מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש באסטרופם במהלך טיפול IVFא03/12/2016
שלום
אני באמצע טיפול IVF- יום הרביעי שאני מזריקה מנופור. יש לי בעיה של רירית דקה. האם אפשר להשתמש (אופן שימוש חיצוני) במהלך טיפול IVF גם באסטרופם לעיבוי הרירית. אני יודעת שלא נהוג להשתמש אבל רוצה לדעת אם חוץ מזה ששימוש באסטרופם מקשה על מעקב אחרי הזקיקים ובדיקת הדם האם זה עלול להשפיע בצורה שלילית על הזקיקים וגידולם? או פוגם בדרך אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי,מתן האסטרופם לא יפגע בהתפתחות הזקיקים ובביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צפוי להיות ביוץ לפי הבדיקות?יסמין03/12/2016
לרופאים שלום,
אני לפני החזרה על בסיס ביוץ טבעי. אתמול עשיתי בדיקת דם וא.ס (חשוב לציין שאני כבר היום ביום ה-20 למחזור)
בבדיקת הדם:
אסטרודיול- 342.3
פרוגסטרון-1.7
Lh-11
א.ס - שחלה שמאלית - זקיק מוביל 18 מ״מ
רירית- 8.7
----------------------
1. מתי צפוי להיות ביוץ?
2. באם זה נורמלי שאני ביום ה-20 של המחזור והגוף שלי מגיב לאט?
חשוב לומר שאיני נוטלת אף תרופה וזה הביוץ הטבעי של הגוף. בעבר, אמר לי רופא אחד שאני פוליציסטית...אמנם אני מקבלת על השעון כל חודש מחזור, איני סובלת מאקנה או כל דבר שמאפיין פוליציסטים...
(אני בת 24)
מה דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים עדיין לא מצביעים על ביוץ העומד להתרחש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הוא יתרחש? או שיכול להיות שכבר לא אבייץ החודש???
יסמין04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לקבוע בודאות אם הוא יתרחש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בכל זאת הביוץ בדרך? בדיקות שנעשו היום
יסמין05/12/2016היי דר׳,
אני שוב חוזרת וכותבת בתקווה שכן יקרה ביוץ החודש , בבדיקת דם שעשיתי היום-
אסטרודיול -473.3
פרוגסטרון-2.4
באולטרסאונד-
זקיק המוביל משמאל גדל ל-21 מ״מ.
רירית רחם -12
מה דעתך ? האם בכל זאת הביוץ צפוי להגיע?(מחר שוב עושה בדיקות דם ואולטרסאונד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר להניח שאת לקראת ביוץ תוך 24-48 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שעוד היום? (תוצאות הבדיקות היום)
יסמין06/12/2016היי דר
תודה על המענה!!!
היום בבדיקות דם:
אסטרודיול - 568
פרוגסטרון- 5.3
ובאולטרסאונד:
זקיק מוביל משמאל - 24 מ״מ
רירית 12.5
האם הביוץ יקרה כבר בקרוב ממש?
(מתי לדעתך תהיה צפויה ההחזרה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????? ממתינה לתשובה
יסמין06/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הביוץ החל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה, בטא שלילית ואיחור במחזורענת03/12/2016
שלום, ביום שישי לפני שבועיים עשיתי הזרעה. שילשום (יום חמישי) ביצעתי בדיקת דם לבטא. התוצאה הייתה שלילית. יחד עם זאת, המחזור טרם הגיע עד עכשיו (שבת 14:30). כמה זמן סביר שהמחזור יאחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2016לעיתים ישנה פעילות עודפת של הגופיף הצהוב ,דבר העשוי לעכב את המחזור מספר ימים למרות שלא מדובר בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנוגע לקרינון אשמח לתשובהדניאל02/12/2016
שלום
כמה שאלות:1. אני בשבוע 10 + 5 עם תאומים הפסקתי לקחת קרינון לפני שלושה ימים ויש הפרשות בגוון שחור זה נורמלי?
2. יש לי גרד בנרתיק שחשבתישהוא מפיטריה כשהלכתי לרופא אמר שזה אבחון עצמי וניתן לקחת אגיסטן - זה יכול להזיק? עדיף להימנע?
3. ייתכן שכל כל הרבה שבועות עםהקרינון וזה הגורם לגרד?
