מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא 75 - יש סיכוי?סיגל03/04/2017
14 יום אחרי החזרת שני עוברי יום 3, בטא 75. כמובן שאבדוק הכפלות וכו', השאלה האם יש בכלל סיכוי ריאלי להריון תקין עם בטא כזאת? סטטיסטיקת "ניסים" פחות מעניינת אותי. :-) מעדיפה את האמת לפרצוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר03/04/2017תמיד יש סיכויים והחשוב הוא מה תהיה הבטא החוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת בבקשה
סיגל05/04/2017היום, 48 שעות אחרי, הבטא 200. אני מבינה שזה עדיין לא מזהיר? יש למה לקוות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר05/04/2017דווקא עליה טובה.
הסיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, נקווה לטוב :-)
סיגל05/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בידר, בקשה מה דעתך על התוצאות הללו?תמר03/04/2017
אני סובלת מבעיית ביוץ, עשיתי הזרעה טבעית לגמרי רק עם אובירטרל ודקפפטיל שלא אפספס את הביוץ . אלו התוצאות אחרי 7 ימים . תוצאה
ESTRADIOL (E-2) 495 pmol/L
LH 1.90 IU/L הערות והסבר
PROGESTERONE 38.4 nmol/L
האם היה ביוץ?? האם מהתוצאה אפשר להיות מעט אופטימית? תודה לך פרופסור דוד בידר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ביוץ
פרופ` דוד בידר03/04/2017אם את אחרי שבעה ימים אז משהוא לא תקין במחזור כי הפרוגסטרון מאוד גבוה.
ככה שלא הבנתי איך היה פרוטוקול הטיפול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות אחרי ivf (בלסטוציסט מוקפא)איריס03/04/2017
שלום רב,
ב 12/3 החזירו לי 2 בלסטוציסטים מוקפאים בני 5 ימים.
ב26/3 בטא 633 , ב 28/3 בטא 1100 .
30/3 ניצפה שק הריון באולטראסאונד.
1. ראשית העם העליות בבטא תקינות ?
2. באיזה שבוע אני ?
3. החל ממתי סביר שנצליח לראות דופק?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 5+4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת הפיקסי עובדת ונולדו תאומיםנועם02/04/2017
בשעה טובה נולדו לי ולאישתי תאומים בריאים ומתוקים , בן ובת . לפני שיטה פשוטה , פנינו לשיטות שונות ויקרות. ממולץ בחום. תודה לכם פרופ אשכנזי ודבורי שבזכותה הצלחנו להצליח עם שיטת הפיקסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקסי
פרופ` דוד בידר03/04/2017חבל שאת עושה פירסום באתר שלנו.
זה לא מדור פירסומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא פרסומת . אני לקוח מרוצה
נועם03/04/2017אם תרצה תוכל לשאול את ג'קי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון אחרון לפני הפריה חוץ גופיתדנית02/04/2017
ערב טוב.
כתבתי בעבר בנושא זה אך מכיוון שהתווסף נתון נוסף,אכתוב שוב בקצרה בצרוף הנתון הנוסף.
בת 42 ו-5 חודשים.2 הריונות ראשונים(בגיל 31,35)נקלטו בקלות וההריונות היו תקינים.בגיל 41 ו-3 חודשים הפלה טבעית נדחית בשבוע 11 ולפני כחודש וחצי הפלה טבעית בשבוע 6.הקליטות לא היו קלות ב2 ההריונות שנפלו(אחרי שנה וחצי ו-9 חודשים בהתאמה)אבל ספונטניות.
בעוד כמה ימים אני טסה לחו"ל ובגלל הגיל ורצוני בילד שלישי החלטתי שאם אני לא חוזרת מחו"ל עם בעלי"קלוטה"אני פונה לטיפול הפריה.
כדי למקסם את הסיכויים להיקלט בחו"ל(שם אשהה כשבועיים וחצי)ולא להזדקק לטיפול הפריה אציג את הנתונים ואבקש לתת לי את ה"תחזית"לחלון ההזדמנויות ל"חלון הפורה"כלומר באיזה ימים של המחזור שהתחיל היום כדאי לקיים יחסים על בסיס יומי.
בין 2 ההפלות המחזורים שלי היו בני 25 עד 30 ימים.2 הראשונים היו קצרים(25)2 האחרונים שלפני ההפלה האחרונה היו 26 כל אחד וזה שלפני ה2 האלה היה 30.
