מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיבות לרירית לא סדירהאני22/05/2017
אזור קטן לא סדיר ברירית. האם יכול להיווצר מסיבות נוספות חוץ מהידבקויות? ואם כן, מה הן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיבות נוספות,תגובה הורמונאלית בלתי הולמת,פתולוגיה רחמית כמו פוליפ,שרירן,העדבקות,דלקת,היפרפלסעה של הרירית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לשבוע הבא גונאל F 900מילי22/05/2017
היי לכולן, אשמח לדעת בבקשה למי יש גונאל F?
תודה מראש לעוזרות,
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קול קורא לסיוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה חש קבוצה בפייסבוק שנקראת תרופות פוריות מוסרות באהבה בהצלחה
חסוי23/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסלפינקס באחת החצוצרות - האם מחבל בטיפולי הפרייה?מיקי22/05/2017
שלום
אני בת 38. לפני שנה ו-4 חודשים עברתי ניתוח קיסרי (עקב לידה שלא התקדמה) ולצערי כתוצאה מהניתוח נוצרו חסימות בשתי החצוצרות, כאשר באחת מהן גם נצפה נוזל.
אני מבולבלת וקרועה בין שתי דיעות של שני רופאים.
מומחית הפוריות אמרה לי שהנוזל לא בעייתי ולא דלקתי ואין מניעה להתחיל בטיפולי פוריות, הסבירה לי שאם היה איזשהו תהליך דלקתי בגוף שלי הייתי מפתחת חום. היא מאוד לא בעד לפרוסקופיה וחושבת שחשוב כן לשמור על החצוצרה ולא לכרות אותה.
לעומת זאת רופא המתמחה בטיפולי לפרוסקופיה אמר לי שהנוזל המטפטף לרחם מכיל רעלנים, דבר אשר יקשה עלי מאוד להיקלט בטיפולים ואף עלול לגרום להפלות ועל כן יש לנסות לטפל בחצוצרה או לכרות אותה לגמרי טרם טיפולי ההפרייה.
חשוב לי לציין שבחודשים האחרונים יש לי הפרשות רבות מאוד מהנרתיק, צבען צהוב כהה והם בעלות ריח חריף. הרופא אמר לי שזהו הנוזל אשר יוצא החוצה.
אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. הנוזל הזה הוא רעיל? הוא לא רעיל? אני בגיל שכל החלטה היא די גורלית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצדק הוא עם הרופא שהמליץ לך לכרות את החצוצרה המכילה נוזל שעלול חשבש את הליך ההשתרשות ואף להגדיל את הסיכוי להפלה במידה ויושג היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בהתפתחות העוברים - איך יודעים אם זה הזרע או הביציתזיוית22/05/2017
היי
אנחנו מקרה מובהק של "בלתי-מוסברים".
לאחר 6 סבבי IVF שלא הניבו הריון וכמעט אף פעם לא הניבו מוקפאים.
רק פעם אחת ניסו לגדל בלסטוציסט ונוצר 1 שהוגדר "בלוסטיצסט early"
מכיוון שהרופאים לא מצליחים לאבחן את הסיבה כעת מתחילים לדבר על אפשרות של תרומת ביצית או תרומת זרע...
היינו במספר ייעוצים, שניים המליצו לשקול תרומת ביצית אם לא יחול שינוי ושלישי אמר שלא ניתן לומר אם זה הזרע או הביצית והאפשרויות הן 50-50.
כל זה יוצר מצב רגיש ומורכב מסיבות מובנות...
בכל מקרה מכיוון שעל-פניו יש נתונים טובים בשני הצדדים, כל הרופאים הללו תמימי דעים ששווה עדיין לנסות, לפני שפונים לתרומה.
מה הם המאפיינים שמרמזים על מקור הבעיה (הזרע או הביצית)?
ומה עוד ניתן לעשות?
נתונים כללים:
זרע, רזרבה שחלתית, פרופיל הורמונלי: תקינים
6 סבבי IVF נתונים דומים:
מספר ביציות: 10-14
ביציות בשלות: כמעט 100%
אחוזי הפרייה (ללא ICSI): 90%-100%
כלומר בכל פעם היו 8,10,12 הפריות...(בהתאם למספר הביציות)
התפתחות עוברים: גרועה... בהחזרות ביום 3 עובר מוביל של 7 תאים ועוד 1-2 בינוניים.
