מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות על טיפול IVFג14/12/2016
שלום,
בטיפולי IVF בשאיבה התגלו 2 ביציות תקינות
למחרת כשתקשרתי למעבדה התברר שרק אחת מופרית שרדה , לאחר 3 ימים הוחזר עובר אחד שנאמר שהיה עם פוטנציאל,
לאחר 10 ימים בבדיקת דם התוצאה היתה שאין הריון,אם בסבב הבא יהיה שוב בין ביצית אחת לשתיים
אפשרי יהיה בסבב השלישי לעשות טיפול טבעי, כלומר לשאוב לי ביצית אחת מבלי שאזריק הורמונים, ואחכ להחזיר לי ביצית מופרית ?
הרי גם ככה יש לי בכל חודש ביצית אחת, וגם בטיפולים עם ההורמונים ביצית אחת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר14/12/2016לפי הנתונים שאת מוסרת הרי שיש לך רזרבה שחלתית נמוכה.
חשוב לראות מהו הפרופיל ההורמונלי העדכני שיש בידך ואז נוכל להגיד לך אם יש סיכויים בטיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג15/12/2016האם ניתן לשאוב לי ביצית אחת בכל חודש ולהחזיר לי אותה מופרית ללא זריקות הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיימים פרוטוקולים טיפוליים המשתמשים בהליך הטבעי על מנת לשאוב את הביצית המתפתחת באופן טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
פרופ` דוד בידר15/12/2016מה שחשוב זה מה גילך ומה הפרופיל ההורמונלי והאם זה נכון לעשות טיפולי הפריה.
בטיפול שאת מציעה אין כמעט הריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההליך לתרומת ביצית?נר14/12/2016
שלום,
אני מתעניינת לאחרונה בקשר לתרומת ביציותיי. אני יודעת שכל אחת חווה את הטיפול המקדים אחרת, אבל מעניין אותי לשמוע מתורמות אחרות על תקופת קבלת ההורמונים, ההחלמה מן השאיבה ובכללי על ההרגשה. תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על הליך שאיבת הביציות -מפנה אותך לבלוג של יעל קציר בעיתון הארץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אחפש שם!
נר15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרול יום לפני הזרעהמאיה14/12/2016
אמרו לי להזריק אובטרול יום לפני ההזרעה .
הזקתי יום לפני ב14:30 בצהריים וההזרעה הייתה ב10 וחצי בבוקר יום אחרי האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל אם הפרוטוקול הטיפולי היה תקין הרי שהזרקת האוביטרל גורמת לביוץ אחרי 36 שעות.
פרופ` דוד בידר14/12/2016בכל אופן, הזרע נמצא במערכת לפחות יומיים , כך שההפרעה שלך יכולה להתאים אל בדרך כלל יש לעשות הזרעה 36-40 שעות אחרי האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי זה תקין?
לא הבנתי18/12/2016לא הבנתי את התשובה זה תקין מה שהם עשו?
כי מכל האתרים אומרים שעושים הזרעה 36 שעות אחרי הזריקה ולי עשו הזרעה יום לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר18/12/2016לרוב ההזרעה נעשית כ 36-40 אחרי האוביטרל.
במקרה שלך היה רושם שאת מתחילה תהליכי ביוץ ולכן זימנו אותך להזרעה וגם נתנו , ליתר בטחון, גם אוביטרל.
זה טיפול מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF ישר או לסירוגיןדבי14/12/2016
שלום,
במידה וטיפול IVF לא יצליח האם מומלץ להתחיל טיפול חדש מיד או שעדיף לבצע לסירוגין , חודש כן חודש לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ` דוד בידר14/12/2016לסרוגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
בי15/12/2016תודה,
מדוע?
והאם גם במקרה שאני ובעלי מבוגרים? והביציות אוזלות ורמת הFSH לפעמים תקינה ולפעמים לא
שאבו לי שתי ביציות, נאמר לי שהן תקינות, למחרת נאמר לי במעבדה שאחת הופרתה וביום ההחזרה אחרי 3 ימים נאמר לי שיש לעובר פוטנציאל.
