מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור של לפחות 4 ימים יותרדנית04/06/2017
שלום לכם.
האם זה שאני לקראת סיומו של היום ה34 למחזור,כאשר כל המחזורים שהיו מאז ההפלה הטבעית הראשונה(השניה היתה לפני 3 וחצי חודשים)לפני שנה ורבע היו בני 23 עד 29-30 ימים מקסימום-זה לא סימן שאני בטוח בהריון, ואם יהיו לי דימומים החל מהשלב הזה זה רק כתוצאה מהפלה מוקדמת נוספת?(כדוגמת האחרונה שבה הופיעו דימומים ביום ה37-38)
הערה-הפעם החלטתי לעשות את בדיקת הדם לזיהוי ביום ה38.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות שאת בהיריון בהחלט קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה להחזרת מוקפאים ספונטניתמתלבטת03/06/2017
אחרי 2 החזרות(שתהין מוקפאים) לא מוצלחות אחת מהן חודש קודם החלטנו ללכת החודש על מחזור ספונטני. בוצעה החזרה לפני יומיים של שני עוברים. כאגע אני ללא תרופות כלל. קראתי שמומלץ
לקחת תמיכה, האם פיספסנו משהו? האם אפשר להתחיל מעכשיו? הרופא אמר על זה משהו כשקבענו את תכנית הטיפול אך לאחר ההחזרה נאמר לי במפורש שלא צריך לקחת כלום. מה מציע לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי אין מניעה לקחת תמיכה בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההמלצה
מתלבטת04/06/2017המלצתך להתחיל עם תמיכה? אפילו שעברו יומיים מההחזרה?
אני אחרי מחזור טיפול עם הורמונים לא עדיף לתת לגוףלהתנקוצ?
יכול להיות מצב של עודף הורמונים כתוצאה מהתמיכה? ובכלל אם הרקע לבעית הפוריות הוא זכרי האם יש סיבה לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין חשש מעודף הורמונם במצן תמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכויי הריון?אורית03/06/2017
יו"מ 32, ביוץ ביו"מ 18-19, על פי הפרשות וכאבי ביוץ.
בדיקות ביתיות ביו"מ 30 שאמורות לזהות 4 ימים לפני איחור בבטא 10 שליליות.
יש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר03/06/2017בטא הייתה צריכה להיות חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת!
אורית04/06/2017אז לחכות למחזור? אין סיכוי שהבדיקות מפספסטת משהו?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם עוג 3-4 ימים נוספים לא תקבלי מחזור בצעי בדיקת דם חוזרת להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
פרופ` דוד בידר05/06/2017בדיקת הריון, לפי מה שכתבת, הייתה צריכה להיות חיובית.
את צריכה לחכות לוסת, אם אין טעות בבדיקה שעשית, היא תגיע.
כמובן אם הוסת לא מגיע אז יש לחזור על הבדיקה, אך הסיכויים לכך קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות דמיות ווסת או הריוןסיוון03/06/2017
פרופסור זיידמן שלום,
בת 30. מטופלת ivf .. התבקשתי לעשות רענון לכל הבדיקות אחרי 5 החזרות שלא צלחו לצורך המשך בירור. ווסת אחרונה הייתה ב 30.4, קיימנו יחסים טבעי בתאריכים 11.4,12.4,13.4. עשיתי בדיקת פאפ ב 24.5 אך לא היה לא הכתמות ולא דימום. ב31.5 התחיל הכתמות , חשבתי שזה מחזור ( ההכתמות לסירוגין חום אדום בהיר עם ריר) אין ווסת של ממש. בד״כ כשיש לי ווסת זה באותו יום יורד רגיל ונמשך 5-6 ימים ולא רק הכתמות. אני מאוד מבולבלת : מה ההכתמות הללו? ווסת קצרה? השרשה? אני הייתי אמורה לקבל ווסת ב 28.5. חשבתי להמתין עוד יומיים כדי לבצע בדיקת הריון. יש סיכוי להריון? ומה לדעתך מקור ההכתמות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
פרופ` דוד בידר03/06/2017הי
אין אצלנו את דר .זידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר הבהרות במקרה של קליטהדנית03/06/2017
שלום רב לכם מומחים יקרים.
