מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריון לאחר הזרעהיעל01/04/2017
שלום רב!
במשך חמישה ימים הזרקתי גונאל אף 25 וביום החמישי בשעה 22:00 בלילה הזרקתי אוביטרל ולמחרת בבוקר בתאריך 24/03 עברתי הזרעה.
היום זה היום ה- 8 לאחר ההזרעה (ספרתי גם את היום של ההזרעה) השאלה שלי היא האם ביום חמישי 06/04 כבר אוכל לעשות בדיקת דם לגילוי הריון?
יש לציין שאני מודדת חום כל יום וחום הגוף שלי 37.1, 37.3 האם זה בגלל ההורמונים או שזה יכול להעיד על הריון?
תודה רבה! יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון- אוביטרל ביום רביעי
יעל01/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף להמתין עד ל-9 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהלה משפיעה על השתרשות?רינת31/03/2017
לפני 3 ימים החזירו לי עוברים בני יומיים, אני מניחה שהיום הם אמורים להשתרש , יצא כמה פעמים היום שנבהלתי מכל מיני סיטואציות האם זה יכול לפגוע בהשרשה/ לגרום לעוברים ליפול איכשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך עם סינרללירון31/03/2017
התחלתי פרוטוקול ארוך עם סינרל
עד כמה זמן יכול להיות פרוטוקול ארוך?
והאם מינון של מונופור 250 זה גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משלך הטיפול בפרוטוקול ארוך הנו כחודש ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מונופור 250 זה מינון גבוה
לירון31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המינון מותנה במידע בדבר ברזרבה השחלתית שלך,גילך,תגובה הורמונאלית קודמת,ופרוטוקול טיפולי נבחר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לירון01/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתייאשי הייתי כמוך FSH 14.9 בת 42 בהריון מהזרעה כן מהזרעה של רופא מומחה לרזרבה שחלתית נמוכה בהצלחה
מיה02/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא
פרופ` דוד בידר02/04/2017אין דבר כזה רופא מומחה לזרבה שחלתית נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית
לירון02/04/2017הרופא שלי אמר שהרזרבה שלי מצויינת לגילי
בת 44
מה זה אומר. 3 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה
פרופ` דוד בידר02/04/2017אז מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אני מעריכה את הכנות שלך אבל אני פניתי אליך בעבר ושאלתי
מיה02/04/2017מה ניתן לעשות כי היו לי 3 שאיבות ללא החזרה ללא הפריות!!! ואתה המלצת על תרומת ביצית וזה כאב לי ברמות קשות אז...עברתי לרופא שאני לא בקטע של לעשות פרסום אך ככה הוא מוגדר מומחה לגיל המבוגר לרזרבה ...ונשבעת שיש לי ילדה יפהפיה מהטיפול היחיד אצלו עכשיו הריון מהזרעה אחרי שנטלתי DHEA מיוחד יוקרתי מחו"ל לא הזבל שמוכרים. הוא שיפר לי את הביציות ואת הכמות עובדתית אני מוכנה להיפגש איתך שתראה שבגיל 41 ילדתי פעם ראשונה אחרי שלא היו הפריות 3 פעמים ועכשיו אני בהריון שני. יש אלוקים הרופא הוא מלאך נלווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריכה
פרופ` דוד בידר03/04/2017מה שאת כותבת לא מקובל במסגרות של טיפול רפואי מקובל.
אני גם שנים רבות , וכן חברי, לא הצלחנו להשיג הריונות לפי התיאור שנתת.
אם קרה לך נס זה לא אומרת שמאות נשים צריכות ללכת בדרכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הצלחתי -חבל שמזלזלים
כפית קסמים קטנה03/04/2017גם אני הצלחתי פעמיים בהזרעה טבעית עם רזרבה נמוכה אבל בגילאים צעירים יותר (35, 34) אבל מציינת שהייתי אחרי הריון טבעי 1 בגיל 30 (לאחר ניסיון להביא ילד שני- גילתי שהרזרבה נמוכה (AMH-0.7 FSH-33).
