מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים ותיזמון הזרעהאיילת16/04/2017
לפרופ' שלום רב
בת 43 , מחזור טיפולי פוריות מתרומת זרע.
ביום רביעי לווסת התחלתי עם גונל F , מינון 100 ל-6 ימים (עד אתמול, כולל), ב 13/4 במעקב זקיקים נמדדו שניים בגודל 14, לפי זה קיבלתי תוכנית של מתן גונל עד אתמול והיום בלילה בחצות (בין 16/4 ל- 17/4) להזריק אוביטרל ובשלישי בבוקר הזרעה.
היום עשיתי מעקב זקיקים שניהם גודל 19 (לא אותו מודד) ובבדיקת דם:
E2-3786
PROGESTERONE- 4
LH-6.7
לאור הנתונים הנ"ל האם להמשיך בתוכנית שנקבעה לי או האם זה מאוחר מדי?
הרופא בבנק הזרע זרק הערה שהיה כדאי לעשות הזרעה כבר היום :-(
אודה לתשובה מהירה, מאוד בלחץ.
חג שמיייח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר17/04/2017סך הכל נאמר לך בסדר.
הרופא שאמר לעשות הזרעה התרשם, קרוב לודאי, מרמת פרוגסטרון מוגברת ושיער שאולי החל ביוץ עצמוני.
כאשר היה זקיק 14, היה צורך להזריק עוד יומיים ולעשות שוב בדיקות ואז להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
איילת17/04/2017ראשית בגלל שזה היה בסמוך לסופ"ש כך הוחלט אחרי עוד יומיים הזרקה היה שבת. לכן עשיתי אתמול את הבדיקות.
אתמול טרם הזרקת אוביטרל היו פעם אחת הפרשות צמיגות (ביוץ?) וכאבי מחזור היו כבר מהבוקר.
הזרקתי בלילה אוביטרל.
השאלה, האם יש כדאי לעשות מחר בבוקר אולטרסאונד לפני ההזרעה ולפי זה לשקול הזרעה או עדיין יש סיכוי??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיזמון מצוין פעלי לפי הוראות הרופא שלך,אין צורך לבצע בדיקות נוספות לאחר שהזרקת כבר אוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע חמישי אחרי החזרהאני16/04/2017
שלום רב,
אני כרגע בהריון ראשון בשבוע 5 אחרי החזרה של שני עוברים,
הבטא האחרונה שנעשתה הייתה מעל 1000
אתמול בלילה הרגשתי כאב חד מאודד וכואבבבבטן התחתונה כאב מאוד מוזר שאפילו לא יודעת להגדירו ככאב מחזור, הכאב נמשך כשתי דקות
ישר קמתי לשירותים ובניגוב ראיתי שיש לי דם.
טסנו למיון , נכשתה בדיקת אולטרסאונד ונראה שק הריון, רירית טובה.
הרופאה אמרה שזה יכול לקרות ופשוט שאיהיה במעקב עד הדופק.
אני ממש לחוצה אני לא מבינה מה קורה בכלל אשמח לקבל הסבר על מה שקרה אני ממש מפחדת מהפלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
פרופ` דוד בידר17/04/2017אין הסברים ברורים לתופעות אלו שמופיעות בהריון.
לפי תיאור שלך, כנראה מדובר בעוויתות במערכת העיכול.
הפרשות דמיות יש בהריון ולכן, כפי שהרופאה אמרה, צריך לחכות לבדיקת אולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגיסטן יום לאחר השאיבהמעיין16/04/2017
שלום לכם
עברתי שאיבה יום שישי
נתבקשתי להתחיל יום למירת אוטרוגיסטן 300
3 פעמים ביום
שאלתי היא האם לא לוקחים זאת בד"כ לאחר החזרת עוברים?
