות ירודה של ביציות, ואילו בגיל גבוה (40מיש') כן נמצא בקורלציה לאיכות ירודה של ביציות, כלומר בסיכוי קטן להפרייה ו/או הריון ו/או
"take home baby".
מאחלת לך ממש בהצלחה ומקווה שאת צעירה... זה בכל מקרה יותר כיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
נני06/11/2007תודה את חמודה.
אני בת 33 מקווה לטוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נני
ד''ר דוד ישי06/11/2007FSH גבוה משפיע בכל גיל, לרעה, על הסיכויים להרות. אצל נשים בגיל מתקדם ( 40 ומעלה ) המשמעות גדולה יותר. בצעירות, גם אם הסיכויים נמוכים ביחס לנשים באותה קבוצת גיל עם FSH תקין, הרי שבהשואה למבוגרות יותר הסיכויים גבוהים יותר.כל מה שאמרתי נכון גם לבייצית טבעית וגם לבייצת/בייציות של טיפולי פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןפורטנוי רינת06/11/2007
שלום!!!!!!
אני מעוניינת בעיצה
מועד ווסת אחרון היה ב28.08 ומאז לא קיבלתי, היו לי בחילות אבל לא הקאות,הרגשה כללית רעה,עייפות, כאבי גב,בטן תופחת חזה יותר מלא וכו..
עשיתי בדיקה ביתית בערך שבועיים אחרי איחור ויצאה שלילית., עשיתי בדיקת דם ויצאה ביטא פחות מ2 ,וב01.11 עשיתי שוב בדיקת דם ויצא שוב ביטא פחות מ2.
היוםב06.11 הייתי אצל רופא נשים ובבדיקת אולארסאונד לא רואים כלום, הוא נתן לי *דופסטון* ואמר לקחת 5 ימים 2 כדורים, אני מפחדת שאם אני כן בהריון שזה לא יגרום להפלה, כי לפי הרגשות שלי אניחושבת שזה כן הריון, מה אליי לעשות ואיך לבדוק זאת עוד ואם יש כדורים לחיזוק??????
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר דוד ישי06/11/2007את יכולה להסיר דאגה מליבך. אם יש הריון הדופסטון לא יפגע בו והוא ימשיך להתפתח כרגיל. כמובן שהוא לא יגרום לוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
דני06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהדני06/11/2007
מחזור אחרון ב 30.9 - ביוץ על פי מעקב זיקיקים ב 17 לאוקטובר......בדיקות הריון ביתיות חיוביות.
מחר יש לי אולטראסנוד שנקבע מזמן האם אני צפויה לראות משהו שקשור להריון כבר מחר? או האם זה מקודם מדי ומיותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ימית
ד''ר דוד ישי06/11/2007כן. אפשר יהיה לראות שק הריון ואולי אפילו עובר עם דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבחסוי06/11/2007
שלום רציתי לדעת אם כאב גב מפריע להכנס להיריון? כי שמעתי שכן
ואם כן מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי06/11/2007ככל שידוע לי אין קשר בין כאבי גב לסיכויים להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFמעין06/11/2007
שלום לפורום.
אני מטופלת IVF לשעבר וכיום.
לפני 4 שנים עברתי 2 מחזורי IVF בהם הריון ראשון היה כימי והתמוסס לבד, הריון שני היה מוצלח ואני חבה לטיפולים ולרופאים.
לאחר הולדת בני, כ- 5 חודשים לערך, נקלטתי להריון באופן טבעי אך הוא היה מחוץ לרחם ועברתי כריתת חצוצרה.
באפריל 2007 התחלתי שוב בטיפולי הפריון, מחזור ראשון הוצאו 4 ביציות מהם היה עובר אחד ולא צלח. במחזור השני היו 6 ביציות עם עובר אחד שגם לא הצליח.
חשוב לציין כי את 2 המחזורים האחרונים השתמשו הרופאים בפרוטוקול פוריגון + מנוגון קצר.
המחזור השלישי והאחרון שעברתי שינו לי את הפרוטוקול לדקפיפטיל ולמנופיור קצר. נשאבו 4 ביציות ולא היתה אף הפריה.
בשיחתי לאחר מכן עם הרופא,קראתי את דוח המעבדה ונראה כי הזרע תקין אך הביציות ברמה ירודה, 2 מתוכן חומות.
כרגע שונה לי הפרוטוקול לדקפיפטיל ומנופור ארוך.
אשמח אם תואילו ותענו לי על מספר שאלות:
1. מהן ביציות חומות?
2. האם רמת הטיב של הביציות יכולה להיווצר כתוצאה מפרוטוקול לא מתאים לי?
3. אין לי את דוחות המעבדה של 2 ההפריות הראשונות, האם הן יינתנו לי לפי בקשה אישית.
4. האם פרוטוקול דקפיפטיל ארוך הינו "המניב" ביותר ביציות?
תודה לכם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעין
ד''ר דוד ישי06/11/2007איכות הבייציות ( כמו גם העוברים ) נמדדת ע"י כל מני פרמטרים. אחד מהם זה מבנה הציטופלסמה. בייציות עם ציטופלסמה כהה נחשבות לפחות טובות.
איכות הבייציות אינה קשורה בד"כ לטיפול אלא היא מצב נתון.
אני מניח שאם תבקשי, תוכלי לקבל את ההערכה של הבייציות בטיפולים הקודמים שעברת.
חלק מהמחקרים מראים שהפרוטוקול הארוך נותן תוצאות מעט טובות יותר מאשר הקצר. אבל יש מחקרים שמראים אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מעין07/11/2007ראשית, תודה על תשובתך.
האם יש איזושהיא דרך להטיב את רמת הביציות?
מהו הגורם לכך שביציות יהיו ברמה ירודה שכזו. אני רק בת 31.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
ד''ר דוד ישי07/11/2007לצערי אין דרך לשפר את איכות הבייציות. כאמור זה מצב נתון. אבל אל תתיאשי. גם אם זה יקח אולי זמן מעט ארוך יותר, אם תתעקשי ותתמידי תצליחי בסופו של דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירנה06/11/2007
שלום!
כמה ימים הכי הרבה אפשר לגדל עוברים מופשרים במעבדה עד להחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי06/11/2007שאלה יפה. התשובה היא, עד היום החמישי. בשלב הזה יוצא העובר מתוך המעטפת שבתוכה הוא נמצא והוא חייב להשתרש ברירית הרחם ולהתחיל לבנות את השליה שלו בתוכה, כדי שיוכל להמשיך להתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)