מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומין ואספרוטם בוקר וערבחי114/06/2017
שלום למומחים אני לוקחת איקקלומין בוקר וערב ואספרוטם האם צריך להרגיש משהו כן או לא אשמח לקבל תשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה - האם תאומים?ליאן14/06/2017
היי. 13 ימים לאחר החזרת 2 עוברים טריים בני 4 עשיתי בטא ויצא 820 . האם זה אומר שיש לי תאומים? מה הסיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופסור בידר15/06/2017יש מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בעקבות הפלות חוזרות.לימור14/06/2017
שלום לכם.
בעקבות תשובתכם האחרונה-נפגשתי עם הרופא אחרי ההפלה השלישית הרצופה ואכן הוא שלח אותי לבדיקת קרישיות יתר כפי שהצעתם וגם לבדיקת כרומוזומים(גם בעלי יהיה בבדיקה זו).זרעו דרך אגב תקין לפי בדיקה עדכנית מינואר האחרון.אומנם לא מהמשובחים אבל תקין כאשר המורפולוגיה 4 אחוז גבולית ושאר הפרמטרים תקינים לחלוטין.גילו 45.גילי 42 ו-8 חודשים ואני צזכירה שיש לי 2 ילדים מהריונות שנקלטו בקלות בשנים 2006,2009.לפני שנה ורבע הפלה נדחית(נפלטה מהגוף בסוף שבוע 11 כאשר בדיעבד התברר שגיל העובר היה אמצע שבוע 8).לפני 4 חודשים בגיל 42 ו4 חודשים הפלה מוקדמת בשבוע 6 והשבוע בגיל 42 ו8 חודשים שוב הפלה מוקדמת ושוב בשבוע 6.בקליטה האחרונה השתמשתי לראשונה בחיי בהתערבות רפואית-זריקת אוביטרל חד פעמית יום לפני הביוץ.
אעלה מספר נושאים ואבקש את התייחסותכם לכל אחד מהם:
1.האם לאור כל הסקירה הנ"ל סביר להניח שעד גיל 43,קרי עד אוקטובר הקרוב-אקלט שוב ללא שימוש בהפריה חוץ גופית אבל כן עם שימוש באמצעי עזר אחרים לרבות המלצות שיהיו מתוצאות הבדיקות האחרונות שהרופא שלח אותי?(סביר להניח זה לצורך העניין סבירות של לפחות 50 אחוזים).הערה:מתחילת מרץ עד סוף מאי בעלי נטל צמחי מרפא שנקראים אנדרו 4 לחיזוק הפוריות אבל באפריל בני בתור מעשה קונדס האיר לו עם עט לייזר על האשכים כשהוא יצא מהמקלחת למשך מספר שניות.(אני מניחה שזה לא השפיע לרעה על פוריותו-תקנו אותי אם אני טועה).
2.האם ניתן ללמוד משהו מכך ש2 ההפלות האחרונות היו דומות מאוד באופיין-התרחשו בחצי השני של שבוע 6-ללמוד משהו על הסיבה להפלות אלה?
אני מצטערת שאני כותבת"מגילה"אבל חשוב לי למסור את כל הפרטים ואני ממתינה להתייחסותכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ` דוד בידר15/06/2017ההפלות לרוב הן עקב גילך אך בכל זאת חשובה הבדיקה של קרישיות היתר.
הסיבה להפלות היא טיב הביציות בגילך.
בכל אופן את יכולה לנסות להיקלט ולקחת זריקות קלקסן כנגד קרישיות יתר.