והאם זה לא מינון גבוה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל הוראה לתמיכה מתחשבת במכלול הנתונים שלך,חזקה על הרופא שלך שבחר לפי שיפוטו את המינון התמיכתי האופטימאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אוטרוגיסטן לאחר שאיבהמעיין15/04/2017
שלום לכם
עברתי שאיבה אתמול -10 ביציות
ניתבקשתי מיום למחרת לקחת אוטרוגיסטן 300
3 פעמים ביום
יום שני מחזירים עוברים
האם זה מקובל לפני החזרת עוברים לקחת אוטרוגיסטן?
והאם לא אמורים לקחת לאחר ההחזרה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההוראה מקובלת וראויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי-המשך שאלה-מה זה אומר?מיכל15/04/2017
Prolactin 662.0 mIU/l
TSH 2.59
LH - Luteinizing Hormone 7.5 IU/l
FSH 17.4 IU/l
Estradiol (E2) 116.0 pmol/l
1.8 Testosterone Total
הבדיקות נעשו ביום השלישי לווסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים חשובים
מיכל15/04/2017יש לציין שהמחזור סדיר.
אני בת 35
במעקב זקיקים הכל יצא תקין וראו ביוץ ביום ה16...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתקבל הרושם שמדובר במצב המתאים לרזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים לפני הזרעהמנסה15/04/2017
מאיזה יום של המחזור מתחילים לבדוק?
וכמה פעמים בשבוע אצטרך להגיע לבדיקת זקיקים?
אני אמורה להתחיל מעקב זקיקים וכרגע אני ביום החמישי למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאישה עם מחזורים סגירים יספיקו שתי בדיקות כדי חהגדיר את מועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים- נשאבו 10 ביציותלירון15/04/2017
שבת שלום לכם
אתמול שאבולי 10 ביציות
נאמר לי היום שנוצרו 4 הפריות.
ההחזרה תתבצע יום שני
שאלתי היא כמה עוברים מחזירים?
בת 44. והאם מקפיאים את השאר לכל מקרה..
רצוי להחזיר בין 2-4 עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואלת האם את השאר ניתן להקפיא?
לירון15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הם ראויים להקפאה הרי שאין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדה רבה
לירון16/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם וטיפולי הפריההילה15/04/2017
שלום רב,
אני בת 35 ועברתי הזרעה פעם שלישית ולצערי היה לי הריון מחוץ לרחם. קיבלתי פעמיים מטוטרקסט ולא בוצע ניתוח לכריתת החצוצרה. רציתי לדעת האם זה אומר שהחצוצרה שבה התקיים ההריון כבר לא תקינה? ושאלה נוספת, האם בטיפולי ivf הסיכוי להריון מחוץ לרחם קטן?
לעניות דעתכם, האם הייתם ממליצים להמשיך בהזרעות או לעבור לטיפולי ivf?
בתודה מראש וחג שמח,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שישנה פגיעה חצוצרתית,במצבך הסיכון להיריון מחוץ לרחם גם בהפריה חוץ גופית גבוהה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מחוץ לרחם וטיפולי הפריה
הילה17/04/2017תודה רבה פרופ׳ על המענה.
האם היית ממליץ לי להמשיך עם הזרעות או לעבור לivf? מבחינת פוריות אין לי בעיה.
בתודה מראש,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הייתי בהחלט שוקל בחיוב מעבר להפריה חוץ גופית לאור הכישלון להרות עד כה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עצירות בזמן ביוץרות14/04/2017
אני בת 27 ויש לי לאחרונה עצירות קשה וכאבים בצד אחד או בשני צידיי הגוף,כאבי גב, וגודש בשדיים- הם גדלים מאוד וכואבים. לפי חישוב הימים זה קורה בדיוק בזמן הביוץ. בדכ אני מרגישה קצת עד לא מרגישה בכלל את הביוץ , עד לתקופה האחרונה. אני סובלת גם מכאבי מחזור חזקים מאוד, ולא לוקחת גלולות בגלל אי התאמה מבחינת תופעות הלוואי.
האם השינוי הזה נורמלי בזמן הביוץ? ממה זה נובע? ואיך ניתן להקל על הסימפטומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר14/04/2017יתכן ומדובר באנדומטריוזיס.
