מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול הפריה מס 2רני19/11/2017
היוש אני כמעט בת 34 עם רזרבה שחלתית נמוכה מאוד 0.2. התחלתי פרוטוקול ל ivf שני ולצערי לאחר כמעט שבוע של הורמונים שהחל באסטרופם, 4 ימי פרגובריס ו 1 מנופור 450, ניצפו רק 4 זקיקים- 17,14,10,9
האם יש למה לצפות החודש? מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב לקראת שאיבה החודש? אם בכלל...
יש לציין שבפעם הראשונה עם גונאל היו לי 6 זקיקים (4 צמודים יחסית בגודלם) מתוכם לבסוף נוצרו 3 עוברים טובים (12,8,6) ולבסוף הריון כימי (בדיקות ביתיות חיוביות ובטא לא תקינה שירדה לאחר מס ימים).
אשמח לכל טיפ או תובנה מניסיונכם
במיוחד אשמח לשמוע מה הייתם עושים במצב הזה על מנת שהחודש לא ירד לטימיון בהנחה והייתי מטופלת שלכם.
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טווח השינוים בין טיפול לטיפול בהחלט סביר,וכדאי למצות אותו עד תומו,ובהחלט הוא עשוי להביא את התוצאה המיוחלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסירת תרופות פריון גונל Fרוית19/11/2017
מעוניינת למסור גונל f מזרק נשאר בו עוד 150
מוניפור נשאר עוד 400 בערך ,2 מזרקי decapeptyl. גרה באזור יקנעם. מי שמעוניינת שתשאיר פרטים ואצור עמה קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יוזמה מבורכת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות עם הורמונים לפני IVFמירי19/11/2017
בת 38.5. מתחילה הזרעות עם הורמונים.כמה הזרעות בגילי צריך לעשות לפני שעוברים ל IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט רצוי לבצע כ-3 מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים + הזרעות לפני המעבר ל-IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 -שק הרון ללא תוכןלירון18/11/2017
שלום
יום חמישי עשיתי בדיקת שליש ראשון ואני בשבוע 6
היה שק הריון בגודל שבוע 5+1 ללא תוכן וניתבקשתי לעשות עוד שבוע בדיקה שוב. מה פרוש הדבר?
האם. תוך שבוע יכול להשתנות משהו?
ושאלה נוספת : אני בת 44.6 וזהו מחזור טיפול שלישי שלי. רוצה לציין שבכל טיפול שואבים לי כ15 ביציות וזה לא מובן מאליו. ותמיד נכנסת להריון.טיפול ראשון נכנסתי להריון ולא היה דופק בשבוע 6. טיפול 2 הריון כימי ועכשיו מקווה לישועה. אני די לחוצה כי עוד כמה חודשים אהייה בת 45 . חושבת שלפי הנתונים שלי אני כן יכולה להכנס להריון וללדת מהביציות שלי (אפילו הקפיאו לי עובר 1 בסיבוב הזה) מה עלי לעשות ? יכול להיות שמינון מאוד נמוך של הורמונים יכול להספיק לי כדי שיצליח? מה חסר? אני בהתלבטות האם להחליף רופא.
לא רוצה לבזבז זמן יקר ואולי אני נמצאת אצל הרופא הלא נכון .
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרבה הצער יתכן ומדובר שוב בהיריון לא תקין,לאור הצלחתך להרות בכל מחזור טיפולי מתקבל הרושם שאת מטופלת היטב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גונאל Fמהיום הרביעי למחזורלימור17/11/2017
בוקר טוב.
אתמול היה היום השלישי של המחזור והייתי אמורה להתחיל להזריק על בסיס יומי את הגונאל F,אך מכיוון שחשתי לא בטוב אתחיל כנראה היום שזה היום הרביעי.האם יש לזה משמעות מבחינת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת מעקב הזקיקים
לימור17/11/2017בהמשך וכמידע נוסף לשאלה הקודמת-במחזור הקודם שלא ניקלטתי התחלתי את הגונאל ביום השני של המחזור-ובדיוק שבוע אחרי זה בעקבות מעקב זקיקים הרופא כבר הורה על סיום הגונאל ונטילת זריקת אוביטרל בעקבות הביוץ הקרוב מאוד.
אז אם זה כך ובמחזור הזה אתחיל עם הגונאל ביום הרביעי-מתי כדאי להתחיל את בדיקות הדם ומעקב הזקיקים(בדיקת דם בבוקר ומעקב זקיקים אחר הצהרים)?באיזה יום של המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונל
פרופ` דוד בידר17/11/2017אפשר להתחיל את הזריקות בכל יום של הוסת.