אם גם אחרי זה תהיה הפלה אז מדובר בגיל הביציות ועקב כך הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן נגד קרישיות יתר
לימור15/06/2017רק בעוד חודש וחצי(זה הזמן שצריך לעבור לדברי הרופא מההפלה הנוכחית)אעשה בדיקה לקרישיות יתר.נניח תאורטית שאקלט מיד אחרי ההפלה הזאת-עוד לפני הבדיקה-אז לעשות את הבדיקה גם לאחר שאקלט?קלקסן לוקחים רק כשמתברר שהיתה קליטה או גם לפני זה?וגם אם עדיין לא ברור אם אני סובלת מקרישיות יתר-אז בכל מקרה לקחת קלקסן ואפילו עוד לפני הקליטה הבאה?אני נפגשת עם הרופא רק בעוד שבוע וחצי לכן אני שואלת את השאלות האלה כאן בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהכרח תהיה הפלה נוספת
לימור15/06/2017ושאלה נוספת-נניח שיתברר שאין בעית קרישיות יתר וההפלות הן בגלל הגיל-אז אם היו 3 הפלות רצופות ותהיה קליטה נוספת אז בהכרח תהיה גם הפלה רביעית או לא בהכרח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
פרופ` דוד בידר15/06/2017אין צורך לחכות חודש וחצי. אפשר להרות מיד.
לא חייבת להיות הפלה אךהייתי נותן קלקסן כאשר יש הריון עד לקבלת תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבנתי נכון את התשובה
לימור15/06/2017מה שהבנתי זה את הדברים הבאים-גם אם הסיבה להפלות החוזרות זה לא קרישיות יתר בדם אלא ביציות"זקנות"-לא בהכרח תהיה הפלה רביעיתגם אם היו 3 רצופות.
ודבר נוסף שהבנתי-אם יש קליטה חדשה(כזאת שלצורך העניין מתגלה בבדיקת דם שמתקיימת לאחר כשבוע איחור במחזור)ועדיין לא התקיימה בדיקת קרישיות או שהתקיימה ואין עדיין תשובה-בכל מקרה לקחת קלקסן.
2 הדברים הנ"ל שהבנתי-הבנתי נכון או יש מה לתקן בהבנה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי
פרופ` דוד בידר15/06/2017הבנת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא התחלתית נמוכה לא נותנת מנוחסיגל14/06/2017
שלום רב,
אני בשבוע 14+5 להריון, אחרי החזרת מוקפא יום 3 בביוץ טבעי. ההריון הנוכחי התחיל מבטא נמוכה - 75 ביום 14 אחרי ההחזרה. בזמנו הייתי בטוחה שזה כימי ואפילו פניתי אליכם כאן בפורום בשאלה, כעבור יומיים הבטא עלתה ל-200, ופרופ' בידר היקר ענה לי שהעלייה טובה והסיכויים טובים, ואכן ההתפתחות עד כה תקינה לחלוטין ב"ה, דופק שהופיע בזמן וכו' ונכון למועד השקיפות העורפית העובר אפילו היה גדול מגיל ההריון המחושב ב-3 ימים. גם תוצאות הסקר הביוכימי טובות עם סיכון מאוד נמוך לתסמונת דאון.
השאלה היא, האם אני יכולה סוף סוף להירגע ולהנות מההריון הזה? אני מרגישה שהנושא הזה של בטא התחלתית נמוכה רובץ עליי ולא נותן לי מנוח. האם יש לבטא הראשונית משמעות בשלבים האלה של ההריון, או השלכות על התוצאות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להירגע
פרופ` דוד בידר14/06/2017מאז שהתבטא עלה מ75 ל200 היית צריכה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:-) תודה רבה, אני יודעת שאני נשמעת פסיכית, משתדלת להשתלט על זה
סיגל14/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסילפינגס האם להסיר את החצוצרה?נונו14/06/2017
שלום רופאים יקרים .
לאחר 4 הזרעות כושלות והחזרה אחת של עוברים טובים .
הופנו אותי לצילום רחם שהדגיפ את התוצאות שאצרף בקובץ.
האם לדעתכם להסיר את החצוצרה לפני עוד טיפול או לנסות להחזיר כמה פעמים ואז אם נכשל להסיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסחםינקס
פרופ` דוד בידר14/06/2017אני לא מתרשם שזה ממש בעיתי ולא הייתי עושה ניתוח לפני הפריה חוץ גופית.
