מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאת בדיקת סקירת מערכות שבוע 21טלי03/07/2018
אני בשבוע 21 ויומיים.
עברתי סקירת מערכות
הכל תקין
בתשובה רשום גם היחס-
HC/AC= 1.05
לבדיקה יש גם כמה גרפים.
טווח הגרף הינו בין 6% לבין 95% -והתוצאה הזאת נמצאת בקצה הכי נמוך של הגרף .
1-האם זה תקין או שיש איזו שהיא בעיה ?
2- העובר במנח עכוז -בדיוק כמו בסקירה הראשונה
האם זה אומר שהלידה תהיה עכוז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחום הנורמה של יהיקף הראש ביחס להיקף הבטן הנו בשבוע זה הנו 1.05-1.21
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מטעמי בריאות והורמוניםמלי03/07/2018
שלום רב,
מכיוון שעברתי הפסקת הריון עקב מום בעובר, ביצענו בדיקת אקסום וכרגע מחכים לתשובות. במידה ויימצא גן פגום נצטרך לעבור הפריה.
השאלה שלי היא, האם במקרה שלי, אצטרך להזריק לעצמי הורמונים בתהליך של ההפריה? ולעבור את התהליך הרגיל שכל אחת עושה ?
יש לציין שב"ה אין לנו בעיה להיכנס להריון נכנסו כמה פעמים להריון אבל לא צלח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליך ההפריה מיועד להפיק בסיכומו מספר אופטימאלי של עוברים ולצורך זה נדרש טיפול הורמונאלי הולם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר נפיחותסיוון03/07/2018
פרופ בידר שלום
1. אני בחודש שלישי אם נפיחות גדולה בבטן משבוע 6 אניט מרגישה בעיות בקיבה ונראית כמו בחודש 7 הריונות לא הולך טוב אצלי אם הקיבה אבל פעם זה החל ממש מוקדם. מה ניתן לעשות ? אני מרגישה כבדות.
2. האם לעובר טרי יש יותר פוטינצאל וסיכויי להניב הריון מעובר מוקפא או שזה אותם סיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
פרופ` דוד בידר03/07/20182.תתיכן נפיחות עקב ירידה בפעילות המעיים אך לפי מה שאת מתארת אז כדאי להיבדק על ידי רופא המטפל כדי להבין מה את מתארת.בכלמאופן התופעות חולפות בשבועות 12-13.
2.תמיד עובר טרי יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטא 22 ביום 13אני03/07/2018
מה המשמעות?!?! האם בוודאות שלילי או שווה לבדוק הכפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאה יחסית נמוכה ,בכל מקרה בצעי בדיקה חוזרת בעוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה שהביא בכל זאת עולה
מיי03/07/2018אם הירחון למה זה לא נשאר <5 ועולה בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הביטה עלול לעלות גם במצבים שנקלט עובר לא תקין,או שהעובר נקלט מחוץ לרחם,באותה מידה עלולים להיות סיבות רבות להשתרשות בלתי תקינה המתבטאת מצד אחד בעליה בביטה ומצד שני בפגם בהתפתחות התקינה של העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה של בלסטוציסט קפוא יום 6מיכאלה03/07/2018
שלום רב,
אשמח לדעת מהם סיכויי ההצלחה בהחזרה של עובר קפוא שהתפתח לבלסטוציסט רק ביום ה-6 להפריה? האם הם נמוכים יותר משל בלסטוציסט של יום 5? מהו הסיכוי להצליח? (אני בת 33, הפריה על רקע בלתי מוסבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי טוב אם כי פחות מזה של בחסטוציסט שהוקפא ביום 5 ,הערכתי שסיכויו להשתרשות הנן בגבולות 20%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה לאחר החזרת עובריםמיי03/07/2018
האם יש המלצה לשכיבה לאחר החזרת עוברים?
אני רואה שזה לא אחיד בין בתי החולים.. בחלקם כלל לא, בחלקם חצי שעה ובחלקם שעתיים.