אומנם עדיין אין תשובה רשמית של בדיקת דם(כי לא עשיתי עדיין)אבל מכיוון שהסתיים היום ה33 של המחזור והתחיל היום ה34 אני מתחילה להאמין שאולי ניקלטתי(בעזרת ההזרקה החד פעמית של האוביטרל ביום ה14 של המחזור שהתחיל ב1 למאי סמוך למועד הביוץ).
באיזה שבוע(והאם בתחילת אותו שבוע,באמצעו או בסופו)כבר יהיה ניתן לזהות האם מדובר בהריון של עובר אחד או יותר מעובר אחד?(לפי השיטה שזה מחושב לפי היום הראשון של המחזור האחרון)
ודבר נוסף-בהנחה שניקלטתי,רופא הפוריות שליווה אותי סיים את תפקידו(אני לא אשכח להודות לו)ואני חוזרת לרופא"שלי"שהוא מומחה למעקב הריון.
חשבתי כלל לא לעשות בדיקת דם ולהגיע לתור שיש לי אליו ב18.6-כאשר אז זה יהיה סוף שבוע 7(לפי היום הראשון של המחזור האחרון).האם זה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרות
פרופ` דוד בידר03/06/2017שבועיים אחרי האוביטרל יש לעשות בדיקת דם להריון.
אם חיובי אז התאריך שנקבע לך לרופא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה על בסיס טיפול טבעיקרן03/06/2017
שלום ד"ר יקר,
אני בת 43. לאחר תגובה שחלתית ירודה בטיפול האחרון הומלץ שהטיפול הבא יהיה על בסיס מחזור טבעי.
1. האם אתה ממליץ?
2. האם משך הטיפול כמו בטיפול עם פורטקול קצר?
אשמח לתובנותיך. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט מומלץ בפרוטוקול העושה שימוש במחזור טבעי עם תוספת מזערית של הורמונים עם הופעת זקיק של כ-14מ״מ-modified natural cycle
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לטיפולי ivf אחרי הפסקת הריוןשמרית03/06/2017
לאחר הפסקת הריון בשבוע 12 עקב בעייה בהתפתחות הגולגולת.שאלתי אחרי כמה זמן ניתן לחזור לטיפולים.זה היה הריון לאחר 8 הפריות. בת 35 ללא ילדים.אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כעבור חודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומתי אפשרי להתחיל מחזור טיפול חדש?לירון03/06/2017
ואחרי שתופיע וסת (אחרי ציטוטק)
מתי אפשרי להתחיל מחזור טיפול חדש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחודש העוקב להתאפסות הביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מקבלים מחזור אחרי ציטוטק?לירון03/06/2017
בנוסף..
מתי אמורה לקבל מחזור אחרי ציטוטק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ניתן למרות הפלה הרי שאחר התאפסות הביטה המחזור צפוי להופיע לאחר כ4-5 שבועות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול אחרי ציטוטקלירון03/06/2017
שלום לכם
לאחר בדיקת אולטרסאונד בשבוע 8.5
נמצא עובר ללא דופק . בנוסף היה מתאים בגודלו לשבוע 6+2
לקחתי ציטוטק ביום שישי ועוד ְְְְשבוע בדיקה לוודא שאין שם כלום.
שאלתי היא:
כמה ימים אמור להיות דימום?
היה לי אתמול והיום(שבת ) אין לי כרגע..
ומתי יהייה נכון להתחיל מחזור טיפול חדש?
והאם זה נכון שב ivf העוברים הם בד"כ קטנים יותר?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התגובה הנה אינדיווידואלית ומתנית בהפלה והתאפסות ערכי הביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן תמיכה ולפני בטאשני02/06/2017
קיבלתי מחזור כמה ימים לפני הבטא זה הגיוני??? לא ביצעתי בדיקת דם והפסקתי את התמיכה בהמלצת הרופא.. בכל זאת הוא ביקש שאעשה בטא בראשון.. יש סיכוי להיריון? המחזור שלי חזק כבר כמה ימים זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי נמוך שעדיין מדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זופרן אונדסטורן בזמן היריוןפרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי02/06/2017
במאמר מסכם בעתון החשוב new engalnd journal of medicine נקבע שאין בפועל סיכון בפגיעה בעובר בעקבות נטילת התרופה בהיריון אינה
פרופ׳ אשכנזי יעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילץ אונדנסטרון וסכנה להריוןאני02/06/2017
שלום רב
אני בשבוע 12 סובלת מהקאות ובחילות, עד היום נטלתי זופרן.