בגיל מבוגר לא כדאי להמשיך ברצף
ואם אעשה הפסקה חודש ובחודש הבא רמת הFSH תהיה גבוהה
ולא אוכל לבצע טיפול אז יתבזבזו לי כבר חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיים יתרון במתן אפשרות למערכות האורגניות וההורמונליות להתאפס לצורך טיפול נוסף,לכן הטיפול הינו לסירוגין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסרוגין
פרופ` דוד בידר15/12/2016לפי מה שאת כותבת את מבזבזת זמן על טיפולי הפריה חוץ גופית.
קודם כל כשמגרים שחלות כל חודש, הזקיקים של השאיבה הקודמת עוד לא נספגים ויכולים לגדול שוב והם חסרי ביציות.
אם יש לך ערכי FSH גבוהים מידי פעם ,לא יהיה הריון בטיפולי הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
דבי15/12/2016לרוב הוא נמוך
נשים עם FSH נכנסו להריון כשFSH ירד להן לאחר שהיה גבוה,
חלקן היו מעל גיל 42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השינויים הבין מחזוריים של רמת ה-FSH פחות חשובים,הערך הגבוה הינו סמן ימני למצב הרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
דבי17/12/2016וכשהוא לרוב נמוך, זה עדיין לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר17/12/2016לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר הפלות חוזרותגלית14/12/2016
פרופ בידר שלום
בגיל 33 בנסיון ראשון להרות באופן טבעי היה הריון כימי חודש לאחר מכן שוב הריון כימי ולאחר מכן שוב הריון כימי במשך 4 חודשים רצופים 4 הריונות כושלים.
עשינו בירור מקיף כולל קריוטיפ,בדיקות גנטיות,בדיקות הורמונליות,היסטרוסקופיה אבחנתית ,צילום רחם,בדיקת זרע והכל יצא תקין.
אני מסתכלת על תוצאת בטא ופרוגסטרון שנעשו בארצות הברית ואני רואה פרוגסטרון מאוד נמוך הריון מס' 1 פרוגסטרון 9 . הריון מס' 2 בטא 446 פרוגסטרון 20 ובטא 2 בטא 2800 פרוגסטרון 8 בטא מס' 3 בטא 1007 ופרוגסטרון 6 ושאטר ההריונות אותו דבר.
אציין שהריון 5 היה עם אוביטרללפני בדיקת בטא ושרד אך היו דימומים בשבוע 4 ומתן פרוגינובה עצר את הדימום וההריון המשיך.
עכשיו שוב 2 ב-IVF הריון כימי למרות שכולם מתפתחים ל-9 תאים דרגה A ללא שברים.
מיועדת ל-PGS בכדי להבין מדוע יש כשלונות .
האם יש מצב שלמרות שבדיקת פרוגסטרון בבדיקות הורמונליות יצא תקין 3 פעמים ביום ה-3 לווסת יש מצב שלאור תוצאת בדיקת פרוגסטרון כה נמוכה בהריונות היא הסיבה שהייתה להפלות בגיל 33 או שילוב כרומוזומים ביני לבין בעלי לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות.
פרופ` דוד בידר14/12/2016הסיבה להפלות שלך לא ברורה ולדעתי ה PGS לא יקדם אותך למטרה.
רמת פרוגסטרון נמוכה נובעת מהריון לא תקין.
מה שהייתי מייעץ הוא להתחיל מתן של קלקסן , שהוא נוגד קרישה, במינון של 40 יחידות ביום.
כמו כן יש להשלים ברור קריוטיפ לשניכם.
את הקלקסן להתחיל מיד כאשר בדיקת הבטא הראשונה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הפלות חוזרות
גלית15/12/2016פרופ בידר תודה על המענה
קלקסן במינון 40 קיבלתי בהריון ה-5 והוא שרד אבל לאחר מכן היו לי שוב עוד 2 הריונות כימיים עם קלקסן
כלומר 6 הריונות כימיים ולידה 1 .
קריוטיפ תקין של שניינו. מעולם לא נמצאה הבעייה גם נבדקתי בידי רופאים בארצות הברית.
מבנה הרחם תקין לחלוטין.
