מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרנטל המכיל חומצה פוליתלימור30/10/2017
קיבלתי מרשם לprenatal הכולל בין היתר 1 מיליגרם חומצה פולית,פי 2 וחצי מהכדורים הסטנדרטיים של 400 מיקרוגרם.בבית המרקחת אמרו שזה בסדר וההעודף"יוצא בשתן".האם זה בסדר שאקח כדור המכיל 1000 מיקרוגרם חומצה פולית ולא 400?זה לא יעשה לי בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המינון בתכשיר מצוי בטווח המקובל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האמנם היריון או תופעות לוואי של התמיכה?נטע30/10/2017
שלום רב ד"ר
אני 9 ימים לאחר החזרת מוקפאים בני 5 ימים.
לוקחת תמיכה (אסטרופם, נרות אוטרגסטן ודופסטון).
עשיתי היום בדיקה ביתית שיצאה חיובית מובהקת. הייתכן? או שזה מהתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא לקחת אוביטרל בטווח של שבוע לפני הרי שאת בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של האנדומטריןלימור30/10/2017
שלום לכם.אתמול(יום ראשון)בערב התחלתי אנדומטרין יום אחרי הביוץ בהנחיית הרופא לפחות לשבועיים הקרובים ואני חשה תופעות שונות:כאב ראש חזק,סחרחורות בלתי פוסקות,והרגשה לא טובה בלשון המעטה.האם תופעות אלה קשורות בהכרח לאנדומטרין והאם כדאי לחזור לשם כך לרופא המטפל להתייעצות?(אולי הוא יתן תחליף אחר לתמיכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדיווח שלך הנו על תופעות חריגות בעוצמתו שחייבות לבוא לידיעתו של הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך/הפסקת האנדומטרין
לימור30/10/2017בהמשך לפנייה הקודמת-אראה את הרופא המטפל רק נחר(ביום שלישי)אחרי הצהרים.האם בינתיים להפסיק את תמיכת האנדומטרין שהתחילה רק אתמול(ביום ראשון)בערב יום אחד אחרי הביוץ או להמשיך אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה ממושכת של חומצה פוליתאסתי30/10/2017
שלום רב,
עקב אנמיה נטלתי כשנה וחצי ברזל שהיה בו גם חומצה פולית.
לאור זמן ממושך שנטלתי האם בתחילת היריון עליי לצרוך חומצה פולית?
האם בבדיקת דם אפשר לראות אם יש צורך בצריכת חומצה פולית או שאין צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשיכי בצריכה הרגילה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש זמנים בין הזרקה לטיפולדבי30/10/2017
שלום
1.נאמר לי להזריק אוביטרל וחצי בשעה 5 בבוקר ושהטיפול יהיה מחר בשעה 3 בצהריים האם זה מספיק זמן? זה רק 34 שעות
2.כשקמתי היום בחמש בבוקר ונכנסתי לשרותים היתה לי הפרשה צמיגית ומחר בשלוש בצהריים השאיבה, האם בייצתי?לא אפספס טיפול?
אתמול האסטרדיול היה 1247
פרורגרסטרון 1.1
LH 6.9
רירית 9
וזקיק 17
3. מדוע אוביטרל וחצי ולא שניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש.
פרופ` דוד בידר30/10/2017הזמן הסדר גמור, 34 השעות.
להפרשות אין שום משמעות.
הביוץ לא יהיה לפני השאיבה.
לא תמיד מוצאים ביצית בזקיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך......
דבי30/10/2017אני שאלתי אם תמיד יש ביצית בזקיק? לא זכור לי
מדוע אתה לא עונה עיניינית רק למה ששואלים?
מדוע כשאני קוראת תשובות שלך למענה של נשים אני נתקלת רק בבשורת איוב
הפץ אור ואהבה ולא תסכול ואכזבה, מסוגל לאתגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר31/10/2017את תמיד צריכה להיות מוכנה שלא תימצא ביצית ואז זה יבוא לך בהפתעה.
