מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר מוקסיפןישראלה09/07/2018
פרופ בידר תודה על המענה
האם מוקסיפן זה תרופה בטוחה לעובר בהריון ? ומה המינון שרצויי לקחת בדלקות בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן
פרופ` דוד בידר09/07/2018תרופה בטוחה.
500 מ״כ שלוש עמים ביום ,5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר תוצאת בדיקה חריגהישראלה09/07/2018
פרופ בידר בוקר טוב ברשדותך 3 שאלות
הריון שבוע 14 עשיתי בדיקות שתן ויצא חיידק ENTEROCOECUS GROUP D FAECALIS
גדול מ-100,000CFU/ML
הבנתי שזה חיידק צואתי ,חיידק מעיים שחודר למערכת השתן.
1.האם יש צורך לחזור על הבדיקה לפני אנטיביוטיקה?
2. האם זה מסכן את ההריון?
3. אני עברתי ניתוח שהייתי ילדה ניתוח רפלוקס תיקון שסתומים בדרכי השתן אז תמיד יוצא לי דלקות בפרט בהריונות עקב ריבויי חיידקים בצלקת אז איך מתייחסים לזה כרגע צריך בכל זאת אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר09/07/20181. צריך אנטיביוטיקה.
2.אם מטפלים אז אין סכנה.
3.מה שכתבת מעלה את הסיכויים לדלקת. וללא קשר למה שהיה כאשר יש חיידקים בשתן יש לטפל.
את צריכה כל חודש בדיקת שתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל- מיקום של ההזרקהמיכל08/07/2018
שלום,
האם זה משנה אם מזריקים אוביטרל ברגל או בבטן?
כמובן, כל עוד צובטים את העור ומזריקים תת עורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העיקר שההזרקה היא תת עורית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית לאחר החזרהלין08/07/2018
היי עשיתי החזרת בלסטוציס ביום רביעי בבוקר ולקחתי אחריה שליש אוביטרל.
היום (ראשון)4 ימים לאחר החזרה בדיקה ביתית חיובית. יכול להיות מהשליש אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהאוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי לתאומים
ליב19/07/2018ב. דם ראשונה בטא 131
ב. דם שניה בידיוק שבוע אחרי 4400.. הכנסתי עובר אחד. יתכן תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות הזו תמיד קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחות בהריון האם מסוכן?שירלי08/07/2018
דוקטור שלום
הריון כמעט שבוע 15 האם ריח של טינר לזמן קצר מאוד עלול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר במיוחד אם החשיפה לזמן קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע הריון אחרי החזרת בלסטוציטילנה08/07/2018
שלום רב,
במידה והחזירו לי בלסטוציט ב 21.6.18 היום זה כבר 8.7 איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע הריון אחרי החזרת בלסטוציטילנה08/07/2018
שלום רב,
במידה והחזירו לי בלסטוציט ב 21.6.18 היום זה כבר 8.7 איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברים לאחר 6 ימי התפתחותליטל08/07/2018
שלום רב. היום הוחזרו לי 2 בלצוסיסטים ונאמר לי בעוד יומיים להזריק דקקפטיל רציתי לדעת למה זה מיועד והאם הסריקה באיזור הבטן כמו שאר הזריקות? בנוסף מקבלת קרינון פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הטוענים שהתגובה בעקבות הדקפפטיל עשויה להיטיב עם ההשתרשות,בחסטוציסט שהושג ביום 6 הנו עם איכות מופחתת מזו של עובר ביום 5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית לפרופ אשכנזיליאת08/07/2018
פרופ אשכנזי שלום
שאלתי אם אם זה פוגע נבעובר כאשר מנקעם אם אקונומיקה וענית לי רק אם מכיל אמוניה שאינה מומלצת.
מדובר בתכשיר של סנו גווילשזה קצף ניקויי בתוספת אקונומיקה שמכיל תמיסת נתרן תת כלורית לשימוש ביתי , 40 ג/ליטרכלור פעיל עד 1% סודה קאוסטית עד 5% חומרים פעילי שטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לפנות בשאלה זו לנכון הטרטולוגי של הדסה הנותן מענה בכל הקשור להשפעת חומרים ותרופות על ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר כישלון טיפולמור07/07/2018
היי
אני לאחר החזרת עוברים והריון שלא נקלט..
הרופא אמר לי להפסיק את התמיכה וכשיגיע דימום ביום ה-3 להתחיל שוב.
אני בשיגרה ללא וסת (לאחר טיפולי כימוטרפיה, מקבלת וסת רק בתמיכה של נובופם). הוא אמר שלאחר הפסקת התמיכה יהיה דימום בכל זאת.
עברו כבר 3 ימים וזה לא קרה...