האם יש לכך משמעות אמיתית? האם העובר עלול להיפלט החוצה כשעומדים סמוך להחזרה או בהטלת שתן סמוך לזמן ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יותר מעבודה מחקרית אחת כולל עבודה שלי לא מצאו שום ערך מוסף בשכיבה לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקלטתי אחרי שכיבה של חצי שעה. אח"כ הלכתי כמה דקות.
גל04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היית נקלטת בכל מקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות - סיכויי היקלטותלנה03/07/2018
שלום,
אני ובעלי בני 30.
אני עם שחלות פוליציסטיות כאשר עם זריקות גונאל במינון נמוך ואוביטרל מושג ביוץ. לבעלי מורפולוגיה 3%. שאר מדדי הזרע תקינים ויש לו כמות של כ20 מיליון זרעונים שרובם בתנועתיות בינונית וחלק בנועתיות גבוהה.
עברנו 4 הזרעות ללא הצלחה.
צילום רחם תקין.
האם יש לנו סיכוי להצליח להיקלט להריון בהזרעות? כמה עוד הזרעות לעשות לפני מעבר לivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט,סיכוייכם נעים בגבולות ה-20% למחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה הזרעות נוספות אתה מציע לעשות
לנה03/07/2018תודה על המענה.
כמה הזרעות נוספות אתה מציע לעשות לפני מעבר לivf? עשינו 4 הזרעות עד עתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליץ לפחות על שלושה מחזורי טיפול עם גונדוטרוםינים(גונל)לפני מעבר להפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי כבר 3 הזרעות עם גונאל
לנה04/07/2018שלום,
עברתי כבר 3 הזרעות עם גונאל ללא הצלחה.
האם זה נכון להמשיך לנסות בהזרעות? אני עם שחלות פוליציסטיות ועם מינון נמוך של גונאל מושג ביוץ. האם יש טעם להמשיך ולנסות להיקלט בהזרעות או שהסיכוי לא גבוה אם לא נקלטנו עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרת בלסטוציטילנה03/07/2018
שלום רב יש לי 2 שאלות ..
1.האם בטא 302 היא תקינה אחרי החזרת בלסטוציט בדיקת דם ביום ה 12 אחרי ההחזרה ...
2.האם מהריון להריון הבטא משתנה וזה מעיד על תקינות ההריון אם פעם זה היה יותר גבוהה ועכשיו יותר נמוך
תודה מראש :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה טובה לשלב הבדיקה,כמובן שיש להמשיך במעקב עד לווידוי קיומו של דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וקלקסן בהחזרת מוקפאיםקלקסי03/07/2018
1.מה הסיכונים הכרוכים בלקיחת אספירין וקלקסן בטיפול פוריות?
2.האם יש יתרון בלקיחת אספירין בלבד (שאינו חודר שליה למיטב ידיעתי?)
3. מדוע נוטים להמליץ על הטיפול הזה בכשלונות חוזרים ללא ממצאים של קרישיות יתר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אין שום סיכון מהותי 2.השיקול לטיפול נתון לשיפוטו של הרופא המטפל,אם כי במצב שלא נמצאה כל בעיית קרישיות הייתי מסתפק בקליקסן בלבד 3.זוהי גישה הנוקטת אמצעי טיפול פעילים בנוגדי קרישה במחשבה שדילול הדם ישפר את הזרימה לרחם ולעובר ויטיב עם התפתחות עוברית תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור Xi נמוך בגבול הנורמהספקטור03/07/2018
בעקבות כשלונות קליטה חוזרים של בלסטוציסטים, ביצעתי בדיקות דם שהעלו ערך ANA 1280.
כיוון שהערך גבוה, ביצעתי עוד בדיקות המשך שלא העלו כלום חריג, למעט spcr ממש מעט מעל הנורמה- 8 וזמן TT ממש מעט נמוך מהנורמה-13 שניות.
תוצאת f11 activity בגדר הנורמה- 50, כאשר הנורמה הוצגה כ50-200.
שאלתי היא- זה בנורמה אך בגבול הנמוך. יש סיבה לדאגה או לבדיקות נוספות? האם זה יכול להשפיע על קליטת עוברים?