אפשר לא למצוא ביצית בנשים צעירות שהכל אצלן בסדר היות ולא כל חודש יש ביוץ תקין ולכן סיכויי ההריון הם 50% בקיום יחסים.
אני מקווה שימצאו ביצית אך כתבתי לך מה קורה באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.טווח הזמן בין הזריקה לשאיבה הנו בטווח המקובל 2.התופעות שציינת והערכים ההורמונאלים אינם מעידים על אפשרות של ביוץ בטרם עת 3.מינון האוביטרל הנו מודיפיקציה בהוראת הרופא שלך שכנראה טעמיו עמו -עלייך לברר זאת עם הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעקב - האם זה סבב טבעי או חצי טבעי?דבי29/10/2017
שלום,
אני לפני טיפול IVF, מחזור ב14.10.17 בארבעת הימים הראשונים לקחתי פעמיים ביום אסטרופם, במהלך הימים לא הזרקתי הורמונים, למעשה התחלתי רק בשישי ובשבת, בשישי, צטרוטייד אחד ו225 מונופור וככה גם בשבת, כל השבועיים לאחר המחזור לא הזרקתי , רק אסטרופם, האם זה סבב טבעי או חצי טבעי, כי הזרקתי רק יומיים ואני אמורה לעשות טיפול IVF בקרוב, האם הביוץ פוספס, אם לא מתי הוא אמור להיות ?
תוצאות בדיקת דם:
אסטרדיות 1247
פרורגרסטרון 1.1
LH 6.9
רירית 9
וזקיק 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` דוד בידר29/10/2017לא פיספסת את הביוץ אך אני משער שאת עושה טיפול כזה עקב תגובה שחלתית נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור פוריות -פלייר אפאדוה29/10/2017
בת 36 MAH - 1.25
עשיתי לפני שמונה חודשים שימור ביציות לפי הפרוטוקול הבאחמישה ימים פיורוגון 375; שישה ימים מונפור 375 ואורגלוטרן 0.25 שלאחריהם הזרקתי 2 זריקות דקפפטיל 0.1
רמת אסטרדיול לפני השאיבה - כ,4000
התוצאה: נשאבו 4 ביציות בלבד
מאז לוקחת בשמונת החודשים האחרונים פעם ביום dhea 75
ושותה ברציפות גלולות (יש לי אנדומטריומה בשחלה שמאל בגודל כ-4 ס"מ). עומדת כעת לפני סבב שני לשימור.
שוקלת פלייר אפ - מה זה בדיוק?
מה הפרוטוקול ושילוב התרופות המומלץ לדעתכם כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור
פרופ` דוד בידר29/10/2017את צריכה לקבל הסבר מקיף מרופא המטפל.
התוכנית שהוא נותן לך ,מטרתה לגרות כמה שיותר את השחלה על מנת לשאוב כמה שיותר ביציות
ה DHEA שאת לוקחת אינו עוזר לכלום.
לפי התוצאות
והורמונים שקיבלת יש תגובה שחלתית יותר נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות
אדווה29/10/2017ברצוני להבין את סיפא תשובתך:
האם התכוונת שבגלל ה- DHEA והגלולות שנוטלת ברציפות, התגובה השחלתית לי עכשיו תהיה יותר נמוכה בסבב הזה?
או שהתכוונת שבטיפול הקודם היתה לי תגובה שחלתית נמוכה (זה נכון , לכן חושבת על פרוטוקול אחר ואשמח לשמוע עצה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור
פרופ` דוד בידר29/10/2017בטיפול הקודם, שהוא טיפול מקובל ונכון, הייתה תגובה שחלתית נמוכה.
כל התוספות שאת לוקחת מראה שיש בעיה שחלתית ,כי זה מה שרופאים נותנים כשחושבים שהשיחות בעייתיות.והשאלה בכלל האם כדאי לך להקפיא ביציות ולא עוברים מזרע תורם.