ככל שמזריקים מוקדם יותר יהיו יותר זקיקים.
אם זה לא לטיפולי הפריה חוץ גופית מתחילים ביום ד או ה של המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוביוטיקה וויטמין c במהלך הטיפוליםלאה16/11/2017
שלום ,
האם מותר לאחר החזרת עוברים להמשיך ליטול פרוביוטיקה פימייל (2 כדורים ביום )וויטמין c פעם ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילה
פרופ` דוד בידר17/11/2017אפשר לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטא שמראה על היריוןאסתי16/11/2017
שלום רב,
אחרי החזרת עובר, במידה ועושים בדיקת דם שבועים אחרי.
מה ערך הבטא שמעיד על היריון? מעל 10?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המרכיב העיקרי לאיכות העובר?דנה15/11/2017
שלום. רציתי לשאול במידה ובדיקת זרע ומורפולגיה לאחת שיטת ברטוב תקינה לחלוטין יש המכנים את בעלי שיכול להיות 'תרם זרע'.. מה הסיבה שהעוברים באיכות לא טובה? בדרגה ממש נמוכה. מאחר ואי אפשר לבדוק איכות ביצית ברצוני לשאול מה המרכיב העיקרי לאיכות העובר? האם זה שווה בשווה בין הזרע לביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשתנים הגנטים האחראים לאיכות הביצית הנם בין המרכיבים המכריעים באיכות העוברים שיווצרו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה שהעוברים באיכות לא טובה?דנה15/11/2017
שלום. רציתי לשאול במידה ובדיקת זרע ומורפולגיה לאחת שיטת ברטוב תקינה לחלוטין יש המכנים את בעלי שיכול להיות 'תרם זרע'.. מה הסיבה שהעוברים באיכות לא טובה? בדרגה ממש נמוכה. מאחר ואי אפשר לבדוק איכות ביצית ברצוני לשאול מה המרכיב העיקרי לאיכות העובר? האם זה שווה בשווה בין הזרע לביצית?
איכות עובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2017איכות עובר מתנית בגילה של המטופלת,הרקע ההורמונאלי והטיפולי שלה,מחלות נילוות והמשתנים הגנטים האחראים לאיכות הביצית הנם בין המרכיבים המכריעים באיכות העוברים שיווצרו ,בנוסף לזה לאיכות הזרע,איכות הטיפול ההורמונאלי,ולאיכות המעבדה תהיה גם תרומה מסויימת בקביעת איכות העוברים המתקבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נמוך לשחלות פוליציסטיותהדס15/11/2017
אני בעלת שחלות פוליציסטיות.מנסה להיכנס להריון כבר 5 חודשים ללא הצלחה.
רופא הציע הזרעות עם הורמונים.
מאוד פוחדת מהריון מרובה עוברים.
האם אפשר להתחיל ממינון מאוד נמוך של הורמונים כמו gonal f 25?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך חהתחיל עם מינון מינימאלי אפקטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון של החזרת קפואיםאידית14/11/2017
שלום,
אני לקראת החזרת בלסטוציסט שהוקפא ביום השישי. בשבת בייצתי, ונמסר לי שביום שישי תתקיים ההחזרה. זה לא מאוחר שכן צריך להחזיר לפי גיל העובר ביום השישי לביוץ שחל בעצם ביום חמישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר15/11/2017יום הביוץ הוא השאיבה ככה שיום שישי זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול גונאל ואוביטרל ואנדומטריןלימור14/11/2017
שלום לכם.זה הפרוטוקול שהרופא המטפל מציע לי להמשיך איתו עוד מקסימום 2 מחזורי טיפול כאשר הראשון נכשל.ורק אחרי זה לעבור להפריה חוץ גופית.קיבלתי את המלצתו.אני בגיל 43 בדיוק.הסטוריית הפוריות שלי ושל בעלי מתחילת שנת 2016 כוללת 4 הריונות שכולם נפלו ספונטנית בשבועות 6 עד 11.כל הקליטות ספונטניות-למעט זו הלפני האחרונה שהיתה עם זריקת אוביטרל חד פעמית ללא טיפול מקדים של גונאל.בהתחשב בנתונים שמסרתי-מה הסבירות שבתום מקסימום עוד 2 מחזורי טיפול אהיה שוב בהריון(בלי קשר לשאלה האם הוא יהיה תקין או לא)?אשמח לקבל תשובה מיספרית ו/או איכותית המבוססת על הערכה מילולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול.
פרופ` דוד בידר15/11/2017תשלחי את הפרופיל ההורמונלי שלך.