(לציין שיש לי כבר ילד אחד מטיפול ראשון לפני מספר שנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המצב לא אמור להפריע להשתרשות העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של עובר מוקפאמירב03/07/2018
פרופ שלום
1יש לי מוקפא שהוא מגיל 40 אני כרגע בת 42 במידה וארצה להחזיר אותו בגיל 43-44 האם העובר יהיה לפי זמן השאיבה כאשר הייתי בת 40?
2. האם בגיל 44 רחם האישה עדיין תקין להחזיק הריון במידה ונקלט המוקפא?
2. בכל 5 ההפריות שעברתי היו עוברים מעולים שלא הניבו הריון וזה המוקפא היחיד מכל 5 השאיבות. האם עובר ששורד הקפאה ברוב המקרים הוא עובר אם פוטינציאל להניב הריון? אני יודעת שהוא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.בהחלט 2.בהחלט 3.הוא בהחלט עם פוטנציאל להשתרש עם כי נמוך מזה של עובר טרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים על העוברים שהוחזרואלון03/07/2018
שלום לכם.
הלכתי למעבדה ביחידה להפריה חוץ גופית שם בוצעה ההחזרה ביום ראשון האחרון בבוקר(כאשר השאיבה היתה בחמישי האחרון בבוקר)וקיבלתי מהאמבריולוגית מספר נתונים
שמתוך ה6 שנשאבו וה4 שהופרו-אחד לא התפתח
2 היו "בינוניים"עם 6 תאים כל אחד ועם שברים
1 היה"טוב"עם 6 תאים גם כן
וכולם הוחזרו למעט זה שלא התפתח
היא לא נתנה לי מידע לגבי אחוז שברים בטענה שלא צריך להיכנס לזה.
האם נתונים אלה טובים לאישה בגיל כמעט 44(באוקטובר 44)
והאם בגלל הגיל בהכרח הסיכויים להריון תקין(לא משנה כרגע אם זה רב עוברי או חד עוברי)עדיין קלושים בגלל הגיל?
תזכורת מקוצרת להסטורית הפוריות-2 הריונות תקינים וספונטניים לפני 8 עד 12שנים
מגיל 41 ומספר חודשים ועד כמעט 43 -4 הפלות ספונטניות(2 כימי ועוד 2 בשבועות 8,11)כל 4 ההריונות האלה היו ספונטניים למעט אחד הכימיים שהיה עם אוביטרל בלבד.
זהו טיפול הפריה ראשון
זה לא שלמרות הגיל הסיכוי לא רע בגלל שיש לכאורה היסטוריית פוריות לא רעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.הנתונים שאת מעלה גזורים מהגיל המתקדם שלך דבר המפחית במידה מהותית את סיכוייך להיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אותה קביעה מקסימום 10%?
אלון03/07/2018בעקבות כל המידע ההיסטורי והנוכחי של טיפול ההפריה הראשון שנמסר בהודעה"נתונים על העוברים שהוחזרו"-עדיין אותה קביעה שהסיכוי להריון תקין מקסימום 10 אחוזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בשבוע 10 לאחר IVFחן03/07/2018
לפני שבועים נצפו 2 דפקים
כרגע ההריון תקין
האם יש מניעה לטוס?(טיסה ליוון שעתיים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בעיסוי אחרי החזרהאלון02/07/2018
שלום לכם
אשתי אחרי החזרת 3 עוברים
במקצוע היא מעסה מקצועית(עובדת בספא)
כמה ימים אחרי ההחזרה עליה להימנע מעבודה זו?
ואם ברצונה לקבל עיסוי לכל הגוף ורפלקסולוגיה(מימני)-זה לא משפיע לרעה על הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל בעיה בעיסוקה לאחר ההחזרה ,באותה מידה אין בעיה לעבור עיסוי(רצוי להמנע באזור הבטן)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן והשפעה על טיפול פוריותמיקי02/07/2018
האם שימוש בקלקסן עלול להשפיע על תוצאת בדיקת הדם לגילוי הריון?
(מזריקה 40mg ביום מיום ההחזרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא משפיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)