מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע לזריקת אוביטרלשלי09/06/2017
שבת שלום
אודה על הסבר בקצרה.
אוביטרל ב30.5 (היום 11 יום לזריקה)שאיבה 1.6האם בדיקת הריון ביתית חיובית הינה מהימנה?או שאוביטרל עדיין מתעתע?
האם לא מוקדם לבצע בדיקה?עוברים בני 3 ימים .כך שאני כעת 6 ימים מההחזרה.תודה רבה -ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי ממתין עוד מספר ימים כדי שהתוצאה תהיה אמינה,ולא מטעית בגלל הקרבה לזריקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי10/06/2017בוקר טוב פרופסור.קראתי בפורום זה,לא אחת שאוביטקל מתנקה מהדם לאחר שבוע לערך.אני היום 12 יום מהאוביטרל לפני שאיבה.האם עדיין ישנן שאריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הורמונים להצלחת טיפולמעיין09/06/2017
שלום לכם,
נכנסתי להריון אחרי ivf טיפול ראשון (בת 44)
לאחר בדיקת אולטרסאונד בשבוע 8.5 לא נמצא דופק.
שאלתי היא:
האם הצלחה או אי הצלחת הטיפול תלויה בזה שלאורך כל הטיפול-פרוטוקול ארוך עם סינרל לקחתי רק מונופור- 445 כל הטיפול(אחרי הסינרל)??
כי יש רופאים שמשלבים כמה סוגים של הורמונים. האם שילוב של כמה יותר טוב להצלחת הטיפול בהכרח??
כי חשבתי לעצמי שאם קיבלתי רק מונופור זה פחות טוב,
מה דעתכם?
האם בטיפול הבא זה יהייה אותו הדבר? או שהרופא ישנה, או יוסיף,
האם טיפול רק עם מונופור זה מספיק להצלחת הטיפול?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לןהפלה שלך אין כל קשר למנופור שנטלת בשילוב או לא בשילוב,ההפלה הנה פונקציה של הגיל הכרוך בשיעור גבוה של הפלות (כ-60-80%)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השתרשות לאחר החזרההילה09/06/2017
שלום רב,
עברתי שאיבה ב2/5 והחזרה ב5/6. רציתי לדעת האם זה אומר שמדובר בעובר בן 3 ימים? בנוסף, מתי אמורה להיות השתרשרות אחרי החזרה והאם במידה ואני לא מרגישה בסימני השתרשרות מעיד שההריון לא נקלט.
תודה על המענה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
פרופ` דוד בידר09/06/2017כן, הוחזר לך עובר יום 3.
ההשרשה סביב יום 5.
להרגדות שונות אין שום חשיבות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתרשות לאחר החזרה
הילה10/06/2017תודה על המענה.
אני מקבלת תמיכה 3 פעמים ביום של אורגסטן ויש לי עדיין כאבים ברחם. לא כמו שכאב אחרי ההחזרה והשאיבה אבל אני מרגישה את המקום ושכואב רוב הזמן. זה סביר ונורמלי?
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר ואפשרי לאחר שאיבת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בדיקות לפני החזרהאביבית09/06/2017
שלום
פעם ראשונה בטיפול IVF. ביום שלישי ביצעו לי שאיבה והיום פעם עושים לי החזרה. אני עם תמיכה של קרינון והרופא ביקש שאעשה בדיקות לפני ההחזרה. אשמח לדעת מה אומרות הבדיקות והאם התוצאה בסדר בשביל לבצע החזרה למה הLH נמוך. תודה רבה
E2- 4400
פרוגסטרון- 31
LH- קטן מ 0.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה תקינה ומשקפת את העיתוי לאחר השאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיאת משקל לאחר החזרהל09/06/2017
שלום
עד איזה משקל אפשר לשאת דברים אחרי החזרה ובמהלך השבועיים הבאים
והאם ספורט מותר במהלך ההזרקות ?ומהלך ההחזרה מפסיקים? כלומר להתמיד בספורט ואז להפסיק ואז שוב לחזור
זה לא מזיק לגוף?
האם בהכרח אשה שיש לה יותר ביציות תכנס להריון בקלות יותר מאשה שיש לה מעט יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לשאת כל משקל סביר,אין בעיה עם ספורט -יש להמנע רק מפעילות אירובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 החזרות שכשלו איך ממשיכיםגל08/06/2017
אני בת 32, יש לי שחלות פוליציסטיות וילדה בת 3 אחרי הזרעה.