האם צפוי שאכן יגיע? אם לא, איך ממשיכים מכאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המחזור אמור להגיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על הריוןליאת07/07/2018
פרופסור שלום
הריון חודש 3 אני כל היום מנקה באקונומיקה את השירותים בבית מפחד להידבק בתולעים (ילדים בגנים) האם הריח של האקונומיקה מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לברר עם האקונומיקה מכילה אמוניה שאינה מומלצת בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על הזרעה ראשונהאני07/07/2018
היי,
חודש הבא צריכה לעבור הזרעה בפעם הראשונה (בתקווה שנתבשר החודש שלא צריך). אני צריכה לקחת איקוקלמין כדור 1 מהיום הרביעי למחזור במשך 5 ימים, וכשהרופא ינחה- להזריק אוביטרל.
הרופא בינתיים לא נתן הנחיות כי הוא רוצה לעשות צעד צעד ולדבר על כל דבר בעיתו.
בנתיים עלו לי כמה שאלות:
1. כמה זמן מרגע הזרקת האוביטרל יש לעשות את ההזרעה?
2. ביום ההזרעה כמה זמן אורך על התהליך? האם זה נעשה דווקא בבוקר?
3. האם יש אפשרות לשחק עם הימים? ז"א האם יש חלון זמן שאפשר להזריק את האוביטרל ולעשות את ההזרעה או שזה חייב להעשות ביום מסויים ספציפי? אני עובדת במע' גדולה ואני יחידה בתפקידי ויש בעייתיות לבטל עבודה מהיום למחר. (כמובן שאם אין ברירה אעשה זאת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.ביומיים העוקבים להחזרה 2.הליך ההשבחה עורך כ-40-60 דקות מרגע הבאת הזרע,ההזרעה היא פעולה קצרה 3.חזקה על הרופא שלך שידע לתמרן את מועד ההזרעה בהתאם לנסיבות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות שנשאבו והופרו והוחזרוא07/07/2018
שלום לכם.
כאמור לאשתי בגיל 43-44 נשאבו 6 ביציות,הופרו 4 והוחזרו אחרי 72 שעות כ-3 עוברים כי אחד לא התפתח.האם מכלול נתונים זה הוא טוב בהרבה מהממוצע לגיל זה,טוב במעט מהממוצע או פחות או יותר הממוצע?אנחנו צריכים לדעת כי זה היה טיפול ההפריה הראשון,אז במקרה של כשלון כדאי לעשות סבב שני?כי זה עולה לנו לא מעט כסף כי זה לצורך הולדת ילד שלישי וכולל התרופות כל טיפול הוא 6-7 אלף שקל.ונעשה רק אם נדע שיש סיכוי סביר להצליח בסבב השני או מקסימום השלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה סבבים מומלצים
אלון07/07/2018ובנסיבות המיקרה והנתונים-על כמה סבבים הייתם ממליצים לכל היותר(אם הראשון לא יצליח ועל כך נדע בהמשך)כגי להגיע למסקנה שמיצינו את האפשרות הזאת של ההפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי של אישתך להרות אינו מעפיל מעבר ל-10% למחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף סינרל האם התקלקל?ע07/07/2018
השארתי את התיק באוטו ובתוכו משאף סינרל לכ- 10 דק. היה חם. האם התכשיר התקלקל?
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבד וממושך כבר 8 ימיםאני07/07/2018
שלום רב,
אני מטופלת פוריות, טיפול אחרון לפני חודשיים. מחזורים סדירים לחלוטין, תמיד מגיע במועד, עם דימום למשך 5 ימים.
החודש באופן מפתיע מאד, הוסת איחרה ב 9 ימים.
מאד מטריד שהיום הוא היום ה 8 לוסת והדימום מאד כבד. בדרך כלל בשלב זה כבר אין לי דימום כלל. הדימום מרגיש כאילו תחילת הוסת ולא נראה כאילו צפוי להסתיים.
אציין כי ביצעתי לפני חצי שנה היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה. ובאופן כללי בדיקות הדם תקינות והוסת סדיר לגמרי.
מה יכולה להיות הסיבה שהפעם זה כך?
האם עליי לבדוק משהו בשלב זה או להמתין ושדברים כאלה קורים?
האם יש איזה סיכוי בעולם שנקלט הריון וההשתרשות לא צלחה ולכן היה איחור בוסת ודימומים מוגברים?
אודה לתשובתכם, בהערכה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שהאפשרות האחרונה שציינת התרחשה בפועל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
אני07/07/2018תהיתי בהמשך לתשובתך-
אם מחר בבוקר אבצע בדיקות דם, זה יוכל לתת לי מענה חד משמעי שיאמת את המצב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן וכבר מאוחר לאשש את הספקולציה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)