גם אותי שלחו לתרומה ופניתי לרופא פרטי, 4 IVF -עם הפריות מועטות ובאיכות גרועה ואז עברנו להזרעה טבעית. וכשחזרתי לרופא בקופה למעקב הריון- הוא צחק שאני חושבת על ילד שלישי וטען שהיה לי נס, וניסים לא קורים פעמיים...(והנה- מיד לאחר הלידה חזרתי להזרעה ונכנסתי שוב להריון )
עצוב שרופאים מלגלגים לסיפורים כאלו... אין לי שום אינטרס לפרסם רופא כלשהו רק רוצה להגיד שיש מקרים כאלו.
אני לא נגד תרומת ביצית ואני חושבת שזה פתרון מצוין (לגילאי 40+) והייתי צעד וחצי מזה ובירכתי על האפשרות הזו שקיימת -אך יש להתייחס לגיל האישה ולנסות טיפול טבעי/מועט הורמונים לפני שפונים לתרומה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רזרבה נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2017האנגדוטות האלו של סיפורי הצלחה כנגד כל הסיכויים הינם מנת חלקם של כל העוסקים בפריון,וכלל אינם ייחודיים לרופא כזה או אחר,מציאות זו הנה יוצאת מהכלל ומבחינה זו מוכיחה את הכלל.חוות דעתו של פרופ׳ בידר חייבת להיות כזו שמתאימה ומשרתת את כלל הנשים במצב דומה,ההצמדות לרופא,או לטיפול שלא הוכיח את עצמו בעבודות מדעיות רבות הינה אחיזת עיניים ,ולנצח יהיו מקרים בודדים כאלו שהם יותר פונקציה של עקשנותן של המטופלות ונחישותן,וכלל לא מותנית בכישורי הרופא.
ראוי לציין שאירועים כאלו לא היו מתרחשים במרבית המדינות בהן ההחזר הרפואי לטיפולי הפריה מוגבל,ובמקרה הטובהטוב ישנו החזר לשלושה טיפולים בלבד.
טוב עשית שלא פרסמת את שם הרופא למרות שלעיתים קרובות מועלה שם הרופא עם ״סיפורי גבורה״ כאלו במטרה לאחז עיניים,וליצור תדמית של ״מומחה לרזרבה״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיות שאלה חשובהנןעה31/03/2017
היי
מקבלת מחזור כל 30-35 ימים, בבדיקות הורמונליות ביום ה4 לוסת זכור לי שהlh גדול פי 1.5 מהfsh .תמיד באולטרסאונד הטכנאית אומרת שיש לי המון זקיקים קטנים..מגיבה חזק לתרופות שניתנים לי במינון נמוך , ההורמונים בשמיים , האם זה אומר שיש לי שחלות פוליציסטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות
פרופ` דוד בידר31/03/2017כן. זה שחלות פוליציסטיות אך לא תהיה בעיה להרות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה כשיש כדוריות לבנות בזרעליטל31/03/2017
זכור לי שבבדיקת זרע של בעלי יצאו כדוריות דם לבנות, איך יתכן שעשו לי הפריה כשיש כדוריות לבנות בזרע? אולי בגלל זה העוברים יצאו לא משהו? זה יכול לפגום בעוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדוריות
פרופ` דוד בידר31/03/2017אין לסה משמעות .
הכדוריות הלבנות יכולות להיות בזרימה ואין דום פגיעה בזרע.
בהפריה עושים ריכוז לזרע ומוציאים את התאים הלבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פוגע באיכות ביציות?ליה31/03/2017
מה פוגע באיכות הביציותשל אישה יחסית צעירה ? האם קרינה פוגעת בביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה
פרופ` דוד בידר31/03/2017צריך קרינה מעל 2 ראד, שזה יחידות קרינה.
מעל 2 ראד יכולה להיות בעיה אך מאוד קטנה.
רק לציין שחשיפה לקרינה כזו מצריכה כמות הי
עדיין לא קיבלתי קבלה מתשלום הכרטיסים של צילומים לבטן.
בבדיקות שעושים היום ברנטגן אין סכנה לפגיעה שחלתית.