בניסיון לילד שני הופנתי ישירות ל IVF, אני אחרי 3 שאיבות ו4 החזרות שכשלו (אחד היה כימי).
עשיתי צילום רחם, היטרוסקופיה וכמובן שבדיקת זרע- הכל תקין.
איך אתה מייעץ להמשיך מכאן? יש עוד מה לעשות ולבדוק? או רק להמשיך כרגיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך
פרופ` דוד בידר09/06/2017את צריכה להרות ביחוד בטיפול הפריה.
יש להמשיך ותצליחי , אין שום סיבה שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הצלחת לעודד אותי (וזה קשה :))
גל09/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה-בדיקת בטא חוזרת או ישר למעקב?לימור08/06/2017
הי.אני בדילמה.כפי שכבר כתבתי ביטא היתה 86 בלבד ביום 35 של המחזור(סוף שבוע 5)אסטרודיאל 624 ופרוגסטרון 35ואני שוקלת במקום לחזור על בטא(כדי לבדוק את הנחתו של פרופ' אשכנזי שקיים ספק בדבר תקינות ההריון)ישר להגיע בסוף שבוע 7 לביקור של מעקב הריון ואם לא יהיו עד אז דימומים זה יהיה סימן שלכאורה ההריון תקין ולא היתה הפלה מוקדמת.
מה דעתך על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר09/06/2017יש לחזור על הבדיקה, ורצוי במרווח של יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה להימנע למניעת הפלה?
לימור09/06/2017כן.אחזור על בדיקת הביטא בעוד יומיים.בינתיים רציתי לדעת,כשאני בשבוע 6,ממה כדאי לי להימנע חהפעולות הבאות כדי לא להסתכן בהפלה מוקדמת:רחצה ושחיה בבריכה?בים?כניסה לג'קוזי לא חם(32-33 מעלות)עם זרמים?כניסה לג'קוזי חם(38-39 מעלות)עם זרמים?עבודה בעיסוי מקצועי?(אני עובדת בעיסוי מקצועי).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה
פרופ` דוד בידר09/06/2017אם ההריון לא תקין שום דבר לא ימנע הפלה.
בכל אופן , בינתיים אל תכנסי לג׳קוזי.
עיסוי יכולה לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת עיסוי בשבוע 7
לימור10/06/2017דרך אגב אני הזמנתי לעצמי עיסוי בשבוע 7(וליתר דיוק 6 ועוד יומיים)שיעשו לי עיסוי בכל הגוף כולל רפלקסולוגיה.האם לבטל אותו כדי למנוע סיכוי להפלה?או שניתן לקבל אותו אבל רק להקפיד שהעיסוי לא יכלול אז אזור הבטן?נא דעתכם והמלצתכם.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי.
פרופ` דוד בידר10/06/2017עיסוי לא גורם להפלה ואין לו השפעה על הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון לאחר החזרת עובריםמיקי08/06/2017
שלום רב
בת 38, ביצעתי החזרה של 2 עוברים ביום שישי האחרון ואני אמורה להמתין עד ל14/6 לבדיקת היריון. העוברים הוחזרו לאחר 5 ימים.
בימים האחרונים אני מרגישה מחושים ממש קלים בחזה שבאים והולכים (בהיריון הקודם שלי שהיה ספטונטני זכור לי שהרגשתי כאבים יותר חזקים בחזה שבוע לאחר קיום יחסי המין). מאתמול אני מרגישה כאילו אני עומדת לקבל מחזור. אין הפרשות יוצאות דופן או דימום אבל יש מחושים כאלה של כמו לפני מחזור.
קראתי באינטרנט שעוברים שהוחזרו לאחר 5 ימים ניתן כבר לגלות היריון לאחר 3 ימים ולא התאפקתי ועשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה כמובן שלילית.
מה זה הכאבי מחזור האלה ומתי אני אמורה בכלל לקבל מחזור אם נתנו לי זריקת אוביטרל ביום של השאיבה? יומיים לפני הזריקה הזרקתי דדקפטיל בגלל רמת הורמונים גבוהה.
והאם יש בכלל עוד סיכוי לתוצאה חיובית להיריון בעוד 6 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר09/06/2017אחרי היזרת עוברים יום 5 , הבטא תהיה חיובית רק אחרי כ 6-7 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר הייתי כבר צריכה לראות תשובה חיובית אתמול בבדיקה הביתית...?