אחרי ההפלה האחרונה(באמצע פברואר לכאורה המחזורים קצרים מאוד.המחזור של מרץ התחיל 23 ימים אחרי שביטא באמצע פברואר היתה182 ו-19 ימים אחרי שהיא ירדה לערך של 12 והמחזור הנוכחי התחיל היום לאחר 23 ימים מהתחלת המחזור הקודם(ולאחר שהרופא הצביע על הימים 10 עד 13 במחזור האחרון כ"חלון הפורה").
לאור כל הסקירה הנ"ל-מהם סביר להניח הימים שבהם חלון ההזדמנויות שלי להיקלט במחזור הנוכחי שהתחיל כאמור היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון
פרופ` דוד בידר03/04/2017לפי התיאור שלך לא תמיד הבין ים שלך תקינים ואי אפשר לענות תשובה ברורה.
בכל אופן הביוץ קורה בין יום 12-14 לפני הוסת שתגיע ככה שסבייר להניח שהביוץ יהיה בין יום 10 ל 12 אחרי בוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרע האופטימלי-ימי הימנעות לפני ה"חלון"
דנית03/04/2017אז הבנתי מהתשובה שחלון ההזדמנויות עבור ה"נסיון האחרון"הזה הוא ימים 10 עד 12 וכדי לנצל אותו יש לקיים יחסים במשך 3 ימים אלה:10,11,12 בלבד(תקנו אותי אם אני טועה).
ושאלה נוספת-כמה ימי הימנעות/התנזרות כדאי לפני כניסה ל"חלון"הזה כדי שבעלי יגיע אליו עם זרע אופטימלי?
תודה רבה.אתם עוזרים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנזרות
פרופ` דוד בידר03/04/2017אין משמעות להתנזרות.
ההתנזרות היא רק למקרים שרוצים לעשות בדיקת זרע כללית.
גם אם מקיימים יחסים יום יום הזרע כל יום הוא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתעטשויות אחרי הסנפת סינרללירון02/04/2017
תמיד אחרי שמסניפה סינרל אני מתעטשת כמה דק אחרי
כל פעם , האם זה לא מאבד מהאפקטיביות וזה עדיין עושה את העבודה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעטשת
פרופ` דוד בידר03/04/2017לרוב זה לא מפריע אך בכל זאת הייתי ממליץ לעבור לתרופה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של פרופיל הורמונליAvi02/04/2017
שלום רב ,
אני בת 39 ללא ילדים , בעלי ואני מנסים להכנס להריון במשך חצי שנה אך ללא הצלחה .
בעלי עשה בדיקת זרע והכל תקין .
ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום הרביעי למחזור ( הדימום התחיל ביום שלישי בערב ועשיתי בדיקת דם ביום שישי בבוקר )
אודה לעזרתך האם אוכל להכנס להריון על סמך התוצאות :
Tsh 0.78
Lh 9.0
5.Fsh. 11.
286 ESTRADIOL E-2)
1.5 PROGESTERONE
2.2 TESTOSTERONE
3.6 DHEA SULPHATE
האם כדאי כבר עכשיו לעשות הפריה חוץ גופית או לנסות קודם הזרעה ? מה הכוונה בבדיקה dhea sulphate ?
אודה לעזרתך אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר03/04/2017הפרופיל החד פעמי לא אומר הרבה וצריך להתחיל בטיפולים המקובלים בפריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
אבי03/04/2017ראשית , תודה על תגובתך המהירה .
ביצעתי פעמיים את הבדיקות של הפרופיל ההורמונלי, והתשובה היתה זהה בשתי הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר04/04/2017יש עליה מסוימת של ה FSH המרמזת על ירידה בתפקוד השיחה אך יש לנסות לראות מה קורה בטיפולים.
בערכים כאלה ישנם סיכויים סבירים להריון.