בטיפולים שמקרינים אגן עקב גידול זה כן יכול לפגוע בשחלות לכן מסיטים אותן , בניתוח, הצידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליה31/03/2017הכוונה שלי לשימוש בטלפונים סלולרים , / מגורים באיזורים שיש קרינה נמוכה ....אשמח אם תתיחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההשפעה של אורח החיים והסביבה על פוריות הגבר והאישה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017החיים המודרניים הביאו לאנושות לא מעט דברים חיוביים, אך הם טומנים בחובם גם השפעות שליליות. אחת מהן היא ירידה בפריון - בעשורים האחרונים נרשמה ירידה דרמטית וחדה בשיעור הפריון של גברים ונשים. 20-25% מקרב הזוגות הנישאים יסבלו מבעיות פריון. פוריות הגבר יורדת בשיעור של 1% לשנה בשלושת העשורים האחרונים. מדוע זה קורה? מהם הגורמים לעליה בהיקף אי הפריון וכיצד קשור לעניין אורח החיים המודרני?
האם בעשורים האחרונים אנחנו – גברים ונשים – פוריים פחות?
בהחלט כן. בעיות פריון מוכרות משחר האנושות, אולם בעשורים האחרונים יש מגמה ברורה מאוד ומדאיגה, המתבטאת בעלייה עקבית ודרמטית בשיעורי אי הפריון בקרב גברים ונשים.
ממה נובעת עלייה דרמטית זו בשיעורי אי הפריון?
עלייה זו קשורה לאורח החיים המודרני. בין הגורמים המרכזיים המשפיעים על פוריות הגבר ופוריות האשה הם גורמים הקשורים לאורח חיים וגורמים סביבתיים. תזונה, חשיפה למזהמים, אורח חיים מיני ועוד משפיעים כולם על הפוטנציאל הפריוני שלנו. לפיכך, לא מעט ממאפייני החיים המודרניים משפיעים על הפוריות וביניהם:
המשך-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017אורח חיים לקוי: חשיפה למזהמים בשל צריכת מזון מעובד, צריכת קפאין (משפיע על רמות ההורמונים, עלול למנוע ביוץ ועלול לפגוע בתפקוד הגופיף הצהוב) וצריכת סמים פוגעים אף הם בפוריות. גם צריכת אלכוהול פוגעת בפריון. האלכוהול יכול לפגוע בתהליך חלוקת הביצית וכתוצאה מכך לגרום להיווצרותם של עוברים פגועים גנטית, המביאים להריונות המסתיימים, בדרך כלל, בהפלה בטרימסטר הראשון. עבודות בעכברים הדגימו פגיעה אפשרית גם בתא הזרע, כתוצאה מצריכת אלכוהול. שתיית אלכוהול של שני ההורים עלולה לגרום להפרעות בהליך ההשתרשות של העובר.
גם למתח נפשי, שהוא, לצערנו, אחד ממאפייני החיים המודרניים, השפעה שלילית על יכולות הפריון של גברים ונשים. כך, למשל, מתח נפשי עלול להפחית את שיעור ההצלחה של הפריה חוץ גופית בשל פגיעה באחד מהמנגנונים הבאים: הפרעה בהולכה העצבית, והפרעה הורמונלית ופגיעה בהפרשת ההורמונים האחראים לתפקוד השחלה.
