מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוטרגסטן 200רחלי08/11/2007
צהריים טובים,
ברצוני לדעת האם 3 אוטרגסטן 200 וגינלי זה כמו 3 נרות אנדומטרין,או האם זה פחות?
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
ד''ר דוד ישי08/11/20073 כמוסות של אוטרוגסטטן 200 הם כמו שתי טבליות וגינליות של אנדומטרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם והריון תקיןשיר08/11/2007
לפני כשבוע וחצי עשיתי צילום רחם כחלק מברור ראשוני לאי פיריון.
עפ"י הנחיה לא הפסקנו החודש את הנסיון להרות.
שאלתי היא האם החומר (הבנתי מרופאי שהשתמשו בחומר חדש ולא יוד אך שאלתי מכוונת לשני הסוגים) שהוכנס לרחם ונשאר בו עוד כ 4 ימים לאחר הבדיקה(הפרשות שהמשיכו כנוזל חום) לא יכול לפגוע בתקינות הזרע?
מה לגבי הביצית האם לאחר בדיקה כזו אין סכנה שתפגע?
האם יש מחקרים בנושא שבדקו האם ישנה עליה בשכיחות המומים בעוברים לנשים שהרו מיד לאחר צילום רחם?
האם הנוזל נבדק והוכח שאינו פוגע בזרע ובביצית?
מה לגבי צילומי הרנטגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי08/11/2007קרני הרנטגן של הצילום בהחלט עלולים לפגוע בעובר ולכן אנחנו נמנעים מלעשות צילום רחם אם יש חשד להריון. בכל מקרה אם יש פגיעה בשלב כזה העובר יפסיק לחיות . ככל שידוע לי אין מחקר שמראה שלעוברים שנוצרו מיד לאחר צילום רחם היתה שכיחות גבוהה יותר של מומים. אבל בעיקרון, עדיף לדלג על חודש הצילום. אם יש עליה בסיכוי להריון, היא נכונה גם לחודש שאחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני בדיקה ותזמון ביוץתיקי08/11/2007
שלום רב,
רציתי לשאול ע"פ מעקב זקיקים ותוצאות בדיקת דם מהיום, יום 10 למחזור (8.11.07), מתי לדעתכם צפוי הביוץ ,אני אמורה לעבור טיפול של אוביטרל ואחר כך הזרעה ,כרגע מזריקה פוריגון .
e2 - 822
lh - 0.70
פרוגסטרון - 0.80
זקיקים : 14, 14 , 11, 10
עובי רירית 8.3
חופשי מנוזל
תודה רבה
תיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תיקי
ד''ר דוד ישי08/11/2007זה עדיין שלב מוקדם מכדי שאפשר יהיה לחזות מתי יהיה הביוץ. הזקיקים צריכים להגיע לגודל 18-20 מ"מ. בגס זה יקר תוך 2-3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
תיקי08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגוןאירנה08/11/2007
שלום לרופאים!
האם שמעתם על טיפול במנוגון לניסיון לעבות את הרירית (לא לשאיבת ביציות) ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי08/11/2007השיטה ידועה אם כי משתמשים בה לעיתים רחוקות. המנוגון כפי שבודאי ידוע לך מגביר את הביוץ וכך מגביר את רמת האסטרוגן המופרשת ע"י הזקיקים . והאסטרוגן הוא זה שמעבה את הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
אירנה08/11/2007שלום!
תודה רבה רבה על התשובה!
מה הפרוטוקול במנוגון? מתי בד"כ מתחילים ובאיזה מינון ואחרי כמה זריקות ניתן להסיק האם זה מועיל או לא?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך גם בשימוש בדקפפטיל?
אירנה09/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה!!!
אירנה09/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירנה
ד''ר דוד ישי10/11/2007לא. אין צורך בדקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירנה
ד''ר דוד ישי10/11/2007מתחילים ביום 3 . המינון בהתאם לתגובת האישה. אחרי 6 ימים עושים הערכת מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בזמן נידהסיוון08/11/2007
שלום, אני בחורה דתית ששומרת נידה, אחרי בדיקות דם שעשיתי מסתבר שהביוץ משלי הוא ביום ה 12 , אציין שאני טובלת ביום ה-14 כך שאני מפספסת את הביוץ.
מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי08/11/2007פני לרופא מומחה לפוריות. יש כמה שיטות לנסות לדחות את הביוץ או לקצר את הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה הסברים! זה חשוב!חסויה בת 15!!08/11/2007
אני בת 20, מצאתי בחור שאני ממש אוהבת, והוא אוהב אותי, הוא הציע לי נישואים לפני שבוע.
ואני הסכמתי, אבל אני מאוד מודאגת, אני לא יודעת איך לעשות ילדים.
אני רוצה להוליד איתו ילדים. בבקשה, תעזרו לי!
איך עושים ילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טליה
ד''ר דוד ישי08/11/2007את סתם מלחיצה את עצמך. ברוב המקרים ההריון בא בטבעיות ללא צורך בפעולות מכוונות. תחשבי איך היה במשך צליוני השנים שבהן התרבו בני האדם. אם בכל זאת חשוב לך לדעת יותר, קבעי פגישה עם רופא מומחה לפוריות ותקבלי הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום ביוץהילה08/11/2007
האם כאשר היום ביוץ חלף ואני מבצעת בדיקה ביתי (ע"י שתן) זה לא יראה 2 קווים?
כלומר אם אני מבצעת בדיקת ביוץ יום לאחר היום ביוץ זה אמור להראות רק קו אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ס
ד''ר דוד ישי08/11/2007הערכה בשתן מודדת את ההורמון LH. ההורמון מגיע לשיא כ 24 שעות לפני הביוץ. יום אחרי הביוץ הוא כבר בחזרה ברמה הבסיסית שלו. תאורטית אין סיכוי שיהיו שני פסים בשלב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום ביוץ
הילה09/11/2007גם כאשר אני מטופלת ב- I.V.F?
כי אני כבר שלושה ימים עושה בדיקת ביוץ וכבר שלושה ימים אני רואה שני קווים ולפני שלושה ימים ביצעו לי בדיקת אולטרסאונד וגילו זקיקים קטנים + זקיק בגודל 23 מ"מ רירית 4.8 ואמרו לי שזה יום הביוץ שלי, לכן אני לא יודעת מה לעשות האם אני לפני ביוץ בזמן ביוץ או לאחר ביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
הילה09/11/2007אשמח לתשובה מאחד הרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיון
ד''ר דוד ישי10/11/2007אין לי הסבר מדוע את מקבלת תוצאה כזאת במשך 3 ימים. ההסבר היחידי הוא מידת הדיוק ( או אולי יותר טוב מידת האי דיוק ) של הבדיקה.
ב IVF עוקבים אחר התפצחות הזקיקים בצורה הרבה יותר מדוייק. ושם אין ביוץ ספונטאני שצריך לחפש אחריו. אנחנו קובעים את הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות וביוץאנה08/11/2007
היום יום 7 למחזור.זה היה המחזור היחיד מאז שהפסקתי גלולות וגם הוא כתוצאה של פרוברה(לא היה ביוץ) והמחזור היה מאוד חלש ורק 3 ימים.
עכשיו אני בשלב של בדיקת הפרשות כדי לתפוס זמן של ביוץ.
עכשיו ,אחרי ניגוב בפנים הנרתיק ראיתי כמה הפרשות קטנטנות דמויי כדור,בהירות ונמתכות מאוד(סליחה על התאור) ויש לי הרגשה וגינלית די יבשה.
האם יכול להיות שלמרות התאריך המוקדם למדי,אני נכנסת לביוץ? האם הפרשות מסוג כזה יכולות להגרם לא כתוצאה של ביוץ מתקרב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרו לי, מקווה שתביני
חסויה בת 15!!08/11/2007זה מאוד מסוכן,
יכול להיות שהביוץ ימשך לך הרבה זמן, זה בלתי מוגבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אנה08/11/2007ההפרשות אומנם נמתכות אך יותר עכורות מאשר שקופות ודי דביקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
פרופ' שחר קול08/11/2007לקראת הביוץ ההפרשות מצואר הרחם הופכות שופעות יותר, יובש נרתיקי אינו אופייני בזמן זה.
לכן, קשה מאוד לההסיק מסקנות ברורות מהתיאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ישי-זקיק קורסדנית08/11/2007
שלום ותודה על העזרה,
אני יודעת לפי מה שקראתי שכשנצפה זקיק קורס באולטרסאונד זה אומר שביצתי ממש לא מזמן
היום שמעתי שאפשר לראות זקיק קורס באולטרסאונד אפילו אחרי יום מהביוץ. מה הגרסה הנכונה?זה יעזור לי לדעת מתי ביצתי. דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי08/11/2007לא ניתן לקבוע לפי המראה הסונוגרפי של הגופיף הצהוב ( הזקיק לאחר הביוץ ) מתי התרחש הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להיריוןאילה08/11/2007
בוקר טוב..