מיקי09/06/2017ההחזרה הייתה ביום שישי שעבר, כלומר אתמול היה היום ה-7 לאחר ההחזרה.
האם בדיקת היריון ביתית (שתן) יכולה לגלות את זה 6-7 ימים לאחר ההחזרה? או שרק בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר09/06/2017כן , הבדיקה הייתה צריכה להיות כבר חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כתוצאה מטיפול IVFא08/06/2017
שלום
סליחה על השאלה המביכה.
שבוע 10 בהריון כתוצאה מ IVF. מאז ההריון כל הזמן שלשולים. כל 3-4. שעות. כל מה שאני אוכלת לא נשאר בגוף. חשבתי שהבעיה אולי בגלל התמיכה - פרוגסטרון- אבל קראתי באינטרנט שפרוגסטרון דווקא גורם לעצירות. האם הבעיה מוכרת? לא יודעת מה לעשות. פוחדת שיגרם נזק לעובר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר08/06/2017זה לא דבר שכיח מה שאת כותבת אך זה לא יפגע בעובר.
את צריכה לפנות לרופא המטפל לבדיקה ושישלח אותך לברור המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם או בדיקת סונוהיסטוגרפיהליהי08/06/2017
שלום רב
רציתי לשאול אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים הריונות ספונטניים ללא טיפולים בין הניתוחים עברתי ניתוח תוספתן שפתחו מאותו מקום של הצלקת הניתוחית של הקיסריים.
לפני כשנתיים ניסיתי להיכנס שוב להריון ללא הצלחה עשיתי צילום רחם אצל הייתה לי סתימה בחצוצרות והתחלתי בטיפולי הזרעה. נכנסתי להריון אך ההריון לא התפתח ונאלצתי לעשות גרידה בשבוע 6 להריון.
את הגרידה ביצעתי באופן פרטי והושאר לי תוכן ברחם כולל קריש דם על הצלקת הניתוחית ועוד תוכן על הצלקת המיתוחית. השבוע לאחר 3 חודשים מהגרידה עברתי ביסטרו סקופיה ניתוחית וניקו לי את הרחם.הרופא הפנה אותי לבדיקת סונוהיסגרופיה מאחר וטוען שראה שיש לי דופן רחם דק ויש חשש שאני אנסה שוב להיכנס להריון ושלא ייקרע לי הרחם. האם מומלץ לעשות בדיקה כזאת הרחם לא עבר כבר יותר מידי טראומות ? האם צילום רחם עדיף על בדיקה זו?ואיך יהיה ניתן לקבוע אם אכן מותר לי להיכנס שוב להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ` דוד בידר08/06/2017קשה בצילום רחם או בצילום עם נוזל להגיד עובי של שריר הרחם.
צילום כדאי לעשות כדי לראות את חלל הרחם ומעבר בחצוצרות.
מציע שתעשי אולטרה סאונד
תלת מימדי לרחם וקירותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם או סונוהיסטוגרפיה
ליהי09/06/2017תודה רבה על התגובה
אני מבינה שעדיף לעשות אולטרסאונד תלת מימדי .
בינתיים אני אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית ונאמר לי על ידי מנהל מחלקה של בלינסון שכרגע אני צריכה להימנע מלי היכנס להריון עד שאבדוק את הנושא יותר לעומק וכדי שלא יווצר מצב שיהיה לי קרע ברחם חלילה.
האם האולטרסאונד תלת מימד הוא יכול להזיק לעשות אותו לאחר שהרחם עבר טראומות ?
והאם יש דרכים לנסות לעבות את שריר הרחם מלבד ניתוח ?
במידה ויש אפשרות בשלב הזה כשאני מנסה להתאושש מהניתוח אשמח לדעת נאמר לי שתזונה נכונה ומנוחה יכולה לעבות את דופן הרחם רציתי לבדוק האם זה נכון .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ` דוד בידר09/06/2017אין דרך לעבות את שרירי הרחם ובשלב זה אף אחד לא קבע שזה כך.
גם אין קשר לתזונה .
