מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צואר עם אקטרופיון קטןיסמין10/07/2018
פרופ שלום
עברתי על חומר מהריון קודם ובשבוע 6+5 ימים כתוב:
PS : צואר עם אקטרופיון קטן מה זה אומר?
האם יש לזה השלכות בהריונות אני כרגע בשבוע 14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין השלחות כלשהיא אם בדיקות הפאפ שלך תקינות אין לל סיבה חדאגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון האם עוזר למנוע premature progesterone rise?פרדי09/07/2018
האם עוזר למנוע premature progesterone rise?
האם יש סיכון מוגבר להפלות בשימוש בו? ולמומים?
(10 מג שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יכול חסייע,אין יותר הפלות כתוצאה מהשימוש בתכשיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך ודיכוי שחלתיפ09/07/2018
האם פרוטוקול ארוך יכול לגרום לדיכוי שחלתי שיהיה קשה או יקח זמן להתאושש ממנו אחכ במידה והסבב לא יצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 10 ימים לאחר החזרת עובר 5 ימיםענבל09/07/2018
שלום רב,
אני אחרי הריון תקין ב-ivf. מאז היו מספר סבבי מוקפאים והחזרה טרייה אחת כושלת. כרגע אני 10 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא בן 5 ימים והבטא היא 53, יודעת שיש לבדוק הכפלה אך האם הערך תקין?
אציין שבהחזרת טריים יום 5 מלפני חודשיים היה היריון כימי - בדקתי בזמנו ביום 11 ולא ביום 10 כמו הפעם ובזמנו יצא 75 ויומיים אחרי הבטא ירדה.
לדברי הרופא שלי בדקתי מוקדם מידי והוא מנחה לבדוק 12 ימים אפילו שהעובר בן 5 ימים.
אשמח לדעתכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך תקין,אולם בסיכומו של דבר מה שקובע זו מגמת העליה בהמשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתי מה אחוז המורפולוגיהמיכל09/07/2018
היי..אפשר הסבר על הבדיקה לא הבנתי מה אחוז המורפולוגיה? מכירה שרשום 2%תקינים/4% אבל בבדיקה הזו לא הבנתי אפשר הסבר לגביי המורפולוגיה ? כמה אחוז תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעור הזרעים עם מבנה תקין הנו בתחום הנורמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק לפני בדיקת רופאטמירה09/07/2018
שלום למומחים. רקע : מטופלת IVF בעקבות בעיית זרע קשה. בת 26. החזרה שנייה - בתאריך 14/6 , שבוע 6 בדיוק היום. בטא ראשונה 12 יום לאחר מכן - 171 , לאחר 48 שעות בטא נוספת - 408 הרופא אמר שאין צורך לחזור על הבטא שוב. הרופא זימן אותי לבדיקת דופק ביום ראשון הקרוב כלומר שבוע 7 פחות יום.
בעברי הרחוק, הריון טבעי חוץ רחמי דבר שהעלה בי חשש, לא היה כדאי לבדוק שק קודם לכן ? הרי הרופא מכיר את הסיפור של החוץ רחמי. בזמנו זכור לי כאבי תופת (הייתי נערה צעירה בת 19) והפעם מרגישה רק כאבי מחזור עדינים מידי פעם וכאבים בחזה. האם זה מעיד על כך שההריון ככל הנראה תקין ? האם כדאי ללכת היום/ מחר (6 + יום) למרפאה לנסות לשמוע כבר דופק לפני בדיקת הרופא ? נהייתי מוטרדת בימים האחרונים מההמתנה לדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי היא לפעול לפי הוראות הרופא המטפל,הראה שלא מדובר בהיריון חוץ רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ודחייה של הביוץאנונימי09/07/2018
שלום רב,
קיבלתי מחזור ב16.6 למשך 3 ימים לקחתי מהיום ב6 למחזור למשך 5 ימים אסטרופם לדחיית הביוץ{לדחיית הביוץ לאחר 7 נקיים}. הרופא בדק אותי ב23.6 יום אחרי שהפסקתי ולא ראה זקיק אפילו בהתחלה הוא אמר שכנראה יתפתח בהמשך בדקתי כול יום בעזרת מקלות ביוץ ועדיין אין לי ביוץ. מיום שישי האחרון 6.7 יש לי כתמים חומים בהירים וחזקים שהולכים ובאים רק בניגוב לא מגיעה להכתמה על התחתונית . היה ביום שבת טיפה ורוד ונעלם .