יש לפנות ולהיבדק על ידי רופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על בדיקה הורמונאליתמיכל14/04/2017
שלום, עשיתי פרופיל הורמונלי לאחר שעה וחצי של עירות.. שכחתי שאני צריכה להיות ערה לפחות 3 שעות... על איזו בדיקה אני צריכה לחזור? איזו בדיקה מושפעת ממצב של חוסר עירות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vnal atkv-pruphk vurnubkh
מיכל14/04/2017בבדיקת הדם יצא לי תשובה fsh 17.4 וprolactin 662
האם החריגות הזו אם בכלל מושפעת מעירות של שעה וחצי בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר14/04/2017זה לא קשור לשעת היקיצה.
לא נתת את תשובת האסטרוגן ו פרוגסטרון .
אם הם מתאימים לוסת אז יש בעיה בשחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו התוצאות שקיבלתי-אשמח לתשובה:) קצת בלחץ...
מיכל14/04/2017Prolactin 662.0 mIU/l
TSH 2.59
LH - Luteinizing Hormone 7.5 IU/l
FSH 17.4 IU/l
Estradiol (E2) 116.0 pmol/l
1.8 Testosterone Total
הבדיקות נעשו ביום השלישי לווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכל14/04/2017איזו בעיה יכולה להיות?
לי הבדיקה של fsh רשום רכי יחוס
FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
LUTEAL PHASE 1.5-9.1
PREGNANT 0.3-קטן מ
POSTMENOPAUSE 23-116* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנתונים מצביעים על רזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אסטרופם בזמן הנקהמיכל14/04/2017
שלום. האם אפשר לקחת אסטרופם לקראת החזרת עוברים בזמן שמניקים? איך האסטרופם יכול להשפיע על החלב ועל התינוק היונק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט לא רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם בהנקה
מיכל14/04/2017למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הורמון שעובר בחלב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת ביוץ במקום וסתנועה14/04/2017
שלום,
בת 38 . אני נמצאת בשנה האחרונה בטיפולי פוריות (ניסיונות להרות מתרומת זרע). עד כה עברתי 5 הזרעות שכשלו, שתי האחרונות - עם גונאל אף (בניסיון השני, ללא הורמונים, הייתה לי הפלה טבעית בשלב מוקדם).
לפני כחודש, ביום ה-4 למחזור, ניגשתי לבדיקת אולטרסאונד לקראת הזרעה והתגלתי אצלי ציסטה. לכן הרופא לא אישר לי לעבור הזרעה והורה לי לחכות חודש, עד להופעת הווסת הבאה.
לפני שבועיים אכן הייתה לי הפרשת הביוץ שציפיתי לה. אבל היום, במקום לקבל את הווסת שאותה הייתי אמורה לקבל בסביבות הימים האלו, פתאום הופיעה לי שוב הפרשת ביוץ. מאוד מוזר... בחיים לא קרה לי ששבועיים אחרי הפרשת ביוץ הופיעה אצלי שוב הפרשת ביוץ... האם יש לכם הסבר לזה? האם לדעתכם הדבר נובע מהציסטה שגרמה לשיבוש? מה עליי לעשות?
אשמח לתשובה.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן שמדובר בשיבוש של המעגל המחזורי-בצעי בדיקת דם כדי לנסות למקם את הסטטוס ההורמונאלי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זרעסיון13/04/2017
אשמח לעזרה מה התוצאות אומרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הזרע לוקה בשתי מדדים חשובים-תנועתיות של הזרע,ושיעור התאים התקינים מבחינת מבנה תא הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת זרע
סיון14/04/2017תודה על המענה . אז במצב כזה ניתן לעשות השבחה והזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת זרע
סיון14/04/2017בעצם מה הפתרון כדי להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר14/04/2017קודם כל יכול להיות הריון טבעי.
שנית צריך לבדוק את שניכם ולהבין מה הבעיה .