הרופא נתן לי מרשם חדש לזופרן / אונדנסטרון.
משום מה הפעם נתנו לי אונדנסטרון...
רציתי לדעת האם מותר ליטול אונדנסטרון בהריון והאם אינה מסוכנת כמו הזופרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודנסטרון
פרופ` דוד בידר02/06/2017זוהי אותה התרופה כמו זופרן רק בשם מסחרי אחר.
השפעתה על הריון לא ידועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שומני סמוך לנרתיקאלה02/06/2017
שלום, יש לי כבר זמן רב גידול שומני בין הנרתיק לפי הטבעת. ביומיים האחרונים הוא גדל והפך להיות כואב.
האם תכן שזה קשור להורמונים של טיםולי הפוריות או להורמוני הריון?
לאיזה רופא עלי לפנות על מנת לבדוק זאת? רופא עור/מין? מומחה אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שומני.
פרופ` דוד בידר02/06/2017יכול להיות שהוא מגיב לטיפול התרופתי וקשור להורמון האסטרוגן.
תתיעצי עם רופא הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלונות חוזרים ללא מוגדריםמירי02/06/2017
בת 31 בעלי בן 34. מוגדרים כלא מוסברים. אין בעיית זרע, צילום רחם תקין. מנסים כבר שנתיים. מקבלת מחזור כל 21 יום. השאיבה יוצאת תמיד ביום ה11 למחזור. 3 שאיבות 5 החזרות - 3 החזרות עוברים טריים ו2 החזרות של מוקפאים. החזרה רביעית של מוקפאים נקלטה ולאחר הפסקת דופק בשבוע 8 איבדתי את ההריון. העוברים תמיד באיכות טובה (יום 3). בפעמיים הראשונות של החזרת טריים לא קיבלתי תמיכה יומיומית וקיבלתי מחזור יומיים לפני בטא. בפעם האחרונה קיבלתי אנדומטרין וקיבלתי מחזור לפני בטא בכל זאת. אני ממש אובדת עצות. לא מבינה איך נקלעתי לסיוט הזה בדרך כלל בריאה לחלוטין. לא יודעת מה עוד ניתן לעשות . אשמח לשמוע מה דעתך בעניין? מה בכל זאת יכולה להיות הבעיה והצעות... תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלונות
פרופ` דוד בידר02/06/2017עשיתם בדיקת קריוטיפ של שניכם?
קרישיות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלונות חוזרים
מירי02/06/2017אני עשיתי בדיקת קרישיות יתר לפני כמה שנים. צריך שוב?
מה זה קריוטיפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלונות חוזרים
מירי02/06/2017לפני שהתחלנו לנסות להרות עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות הנדרשות. זה חלק מהבדיקות שמבצעים בשגרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר02/06/2017זוהי בדיקה של הכרומוזומים שלכם כדי לראות שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלונות חוזרים
כשלונות חוזרים03/06/2017בדקתי במערכת של קופת חולים. מסתבר שעשינו את הבדיקה והכל תקין. מה עוד אתה ממליץ לעשות? מה עוד יכולה להיות הסיבה לכשלונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בירור וטיפול בכשלונות חוזרים של הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2017ההגדרה של כישלון חוזר של טיפולי הפריה חוץ גופית משתנה, לעתים, בין יחידה אחת לשנייה. באופן כללי, ניתן לומר שכשלון להרות לאחר 3-5 מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית, למרות החזרה של לפחות עובר אחד בדרגה טובה - ייחשב ככישלון חוזר.
ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה.
מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?
1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה, נוכח חסימתה (הידרוסלפינגס) בעקבות פעולות ניתוחיות כירורגיות או דלקת ברחם - כל אלה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות של העובר ברחם. זיהוי מצבים אלה נעשה באמצעות צילום רחם (היסטרוסקופיה, אולטרסאונד, לפרוסקופיה או אולטרסאונד תלת מימדי).
במרבית המצבים האלה, ניתן לטפל באופן ניתוחי - ולשפר את נתוני הרחם, לקראת השתרשות בעתיד.
