מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעילות האנדומטרין לאחר יחסיםלימור07/11/2017
שלום לכם.
רשמתם בפעם שעברה שטבלית אנדומטרין שעה אחרי יחסים שכללו שפיכה לא פוגע בטיפול.
זה המצב גם אם האנדומטרין הוכנס מיד אחרי היחסים(שכללו שפיכה פנים נרתיקית)?המגע עם הזרע לא פוגע ביעילותו של האנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ` דוד בידר07/11/2017הכנסת אנדומטרין שלא למטרות הפריה חוץ גופית ,מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ללא החזרת עובריםאני07/11/2017
שלום רב, לצערי עברתי שאיבה ללא החזרת עוברים (לא התפתחו) הרופא אמר לי בכל זאת להמשיך כל יום קרינון 1 לפחות לעשרה ימים כדי שלא יהיו דימומים. השאלה למה צריך בכל זאת תמיכה של קרינון ואם לא אשים קרינון זה ישפיע על המחזור ? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר07/11/2017הקרינון מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם מקוצר שבוע 22+4ויקה06/11/2017
אורך צוואר נחשב לתקין מעל 2.5 ס"מ. רוב המדידות הן מעל 4 ס"מ, ולכן הרופא המליץ את המלצותיו. אין לי פיתרון לבעיית הרמת הילד, ונכון הוא שלא רצוי לשאת משאות כבדים מידי. אין לי כל אפשרות, ולא רק לי, לחזות את הסיכוי לקיצור הצוואר. רטב הסיכויים שהמצב לא ישתנה כמו בלידות הקודמות. בכל מקרה, רצוי מעקב צמוד והתייעצי על כך עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבעיה מחייבת התיחסות ומעקב של הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריקסטונים מוגברים בשליש שנישירה06/11/2017
שלום, אני בשבוע 26. בשבוע וחצי האחרונים אני חווה בריקסטונים בתדירות גבוהה (לפעמים 3 פעמים בשעה, רב היום פעם בשעה). במוקד החרום ראו שצוואר הרחם ארוך וסגור וכמות מי שפיר תקינה בנוסף זיהו ציר אחד במוניטור של 20 דקות. נאמר לי שהמצב תקין בגלל נתוני האולטראסאונד. האם בריקסטונים בתדירות גבוהה בשלב כזה של ההריון מהווים אינדיקציה ללידה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
פרופ` דוד בידר06/11/2017הי לא מנבאים לידה מוקדמת והם יכולים להופיע באופן נורמלי כחלק מהריון תקין, אחרת היו נרשמים במוניטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח נרתיקי לחיידקים ופטריות בזמן הריוןאחת06/11/2017
שבוע 30 להריון בבדיקה אצל הרופא טען שיש לי הפרשות של פטריה( אין לי שום תסמינים אחרים) ורצה לתת לי נרות... הבנתי שלפעמים זה בכלל לא פטריה אלא דווקא חיידק כדוגמה bv שבניגוד לפטריה יכול להיות מסוכן בהריון... האם יש סיכון כלשהו בלדרוש מהרופא לבצע לי משטח נרתיקי בזמן הריון? האם הגירוד הזה שנעשה בעזרת מטוש יכול לעורר צירים או משהו לצוואר הרחם? ומדוע אם מדובר בחיידק שמסוכן בהריון לא מבצעים אותו על בסיס שיגרתי כמו לחיידק gbs?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח
פרופ` דוד בידר06/11/2017אין צורך למשטח עקב ההפרשות שאת מספרת, ואין צורך לטפל.
לעניין החיידק שאת כותבת, ניתן לקחת משטח לקראת סוף ההריון ואז לתת אנטיביוטיקה לפני לידה.
לקיחת המשטח לא גורם לשום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי על חיידק bv ולא gbs
אחת06/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBv
פרופ` דוד בידר06/11/2017מה התכוונת ב BV?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עושים תרבית לבקטריאל וגינוזיס
אחת06/11/2017קראתי שזה יכול לגרום להפלה ואף לידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBV
פרופ` דוד בידר06/11/2017כבר מזמן הפסקנו לעשות את הבדיקה שהיא חסרת משמעות.
אין לה שום ישום קליני ואינה עוזרת לשום מצב או טיפול כאשר מדובר במצב כמו אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגישה תנועות עוברלילך05/11/2017
שלום
שבוע 38 מivf
מהבוקר לא מרגישה תנועות עובר בכלל...
מוניטור תקין.. באולטרסאונד מעט תנועות...
הערכת משקל 3800...