עשיתי אתמול בדיקת דם להיריון והבטא יצאה 297.
בהתחשב בכך שהמחזור האחרון שלי היה ב- 7/10/07 והביוץ היה כנראה ב- 23/10, האם מדד הבטא סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר דוד ישי08/11/2007הבטא מתאים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקארין08/11/2007
בוקר טוב דוקטור,
אני נמצאת ביום ה-28 למחזור ,מחזור סדיר 28-29 יום
יש לי כאבים בבטן התחתונה אך מאוד קלים וגם לפעמים כלל לא מורגשים-לא ממש כאבי מחזור
האם יכול להיות כאבים בבטן התחתונה הנובעים מהריון?
האם אוכל היום לבצע בדיקת שתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול08/11/2007יתכן ויש הריון.
התחושות שלך מאוד לא ספציפיות.
עדיף להתאפק, לגלות מעט סבלנות, ולעשות בדיקת הריון בשתן רק אם יש איחור של כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התשובה המרגיעה,שאלה נוספתדנית08/11/2007
ראיתי שנכתב כאן שהזרע מחזיק עד שלושה ימים, מכיוון שאני יודעת את שעת הביוץ כי חזיתי באולטרסאונד בזקיק הקורס,שזה היה אתמול בסביביות שמונה בבוקר, השאלה שלי אם ההזרעה האחרונה התבצעה יום קודם באחת בצהריים, זה בטוח שחלק מהזרעים שרדו? גם אם הזרע מתרומה?כי הרי אלו זרעים בהקפאה.
תודה שוב, מנסה לא לדאוג יותר מדי,דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרדו?
פרופ' שחר קול08/11/2007קרוב לודאי שזרע מתרומה ישרוד מעל 24 שעות.
יש סיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים ועודשירה08/11/2007
בוקר טוב רופאים יקרים!
באיזה שלב אפשר לדעת כמה עוברים בתוך שק הריון אחד?
תוך כמה זמן אפשר תיאורטית להרות שנית לאחר לידה רגילה?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול08/11/2007סביב שבוע 8 להריון (6 שבועות "נטו") ניתן לאבחן הריון תאומים בשק אחד.
תיאורטית, לאחר לידה הביוץ הבא יכול לבוא תוך מספר קטן של שבועות (2 - 4) , ובעיקבותיו הריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ושאיבהשובל07/11/2007
שלום רב,
התבקשתי להזריק אוביטרל בשעה 5 בבוקר. השאיבה מתוכננת ל-14:00 , כלומר 33 אחרי מתן האוביטרל.
לפי מיטב הבנתי מועד השאיבה הוא כשלוש שעות לפני זמן הביוץ. האם זה תקין?
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזמון
פרופ' שחר קול08/11/2007זה בסדר, המחשבה היא לתת טווח ביטחון מבחינת זמן לאפשרות של תקלות בלתי צפויות:
פקקים בדרך, בעיות חניה, חדר ניתוח תפוס, עיכובים אחרים בפעילות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני מחזורא.ד07/11/2007
שלום, אני דיי חדשה בעניין ויש לי שתי שאלות: 1. ביום ה21 עשיתי בדיקת פרוגסטורון והתוצאה יצאה- 43.9, מה זה אומר בדיוק?
2. כיום אני נמצאת ביום ה27 למחזור, כאשר החל אצלי דימום קל (טפטופים) של דם מלוכלך ונקי כבר ביום ה-24, אם הדימום הופיע גם רגישות בחזה ומעין התכווצויות ברחם.
מה זה אומר? חודש שעבר הייתה לי גם הכתמה יומיים לפני התאריך. המחזור שלי בדרך כלל מלווה בכאבים ונפיחות בחזה רק יום לפני. אנחנו מנסים כבר חצי שנה להרות והמחזור סדיר כל 29 יום.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומר
פרופ' שחר קול08/11/2007תוצאת הפרוגסטרון מעידה כי יש לך ביוץ תקין.
הכתמה לקראת המחזור שכיחה מאוד, ולרוב אינה גורמת לבעיות.
רצוי להשלים הברור של שניכם לפני קביעת מדיניות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)