מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי פעילות גופניתנני07/11/2007
שלום,
האם יש קשר בין אי פעילות גופנית לפיריון.
יש לי שחלות עצלות.
מלבד זה אני בת 34 ולא עושה פעילות גופנית כלל וכלל.
עליה קטנה במדרגות מסוגלת להרוג אותי .
בעלת מחזור סדיר.
היש קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי07/11/2007פעילות גופנית היא דבר חשוב ביותר להרבה מערכות בגוף. אבל לא ידוע לי על קשר בין חוסר פעילות ופריון. אלא אם יש לךגם עודף משקל משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםנני07/11/2007
שלום רב,
מדוע עליי להמתין חודש לאחר החזרת עוברים כושלת?
(אין לי מוקפאים) בדרך כלל זה החזרה "טריה".
אני בת 34 ואין לי זמן לבזבז השעון הביולוגי שלי...
ועוד שאני בעלת FSH גבוה.
אי אפשר לחדש טיפול מיד לאחר הכשל ? זאת אומרת להמתין למחזור שיבוא ומיד אחר כך להתחיל במחזור טיפולים חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נני
ד''ר דוד ישי07/11/2007הנסיון שלנו מראה שכאשר מציפים אח השחלות שוב ושוב עם הורמונים ללא הפסקה, הן נוטות להגיב הרבה פחות טוב ולפתח מבנים ציסטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהדנית07/11/2007
שלום,
אני עוברת הזרעות ללא טיפול הורמונלי, בהזרעה קודמת שלא הצליחה היה זקיק יפה ועובי הרירת8.1 לאחר יומיים עברתי שוב אולטרסאונד לראות אם הביצית השתחררה והטכנאית(שונה) אמרה שהרירת היא7.3
החודש ממש לפני יומיים ביום ה12 למחזור במעקב ביוץ היה זקיק 17.4
עובי הרירית7.3
וביומיים אחרי עברתי הזרעות. היום שוב הלכתי לבדיקה לראות אם הביוץ התרחש ונאמר לי ע"י הטכנאית(שוב אחרת)שיש זקיק קורס15מ"מ ורירית הרחם6מ"מ???? שאלתי היא:
1.האים הרירת יכולה לקטון עוד לפני הביוץ או מיד אחריו,או שזה שוני של מי שבודק,אני ממש בלחץ למה זה קורה?האם זה אומר שאין סיכוי להריון?
2.האם זה שנצפה זקיק קורס או ממוטט מעיד שהביוץ התרחש כמה דקות לפני?
אני ממש בלחץ מהעניין בבקשה תעזרו לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי07/11/2007אין לך סיבה להיות בלחץ. יש הבדל בין בודקים שונים ובין מכשירים שונים. אבל מה שיותר חשוב שהזקיק קורס לאחר הביוץ וגם הרירית , בהשפעת הפרוגסטרון שמופרש מיד לאחר הביוץ, נעשית דקה יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להזרעהטלטל07/11/2007
ערב טוב ד"ר,
רציתי לדעת אם הזרקתי אוביטרל בשעה 19:00 וההזרעה הראשונה היתה למחרת ב-11 בבוקר,
האם זה בסדר או שההזרעה הייתה אמורה להיעשות ב-19:00 בערב?
יש לציין כי ההזרעה השנייה הייתה יום אחרי ההזרעה הראשונה, שוב ב-11 בבוקר.
תודות !!! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי07/11/2007הביוץ מתרחש 36 שעות אחר מתן האוביטרל. כלומר הזרעה אחת נעשתה לפני הביוץ ( שזה בסדר כי הזרע פעיל עד 3 ימים ) ואחת אחרי ( שגם זה בסדר כי הביצית פנויה להפריה כ 24 שעות מהביוץ ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
טל08/11/2007אז מדוע אתם הרופאים ממליצים לקיים יחסים גם בימים שלאחר ההזרעות, אם כבר הביוץ חלף?
איך זה מגדיל את הסיכויים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר הזרעהשיר07/11/2007
ב-4.11 עברתי הזרעה ראשונה. ב- 6.11 בערב היה כתם חום חלש בתחתון
והיום בבוקר ב-7.11 עוד דימום קל. כמו-כן, יש לי תחושת אי נוחות בבטן.
האם יש מקום לדאגה או שפשוט קיבלתי מחזור כ"כ מוקדם והכל תקין?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי07/11/2007דימום כמו שאת מתארת מתאים לדימום מהצואר בעקבות פגיעה קלה בו בזמן ההזרעה. לא יתכן וסת בשלב כל כך מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVFדנה07/11/2007
שלום רב,
ביום שני 05/11 ביצענו החזרה ראשונה של 2 עוברים. מאז אני חשה בכאבי בטן, והתכווצויות רבות והבטן נפוחה מאוד ורגישה ואני חשה חולשה מתמדת. אני מקפידה בשתייה מרובה לעצתן של האחיות. האם זה תקין?איך ניתן להקל עלההתכבצויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי07/11/2007מאד קשה לי ליעץ לך בלי שראיתי או בדקתי אתך, רק על פי התיאור. אבל חשוב לי מאד להדגיש. אם הבטן מאד נפוחה וכואבת ואם התלונות מחמירות, יש סכנה שמדובר בגרוי יתר ואת חייבת להבדק בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בחרדה...אילה07/11/2007
היי לכם שוב,
לאחר בדיקת היריון ביתית שיצאה חיובית, רצתי לעשות בדיקת דם היום וזו התשובה שיצאה:
297.- hcg - B . תאריך המחזור האחרון הוא 7.11.07 כך שאני אמורה להיות בשבוע חמישי , נכון?