מה הייתם ממליצים לעשות?
לחכות?או לעשות זירוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
פרופ` דוד בידר06/11/2017לעשות זרוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון הגבר והמלצות על רופא מומחהפזוש05/11/2017
היי לי ולבעלי יש בעית פוריות, לאיר 3 הפלות נבדקתי והכל הבדיקות תקינות. בעלי נשלח לבדיקת הלוספרם שנימצאה לא תקינה במאה אחוז, טופל בויטמינים ולא עזר בדיקה אחרי חמישה חודשים שוב היתה לא תקינה.
נשלחנו חבצע תרבית שתן וזרע היות ובבדיקת הזרע נימצאו לויקוציטים תרבית השתן תקינה לתרבית הזרע אני עוד מחכה. קרה למישהי? מישהי יודעת לייעץ מה הטיפול בנושא? אני אובדת עיצות שוקלת לעבור לרופא פרטי המתעסק בפריון הגבר אשמח להמלצוצ היות והרופא שלי דיי רדום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא פיריון הגבר
פרופ` דוד בידר05/11/2017רופא פיריון הגבר לא כל כל מתאים לך ולא יתכן שהיו קליטות הריון והפלות בגלל בדיקת ההלוספרם....
קודם תעשי בדיקת לקרישי ות יצר ונתכתב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את כל הבדיקות הנדרשות כברור על הפלות
פזוש05/11/2017קרישיות צילום רחם ועוד... הכל נמצא תקין ובביופסיה שעשו לשארית ההריון היתה מוזיאירה לכן שליו אותנו לבדעקת הלוספארם. נמצא שהdna לא תקין בזרע והזרע שבור במאה אחוז
נשללה וריקוצלה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פגמים בזרע-הפלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2017לאחרונה, בעקבות הדאגה הגוברת לסיכון שבהעברת מחלות גנטיות בשיטות עזר לרבייה, מושם דגש רב יותר על חשיבות השלמות הגנטית של תא הזרע בטיפולי הפריה חוץ גופית בגלל נזקים אפשריים ל- DNA של גרעין תא הזרע (DNA FRAGMENTATINS), או למערך המיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) שלו, שנגרמים בהשפעת נזקים סביבתיים ואורח חיים (עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים). לנזקים אלו ב- DNA עלולה להיות משמעות קלינית ואבחונית בכל הקשור להצלחת טיפולי ההפריה.
מידע בנוגע לשלמות ה- DNA יכול לעזור כשבאים לבחור תאי זרע עם DNA תקין, במיוחד בביצוע הפריה חוץ גופית והפריה באמצעות ICSI (מיקרו מניפולציה).
כאמור, ליקויים בגנום הגברי הם הסיבה המרכזית לכישלונות חוזרים של טיפולי הפריה חוץ גופית. לכן, זיהוי בעיות אלו וטיפול בהן יכול להעלות את הסיכוי להריון וכך להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות שזוגות רבים חווים בעקבות כישלונות חוזרים של טיפולי פוריות.
הלוספרם בודקת את מבנה ה- DNA (הכרומטין) של תא הזרע וקובעת את שיעור השברים בו (DFI - DNA FRAGMENTATIN INDEX). הבדיקה יכולה להראות ליקויים שיסבירו את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה.
פגמים במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA ועל ידי כך להעברה לא תקינה או מדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, וכתוצאה מכך ליצירת עוברים פגומים בעלי איכות מורפולוגית ירודה, שיעור הריונות נמוך, שיעור השתרשות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
המסקנה היא, שחשיבות ה- DNA של הזרע היא מכרעת בטיפולי הפריה חוץ גופית. איתור וטיפול מתאים בבעיה יאפשר לגברים עקרים רבים להפוך לאבות ויפחית את הסיכון להעברת מוטציות גנטיות לדור הבא.
למרבה המזל, בשנים האחרונות נמצאו שיטות עזר מעבדתיות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין (במיוחד לשימוש בביצוע מיקרומניפולציה - ICSI להפריית ביציות המתקבלות בהפריה חוץ גופית). שיטות אלו משפרות את איכות העוברים ושיעור ההשתרשות ברחם, מביאות לעלייה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בנרות פולידין בהריוןמיטל05/11/2017
שלום!
אני בשבוע 34, סובלת מפטריה בנרתיק מהשליש השני בהריון.
הרופא שלי נתן לי מספר טיפולים נגד הפטרייה שלא עזרו.
הין היתר נרות פולידין לטיפול במשך ארבע ימים....