אני מבינה ממך ש-PGS לא יקדם את המטרה אבל לא ניתן לראות מה הבעייה בעוברים המופרים? אוליי משהו ביני לבן בעלי לא עובד ? בכל זאת בגיל 33 הפלות חוזרות זה עדיין לא גיל מבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
פרופ` דוד בידר15/12/2016היות וסיבת ההפלות שלך לא ברורה, וישנם עוד גורמים שלא ידועים לנו, יש להמשיך טיפולים עם קלקסן כד שיצליח.
לא ממליץ על PGS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר מדוע אינך ממליץ?
גלית15/12/2016פרופ' בידר תודה על המענה לכל שאלותיי
מדוע אינך ממליץ על PGS האם בגלל שמדובר בהחזרת מוקפאים או שעלולים לטעות באיכות העובר הנבדק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיובי אחרי החזרת מוקפאיםעמל14/12/2016
14 יום אחרי החזרת מוקפאים
על בסיס הרמונלי 3 אסטרופם 3 אנדומטרין
היום בטא חיובי 413
אסטרדיול 344
פרוגסטירון 18
הפרוגסטירון לא נמוך ??
צריך תמיכה נוספת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה תקינה הייתי שוקל מתן פרונטוגסט אחת ליומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתה לגסטון ??
עמל14/12/2016האם צריך לבקש מהרופא ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תכשיר דומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיסור אשכנזי תודה רבה
עמל14/12/2016האם לבקש זות מהרופא ??
זה בסדר
יש לציין שאני חולת לופוס מאוזן ותחת שליטה האם תרופה זו מתאימה גם עבורי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העוברים במוקפאים לא מצליחים להחזיק הריוןטל14/12/2016
אישתי אסור לה ללדת מסיבה בריאותית מצאנו אם פונדקאית הוצאו זרעים מימני ומאישתי ביציות הם הופרו והוקפאו ניסינו כבר כמה פעמים לפחות 10 פעמים את השתלת העוברים הקפואים באם הפונדקאית וכמה פעמיים היא ניכנסה להריון והפילה מדוע זה קורה למרות שהבנתי שבודקים את הזרע והביצית לפני ההפריה מה הסיבות שיכולות להיות והאם יש לנו סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזקה על הרופא שלך שיאתר אם הבעיה אקראית,או נובעת מאיכות ירודה של הביציות מפעתגל,רקע רפואי,או בעיה ברירית הרחם של הפנדקאית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של כאבי מחזור אחרי פיפלאני14/12/2016
שלום, האם תקין להרגיש מעין כאבי מחזור חלשים שעות לאחר הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ? ומה אומרים בדיקת ההורמונים שעשיתימירב13/12/2016
שלום רב,
ווסת אחרונה היתה ב21.11
היום ביצעתי בדיקות דם
E2-380 PMOL/L
LH-3.20IU/L
FSH-3.20IU/L
PROGESTERON-13 NMOL/L
אבקש לדעת אם היה ביוץ ואיפה אני עומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שהיה ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני החזרה של מוקפאים בלסטוציסטיםשירלי13/12/2016
שלום,
בת 27
יום 19 למחזור רירית 8.2 תלת שכבתית
estradiol 552.1
progesterone <0.9
מה אומרים הערכים של ההורמונים?
אפשר כבר לעשות החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לתכנן את ההחזרה בחשיפה של 6 ימים לפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך ללכת אחרי קרינוןלולה13/12/2016
היי
כמה זמן צריך ללכת לאחר שלוקחים קרינון ? והאם לעמוד זה גם עוזר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי ללכת מייד לאחר ההחדרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן צריך ללכת אחרי קרינון
לולה13/12/2016כמה זמן ללכת ?
מספיקים מספר דקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה מונעת שחלות פוליציסטיות?מאיה13/12/2016
שלום רב,
עקב אי סדירות במחזור וגילוי לשחלות אם מבנה פוליציסטי,
הרופא נתן פרוברה לקבלת מחזור מוקדם יותר על מנת להתחיל במעקב זקיקים לאיתור ביוץ טבעי. (זה במידה ואני לא רוצה טיפול באקקלומין)
השאלה אם הפרוברה מונעת מהשחלות לחזור מלהיות פוליצסטיות ובעצם לגרום לביוץ תקין לאחר שמגיע המחזור?