בסקטוסחפינקס אין מעבר חומר בחצוצרות וזה ,לרוב ,דו צדדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים יום 5 או יום 3טל13/06/2017
היי, רציתי לשאול,
אם יש לי 2 עוברים טובים מאוד יום 3 בהקפאה וגם 2 בלטו בהקפאה, אז בסבב של החזרת מוקפאים היית מחזיר את אלו של יום 3 או 5?
אני יודעת שהיום 5 יותר טובים אבל הרופא שלי אומר שיותר נכון להחזיר קודם את יום 3 ורק אחכ אם לא יעבוד יום 5... מה דעתך? (החזרה 5 במספר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי מחזיר את הבלסטוציסטים עם הסיכוי האופטימאלי להשיג היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אולטרא סאונד גבוליהגר13/06/2017
ב25 לאפריל קבלתי וסת אחרון. לאחר הפריה, ב10 במאי שאיבה ב15 החזרה וב"ה נקלט ואני בהריון. הייתי היום באולטרא סאונד והודגם שק הריון, הד עוברי וכן דופק אך CRL: שבע מ"מ מתאים לשבוע 6W4D
הרופא אמר לי לחזור על הבדיקה בעוד שבוע האם יש מה להלחץ? לחוצה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר13/06/2017בינתיים זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי פרוגסטרוןאירית13/06/2017
שלום למומחים. עשיתי פרופיל הורמונלי ביום ה 3 למחזור והכל תקין כולל ה FSH . אבל הפרוגסטרון ממש גבוהה 3.5. אודה לכם לדעת מזה אומר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר13/06/2017הערך בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל פרוגסטרון
אירית13/06/2017אבל בתווך ערכים רשום לי עד 1.5 זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לעיתים הערך גבוהה יחסית עקב התאפסות מאוחרת יותר לאחר השלב הלוטאלי של המחזור הקודם,או בגלל פעילות עודפת של הזקיר הצהוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD בחו"ל - באופן פרטימיטל13/06/2017
היי. הבנתי שאת הליך ה- PGD אין אפשרות לבצע בארץ אלא במקרים מיוחדים. אני לא נמנית במקרים המיוחדים. איפה אני יכולה לבדוק באילו ארצות אני יכולה לבצע את ההליך הזה באופן פרטי והאם ישנם רופאים בארץ שמתחילים את התהליך כאן ויש להם מרפאה בחו"ל שמבצעת את ההליך הלא חוקי שם? וגם מה העלות של זה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר לצורך קביעת מין עובר ניתן לבצע זאת באוקראינה,קפריסין,ארה״ב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPgd
פרופ` דוד בידר13/06/2017אנחנו מבצעים את הבדיקה בבית חולים בו אנו עובדים , באוקראינה.
יכולה לברר פרטים במיל שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים: מהו מועד הביוץ הקרוב?זוהר13/06/2017
יום ה9 למחזור:
Lh 28.9
Estradiol 215
Progestron 1.3
עובי רירית: 4.4
נוזל בדוגלס: אין
זקיקים קטנים בשתי השחלו
וזקיק בגודל 11 בשחלה שמאלית
יום ה13 למחזור:
LH 31.3
Estraiol 190
Progestron 1.8
עובי רירית: 3
נוזל בדוגלס: אין
זקיקים קטנים בשתי השחלות
וזקיק בגודל 9 בשחלה שמאלית
יום ה14 למחזור:
PRO 2.2
E2 360
LH 31.1
נצפה זקיק 15 בשחלה שמאלית
רירית. 4.5
היום יום ה17 למחזור:
LH 24.4
E2 530
Pro 2.5
רירית 9 מ״מ
שחלה ימנית זקיק14 וקטנים
שחלה שמאלית זקיק 19 וקטנים
אין נוזל בדוגלס
מתי לדעתכם צפוי להתרחש הביוץ?