אם כך, הבטא נמוך מידי לא?
לפני 10 חודשים היה לי היריון לא תקין ושם הבטא שנמדדה היתה 216 שזה די קרוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, המחזור האחרון 7.10.07
אילה07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איילה
ד''ר דוד ישי07/11/2007מאד קשה לדעת לפי הוסת האחרון מתי בדיוק היה הביוץ. ובלי לדעת בדיוק מתי היה הביוץ, לא ניתן לדעת את גיל ההריון המדוייק ולהסיק מכך על תקינות הבטא. עליה טובה של הבטא בימים הקרובים תשפר את הסיכויים לכך שההריון תקין. ואגב אין שם סיבה להניח שמה שהיה לך בהריון הקודם הוא מה שיהיה בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביוץ היה כנראה ב- 23/10
אילה07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל להגיד לי האם הבטא שלי
אילה07/11/2007נראית בסדר לאחר שכתבתי לך את תאריך הביוץ שלי?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום שלישי בוצעה לי החזרהשרית07/11/2007
ועדיין יש לי כאבים באזור הבטן התחתונה והטבור, האם זה בסדר?
נאמר לי שהיה לי גירוי יתר גבוה של השחלות.
במידה וזה בסדר שיש כאבים מתי זה זמן סביר שהכאבים יפסקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
ד''ר דוד ישי07/11/2007אחרי טיפול IVF עלולים להיות כאבים ואי נוחויות מסוגים שונים. אבל אם נאמר שיש לך גרוי יתר והכאבים ונפיחות הבטן נשארים או מחמירים, את חייבת לפנות לבדיקה רפואית. יתכן שיש החמרה של התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרה***07/11/2007
שלום,
אני ביום ה-9 מהחזרת שני עוברים (טיפול IVF ראשון שלי).
אני מקבלת נרות אנדומטרין פעמיים ביום ונאמר לי שעם נרות אנדומטרין אני לא אמורה לקבל מחזור עד שמפסיקים.
התחיל לי היום דימום קל מאד.
חשוב לציין (אני חושבת...) שהיום זה היום ה-14 מזריקת האוביטרל ועד היום תמיד קיבלתי מחזור ביום ה-14 מהזריקה, מאידך זהו החודש הראשון שאני מקבלת תמיכה באמצעות נרות אנדומטרין (עד היום קיבלתי תמיכה בהזרעות באמצעות משאף סופרפקט).
אמרו לי שיתכנו דימומים, אבל המחזור שלי תמיד מתחיל בדימום חלש מאד ביום הראשון כך שאני לא יודעת במה מדובר ואם אני אמורה להתקשר לרופא שלי או שזו תופעה מוכרת או שפשוט קיבלתי מחזור.
שמעתי שדימומים לפני בדיקת הבטא הם לא סימן טוב והם מראים שהתמיכה לא מספיק טובה, אבל עשיתי בדיקת דם ביום השלישי מההחזרה ולפיה התמיכה כן עזרה.
מה עלי לעשות? האם יש תקווה???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בר
ד''ר דוד ישי07/11/2007יש תקוה. בודאי עם דימום כמו שאת מתארת ולעיתים אפילו עם דימום שנראה כמו וסת. אם רמת הפרוגסטרון טובה אין הרבה מה לעשות מלבד להמתין ליום ה 12 ולעשות בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרתכם בבקשהדני07/11/2007
אני נמצאת בחו"ל ומודאגת... המחזור האחרון שלי היה ב 30/09 - הביוץ היה ב 17/10 וב 31/10 קיבלתי תשובה חיובית בבדיקת הריון ביתית.
ב 5/11 ביצעתי בדיקת בטא והתשובה היתה 250.
רק היום (יומיים אחרי קיבלתי את התוצאה הזו).
הבנתי שזה נמוך ורציתי לדעת כמה נמוך זה מהנורמה והאם יש לזה סיכוי להתפתח להריון תקין.
אני מודה לכם מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ימית
ד''ר דוד ישי07/11/2007הערך נראה לי תקין . תעשי חשבון . הבה נניח שב 30/10 היה הערך נאמר 40. מתוך הנחה שהבטא מכפיל את עצמו כל יומיים הרי שיומיים אחרי היה הבטא - 80 ויומיים אחרי - 160 וב5/11 - יום אחרי
250 . כאמור בעיני זה בהחלט סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר'
דני07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאירנה07/11/2007
שלום!