מנהג מודרני רווח נוסף שפוגע בפריון באופן דרמטי הוא עישון: עשן הטבק מכיל מאות חומרים מזיקים כמו ניקוטין, פחמן חד-חמצני, נפטלין ועוד. שאיפת חומרים אלה פוגעת בכל מערך ה-DNA של הביצית; בכישור האחראי לחלוקת תא הביצית ובתאי הגרנולוסה, המזינים את הביצית ואחראים לתפקודה. במחזורי ההפריה אצל מעשנות מתקבלים ביציות פחות בשלות. בין היתר, בגלל ירידה בגורם גדילה, דבר הפוגע באנגיוגנזה (היוצרות כלי דם חדשים), גורם להתעבות מעטפת הביצית ופוגע בשיעורי ההפריה וההריונות. יותר ויותר מחקרים מצביעים על פגיעה רחבה בכל קשת הפריון של נשים מעשנות, החל מהתפתחות הזקיק, עבור בביוץ, בנדידת הביצית מהשחלה לחצוצרה ומהחצוצרה לרחם, וכלה בהפריה ובהתפתחות מוקדמת של העובר. ישנה גם ירידה בשיעור ההשתרשות של העוברים ברחם בקרב נשים מעשנות. כמו כן תיתכן פגיעה בפוריות העתידית של הצאצאים (זכר או נקבה) לנשים מעשנות. נזקי העישון לא פוסחים גם על הגבר- עישון עלול לפגוע במטען הגנטי של תאי הזרע ולגרום לשיעור גבוה של שברים ב-DNA של הזרע, מצב העלול להפחית את שיעור ההפריה, איכות העוברים ושיעור ההריונות ולהגדיל את שיעור ההפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017חשיפה למזהמים סביבתיים: זיהום אוויר, הדברה ועוד - גורמים לחשיפה לשלל חומרים מזיקים, העלולים להצטבר באברי הרבייה ולהסב נזק, בין היתר, על ידי שיבוש התפקוד של הורמוניי הרבייה של גברים ונשים. גם השימוש הנרחב במחשבים וטלפונים ניידים משפיע על הפריון. שלושה מחקרים חשובים, שפורסמו לאחרונה, מלמדים כי החשיפה לקרינת מכשירים אלה פוגעת בפריון הגבר- פגיעה בתנועתיות ובאיכות הזרע, בשל עליית הטמפרטורה באשך ויצירת רדיקלים חופשיים, הפוגעים באיכות הזרע ובמטען הגנטי שלו.
אורח חיים מיני: מתירנות מינית והחלפת שותפים מיניים רבים עלולה לגרור תחלואה באברי המין, שעשויה לגרום לפגיעה בפריון. שכן היא קשורה בחשיפה רבה יותר למזהמים העוברים ביחסי מין כמו זיבה, כלמידיה ועוד. אצל האישה עלולות להיגרם דלקות אגן העשויות לפגוע ברחם ובחצוצרות באופן שיפגע בפריון בעתיד. אצל הגבר תתכן פגיעה במעבר הזרע ביותרת האשך ובאשכים והיווצרות דלקת כרונית באברי הרבייה של הגבר עם פגיעה באיכות הזרע.
עודף משקל: מגפת ההשמנה בעולם המערבי, שמאפייניה הם תזונת יתר לקויה, היעדר פעילות גופנית ו-BMI חולני משפיעים לרעה על פוריות הגבר והאשה. השפעה זו קריטית וכבדת משקל.
ההשפעה השלילית של עודף המשקל על הפריון ברורה, מכריעה ומוכחת מחקרית. היא בולטת כבר בגיל צעיר- עודף משקל בקרב נערות עלול לגרום להופעת מחזור מוקדמת ולהפרעות במחזור (מחזורים מרוחקים עד להעלמות המחזור). בגיל מאוחר יותר השמנה קשורה לתסמונת השחלות הפוליציסטיות הכוללת הפרעה במנגנון הביוץ והרעה בסטטוס המטבולי, שמתבטאת בעליה במשקל, סוכרת, שיעור יתר ובעיות פריון, לרבות, היעדר ביוץ, ריבוי הפלות, שיעור הריונות נמוך, חרף השימוש בכל טכנולוגיות הפריון המתקדמות - כולל הפריה חוץ גופית.
כמו כן, בהריונות של נשים עם עודף משקל יש סיכון לתחלואה גבוהה יותר וסיבוכי הריון, לרבות, רעלת הריון, סכרת הריונית, שיעור גבוה יותר של ניתוחים קיסריים ותחלואה סביב ולאחר לידתית. הסיכון לתחלואה לא פוסח גם על העובר- בקרב תינוקות לאימהות עם עודף משקל קיימת תחלואה עוברית גבוהה יותר וגם שיעור גבוה יותר של מומים מולדים - במיוחד מומים נוירולוגים.