2. קרישיות יתר: מצב מולד, העלול לגרום להפרעות בזרימת הדם לרירית הרחם - ובכך להפריע להתפתחות תקינה של הרירית ולפגום בהליך ההשתרשות. מצב זה יכול להיות סיבה אפשרית גם להפלות חוזרות. זיהוי ההפרעה וטיפול הולם עם נוגדי קרישה (קלקסן low- molecular weight heparin (LMWH)) עשוי להיטיב עם הליך ההשתרשות ולהסתיים בהריון מוצלח. לנשים עם תסמונת של נוגדנים כנגד פוספוליפידים (APLA) , מתן סטרואידים ואספירין במינון נמוך עשוי להיות מועיל. תוספת של נוגדי קרישה, החל ממועד ההחזרה נמצא יעיל אף הוא.
3. בעיה במערכת החיסון: זהות אנטיגנית (במערכת ה-HLA) בין הבעל והאישה עלולה להוות בעיה הגורמת לכישלון השתרשות והפלות חוזרות. מתן אמיונוגלובולינים תוך ורידי IVIG במועד ההחזרה, ומנה נוספת בעת זיהוי דופק עוברי - עשוי לסייע במצב זה. מאחר שטיפול זה הינו יקר מאוד ומצוי עדיין במחלוקת, יש לשקול את האופציה הזו כאופציה אפשרית - לאחר שלילת כל האפשרויות האחרות.
טיפול נוסף (שנוי במחלוקת) הינו מתן של תמיסה מרוכזת (20%) של שומנים תוך ורידית. תמיסה זו עשויה להקטין את הפעילות של ציטוקינים - גורמים המעורבים בהליך ההשתרשות; וכמו כן להקטין את הפעילות הציטו טוקסית של תאים הקרויים NK (natural killer), העלולה לפגוע בהליך ההשתרשות של העובר.
4. זיהומים: גורמים זיהומיים שקטים באברי הרבייה, מסוג כלמידיה ומיקופלסמה - יכולים להיות אחראיים לדלקת כרונית ברירית הרחם (המצויה בשיעור של כ-30%) ולמקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה (זיהום כזה עלול לשבש את הליך ההפריה ולמנוע אותו).
5. רירית הרחם: במהלך המחזור ההורמונלי, רירית הרחם עוברת שינויים מורפולוגיים וביולוגיים, המכשירים אותה לקליטת עובר והשתרשותו (בזמן חלון ההשתרשות, המשתרע על פני מספר ימים).
השינויים המורפולוגיים המתחוללים ברירית הרחם ניתנים לזיהוי באמצעות בדיקת אולטרסאונד הנעשית בשלב הפולי קולרי (לפני הביוץ) - לעובי רירית הרחם והמראה המורפולוגי שלה יש קורלציה טובה, לניבוי פוטנציאל ההשתרשות: עובי רירית הרחם המינימלית הרצויה: בין 6-8 מ"מ.
לעיתים, במצבים של רירית דקה במיוחד, לאחר פרוצדורות ניתוחיות, נעשים ניסיונות של מתן אסטרוגן במינונים גבוהים (דרך הפה או דרך הווגינה), מתן אספירין, מתן ויאגרה, מרחיבי דם, ויטמין E; ניסיונות נוספים לשיפור ההשתרשות נעשים במתן HCG, לאחר החזרת עוברים במחזור מוקפאים, מתן חומר הקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע
פרופ` דוד בידר03/06/2017להמשיך בטיפולים.
היות ואין את כל הנתונים את צריכה לעבור עם הרופא שלך על כל הטיפולים ולהחליט מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלונות חוזרים
מירי04/06/2017הי. האם סביר שמתוך 3 החזרות של טריים קיבלתי מחזור לפני הבטא?
האם יתכן שבשל אי מתן תמיכה מספקת הטיפול נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ` דוד בידר04/06/2017לא, זה לא עניין של תמיכה.
מהזרקת האוביטרל עד לוסת עוברים בין 11 ל 14 יום אם אין קליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד תשובה
מירי04/06/2017הי. לא כל כך הבנתי את התשובה.
האם זה בסדר לקבל מחזור לפני קבלת בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר04/06/2017כפי שהסברתי ,הוסת לא קשורה לזמן לקיחת הבטא.
יכול להופיע וסת 11 עד 14 יום מהאוביטרל,לכן הבדיקה לרוב היא אחרי שמופיע דימום אך יכול להיות גם לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)