ולמה הורמון הLH בירידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר13/06/2017כנראה ביום 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספוס ביוץ
זוהר13/06/2017אז פספסתי את הביוץ? הוא היה אתמול
אז למה הפרוגסטרון לא עלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר13/06/2017הביוץ מופיע 36/40 שעות אחרי עלית ה LH וכן יומיים אחרי זה, יום 16-17 היה או יהיה הביוץ ואז הפרוגסטרון יעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאור נתוני הזקיק משמאל עליית האסטרוגן ומגמת העליה של הפרוגסטרון הסבירות לביות הנה לקראת יום 18-19
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להסבר ממש מבולבלת
זוהר14/06/2017מעקב זקיקים מהיום בבוקר:
שחלה ימנית זקיק 14 וקטנים
שחלה שמאלית זקיק 20 וקטנים
לפי דברי הטכנית הזקיק נראה כמו גופיף צהוב ושלדעתה כבר היה ביוץ בין אתמול להיום.
לעומת זאת, בדיקת הדם הייתה:
LH 42.2
E2 731
Progesterone 2.3
אם ככה מתי אמור באמת להיות ביוץ? ואיזה זקיק אמור לבייץ?
ולא הבנתי שבאולטרסאונד נראה שהיה ביוץ אז מה קורה בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר15/06/2017לאור עליה גבוהה של ה LH את נמצאת בתהליך ביוצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום חזרתי על הבדיקות
זוהר15/06/2017שחלה שמאלית: זקיק 21 מרקם של גופיף צהוב
שחלה ימנית: זקיק 16
רירית: 11
בדיקת דם:
Pro 2.1
E2 517
LH 101.6
למה הe2 ירד? והLH ממש גבוה?
מה זה אומר?
אני ממש רוצה לזהות את יום הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את בטווח של24-36 לקראת הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיומיים אחרי ביוץ ערכים בבדיקת דם
זוהר18/06/2017LH 41.4
E2 450
Progesterone 14.5
כל הערכים ירדו חוץ מהפרוגסטרון שעלה
רציתי לדעת אם הערכים תקינים?
והאם הערכים מתאימים לתהליך קליטת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכים תקינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת fsh לפוריותחן13/06/2017
שלום רב,
אני בת 34, לוקחת גלולות באופן קבוע וביצעתי בדיקת fsh לבירור מצב הפוריות. הערך יצא לי 19, גבוה מאוד :( אני רוצה להבין מה המשמעות של זה? מה זה אומר על יכולת הפריון הנוכחית והעתידית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ` דוד בידר13/06/2017האם הבדיקה נלקחה בוסת ,לאחר הפסקת הגלולות?
כמו כן צריך במקביל שתצייני את כל הפרופיל ההורמונלי.
זה לא מספיק ,על פי ה FSH בלבד ,לתת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
חן13/06/2017תודה רבה על המענה. לוקחת גלולות, הבדיקה בוצעה ביום השלישי אחרי למחזור. בת 34.
estradiol -87 pmol\L
-oh 17 progesterone - 0.63 nmol\L
LH - 7.90 IU\L
FSH 18.70 IU\L
proctalin - 207.9 mIU\L
progesterone <2
testosterone - < 0.9
androstenedione - 1.26 nmol\L
deha sulphate - 0.92* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH
פרופ` דוד בידר13/06/2017בדיקת ההורמון מרמזת על רזרבה שחלתית בעיתית.
רק אירי הפסקת הגלויות והחלטה להרות נגיד לך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תבזבי זמן על כלום יקירתי, ישר לivf, גם בלי הזרעות
אלה14/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון של הזרעה כפולהחיפה13/06/2017
שלום רב פרופ' נכבדים
אני לפני הזרעה שניה .. הפעם הולכים על הזרעה כפולה ( כי אני בקשתי ) עם אוביטרל ..