לא רק שנשים עם עודף משקל סובלות מפגיעה בפריון, הרי שגם הטכנולוגיות שנועדו לסייע להרות – פחות יעילות עבורן. לעודף משקל יש השפעה מזיקה על תוצאות הפריה חוץ גופית, המתבטאת בשיעור נמוך יותר של ביציות, שמתקבלות לאחר שאיבה, שיעור גבוה יותר של תגובה ירודה, ירידה באיכות הביציות, שיעור ההפריה ואיכות עוברים נמוכה יותר. למרבה הצער, בקרב נשים עם עודף משקל שיעור ההריונות ולידות החי נמוך יותר ומאידך שיעור ההפלות העצמוניות גבוה יותר.
המשקל העודף משפיע גם על הצאצאים. מחקר משותף אמריקאי אירופי, שהתפרסם לאחרונה, קובע שלהשמנת יתר של ההורים ישנה השלכה על התורשה הגנטית לצאצאים. מחקר זה הינו מטריד במיוחד ומצביע על כך שההשמנה ההורית גורמת לשיבוש של גנים שונים. במחקר נבדק פרופיל ה-DNA של גנים רבים הקשורים לגדילה והתפתחות אצל תינוקות להורים עם עודף משקל לעומת הורים עם משקל תקין. תוצאות המחקר הצביעו על קיומו של קשר אפשרי בין סגנון החיים והסטטוס הדיאטטי של ההורים לבין שינויים אפשריים בגנים של הגמטות (ביצית וזרע) האחראים לגדילה ולהתפתחות התקינה של הילדים. שומניות יתר אצל האב בתקופה לפני ההתעברות משפיעה על הפרופיל של ה- DNA של מספר רב של גנים בתא הזרע. גנים פגומים אלו עלולים להיות מועברים לדור הבא ולגרום למחלות כרוניות בעת ההתבגרות.
המשקל העודף והשלכותיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכה וטיפולי ivfמירב31/03/2017
שלום רב פרופ' יקרים,
בת 39 בעלת רזרבה שחלתית נמוכה
fsh- 11.2
AMH- נמוך מאוד- 0.34
עברתי שלושה טיפולי ivf
טיפול ראשון- 6 ימים גונאל 450 + 6 ימים מנופור 450 במקביל צטרוטייד ולקראת שאיבה אוביטרל. נשאבו שלוש ביציות- שלושתן הופרו, הוחזרו שניים, השלישי לא שרד ולא הוקפא.
בדיקת בטא לאחר 14 ימים הראתה 22.1, וירדה.
טיפול שני- 3 ימים דקא מהיום הראשון של המחזור, לאחר מכן 6 ימים של גונל 450, יום אחד של מנופור, במקביל צטרוטייד ולפני שאיבה אוביטרל. כ"כ עשו לי פיפל, ונדרשתי להזריק אוביטרל ביום ההחזרה ויומיים לאחר מכן. בדיקטת בטא יצאה 15.4 (אבל הבנתי שיש מצב שזה בגלל שאריות אוביטרל).
טיפול שלישי- פרוטוקול ארוך. הזרקת דקפפטיל מהיום ה- 21 למחזור (תאריך 8/3/2017 עד 22/3/2017 כולל), יום לאחר קבלת המחזור התחלתי להזריק 450 גונאל ובמקביל חצי דקפפטיל, בטיפול זה ויתר הפרופ' על המנופור- כי היה זקיק שהגיע כבר לגודל של 20 ועוד שניים- אחד 9 והשני 12. נשאבה לצערי, רק ביצית אחת...ובשעות הבאות אדע אם הופרתה או לא.