פעם יחידה שניסו ביום 5, בלסטוציסט יחיד (בשלב early(
מה ניתן לעשות עוד?
וכיצד ניתן להעריך האם תרומת ביצית או זרע הם שיביאו לשינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשלון חוזר ב-IVF-הגישה האבחנתית והטיפולית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017ההגדרה של כישלון חוזר של טיפולי הפריה חוץ גופית משתנה, לעתים, בין יחידה אחת לשנייה. באופן כללי, ניתן לומר שכשלון להרות לאחר 3-5 מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית, למרות החזרה של לפחות עובר אחד בדרגה טובה - ייחשב ככישלון חוזר.
ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה.
מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?
1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה, נוכח חסימתה (הידרוסלפינגס) בעקבות פעולות ניתוחיות כירורגיות או דלקת ברחם - כל אלה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות של העובר ברחם. זיהוי מצבים אלה נעשה באמצעות צילום רחם (היסטרוסקופיה, אולטרסאונד, לפרוסקופיה או אולטרסאונד תלת מימדי).
במרבית המצבים האלה, ניתן לטפל באופן ניתוחי - ולשפר את נתוני הרחם, לקראת השתרשות בעתיד.
2. קרישיות יתר: מצב מולד, העלול לגרום להפרעות בזרימת הדם לרירית הרחם - ובכך להפריע להתפתחות תקינה של הרירית ולפגום בהליך ההשתרשות. מצב זה יכול להיות סיבה אפשרית גם להפלות חוזרות. זיהוי ההפרעה וטיפול הולם עם נוגדי קרישה (קלקסן low- molecular weight heparin (LMWH)) עשוי להיטיב עם הליך ההשתרשות ולהסתיים בהריון מוצלח. לנשים עם תסמונת של נוגדנים כנגד פוספוליפידים (APLA) , מתן סטרואידים ואספירין במינון נמוך עשוי להיות מועיל. תוספת של נוגדי קרישה, החל ממועד ההחזרה נמצא יעיל אף הוא.
המשך/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?
1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה, נוכח חסימתה (הידרוסלפינגס) בעקבות פעולות ניתוחיות כירורגיות או דלקת ברחם - כל אלה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות של העובר ברחם. זיהוי מצבים אלה נעשה באמצעות צילום רחם (היסטרוסקופיה, אולטרסאונד, לפרוסקופיה או אולטרסאונד תלת מימדי).
במרבית המצבים האלה, ניתן לטפל באופן ניתוחי - ולשפר את נתוני הרחם, לקראת השתרשות בעתיד.
2. קרישיות יתר: מצב מולד, העלול לגרום להפרעות בזרימת הדם לרירית הרחם - ובכך להפריע להתפתחות תקינה של הרירית ולפגום בהליך ההשתרשות. מצב זה יכול להיות סיבה אפשרית גם להפלות חוזרות. זיהוי ההפרעה וטיפול הולם עם נוגדי קרישה (קלקסן low- molecular weight heparin (LMWH)) עשוי להיטיב עם הליך ההשתרשות ולהסתיים בהריון מוצלח. לנשים עם תסמונת של נוגדנים כנגד פוספוליפידים (APLA) , מתן סטרואידים ואספירין במינון נמוך עשוי להיות מועיל. תוספת של נוגדי קרישה, החל ממועד ההחזרה נמצא יעיל אף הוא.
3. בעיה במערכת החיסון: זהות אנטיגנית (במערכת ה-HLA) בין הבעל והאישה עלולה להוות בעיה הגורמת לכישלון השתרשות והפלות חוזרות. מתן אמיונוגלובולינים תוך ורידי IVIG במועד ההחזרה, ומנה נוספת בעת זיהוי דופק עוברי - עשוי לסייע במצב זה. מאחר שטיפול זה הינו יקר מאוד ומצוי עדיין במחלוקת, יש לשקול את האופציה הזו כאופציה אפשרית - לאחר שלילת כל האפשרויות האחרות.