היום בצעתי בדיקת דם , להלן התוצאות :
פרוגסטרון : 0.5 nmol/l
אסטרדיול 428.5 pmol/l
lh : 10.2 iu/l
יש זקיק בגודל 16
אשמח לקבל חוות דעת לגבי מועד הזרקת אוביטרל ומתי לפי דעתכם צריכים לבצע הזרעה ( כפולה)
עוד שאלה ..
לבקשתי רשמו לי נרות אוטרגסטין ( למרות שהכל אצלי תקין , הלכנו להזרעות בגלל בעית זרע לא קריטית ;אחרי השבחה ראשונה דוגמית הזרע הייתה מצויינת) .
האם אני עלולה לשבש את המחזור הטבעי שלי בגלל הנרות ? האם זה מעלה את הסיכוי ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר13/06/2017יש לך זקיק מוביל 16 אך בדיקת ה LH גבוהה מידי ויתכן והתחילו תהליכי ביוץ. צריכה לחזור על הבדיקות מחר כדי לראות מה קורה.
אם מזריקים אוביטרל הביוץ יהיה בטוח אחרי 36-40 שעות ולכן אין צורך בהזרעה כפולה , ואם אתם מעונינים אז יום לאחר יום.
תמיכה במחזור טבעי מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ
חיפה13/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפני הזרעה
חיפה13/06/2017עוד שאלה ברשותך פרופ
כמה ימים לפני הזרעה והשבחה צריך להמנע מקיום יחסים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר13/06/2017לא צריך להימנע מיחסים.רק כאשר עושים בדיקת זרע יש להימנע מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית פרופ
חיפה13/06/2017מחר אני חוזרת על בדיקת דם ואולטראסונד
מקווה לטוב ..
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמשך התייעצות
חיפה14/06/2017בוקר טוב פרופ
בצעתי בדיקות דם היום
התוצאות
זקיק 18 ( לעמות 16 אתמול)
אסטרדיול 715.1( לעומת 428.5 אתמול)
lh 7.5 (לעומת 10.2 אתמול)
פרוגסטרון 0.6 ( לעומת 0.5 אתמול )
בצעתי בדיקת ביוץ בבוקר הראה לי תוצאה של קו אחד ( טרם התרחש ביוץ.)
אשמח לשמוע חוות דעת שלך לגבי ביוץ ומועד הזרעה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר14/06/2017זקיק מתקדם לביוץ.
הביוץ לרוב קורה בזקיק של 20 אז להמשיך לבדוק ביוץ לפי הערכה ואז כשזה יראה אפשר לעשות הזרעה ביום למחרת ואחר יום נוסף עוד פעם.
אם את לוקחת אוביטרל אז יש לכשות הזרעות כעבור30-40 שעות אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון הזרעה כפולה
חיפה14/06/2017תודה רבה
עוד שאלה ברשותך ..
מחר אני גם עושה בדיקת דם ואולטראסונד .. ייתכן שהזקיק יגיע ל 20 כבר מחר ..אז
סביר להניח שיום שישי שבת יהיה הביוץ... ( שבת לא עובדים)
אז צריכה לקחת אוביטרל למשל בשישי בערב על מנת לכוון ביוץ לראשון בוקר ואז לבצע הזרעה ? האם אני מבינה נכון את המנגנון ?
סליחה על החפירות ..
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר14/06/2017אפשר לכוון ליום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם אחרונות לפני הזרעה
חיפה15/06/2017בוקר טוב פרופ
אני מאוד לחוצה מזה שאני עלולה לפספס את הביוץ בגלל שישי שבת
תוצאות של היום :
פרוגסטרון קטן מ 0.48
פרוגסטרון 1147
lh 7.1
זקיק 20
זקיק 17
רירית 10
מתי צריכה לקחת אוביטרל לפי דעתך ?
מתי יתרחש ביוץ לפי התוצאות הנ"ל
אם אני לוקחת אוביטרל בשבת בוקר והזרעה ראשון שני
האם אני עלולה לפספס את הביוץ ?