היום משיחה שלי על מרכז טרטולוגי הם אמרי לי שאסור פולידין בהריון כי הוא מכיל יוד והם לא מאשרים את זה לנשים בהריון בכלל!
עכשין אני מאוד לחוצה מדוע הרופא שלי נתן לי בכל זאת פולידין ומה הסיכוי שזה פגע בעובר???
בנוסף נאמר לי שאי טיפול בפטרייה יכול לגרום לצירים מוקדמים..ויש כדור שכן מותר לקחת אם איננו טועה נובימול האם אתם ממליצים?
אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות הנאמר לא סביר שנגרם נזק בנסיבות גי ההיריון והטיפול,נובע מול אינו תכשיר מתאים לפטרת הנרתיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על כללים לפני שאיבהח05/11/2017
שלום
מדוע לפני שאיבה צריך
1. להוריד תכשיטים ושעון
2. להסיר איפור
3. להסיר לק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללים
פרופ` דוד בידר05/11/2017המאדים צריך לעקוב אחרי מדדים שונים והדברים הנ״ל מפריעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון בקירור צטרוטייד וגונלליאנה05/11/2017
בקיץ קיבלתי מחברה שלי חבילה מלאה של צטרוטייד ו 2 גונל. שמרתי בקירור. חודש הבא אני צריכה להתחיל טיפול.
קראתי שצטרוטייד וגונל לא צריכים קירור.
האם לזרוק ולקנות חדש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרור
פרופ` דוד בידר05/11/2017אפשר להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמות מותר או שגם לאחסויה04/11/2017
האם מותר לשחק עם הפטמות או שגם זה אסור נאמר לי שאסור עד בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות.
פרופ` דוד בידר05/11/2017לא הבנתי מה זה לשחק,אך אם כוונתך ביחסים אז בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ביום 21 ולא ביום 14ענת04/11/2017
שלום.
האם ביוץ ביום 21 פחות איכותי מביוץ ביום 14?
האם יש פחות סיכויים להריון אם מחזור בן 35 יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר05/11/2017בביוצים לא סדירים הסיכויים פחות טובים אך קיימים.
יש לנסות להרות לפני טיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוצים סדירים של 35 יום
מירי05/11/2017הביוץ הוא סדיר אבל של 35 יום ולא של 28.האם עדיין פחות סיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר להניח אם קיום היחסים מתקיים במועד הביוץ סיכוייך טובים להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בדיקת היסטרוסקופיהנעה04/11/2017
שלום,
בת 35, בטיפולי ivf, לאחר לידה רגילה לפני שנתיים מivf, ולאחר גרידה של עובר ללא דופק בשבוע 10. לאחרונה נמצא אצלי ממצא ציסטה בגודל 5*8 ממקור מיומטראלי, מבנה לא סדיר עם דופן עבה ללא זרימת דם.
נשלחתי לביצוע היסטרוסקופיה.
1. האם הבדיקה כואבת?
2. האם יוציאו הציסטה כבר בבדיקה?
3. האם יש סיכוי שהציסתא תצא לבד במחזור הקרוב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר05/11/2017אין קשר בין הבדיקה לציסטה.הציסטה היא בשחלה בתוך הבטן והיסטרוסקופיה זוהי בדיקה אופטית על ידי סיב שמוכנס לרחם לשלול הדבקויות או ממצא אחר.
הכאב תלוי בבדיקת הבודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לטרוזול להגברת ביוץמורן04/11/2017
יש לי שחלות פוליציסטיות (בלי סינדרום,רק מראה של חלה) ומחזורים קבועים אבל ארוכים של חמישה שבועות.הרופא המליץ לח לקחת לטרוזול להגברת ביוץ.קראתי על התרופה הזאת דברים לא כל כך טובים.האם היית ממליץ ליטול את התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט נעשה שימוש בתכשיר הזה לצורך השריית הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים - מדוע טיפול משתנה בין רופאים?ח04/11/2017
שלום
מדוע הטיפול שונה מרופא לרופא? אחד ייתן לי מונופור והשני גונאל או אלונבה, האם לגונאל תוצאות טובות יותר?
חלקם ייתנו דקפפטיל, אוביטרל או אסטרופם מדוע לכל אחד פרוטוקול שונה
במה פרוטוקול אחד טוב על השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התאמת הטיפול האינדיווידואלי לכל מטופלת בהתאם לנתונים הקליניים,הגיל,טיפולים קודמים הנה תוצר הידע ,ניסיונו,וכישוריו של הרופא המטפל .
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)