לא כתבת כמה זמן את מנסה להרות.
אם הבעיה רק בזרע, אפשר לעשות הזרעות.
על סמך בדיקת זרע אחת מקרית אין אפשרות לומר כלום פרט לכך שזרע כזה צריך לתת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת זרע
סיון14/04/2017היי שוב אנחנו מנסים להרות במשך שנה וחצי ברוך השם יש כבר ילד אחד בבית ומאוד רוצים הריון נוסף אני מצרפת לך גם את הבדיקות דם שלי אולי זה יעזור להבין יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר14/04/2017הבדיקות בסדר ואת צריכה להיות הריון.
האם הלידה הראשונה הייתה רגילה?
אם הביוץ שלך תקין תעשי צילום רחם וטיפולי הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת זרע
סיון14/04/2017הלידה הייתה לידת וואקום .והביוץ תקין תודה רבה על העזרה זה מה שאעשה באמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ביום ה 10 מהאוביטרלבטא13/04/2017
שלום רב,
ביצעתי בדיקת דם עשרה ימים מאוביטרל ותשעה ימים מההזרעה. תוצאה שלילית 1.2. האם התוצאה חד משמעית או שיתכן וכי ביצעתי את הבדיקה מוקדם הבטא תעלה?
אציין שהריון הקודם ביום העשירי מהאוביטרל בטא יצאה עשר.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש להמתין עוד לפיות 4 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי אבקש אזרתכםהדס13/04/2017
בת 30 להלן פרופיל הורמונלי שביצעתי ביום ה4/5 של המחזור
פרוגוסטרון- 2.5
Fsh-5.5
Lh-7.1
Dhea- sulphate-1.59
כמה שאלות
1. האם תקין ?
2. האם ניתן להסיק מכך שיש לי שחלות פולצסטיות , בתחילת מחזןר הטכנאית אומרת שיש לי המון זקיקים קטנים , יש שיער בפנים , מקבלת מחזור כל 35 ימים בערך .
3. מה זה dhea sulphate ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/20171.פרופיל הורמונאלי תקין
2.החל משנת 2003, סוכמו קריטריונים חדשים להגדרת התסמונת הכוללים הופעת 2 מתוך 3 התסמינים הבאים לפחות:
חוסר ביוץ כרוני
סימנים קליניים או ביוכימיים של היפר-אנדרוגניזם (למשל שיעור יתר, אקנה, שומן) כאשר מבחינה מעבדתית בודקים רמות טסטוסטרון ודהידרוטסטוסטרון.
תמונה באולטראסאונד של שחלות פוליציסטיות, ושלילת סיבות אחרות (כגון תסמונת קושינג, גידולים מפרישי אנדרוגנים ועוד). שחלה פוליציסטית לצורך הגדרה זו היא שחלה הכוללת מעל 12 זקיקים קטנים בקוטר של 2-9 מ"מ, או עליה בנפח השחלתי מעל 10 מ"ל (מספיק בשחלה אחת לצורך ההגדרה).
3.DHEA-דהידרו אפי אנדרוסטדיון-הנו
די-הידרו-אפי-אנדרוסטרון DHEA
הפרוהורמון dhea מיוצר ומופרש בבלוטות יותרות הכליה, גם ברקמות המוח, ומכונה בשם: נוירוסטרואידים. ה-DHEA מקדם ליצירת הורמונים סטרואידים בגבר - טסטוסטרון ובאישה - אסטרוגן.
די-הידרו-אפי-אנדרוסטרון - הינו רכיב המקדם ליצירת הורמוני מין נקביים - אסטרדיול וזכריים - טסטוסטרון. dheas (קיצור של דיהידרואפיאנדרוסטרון-3-סולפט) הינו תוצר של dhea. שניהם יחדיו מהווים את תוצרי ההפרשה העיקריים של בלוטת האדרנל. הרמות של dheas בדם גבוהות פי 2 עד פי 500 מהרמות של dhea.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)