הפרוטוקול החדש שתקבלי אומנם יביא, אולי, ליותר ביציות, אך האיכות בטיפול המומלץ לך, של הביציות ,הוא פחות טוב.
לכן כתבתי שאת צריכה הסבר צריך מרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת IMSI בר טוביעל29/10/2017
קצת ארוך. אני מתנצלת. אבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם בענין.
נתוני הזרע של בן זוגי:
appearance normal
viscosity normal
p.h 7.2
volume 2.0 ml
concentration 84 mill/ml
total count 168 milion
motility 58%
grade 46
vitality >60
מורפולוגיה:
normal 5%
head defects 94%
midpiece defects 5%
tail defects 17%
prematures cells 0
w.b.c 0.9
אני בת 42. נמצאת בטיפול ivf 6. טיפול אחרון הושג הריון לא תקין (שק הריון ללא דופק). פעילות שחלתית תקינה. בכל הטיפולים היו הפריות ללא מיקרומניפולציה. אין בעיות רפואיות.
פניתי אליכם לאחרונה בענין שיטת בר טוב, imsi
לפי מה שהבנתי מתשובותיכם - הדעות קצת חלוקות.
אנחנו נמצאים בטיפול 6. שוקלים הפעם להשתמש גם באפשרות הזאת.
הסבירו לנו שגם אם הנתונים של בן הזוג טובים, עדיין כדאי לעשות את הטיפול היות ומדובר בסריקת זרע ובהגדלה של פי 6,000. כך שאפשר לברור את הזרעים הכי טובים ולשפר את הסיכוי.
השאלה שלי:
1. בגלל הגיל שלי אני מניחה שלא נשאר לנו הרבה נסיונות, ורצינו לנסות ולהשתמש בכל מה שאפשר על מנת להגדיל את הסיכוי. מה דעתכם בענין השילוב עם IMSI במקרה שלנו?
2. הם אומרים שיש אפשרות לתת אצלם את דגימת הזרע . ללכת לבית החולים לשאיבה, ולחכות לתוצאות השאיבה (לראות כמה ביציות נשאבו), ורק אז (במידה ונשאבו מספיק ביציות) הם יתחילו לעבוד על הזרע. מה שאומר שרק לאחר ארבע שעות ישלחו את דגימת הזרע לבית החולים בו בוצעה השאיבה ורק אז להתחיל את ההפריה. במידה ולא נשאבו ביציות אז הם לא יעבדו על הזרע ולא נצטרך לשלם את הסכום המלא על הטיפול.
מה עושים עם הביציות שנשאבו? הפריה לא נעשית מיד לאחר שאיבת הביציות? האם הביציות נפגעות כתוצאה מכך מההמתנה לזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר29/10/2017הזרע תקין ואין מה לעשות את ה IMSI
הבעיה בביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בגיל 42
יעל31/10/2017פרופ' בידר תודה רבה על התשובה. אם אין טעם לעשות בדיקת IMSI אז לא נעשה היות ומדובר בסכום גבוה.
אנחנו זוג ללא ילדים. בני 42.
האם יש אפשרות לשפר את הסיכויים להבאת ילד ביולוגי של שנינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר31/10/2017בגיל 42 הסיכויים פחות טובים ואנחנו תלויים בגיל הביציות.
היות ואי אפשר לשפר ביציות הדרך היחידה היא להמשיך מה שאת עושה.
הרופא המטפל יכול להעריך את סיכוייך לאור בדיקות הדם ואיכות עוברים.
בארצות רבות, גיל 42 הוא נקודת החיתוך שמעליו לא עושים טיפולים.
תנסי עוד פעמיים שלוש ואם לא יצליח יש להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אגיסטן בשבוע 33אני29/10/2017
שלום
בהריון שבוע 33, האם בשלב זה של ההריון אפשר לקחת נרות אגיסטן במשך שלושה ימים?