טיפול נוסף (שנוי במחלוקת) הינו מתן של תמיסה מרוכזת (20%) של שומנים תוך ורידית. תמיסה זו עשויה להקטין את הפעילות של ציטוקינים - גורמים המעורבים בהליך ההשתרשות; וכמו כן להקטין את הפעילות הציטו טוקסית של תאים הקרויים NK (natural killer), העלולה לפגוע בהליך ההשתרשות של העובר.
4. זיהומים: גורמים זיהומיים שקטים באברי הרבייה, מסוג כלמידיה ומיקופלסמה - יכולים להיות אחראיים לדלקת כרונית ברירית הרחם (המצויה בשיעור של כ-30%) ולמקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה (זיהום כזה עלול לשבש את הליך ההפריה ולמנוע אותו).
5. רירית הרחם: במהלך המחזור ההורמונלי, רירית הרחם עוברת שינויים מורפולוגיים וביולוגיים, המכשירים אותה לקליטת עובר והשתרשותו (בזמן חלון ההשתרשות, המשתרע על פני מספר ימים).
השינויים המורפולוגיים המתחוללים ברירית הרחם ניתנים לזיהוי באמצעות בדיקת אולטרסאונד הנעשית בשלב הפולי קולרי (לפני הביוץ) - לעובי רירית הרחם והמראה המורפולוגי שלה יש קורלציה טובה, לניבוי פוטנציאל ההשתרשות: עובי רירית הרחם המינימלית הרצויה: בין 6-8 מ"מ.
לעיתים, במצבים של רירית דקה במיוחד, לאחר פרוצדורות ניתוחיות, נעשים ניסיונות של מתן אסטרוגן במינונים גבוהים (דרך הפה או דרך הווגינה), מתן אספירין, מתן ויאגרה, מרחיבי דם, ויטמין E; ניסיונות נוספים לשיפור ההשתרשות נעשים במתן HCG, לאחר החזרת עוברים במחזור מוקפאים, מתן חומר הקרוי LIF - ציטוקין הנוטל חלק בהליך ההשתרשות (שנוי במחלוקת לגבי יכולתו לשפר את סיכויי ההשתרשות).
ישנם ניסיונות לשפר את עיבוי רירית הרחם ויכולת ההשתרשות של הרירית, באמצעות שטיפות חוזרות של הרחם עם חומר הקרוי stimulating factor (G-CSF) granulocyte colony - לפני ההחזרה של העוברים.
מספר עבודות מצביעות על האפשרות של גירוי הרחם, באמצעות גרימת פציע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/20175. רירית הרחם: במהלך המחזור ההורמונלי, רירית הרחם עוברת שינויים מורפולוגיים וביולוגיים, המכשירים אותה לקליטת עובר והשתרשותו (בזמן חלון ההשתרשות, המשתרע על פני מספר ימים).
השינויים המורפולוגיים המתחוללים ברירית הרחם ניתנים לזיהוי באמצעות בדיקת אולטרסאונד הנעשית בשלב הפולי קולרי (לפני הביוץ) - לעובי רירית הרחם והמראה המורפולוגי שלה יש קורלציה טובה, לניבוי פוטנציאל ההשתרשות: עובי רירית הרחם המינימלית הרצויה: בין 6-8 מ"מ.
לעיתים, במצבים של רירית דקה במיוחד, לאחר פרוצדורות ניתוחיות, נעשים ניסיונות של מתן אסטרוגן במינונים גבוהים (דרך הפה או דרך הווגינה), מתן אספירין, מתן ויאגרה, מרחיבי דם, ויטמין E; ניסיונות נוספים לשיפור ההשתרשות נעשים במתן HCG, לאחר החזרת עוברים במחזור מוקפאים, מתן חומר הקרוי LIF - ציטוקין הנוטל חלק בהליך ההשתרשות (שנוי במחלוקת לגבי יכולתו לשפר את סיכויי ההשתרשות).
ישנם ניסיונות לשפר את עיבוי רירית הרחם ויכולת ההשתרשות של הרירית, באמצעות שטיפות חוזרות של הרחם עם חומר הקרוי stimulating factor (G-CSF) granulocyte colony - לפני ההחזרה של העוברים.