האולטרה זוהי בדיקה לא פולשנית ולא פוגעת בכלום ואפשר לראות מה עם עובי שריר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות לאחר שאיבהאורית08/06/2017
שלום
אני אחרי שאיבה ויש לי קצת נפיחות בבטן וכאבים בבטן התחתונה. האם זו תחושה נורמלית לאחר שאיבה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי,במקרה של החמרה לפנות לרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי יום 2עדינה08/06/2017
שלום אשמח לדעת האם הפרופיל תקין והאם הפרוגסטרון חריג כי הוא מסומן באדום... יום 2 למחזור.
LH 4.2
FSH 7.5
פרולקטין 195
E2 153
פרוגסטרון 2.6
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא שלילית ואיחורמהורהרת08/06/2017
שלום לפרופסורים.
ביצעתי לפני יומיים בדיקה של רמות הבטא בדם שיצאה שלילית,
הבדיקה בוצעה ביום ה35 למחזור, שאורכו הקבוע לרוב הוא 30 ימים.
הווסת טרם הופיעה, ואני חווה בימים האחרונים רגישות גדולה של מערכת העיכול, וסובלת מאוד משלשולים.
תסמינים של קדם וסת טרם מורגשים, אציין שאני כבר ביום האיחור ה7.
1) מהן הסיבות לאיחור בהגעת הווסת?
2) האם ישנה היתכנות להריון למרות הבטא השלילית?
אודה לתשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בין הסיבות לעיכוב 1.שיבוש במחזור2.ביוץ מאוחר 3.היריון 4.פעילות עודפת של הגופיף הצהוב 5.ציסטה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לדעת אם מדובר בהריון?
מהורהרת08/06/2017אם הבטא שלילית?
אולטראסאונד?
בהנחה שביוץ היה בזמן אני כחמישה שבועות לאחר הווסת.
אמורים לראות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ושאלה נוספת..
מהורהרת09/06/2017מתי אמורים לראות אחת מהאופציות שציינת?
בהנחה שמהביוץ עברו שבועיים+4 ימים.
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם לא תקבלי מחזור עוד מספר ימים בצעי בדיקת אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר היום ה-40 למחזור
מהורהרת11/06/2017ועדיין לא קיבלתי ווסת.
האם לבצע בדיקת אולטרסאונד?
בבדיקה הקודמת לא ראו שום ממצא חריג, ורירית הרחם הייתה בעובי 7 מ"מ.
(בדיקה ביום חמישי, היום ה-37 למחזור)
ביוץ ביום ה-18 למחזור.
האם ניתן לראות שק הריון (במידה וקיים) היום? או שעליי להמתין עוד מספר ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת דם לאסטרוגן,פרוגסטרון,ובטה+ בדיקת אולטרסאונד יספקו מענה למצבך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוני אולטרסאונד מיום חמישי
מהורהרת11/06/2017בבדיקת אולטרסאונד מיום חמישי נראה שהביוץ היה משחלה ימנית, רירית רחם בעובי 7 מ"מ, לא נראו ציסטות שחלתיות או גופיף צהוב מדמם.
מתי לערוך את בדיקות הדם והאולטרסאונד הבאות?תודה רבה על המענה המקצועי והסבלני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הסברה היא שכבר בייצת,המתיני עד לביצוע בדיקת דם לביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לבצע בדיקת דם?
מהורהרת12/06/2017ביצעתי ביום שלישי (יו"מ 37)בדיקת דם שיצאה שלילית.
הביוץ כפי הנראה היה ביום ה-18 למחזור.
לבצע בדיקה נוספת? אולטרסאונד נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפחות 12 יום ממועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור אשכנזי! ושאלה נוספת..
מהורהרת18/06/2017קודם כל תודה רבה על תשובותיך, אתה פותר לי ספיקות ודילמות רבות.
יישר כוחך!
לפני שישה ימים בדיקת שתן נוספת שלילית ובאולטרסאונד לא נראו ממצאים חריגים.
הרופאה נתנה לי מרשם לכדורי פרוברה, ואמרה שאטול אותם עשרה ימים לאחר הביקור אצלה, במידה ולא יתחיל דימום וסתי.
האם לחזור ולבצע בדיקת דם/אולטרסאונד נוספת לפני נטילת הכדורים?
ואם כן מתי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין צורך,תתחילי לקחת את הכדורים,אם יופיע מחזור תוך הנטילה הפסיקי לקחת את הכדורים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד תלת מימד לרחםנטלי08/06/2017
בת 36.5, לאחר 2 הפלות בשליש הראשון (הריונות טבעיים), הופנתי ע"י ר.נשים בין היתר לאולטראסאונד תלת מימד לרחם
אשמח לדעת מה בעצם הבדיקה באה לבדוק?