הסיכויים תלויים בתגובה לטיפולי הפריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת הריוןאביה02/04/2017
הי,
עשיתי היום בדיקת הריון 12 יום אחרי החזרת2 עוברים בני שלושה ימים.התוצאות:
בטא-18.9
E2- 4200
Pr- 74
אני מבינה שהבטא מאוד נמוכה ביחס ליום...האם לאור שאר ההורמונים הגבוהים יש עוד מקום לאופטימיות שהבטא תעלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר03/04/2017מה שחשוב זוהי בדיקת להריון ושאר הבדיקות לא משמעותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים אחרי החזרהיעל02/04/2017
שלום,
בימים בראשונים שלאחר ההחזרה (שני עוברים שהופרו מתוך 2 ביציות שנשאבו), היו לי כאבים באים והולכים, חלקם כאבי שמזכירים מחזור, חלקם שמזכירים ביוץ. בימים האחרונים נעלמו הכאבים וכעת אין שום תסמינים. האם חוסר העקביות בתחושותיי הפיזיות מעיד על כשלון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מעיד על כשלון או הצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות לפני הזרעהאורית02/04/2017
שלום
אני בטיפולי פוריות לפני הזרעה. אני טסה לחו"ל לעשות חג עם המשפחה. לפי מעכב הזקיקים אני חוששת שההזרעה תתקיים יומיים לפני הטיסה. לצערי הנסיעה תוכננה הרבה מראש. האם יש סיכון וזה יהרוס את הקליטה להריון? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה
פרופ` דוד בידר02/04/2017לא יפגע בסיכויי הקליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא רגיל - בין טיפולי פוריותיעל02/04/2017
בת 42. נמצאת בטיפולי הפריה חוץ גופית.
בחודשיים האחרונים הדימום היה שונה מהרגיל.
טיפול אחרון שביצעתי היה לפני חודשיים וחצי, כשלפניו גם ביצעתי פיפל (פצע ברירית).
המרקם היה סמיך, לא נוזלי, הופיע בצורת גושים
הצבע היה כהה מאוד, כמעט שחור.
החודש הדימום היה חלש מאוד, כמעט לא היה דימום.
לא היתה לי תופעה כזאת לפני כן.
האם יש סיבה לדאגה? האם צריך לעשות בדיקות? איזה בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר02/04/2017צריכה לבצע בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי שנגיד לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במידה והתופעות החריגות ימשיכו יהיה מקום לבקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות המהירה
יעל03/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה ירודה ואיכות עובריםעדי02/04/2017
1. האם מורפולוגיה נמוכה4% ( בבדיקות קודמות 2%)ותנועיות נמוכה בערך 30% יכולה לפגום באיכות בעובר?
2. ביום השאיבה בעלי מסר את הזרע אחרי שבוע התנזרות האם זה מה שפגם בזרע והוביל לאיכות ירודה של עוברים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר02/04/2017מורפולוגיה 4% היא בסדר גמור.
הזרע לא גרם לאיכות עוברים פחות טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר החזרת בלסטוציסטדנה02/04/2017
שלום רב,
ביצעתי שאיבה ביום 19.3
החזרה של בלסטוציסט ביום 24.3
תמיכה של קרינון פעמיים ביום
איך אני סופרת 12 יום מההחזרה, כלומר מתי עליי לבצע בדיקת דם?
ביצעתי בדיקה ביתית הבוקר ויצאה שלילית, האם זה מוקדם מידיי ועדיין קיים סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר02/04/2017היה צריך לצאת חיובי.
בודקים 10 ימים אחרי ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה יום תהיה השתרשות?ליה01/04/2017
1. אם ביום שלישי החזירו לי עובר בן יומיים באיזה יום הוא אמור להשתרש ? שישי ???
2. אם היתי קצת בלחץ וכעוסה ביום שהעובר אמור להשתרש זה אמור לפגוע בהשרשה ????
3. 4 ימים לאחר ההחזרה של העובר בן יומיים הרגשתי קצת כאבים כאלה ועיקצוצים קצת דומה לכאבי מחזור( מה שלא היה לפני כן ) ותחושה של גלים בבטן האם זה יכול להיות קשור להשרשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר02/04/2017ההשתרשות , לרוב, הינה בעובר יום 5.
לכן סביב שישי.
כעס ולחץ לא ישפיע .
הכאבים הם מהטיפול ולא עניין דל השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית וסיכויים להצטלקותD01/04/2017
האם היסטרוסקופיה יכולה לגרום לצלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר02/04/2017לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D02/04/2017ממה נובע הדימום? היה לא מעט
הצוות תידרך את מי שעשתה לי איך לעשות, ייתכן ופצעה וזה יגרום לצלקת וקושי להתעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר03/04/2017לא חושב שיהיה נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)