מספר עבודות מצביעות על האפשרות של גירוי הרחם, באמצעות גרימת פציעה מקומית באמצעות פיפל (קטטר לביצוע ביופסיה מקומית של רירית הרחם): פעולה כזו עשויה, לטענתם, לשפר את סיכויי ההשתרשות. ייתכן כי שחרור מקומי של גורמי גדילה וגורמים המעורבים בהליכים דלקתיים, מסייעים לרירית הרחם בהליך ההשתרשות.
מהם הגורמים העובריים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?
1. הגורם הגנטי: פגם גנטי מהווה הסיבה המרכזית לכשל ההשתרשות של העובר - ולהפלה. הן האישה והן הגבר יכולים ליצור גמטות פגומות גנטית, במיוחד אם הם נשאים של טרנסלוקציה כרומוזומלית מאוזנת.
מוזאיקות: ורסיה של כרומוזומים וחסרים של חומר גנטי, אחראים להיווצרותם של עוברים פגומים גנטית, בשיעור גבוה, אצל אותם בני זוג הנושאים אותה. זיהוי הפרעה זו אצל בני הזוג, לאחר ביצוע קריוטיפ או רצף גנטי, מצדיק את הפנייתם לטיפול הפריה עם אבחון גנטי טרום השרשתי של העוברים (לפני החזרתם לרחם). לעומת זאת, אין כיום המלצה לבצע אבחון גנטי טרום השרשתי אצל זוגות הסובלים מכישלון חוזר שהינם בעלי קריוטיפ תקין.
2. Zona pellucid מעטפת הביצית Assisted hatching
נמצא שסיוע לעוברים בנביטה באמצעים מכניים, כימיים או באמצעות לייזר - עשוי לשפר את ההשתרשות, במיוחד בקבוצת הנשים עם פרוגנוזה גרועה, כמו נשים מבוגרות מעל גיל 38 או לאחר כישלון חוזר, או בנוכחות עוברים עם איכות ירודה.
3. תנאי הגידול של העוברים: לעיתים תנאי הצמיחה של העובר במעבדה אינם מספקים סביבה ותנאים ראויים לצמיחה תקינה של העובר, שעשוי להתפתח טוב יותר בסביבה טבעית, כמו בהחזרה ישירה לאחר הפרייתו לחצוצרה (העובר). zygote intra fallopian transfer (ZIFT) - לחצוצרה; או גידול העוברים בנוזל תרבית מיוחד, לשלב בלסטוציסט (יום 5 להתפתחות העובר), או החזרה כפולה, או גידול העוברים בנוזל תרבית רקמה החופף לתנאי הגידול, כמו למשל ברקמה של רירית רחם, שנלקחה מהאישה. מצב זה תורם לעובר גורמי גדילה רצויים - ומרחיק חומרים טוקסיים לעובר.
גידול העוברים לבלסטוציסטים מאפשר סלקציה טובה יותר של עוברים, שהבשילו לשלב של בלסטוציסט - ומאפשר סינכרוניזציה טובה יותר של רירית הרחם, בהתאמה לחלון ההשתרשות של הרירית.
4. הגורם הזכרי: כל המחקרים המדעיים מצביעים על התרומה המכרעת של הזרע בהיווצרות עובר תקין בעל פוטנציאל השתרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה מכל זה אפשר ללמוד עלינו...
זיוית24/05/2017אני מודה על המענה המפורט,
אבל אלה בעצם כל האפשרויות כולל הכל - כך שזה מכסה את כל אבל לא נותן מענה לגבי השאלה ספציפית שלנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה בהריון שהושג בהחזרת עובר מוקפאסיגל22/05/2017
שלום רב, אני בשבוע 11+2 להריון שהושג בהחזרת עוברים מוקפאים במחזור ביוץ טבעי, עם תמיכה של אוטרוגסטן בלבד במינון 400 מ"ג פעמיים ביום (נקלט עובר אחד). ביחידת ה-IVF נאמר לי במעמד השחרור להמשיך את התמיכה עד שבוע 12, אבל שכחתי לשאול אותם באיזה אופן והתור שלי לרופא רק בעוד שבועיים. האם להפסיק את התמיכה בבת אחת, או שרצוי לרדת במינון באופן הדרגתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא הבנתי, בהחלט מה?