תודה מראש פרופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר15/06/2017מה שאת עושה זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד מעריכה .. תודה רבה פרופ
חיפה15/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכת ביוץ שני קויים
חיפה17/06/2017שלום רב פרופ
היום ב 8 הזרקתי אוביטרל ..
עכשיו בערכת ביוץ אני מזהה תוצאה חיובית ( בנוסף להפרשות הביוץ )
יש עלייה בהרמון הביוץ
ההזרעה תתקיים מחר ומחרתיים בבוקר
האם אני עלולה לפספס את הביוץ ?
עלייה בהרמון הביוץ .. הכוונה שאו טו טו הביצית פוקעת
או שעוד יש זמן ?
מרגישה פספוס
אשמח לתשובתך
התבקשנו להמנע מקיום יחיסים יומיים לפני ההזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העליה היא כ28 שעות לפני הביוץ בפועל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על רצף השאלות אבל יש לי עוד שאלה
חיפה19/06/2017ביום שבת ב 8 בבוקר הזרקתי אוביטרל
בשעות הצהריים לקראת 3 בצהריים זהיתי עלייה ב lh בעזרת בדיקת ביוץ ..
בראשון עשיתי הזרעה ראשונה ( בצהריים עדיין ראיתי תוצאה חיובית ב בדיקת ביוץ )
היום הזרעה שנייה , בקשתי אולטראסונד וגינאלי ( הרופאה ראתה את שני הזקיקים עם טיפה נוזל , היא אמרה לי שאי אפשר לדעת אם בייצו כבר )
האם ייתכן שיותר מ 40 שעות אחרי אוביטרל וזקיקים בגדלים של 22 ו 19 עוד לא בייצו ? האם ייתכן הרופאה ראתה את הזקיק שאחרי ביוץ ?
התבקשתי היום להתחיל בנרות אוטרגסטין 200 *2
אם עדיין לא התרחש ביוץ ( ממה שהבנתי סיכוי קלוש ) האם הנרות יוכלות להזיק או לעכב ביוץ אם אני מתחילה כבר מהיום ?
בקשתי בדיקת דם לראות פרופיל טרם יש לי תוצאות
אשמח לשמוע לחוות דעת שלכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
חיפה19/06/2017הרגע קבלתי תוצאות לבדיקת דם
פרוגסטרון 16.2
אסטרדיול 417.1
lh 13.3
האם התרחש ביוץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא כל הזקיקים מבשילים באותה עת,אולם סביר חהניח שהתרחש ביוץ בתיזמון המקובל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר מוקפא וטרי יחדיפית אסף12/06/2017
לפני מס ימים עברתי שאיבת ביציות ורק אחד שרד ומתאים להחזרה..בטיפול הקודם נשאר לי עובר מוקפא .מחר ההחזרה של עובר טרי יחד עם העובר המוקפא שיפשיר.השאלה שלי היא אם ישנו סיכויי ששניהם ישרדו ואם יש סיכויי לתאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפוא
פרופ` דוד בידר13/06/2017אפשר להחזיר את שניהם ויכולים להיות גם תאומים.
אך יש להבין שתאומים זה סיבוך של הטיפול ועדיף הריון עם עובר אחד, במיוחד אם זה הריון ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אובטריל ביום או בלילהאיילת12/06/2017
עברתי היום החזרה , אמרו לי שאני צריכה לקחת אובטריל אך איני יודעת אם היום בלילה או מחר בבוקר , יש מישהו שיכול לענות על כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר13/06/2017זה לא משנה.
את יכולה בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בניגוב אחרי שאיבת ביציותפרופ` דוד בידר12/06/2017
שלום היום עברתי שאיבה. מעט מאד ביציות. אך יש לי דימום בניגוב. פעם ראשונה שקרה לי ואני בעלת עבר בהפריות. לדאוג? אמור לעבור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר13/06/2017יכול להופיע גם בניגוב, אך זה צריך לחלוף.
אם יד דמם יותר מהרגיל צריך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)