לאור הסיפור שלך של הההפלות הסיכויים להריון תקין ולידה נמוכים אך תלוי מה ההורמונים שלך אומרים.
כמו כן יש לשלול סיבות להפלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי ושלילת סיבות להפלות
לימור15/11/2017בקשר לפרופיל הורמונלי-היו מספר בדיקות שביקשתי מרופאת המשפחה ורק חלק קטן רופא הפוריות נתן לי לעשות.
מהן הבדיקות ש"חייבות"להיות במסגרת הפרופיל ההורמונלי?
ומבחינת שלילת סיבות להפלות-צילום רחם לפני שנתיים תקין.בלוטת תריס לפני 8 חודשים תקין.בדיקה גנטית שלי ושל בעלי לפני 4 חודשים תקין.קרישיות יתר לפני חודש-תקין.יש עוד משהו ש"חייבים"לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות זיהומיות,היסטרוסקופיה,פרופיל הורמונאלי מלא,בדיקת זרע להלוספרם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר17/11/2017פרופיל הורמונלי נעשה בוסת וכולל הורמונים שונים המראים את מצבך מבחינת איכות השחלות.
עצם העובדה שאת לא יודעת מה זה ולא שלחת לנו התשובות היא בעייתית כי זה הדבר הכי חשוב שצריך היה לראות.
מזמן היית צריכה להבין מה זה פרופיל הורמונלי.
עצם העובדה שאת כותבת מה שכותבת ולא שולחת את הנתונים זה בעייתי בעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת מריבוי עוברים מהזרעותמרינה14/11/2017
התחלתי הזרעות עם הורמונים.אני מאוד פוחדת מהריון מרובה עוברים.מה כמות הורמונים הכי קטנה שאפשר לתת?האם אפשר לגרום שיהיה רק 2 ביציות ולא יותר
המינון הוא אינדיווידואלי ולפי מאפייני הגיל והרזרבה השחלתית של האישה,באשר למספר הזקיקים לרופא העוקב עשויה להיות שליטה מוגבלת,בכל מקרה הוא צריך להמנע מהתפתחות הרבה זקיקים מובילים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לאחר החזרהבטא13/11/2017
ב 2.11 החזרה. 5.11 אוביטרל אחד.
12.11- בטא 14.
13.11- בטא 19.
יכול להיות שמדובר עדיין בהשפעת האוביטרל?
יש סיכוי להריון תקין עם רמת בטא כזו נמוכה והעדר כיוון להכפלה 48 שעות לאחר מכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר13/11/2017לא מדובר האוביטרל אלא הריון , שכנראה, לא מתפתח טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH מוגבר בסוף ההריוןסיגל13/11/2017
שלום רב,
אני מתנצלת מראש על שאלה שחורגת מנושא הפורום, פשוט אתם מלווים אותי עוד מתחילת הטיפולים ואני מאןד מעריכה את חוות דעתכם.
אני בשבוע 36 להריון אחרי IVF, עד כה עשיתי בדיקות תפקודי בלוטת התריס פעמיים בהריון וגם לפניו, והערכים תמיד היו בגבול הנורמה, בפעם האחרונה נבדקתי בשבוע 25 ו- TSH היה 2.5. היום נבדקתי שוב וחשכו עיניי - TSH 3.18. אני כבר בשבוע 36, האם להמשיך בירור של T3, T4? האם יש סיכוי שנגרם חלילה נזק קוגניטיבי לעובר?
אודה מאוד לתשובתכם, התור שלי לרופא רק בעוד שבועיים ועד אז אשתגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ` דוד בידר13/11/2017בדיקת ההורמון תקינה ולא ברור לי מה נלחצת.
גם אם לא הייתה תקינה, לעובר לא יקרה כלום.
לא הבנתי מאיפוה הבאת את העניין הקוגניטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי קראתי
סיגל14/11/2017שבהריון רמות TSH צריכות להיות מתחת ל-2.5, ושתת פעילות של הבלוטה יכולה לגרום לפגיעה בהתפתחות הקוגניטיבית של העובר. אז 3.18 לא נחשב לתת פעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH
פרופ` דוד בידר14/11/2017מה שקראת קשור לטיפולי פיריון.
בטיפולי פיריון יש המלצה שיהיה מתחת ל 2.5. שזה גם לא בטוח שזה נכון.
לגבי 3.18, זה ערך תקין.
העובר לא מושפע .
ההשפעה יכולה להיות בהריון כאשר יש בעיה כללית בפעילות בלוטת התריס.
אך בעובר עצמו זה לא יפגע, ובנוסף בודקים לכל ילוד את ההורמון ומטפלים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת וההרגעה, אין כמוך
סיגל14/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)