החזרת בלסטוציט או החזרת עוברת עם מספר תאים יותר קטן (עד 10) יש איזה שהם הוכחות מה מצליח יותר?
מתי מחליטים איזה גודל עובר להחזיר, על סמך מה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי07/11/2007לשיקולים הנוגעים לשאלת גיל העוברים בזמן החזרה נכנסים גורמים שונים כמו תוצאות טיפולים קודמים, מספר הבייציות, נסיון המעבדה ועוד. ברוב העולם מקובל להחזיר את העוברים ביום 2, ביום 3 או ביום 5 ( בלסטוציסט ). יש סיכוי גבוה יותר להריון כאשר מחזירים עוברים בשלב של בלסטוציסט אבל במקביל יש יותר זוגות שלא יהיו להם עוברים להחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ערך בטא מינימלי מראה על הריון?אורית07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום רוני
ד''ר דוד ישי07/11/2007הערך משתנה קצת ממעבדה למעבדה. בחלק זה מעל 3 ובחלק מעל 5.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםשחר07/11/2007
שלום ד"ר
שלשום עברתיבפעם הראשונה החזרת עוברים של 2 עוברים בגודל 8 תאים.
כמעט מיד לאחר ההחזרה קמתי מהמיטה (הרופא לא אמר לי להשאר כמה דקות על המיטה).
לא הייתי אמורה להשאר כמה דקות על המיטה כדי שצוואר הרחם יסגר?
האם זה נורא עם קמתי כמעט מיד?
יש מצב בו העוברים יכלו לצאת בחזרה?
המון תודות,
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי07/11/2007הסירי דאגה מליבך. הצואר אינו נפתח בזמן החזרת העוברים .העוברים אינם נופלים מהרחם. אילו היתה אפשרות כזאת, היא הייתה נכונה גם כעבור שעה או יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצית פגומהשיר07/11/2007
אובחנה אצלי בעיית פוריות לא מוסברת, קיים ביוץ טבעי התפתחות של זקיקים תקינה, צלום רחם הדגים סתמה באחת החצוצרות שלא צריכה להיות משמעותית בכניסה להריון עפ"י הרופא, בינתיים השלב הכי מתקדם בטיפול היה הזרעות תוך זריקות של גונאל אף, השלב הבא אמור להיות טיפולי IVF.
שאלתי היא ( ... לאור התוכנית של אתמול) האם למרות הביוץ הטבעי התקין והתפתחות הזקיקים הבעייה יכולה להיות באיכות הביצית ברמה שמצריכה תרומה של ביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שיר07/11/2007אולי חשוב לציין כי בדיקת FSH אחת העלתה ערך של 11.3 שאמרו שזה גוה ובעייתי, אך בדיקה חוזרת ל FSH העלתה 6 האם מבבד כמות הביציות הבדיקה מעידה על איכותן? (אני בת 30)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר דוד ישי07/11/2007הסיכוי לכך קטן. גם אם איכות הבייציות מעט ירודה, יש הרבה מה לעשות. כמו לגרות את השחלות לייצר יותר בייציות, לסייע בהפריה ע"י שימוש בטכניקת ה ICSI ועוד. יש סיכויים טובים שעם נחישות והתמדה תצליחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקות זרעהמנסים07/11/2007
שלום
בעלי עשה בדיקת זרע מאוד יעזור לנו אם תעזרו לנו בפיענוח תודה ! :)
INTERVAL eJac-analy. 20 min..
ABSTINENCE DAYS 7.0
SEMEN APPEARANCE NORMAL
LIQUEFACTION NORMAL -1
CONSISTENCY NORMAL
SEMEN PH 7.5
SEMEN VOLUME 4.0ml
CONCENTRATION 86.0 mill/ml
RAPID PROGRES MOTILI 40%
SLUGGISH PROGRESSIVE 8%
NONPROGRES MOTILITY 19%
MORPHO ABNORMAL 88% - 3
SEMEN WBC 0.50 mill/ml
ROUND CELLS 2.00 mill/ml
פירוט הערות
מציין הערה
1
צמיגות גבוהה יכולה להוות
אינדיקציה לתהליך דלקתי
2
נפח גדול יכול להוות
אינדיקציה לתהליך דלקתי
3
STRICT CRITERIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול07/11/2007בגדול - זרע תקין.
רמזים אולי לדלקת: נפח מעט גדול, ריבוי תאים עגולים, היכולים להיות תאי דלקת.
בדיקת אורולוג מומלצת.
לרוב, אין כל ממצא חריג. מקסימום נותנים קצת אנטיביוטיקה.
זרע כזה יתן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ורק עוד שאלה קטנה...
המנסים07/11/2007תודה על התשובה המהירה :), היינו מאוד מתוחים ולחוצים כי אנחנו מנסים כבר 8 חודשים....
השאלה עכשיו אם הזרע יכול לתת הריון טבעי... או צריך השבחה והזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)