ברשת כתוב שזה צילום, שמשתמשים בחומר שמטרתו לבצע שטיפה פנימית ועמוקה לשאריות הרחם שעלולות להפריע לפריון... הלכתי לאיבוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלת מימד
פרופ` דוד בידר08/06/2017זה בדיקת אולטרה סאונד דומה לכל בדיקות האולטרה סאונד רק שהמכשיר בנוי אחרת ונותן תמונה תלת מימדית, כפי שעושים כאשר רואים עו ברים בסקירת מערכות.
אפשר לראות האם יש מחיצות ברחם וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין הורמון גדילה לשיפור הביציות?שירי07/06/2017
זה עולה המון 1800 שקלים אשמח לדעת מנסיונכם אם ראיתם שיפור משמעותי או מחקר שדוגל בזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמון גדילה בטיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2017למרות נתונים חיוביים בקשר לטיפול עם הורמונן גדילה במקרים של תגובה ירודה כולל עבודה שפרסמתי בעבר ישנן נתונים סותרים בקשר ליעילות שלה,עבודה שפורסמה בשנה שעברה ממליצה להתייחס לטיול הזה בזהירות ראויה-להלן העבודה:
Fertil Steril. 2016 Mar;105(3):697-702. doi: 10.1016/j.fertnstert.2015.11.026. Epub 2015 Dec 13.
Does the addition of growth hormone to the in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection antagonist protocol improve outcomes in poor responders? A randomized, controlled trial.
Bassiouny YA1, Dakhly DM2, Bayoumi YA2, Hashish NM2.
Author information
Abstract
OBJECTIVE:
To evaluate the effectiveness of the addition of growth hormone (GH) to the antagonist protocol in IVF/intracytoplasmic sperm injection cycles in poor responders.
DESIGN:
Parallel randomized, controlled, open-label trial.
SETTING:
University hospital.
PATIENT(S):
A total of 141 patients (GH, n = 68; gonadotropins only, n = 73) were enrolled. Twenty-five patients had their cycles cancelled. Analysis was performed per cycle start as well as per ET.
INTERVENTION(S):
Patients received the antagonist protocol with or without GH supplementation.
MAIN OUTCOME MEASURE(S):
Mean number of cumulus complexes, metaphase II oocytes retrieved and fertilized, chemical and clinical pregnancy rates, early miscarriage rate, ongoing pregnancy and live birth rates.
RESULT(S):
The addition of GH significantly lowered duration of hMG treatment, duration of GnRH antagonist treatment, and dose of gonadotropin. It significantly increased mean E2 levels on the day of hCG administration, number of collected oocytes (7.58 ± 1.40 vs. 4.90 ± 1.78 [mean ± SD]), number of metaphase II oocytes (4.53 ± 1.29 vs. 2.53 ± 1.18), number of fertilized oocytes (4.04 ± 0.96 vs. 2.42 ± 1.03), and number of transferred embryos (2.89 ± 0.45 vs. 2.03 ± 0.81). There was no significant difference in the clinical pregnancy rate per cycle (22.1% vs. 15.1%) or live birth rate per cycle (14.7% vs. 10.9%).
CONCLUSION(S):
Growth hormone as an adjuvant treatment in IVF/intracytoplasmic sperm injection cycles for poor responders should be cautiously used with the antagonist protocol, because there is still no identified impact on pregnancy outcomes. However, evaluation of the clinical pregnancy and live birth rates in our data was limited by low statistical power.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הורמון גדילה טיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2017כבר בשנות התשעים פרסמתי עם חוקרים נוספים בדבר השימוש בהורמון הגדילה בטיפולי ההפריה,למרות שמצאנו ערך מוסף לטיפול בקבוצת הנשים עם תגובה ירודה הספרות המקצועית היתה חלוקה בנושא ,עבודה גדולה (2017)שסקרה מספר רב של עבודות(מטאנליזה) סיכמה שיש ערך מוסף לשיפור איכות הביציות שהתבטאה בשיעור גבוהה יותר של בלסוציסטים עם סטטוס גנטי תקין(בבדיקת pgd
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון הגדילה
פרופ` דוד בידר08/06/2017אין יעילות לטיפול בהורמון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)