סיגל22/05/2017להפסיק בבת אחת?
להוריד במינון בהדרגה?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן להפסיק לאלתר בשלב זה הטיפול מיותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר, כמו תמיד :-)
סיגל22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 הפריות בלבד ותמיכהלירי22/05/2017
אתמול עשיתי שאיבה. לצערי מתוך 6 ביציות רק 2 הופרו.
מחר אמורה להיות החזרה של טריים וכתמיכה אמורה לקבל רק רבע אוביטרל לאחר ההחזרה... בחודש הקודם עברתי הפלה בשבוע 8 ולאור כך שלא יהיו לי מוקפאים בסבב הזה אני רוצה לוודא שהפעם עושים הכל נכון בתקווה שזאת הפעם המנצחת.
אני מקבלת מחזור כל 21 יום ובסבבים הקודמים שהחזירו לי עוברים טריים קיבלתי מחזור לפני בדיקת בטא (גם אז נתנו לי כתמיכה רק רבע אוביטרל מיד לאחר ההחזרה) . האם רבע אוביטרל מספיק לאחר ההחזרה? האם כדאי להוסיף תמיכה של אנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט כדאי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- עוד שאלה
לירי22/05/2017היום אוביטרל אחד ביום ואחד בערב מספיק להערכתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה- התכוונתי לאנדומטרין
לירי22/05/2017האם אנדומטרין אחד ביום ואחד בערב מספיק להערכתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא
לירי23/05/2017הי. היום הוחזרו טריים. מתי הכי מוקדם ניתן לעשות בדיקת בטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רצוי כעבור 12 יום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץ ערכים הורמונלייםקרן21/05/2017
שלום,
היום יום ה-14 למחזור
תוצאות בדיקת דם: LH --7.96 MIUQML
PROGESTERONE-- 0.58 NMOL/L
האם אני אחרי ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אקמול פוקוס לכאבי מחזורלאה21/05/2017
שלום ד"ר,
האם מותר לקחת בחודש הפסקה מטיפולי פוריות אקמול פוקוס לכאבי מחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול.
פרופ` דוד בידר21/05/2017אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון, כאבי גרון והתקררותא21/05/2017
שלום
אני בהריון שבוע 7. מקוררת ועם כאבי גרון.
האם מצב זה יכול להיות בעייתי לעובר? זאת אומרת יכול להיות שחיידקים יעברו לעובר?
האם אני חייבת לקחת אנטיביוטיקה או שאפשר לתת לזה לעבור לבד? ההתקררות לא חזקה. יש לי קצת כאבי גרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות
פרופ` דוד בידר21/05/2017העבר לא צריך להיפגע וירוסים כאלה.
בכל אופן את צריכה ליה דק אצל הרופא על מנת לשלוח שמדובר בהדבקה חיידקית ואז צריך אנטיביוטיקה.
שום דבר מהדברים האלה לא יפגעו בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים הורמונליים לאחר החזרהא21/05/2017
אני לאחר החזרה שנעשתה ב- 4/5, שני עוברים מוקפאים בני 3 ימים. אני בת 30. אני מודאגת מהעליה האיטית של ה- HCG - זמן ההכפלה הוא מעל 48 שעות שלהבנתי זה הזמן הרצוי. כמו כן, היום עשיתי בדיקה רביעית וקצב העליה ירד עוד.
האם זה עדיין נחשב תקין?
15/5 (11 ימים לאחר החזרה)
BETA-HCG - 76 IU/L
17/5 (13 ימים לאחר החזרה)
BETA-HCG - 131 IU/L
LH - 3.4 IU/L
ESTRADIOL (E-2) - 481 pmol/L
PROGESTERONE - 36.4 nmol/L
19/5 (15 ימים לאחר החזרה)
BETA-HCG - 245 IU/L
ESTRADIOL (E-2) - 842 pmol/L
PROGESTERONE - 43.1 nmol/L
21/5 (17 ימים אחר החזרה)
BETA-HCG - 401 IU/L
ESTRADIOL (E-2) - 601 pmol/L
PROGESTERONE - 41.0 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר21/05/2017ההריון לא תקין ויכול להיות גם חוץ רחמי.