שאלתי היא כזו, האם יהיה נכון להגיד שהטיפול הראשון היה האפקטיבי ביותר מבין השלושה וכדאי להמשיך אותו?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר31/03/2017לפי הנתונים שאת מוסרת את צריכה לעבור לטיפולי תרומת ביציות ולא לבזבז את הזמן על מחזורי הפריה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית נמוכה
מירב31/03/2017פרופ'אשכנזי...אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
בת 39 בעלת רזרבה שחלתית נמוכה
fsh- 11.2
AMH- נמוך מאוד- 0.34
עברתי שלושה טיפולי ivf
טיפול ראשון- 6 ימים גונאל 450 + 6 ימים מנופור 450 במקביל צטרוטייד ולקראת שאיבה אוביטרל. נשאבו שלוש ביציות- שלושתן הופרו, הוחזרו שניים, השלישי לא שרד ולא הוקפא.
בדיקת בטא לאחר 14 ימים הראתה 22.1, וירדה.
טיפול שני- 3 ימים דקא מהיום הראשון של המחזור, לאחר מכן 6 ימים של גונל 450, יום אחד של מנופור, במקביל צטרוטייד ולפני שאיבה אוביטרל. כ"כ עשו לי פיפל, ונדרשתי להזריק אוביטרל ביום ההחזרה ויומיים לאחר מכן. בדיקטת בטא יצאה 15.4 (אבל הבנתי שיש מצב שזה בגלל שאריות אוביטרל).
טיפול שלישי- פרוטוקול ארוך. הזרקת דקפפטיל מהיום ה- 21 למחזור (תאריך 8/3/2017 עד 22/3/2017 כולל), יום לאחר קבלת המחזור התחלתי להזריק 450 גונאל ובמקביל חצי דקפפטיל, בטיפול זה ויתר הפרופ' על המנופור- כי היה זקיק שהגיע כבר לגודל של 20 ועוד שניים- אחד 9 והשני 12. נשאבה לצערי, רק ביצית אחת...ובשעות הבאות אדע אם הופרתה או לא.
שאלתי היא כזו, האם יהיה נכון להגיד שהטיפול הראשון היה האפקטיבי ביותר מבין השלושה וכדאי להמשיך אותו?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן לשקול גם פרוטוקול הקרוי modified natural cycle המבוסס על המחזור הטבעי ומתן כמות הורמונים מזערית מרגע שהזקיק המוביל מגיע ל-14/15 מ״מ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך PGD-התחלת זריקות גונל Fניסן31/03/2017
שלום רב
אישתי ואני התחלנו בשבוע שעבר תהליך של PGD
ביום שני האחרון, ה20.03.2017 היא הייתה ביום השלישי למחזור שלה ובגלל שיש צורך לכוון את הביוץ לזמן מסוים בגלל המעבדה אז נתנו לה גלולות נגד הריון עד ה29.03.2017 לא כולל.
היא אמורה להתחיל זריקות של גונל F ביום שני ה03.04.2017 למשך 3 ימים ולאחריו להגיע למעקב זקיקים ובדיקות דם, היא עדיין לא קיבלה מחזור לאחר סיום הגלולות.
האם יש מניעה להתחיל בטיפול כפי הנדרש ללא מחזור או בגלל שהיא הייתה במחזור והופסק כימית על ידי הגלולות אז אין מניעה בהתחלה הזריקות כפי הנדרש.
בתודה מראש
ניסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המחזור אמור להופיע בהתאם לציפיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרה כפולה ללא הורמונים התבקשתי לבצע בדיקות דםמיה31/03/2017
התוצאות היו אסטרדיול 500 פורגסטרון 42 אני לא נוטלת שום תמיכה.
האם בתוצאה כזו אכן התמיכה מיותרת?
והאם יש בתוצאות לרמז שהכל כמו שצריך??
מתי בהזרעה טבעית מתרחשת ההשתרשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצלת טעות מקלדת התכוונתי להזרעה כפולה !!!!!!!!!!!
מיה31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרופא לקבל מידע לגבי איכות הביוץ שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות אחרי החזרהאודי30/03/2017
אני לקראת שאיבה 13 .בת 44 .
הפעם הרופא רשם לי קלקסן. אחרי ההחזרה.
בלי קשר לזה אני לוקחת מיקרופירין.
האם מותר לקחת את שתי התרופות יחד ?
שאלה נוספת:
כשעירבבתי את המונופור הזרקתי את התמיסה מהר ונוצרו הרבה בועות.