כי אם לא מה הטעם לעשות מעקב זקיקים אם השחלות יכולות לייצר שוב ציסטות ולפגוע בביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מירקם השחלות הפוליציסטי אינו משתנה בעקבות נטילת הפרוברה,ההנחה שלך נכונה,גם בעיות הביוץ (אם קיימים) לא נפתרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת הפרופ'
מאיה13/12/2016אז אם ככה אין טעם להתחיל מעקב זקיקים אם לא יכולים אפילו לשער מתי יבוא הביוץ הטבעי כי זה יכול להגיע מאוד מאוחר ולכן המעקב ימשך זמן ארוך עד לאיתור הביוץ (אם בכלל יתקיים) וכל יומיים ללכת לעשות מעקב במשך זמן רב זה טרטור וטירחה.
אם היה מדובר בביוץ תקין זה משהו אחר..קל יותר לדעת מתי להתחיל מעקב וגם הוא יהיה קצר יותר כי הביוץ יאותר מהר.
לכן הכי טוב אקקלומין שאיתו יותר קל לחזות את מועד הביוץ כי יש גדילה של זקיקים והמעקב נהיה קצר יותר כי הביוץ מגיע יותר מהר .. לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסכים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על החזרת עובריםא12/12/2016
שלום,
האם כשמחזירים עובר בן 3 ימים זה מצב שבו הריון יתרחש יותר בקלות מהריון רגיל ? הרי הביצית כבר מופרית כלומר חצי מהדרך נעשית.
מדוע יכול להכשל טיפול שבו מוחזר עובר? מה הגורמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליך ההשתרשות מותנה באיכות הגנטית,המורפולוגית של העובר,בתנאים היסטולוגים וביוכימים,הורמונאלים של רירית הרחם,הרמוניה ביו כל אלו מתרחשת בשיעור של 20-35% מהמקרים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ולאחר הזרעה טבעיתשואלת12/12/2016
שלום. בת 42, פרופיל הורמונלי תקין fsh 7.2. היסטרוסקופיה תקינה לפני 7 חודשים. סובלת מהפרשות חומות לאחר תקופת הביוץ . בפרוטוקול האחרון אנדומטרין לתמיכה. אסטרופם פעמיים ביום. לאחר הזרעה באותו יום כצפוי הפרשות בגלל ההזרעה. 5 ימים לאחר הזרעה דימום טיפטוף בתחתונית שנעלם ולא נראה. מידי פעמם אני מרגישה התכווצויות בבטן שמזכירים קצת כאב שלפני מחזור במנוחה חולף. כיום 12 ימים לאחר הזרעה הרגשתי כאב מהטבור למטה כמו משהו שנמתח ושוב מזכיר כמו כאב מחזור והפרשה קלילה חומה בניגוב שנעלמה. צריכה לקבל מחזור ב 17 לחודש. האם להספיד את החודש או שיש עוד סיכוי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדם להספיד את הסיכוי במחזור הנוכחי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזור 7 שבועותאני12/12/2016
שלום.
אני בת 28 . ולאחרונה הייתי בתהליך של פונדקאות. עקב הפלות חוזרות ואף נטלתי כדורי מוטליום -ליצור חלב. נטלתי את הכדורים הנ"ל במשך 4 חודשים. ועכשיו ולפני שבועיים הפסקתי.
במשך כל הזמן שנטלתי אותם קיבלתי מחזור כל חודש.
ועכשיו -כבר 7 שבועות. 49 יום לא קיבלתי מחזור. בעוד שבד"כ המחזור שלי סדיר.
עשיתי פעמיים בדיקה עם מקל בדיקה לפניי שבוע.
מה יכול להיות הסיבה לעיכוב המחזור? ומה עליי לעשות?
יש לי מידיי פעם כאבי בטן. (כל פעם אני בטוחה שעומדת לקבל.. אבל לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר12/12/2016כדורים ליצירת חלב גורמות לפגיעה בתהליכי ביוץ ולכן יש לך , בשלב זה,
חוסר וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה -אבל
אני12/12/2016במשך כל זמן 4 חודשים כן קיבלתי מחזור.
ועכשיו לפני שבועיים שהפסקתי את הכדורים. -
אני לא מקבלת מחזור.
זה קצת מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר13/12/2016אין מה לדאוג.
ברגע שיגיעו תהליכי הביוץ אחרי הפסקת התרופה עתיד המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)