האם האסטרופם יכול לגרום לכול הבעיות האלו ? כולם אומרים לי שלאחר הפסקת האסטרופם מקבלים כמה ימים של דימום או מחזור ואני לא קיבלתי ., האם יש סיכוי להריון או שהכתמים מסמנים הריון ? המחזור שלי הוא בדרך כלל 3-4 ימים ובין מחזור למחזור עוברים 24-25 ימים . ובכמה זמן התארך לי הזמן שאני אמורה לקבל מחזור אם לקחתי 5 ימים אסטרופם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשיכי במעקב מתוך תקווה שהטיפול ישיג את המטרה,והביוץ יתרחש בעיתוי המתאים לך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
טמירה09/07/2018לפי מה הרופא יכל לראות שלא מדובר בהריון חוץ רחמי אם הוא לא בדק אותי? לפי הבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפי ההתפתחות של הביטה ומאפיינים קלינים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אם G6PD האם מותר?ישראלה09/07/2018
פרופ שלום
הריון חודש 3 צריכה להתחיל היום מוקסיפן האם ניתן לקחת מוקסיפן אם G6PD ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה לי שהתכשיר אינו ברשימת התכשירים האסורים במקרה של G6PD
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ אשכנזי ומה לגבי פניצילין
ישראלה09/07/2018פרופ תודה על תשובתך האם כאשר יש רגישות לפיניצילין מותר מוקסיפן אם לא מה נותנים בהריון לדלקת בשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקסיפן חא ניתן חנשים הרגישות לפני ילין,חזקה על הרופא שלך שיבחר לך אלטרנטיבה הולמת הנותנת מענה לדלקת הספיציפית בדרכי השתן כזו שאינה כלולה בתכשירים האסורים למתן כאשר יש רגישות לפניצילין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דוד בידר לידהיונית09/07/2018
פרופ שלום
ברצוני לשמוע את חוות דעתך הריון שבוע 41 ללא פתיחה וצירים כבר שבוע חזקים אך לא כל 3 או 5 דקות ואין התקדמות בעיניין הפתיחה מדוע לשלוח הביתה בשבוע כזה אם כאבים כל כך חזקים עד כדי כך ללא פתיחה? האם במצב כזה לא נותנים זירוז למה להמשיך הריון בשבוע 41? האם מצבים כאלה עלולים להסתיים בקיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר09/07/2018כל לידה יכולה להסתיים בניתוח קיסרי.
לא בגלל המצב שציינת הלידה תסתיים בניתוח.
השיקולים לילוד תלויים במכלול דברים הקשורים לפתיחת תואר הרחם, מה העובר, לחץ בחדר לידה ועוד.
את צריכה להתייעץ עם הרופא בחדר לידה האם יש התויה
לילוד או לא לפי הבדיקות בחדר הלידה.
באופן כללי מה שאת מתארת לא מחייב, עדיין, התערבות כלשהיא.
יש צורך לחכות שהצורר יפתח ויתהוו תנאים לילוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בייתית 8-9 ימים אחרי החזרהאלון09/07/2018
שלום
רציתי לברר האם בדיקה בייתית בסביבות 8 עד 9 ימים אחרי החזרה(של 3 עוברים)במידה ויהיה חיובי ניתן יהיה להתייחס אליה כאל תוצאה אמינה-ואם ייצא שלילי אז אפשר יהיה לדעת שעוד יש סיכוי וזה לא בהכרח שלילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר09/07/2018לרוב הבדיקה חיובית אחרי 10 ימים. נדיר תהיה תוצאה חיובית קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה המשך
אלון09/07/2018בסדר אז נניח שתהיה בדיקה בבית אחרי 10-11 ימים.
1.זה קריטי במקרה הזה לבצע בדיקה דיגיטלית או אפשר גם לא דיגיטלית?
2.האם תשובה שלילית משמעותה בהכרח שלילי בנסיבות אלה של בדיקה ביתית אחרי 10-11 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר09/07/2018אפשר לבצע על בדיקה
בדיקה ביום 10-11 צריכה להיות חיובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר מוקסיפןישראלה09/07/2018
פרופ בידר תודה על המענה
האם מוקסיפן זה תרופה בטוחה לעובר בהריון ? ומה המינון שרצויי לקחת בדלקות בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן
פרופ` דוד בידר09/07/2018תרופה בטוחה.
500 מ״כ שלוש עמים ביום ,5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר תוצאת בדיקה חריגהישראלה09/07/2018
פרופ בידר בוקר טוב ברשדותך 3 שאלות
הריון שבוע 14 עשיתי בדיקות שתן ויצא חיידק ENTEROCOECUS GROUP D FAECALIS
גדול מ-100,000CFU/ML
הבנתי שזה חיידק צואתי ,חיידק מעיים שחודר למערכת השתן.
1.האם יש צורך לחזור על הבדיקה לפני אנטיביוטיקה?
2. האם זה מסכן את ההריון?
3. אני עברתי ניתוח שהייתי ילדה ניתוח רפלוקס תיקון שסתומים בדרכי השתן אז תמיד יוצא לי דלקות בפרט בהריונות עקב ריבויי חיידקים בצלקת אז איך מתייחסים לזה כרגע צריך בכל זאת אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר09/07/20181. צריך אנטיביוטיקה.
2.אם מטפלים אז אין סכנה.
3.מה שכתבת מעלה את הסיכויים לדלקת. וללא קשר למה שהיה כאשר יש חיידקים בשתן יש לטפל.
את צריכה כל חודש בדיקת שתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל- מיקום של ההזרקהמיכל08/07/2018
שלום,
האם זה משנה אם מזריקים אוביטרל ברגל או בבטן?
כמובן, כל עוד צובטים את העור ומזריקים תת עורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העיקר שההזרקה היא תת עורית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית לאחר החזרהלין08/07/2018
היי עשיתי החזרת בלסטוציס ביום רביעי בבוקר ולקחתי אחריה שליש אוביטרל.
היום (ראשון)4 ימים לאחר החזרה בדיקה ביתית חיובית. יכול להיות מהשליש אוביטרל?
מהאוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי לתאומים
ליב19/07/2018ב. דם ראשונה בטא 131
ב. דם שניה בידיוק שבוע אחרי 4400.. הכנסתי עובר אחד. יתכן תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות הזו תמיד קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחות בהריון האם מסוכן?שירלי08/07/2018
דוקטור שלום
הריון כמעט שבוע 15 האם ריח של טינר לזמן קצר מאוד עלול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר במיוחד אם החשיפה לזמן קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)