האם זה פוגם בתמיסה וצריך לחכות שהבועות יעלמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אשפר 2.לא יפגע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת אוטרגסטן בבוקראני30/03/2017
שלום אני חמישה ימים אחרי החזר של עוברים, מחדירה פעמיים ביום נרות תמיכה... חוששני שהיום בבוקר שכחתי לשים נר אולם בערב לקחתי.
ההחזרה היא על הורמונים ולא על ביוץ טבעי, בנוסף אני לוקחת שני כדורים כל יום של אוסטרופם.
רציתי לדעת האם זה ששכחתי לשים נר בבוקר יכול להוות בעיה להצלחת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יהווה כל בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחה מומלצת אחרי היחסים להריוןדנית30/03/2017
ערב טוב.
האם באמת חשוב להרים את האגן לפחות כרבע שעה(למשל על ידי כרית מתלת לישבן)ואף להחזיק את הברכיים מכופפות לכיוון החזה כדי להגביר את הסיכויים להריון או שזהו רק מיתוס חביב?
ולבעלות "רחם אחורי"(כ10 אחוז מהנשים בלבד)מומלץ אחרי היחסים לשכב על הבטן עם אגן כלפי מעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטרת השכיבה הייעודית הנה לגרום לחשיפה מוגברת של הזרע עם רירית צוואר הרחם לצורך קליטת הזרע ע"י הריר הצווארי-spem mucus interaction
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"רחם אחורי"
דנית31/03/2017ומה בעניין הרחם האחורי?הבנתי של10 אחוזים מהנשים יש רחם שכזה.האם כדאי שאבדוק אם אני ב10 אחוזים האלה?(וכיצד בודקים זאת?)ואם אני בקבוצה הזאת-האם אחרי היחסים כדאי לי להיות על הבטן ועם האגן כלפי מעלה להגדלת הסיכוי להתעברות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה שגרתית אצל רופא הנשים תצביע על מנח הרחם שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות למטה בשבוע 23שירה30/03/2017
שלום לרופאים שבוע 23 , התחילו לי מין דקירות למטה לא יודעת עם זה בנרתיק או ברחם ללא כאבי בטן רק דקירות מוזרות שבאות והולכות , יש לציין כי אני אחרי שני הפלות ונוטלת כרגע קלקסן מניעתי 40 ואספירין 75, ממה הדקירות החלו נובעות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשךךךךךךךךך
שירה30/03/2017ההפלות היו שקי הריון ריקים ללא עובר בשבוע 8 . דרך אגב עשיתי סקירה מאוחרת ביום ראשון והכל היה תקין האם כדאי להבדק??
ללא ביקורת רפואיל לא ניתן לפבע ספקולציה לגבי מקור הכאבים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות
פרופ` דוד בידר31/03/2017לרוב הדקירות הן תופעה של ההריון ולכך יש סיבות מספר כגון כאב שריר, ממעי או הרחם עצמו.
זה צריך לעבור תוך זמן קצר , אך אם זה מתגבר או ממשיך יש להיבדק על ידי רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות של עוברים מוקפאיםליה30/03/2017
הוחזרי לי עוברים מוקפא בני יומיים , אחד מחולק ל3 תאים והשני מחולק ל4 תאים זה בסדר? הם דורגו בדרגה 2 לאחר הפשרה . אני בת 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ` דוד בידר30/03/2017בך הכל בסדר ויש סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים מרובים עכב הורמוניםאורטל30/03/2017
האם זה נכון שככל שיש יותר זקיקים שגדלים לקראת הזרעה/הפרייה (שחלות פולציסטיות) האיכות שלהן פוחתת ? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ` דוד בידר30/03/2017לא נכון.
איכות תלויה בגילך, בפרוטוקול הטיפולי והאיכות העוברים בטיפול הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק מה שהיה לי
ליה31/03/2017כנראה שיש לי שחלות פולצסטיות. אני בת 30 , היו מלא ביציות בערך 20 ממינון נמוך וכל העוברים יצאו דפוקים! הוחזרו לי רק 2 באיכות טובה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)