עליך לפנות לרופא שלך לביצוע אולטרה סאונד ולהחליט מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העליה הנה גבולית ועלולה חהסתיים בהיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ עם שחלות פוליציסטיותאורטל21/05/2017
היתי רוצה לדעת האם בנות עם שחלות פוליציסטיות שלא בייצו לעולם ורק עכשיו יש ביוץ פעם ראשונה בעקבות טיפולי פוריות זה מעיד על איכות ביצית ירודה? אגב אני בת 35 ואף פעם לא היה לי ווסת ללא כדורים. תודה רבה לכם
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמיכה לאחר הזרעהאביטל21/05/2017
שלום למומחים. לאחר הזרעה אני לוקחת תמיכת קרינון עד לבטא. האם התמיכה מעכבת את הגעת הווסת שאמור להיות 14 יום לאחר ביוץ? או למרות התמיכה במידה ולא ניקלטתי הוא יגיע בדיוק בזמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה לעכב במידה מוגבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5+, אולטרסאונד עוד חמישה ימיםאלה21/05/2017
ויש לי התכווצויות באות והולכות בתחתית הנרתיק, ובטן תחתונה. מזכיר מאד כאבי מחזור. אין דימום. האם זה תקין? ממה כאבים כאלה עשויים לנבוע בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר21/05/2017בהריון מופרשים הורמוני השליה הגורמים לשינויים שונים בשרירים הרצוניים והחא רצוניים ולכן מופיעות התופעות האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על איכות ביציותמאיה20/05/2017
האם מניסיונך יש מקרים של נשים צעירות בנות 30 בערך עם איכות ביציות ירודה ? או שזה נדיר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ` דוד בידר21/05/2017בנשים צעירות העניין לא שכיח.
אם יש בגיל כזה איכות עוברים לא תקינה, או מחשבה שיש בעיה באיכות הביציות יש לעבור ברור לעניין.
זה שונה כאשר מדובר בנשים מעל גיל 35 או 40, כאן שכיח יותר עניין איכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך PGD לשתי מחלות גנטיותניסן20/05/2017
שלום רב
אישתי (בת 32) ואני (בן 28) חולים בשתי מחלות גנטיות דומיננטיות. יש לנו ילד אחד שחולה בשתי המחלות האלו.
המחלות התגלו גנטית רק לאחר הלידה ולכן לא יכולנו לבצע PGD לפני הילד הראשון.
אישתי עברה סבב הפריות אחד. נוצרו 10 ביציות, מתוכם הופרו 8 עוברים. רק אחד יצא תקין. סטטיסטית היו אמןרים לצאת שניים תקינים.
ידוע כי בתהליך PGD עקב הביופסיה יש סיכוי מופחת להצלחה בסבבי ההפריות. הרופא שהחזיר את העובר לאישתי הסביר כי המציאות שחורה יותר מהאחוזים שבטבלאות ושיש לנו מזל גדול שיצא עובר בריא היות ששתי המחלות דומיננטיות.
האם החזרה של עובר אחד לאחר PGD הינה בעלת סבירות טובה להיקלט? האם זה באמת כל כך נדיר שיצא לנו עובר תקין?
אני מודע לכך שיש סיכויים של כ-25-30 אחוז להיקלט בסבב בעיקר בPGD, לפי הרופא כדאי שאישתי תיקלט בסבב הזה כי אף אחד לא יודע אם בסבבים הבאים יצליחו להפיק עובר תקין.
האם מומלץ לנסות מספר סבבים כאלה ובמידה ולא מצליח ללכת לכיוון תרומת ביצית מה שיבטל גם את הסיכונים בגירוי השחלות? האם להמשיך ולהתמיד עד לשהגת עובר ביולוגי של שנינו?
בברכה
שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ` דוד בידר21/05/2017אשתך צעירה והחזרת עובר יחיד יכול להצליח בסיכויים לא רעים ,לדעתי.
יש להמשיך לנסות כי לדעתי סיכוייכם טובים.
תרומת ביציות זה עדיין לא פותר את עניין הנשאות של בן הזוג, ככה שצריך גם תרומת זרע לעניין.
בשלב זה הייתי ממשיך בטיפולים שלכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)