כמו כן, האם עדיף להמנע ולחכות לטיפול בפטריה אחרי הלידה או לנסות בכל זאת עכשיו?
מנסה להפטר ממנה כבר הרבה זמן, עשיתי הפסקה ארוכה של חודשיים מכל התכשירים עכשין אני רוצה לנסות שוב לקחת אגיסטן.
אשמח לעצתכם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה בשלב זה של היריון ליטול נרות אגיסטן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אגיסטן בשבוע 33אני28/10/2017
שלום
בהריון שבוע 33, האם בשלב זה של ההריון אפשר לקחת נרות אגיסטן במשך שלושה ימים?
כמו כן, האם עדיף להמנע ולחכות לטיפול בפטריה אחרי הלידה או לנסות בכל זאת עכשיו?
מנסה להפטר ממנה כבר הרבה זמן, עשיתי הפסקה ארוכה של חודשיים מכל התכשירים עכשין אני רוצה לנסות שוב לקחת אגיסטן.
אשמח לעצתכם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן
פרופ` דוד בידר29/10/2017אפשר לשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוים בתדירות הווסת (אורך מחזור)דנה28/10/2017
שלום, אין לי בעיה רפואית, רק סקרנית לדעת האם השינויים שאני חווה במחזור הם נורמליים. אני בת 46 (עם שני ילדים), תמיד היה לי מחזור סדיר שנמשך 28-29 ימים. בחודשים האחרונים, אורך המחזור הוא 23-34 ימים בלבד (כלומר מקבלת מחזור כל 23 ימים). זה מוזר לי שבגיל שלי זה נעשה תכוף יותר, האם זה רגיל? אני כמובן לא לוקחת גלולות וגם אין לי התקן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר29/10/2017זה מתאים לגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן יש שאריות אוביטרל בגוף?שרון28/10/2017
האם זה אחיד אצל כולם? בדיקת הריון 11 ימים אחרי זריקת אוביטרל 250 ו10 ימים אחרי הזרעה בדיקת הריון חיובית אך פס חלש. האם זה האוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר29/10/2017סביב 4 ימים נעלם מהדם.
הבדיקה שלך לא קשורה לאוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץ שבעקבות האוביטרללימור28/10/2017
שלום לך.ידוע שביוץ מופיע כ36 עד 40 שעות לאחר מתן האוביטרל.האם גם אז הביוץ נמשך כמו ביוץ ללא אוביטרל עד 24 שעות או שעם אוביטרל הביוץ ארוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר29/10/2017אותו הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא מתי ניתן לעשותדפנה28/10/2017
שלום לכם
ב 19/10 הוחזרו לי 4 עוברים
מתי הכי מוקדם ניתן לעשות בדיקת בטא?
ו האם עודף תמיכה (בעיני)
עשוי להזיק להתפתחות העוברים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ב-31 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברים ויכולתם להשתרששלי28/10/2017
שלום רב,
שאלה לגבי איכות עוברים ויכולתם להשתרש.
1. עובר אשר הוקפא ביום 3, הופשר וגודל במעבדה לבלסטוציסט יום 5, האם יכולת ההשתרשות שלו ויצירת הריון זהה לעובר "טרי"?
2. מה סיכוייו של עובר שהוקפא ביום 3, הופשר וגודל ליום 5/6, שוב הוקפא ושרד הפשרה נוספת והוחזר? האם 2 הקפאות מורידות סיכויי השרשה? קיימות עבודות שמראות הריון מעובר שהוקפא פעמיים?
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.עובר כזה איכותי ביותר,התאושש מהליך ההקפאה וההפשרה וגדל להיות בלסטציסט עם פוטנציאל השתרשות שאינו נופל מזה של עובר טרי 2.ללא ספק האפקט המצטבר של שתי הקפאות ושתי הפשרות עלול בהחלט לגרום לנזק שעלול להפחית את סיכויו חהשתרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)