4. אם לא אקח אדיסטן ואתן לזה לעבור לבד זה יכול לעשות נזק להריון ?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/20161.נורמלי
2.אפשר לקחת אגיסטן
3.יתכן
4.לא יעשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
דניאל04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות שאיבה או לוותר החודש?צפונית01/12/2016
בת 32 בריאה, בעלי עם מיעוט זרע (בודדים בתנועה אך תקינים), יש ילד אחד בן שנתיים בהריון ספונטני, אחרי שנתיים של ניסיונות בדיקת הזרע הייתה שוב בודדים בתנועה (פחות משמעותית מלפנ שנתיים),
התחלנו IVF פרוטוקול קצר - 10 ימים פרגובריס, 2 דקפפטיל, 5 צטרוטיד, 1 אוביטרול.
אחרי 4 ימים בלבד של פרגובריס (6 ימים מהמחזור בגלל שישי - שבת) הרופא ראה רק 2 ביציות בגודל 15 ו 18 ורירית רחם טובה. בבדיקת הורמונים fsh 11.7 ביום שלישי למחזור.
האם לשאוב את ה 2 ביציות או להפסיק עכשיו טיפול?
האם יש לי בעיה ברזרבה שחלתית?
האם הגיוני שזה הגודל של הביציות אחרי 4 ימים בלבד של הזרקה?
האם הגיוני שתהיה השאיבה ביום שני הקרוב 9 ימים מהמחזור?
יש עוד 3 זקיקים בגודל 5-8 - האם הגיוני שהם יבשילו עד השאיבה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר02/12/2016לא הגיוני לעשות שאיבה במקרה שלך.
יש בעיה עם הרזרבה השחלתית, אך יש לעשות ניסיון דל פרוטוקול אוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא החזרת עובריםאלה1201/12/2016
שלום בתאריך ה28/11 ניסו לעשות לי החזרת עוברים מוקפאים ללא הצלחה יש לי רחם דידלפי והיה קשה לו להכניס את הקטטר לרחם אחרי התעסקויות רבות הוחלט לעשות לי החזרה בהרדמה מלאה באותו יום של ההחזרה יירד לי דם מהחיטוטים ואמרו לי שזה יעבור
הגעתי יום אחרי להחזרת עוברים בהרדמה מלאה ושסיימתי התברר שזה גם לא היה פשוט המשכתי לדמם ואמרו לי שזה רק בגלל החיטוטים היום הלכתי לבית החולים כדי שרופא יראה אותי ויגיד לי למה אני עדיין מדממת וזה רק מתגבר
והוא שוב אמר שזה מהחיטוטים
לי זה כבר מרגיש מחזור ממש האם הגיוני שקיבלתי מחזור יום אחרי ההחזרה שהקדים לי בשבוע????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
פרופ` דוד בידר02/12/2016ברור שהדימום הוא עקב הניסיון להחדיר את הקטטר מספר רב של פעמים.
הדמם יפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא החזרת עוברים
אלה02/12/2016היום אני 3 ימים אחרי ההחזרה ועדיין עם דימומים שמלוווים בכאבי מחזור
זה בטוח רק בגלל הקטטר ?
לי מרגיש שהדימום פנימי ולא חיצוני
ואם זה כן מהקטטר כמה ימים אני אמורה לדמם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יכול להיות דימום בגלל הפציעה בצואר הרחם בערבות ההחזרה הבעיתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא החזרת עוברים
אלה05/12/2016הייתי אצל הרופאה ,
היא ראתה שזה אכן מחזור,
וכפי הנראה אני לא בהריון וההחזרה כשלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא להתיאש בפעם הבאה !
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!עוד שאלה קטנה
אלה06/12/2016מעניין אותי אם ייצא לכן להיתקל בבנות שניסו להיכנס להריון עם רחם דידלפי ומה היו סיכויי ההצלחה ,
לא רשום על זה כלום באינטרנט ואין עם מי לדבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ` דוד בידר06/12/2016לא יכולה להיות סיבה אחרת
אם את מדממת כל הזמן צריכה להיבדק:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרת בנושא שלי
אלה07/12/2016בדקו אותי וראו שאני מדממת כי זה מחזור,
לא נורא ננסה פעם הבאה
השאלה שלי היא אחרת,
האם נתקלתם בבנות עם רחם דידלפי (שני רחמים)שנכנסו להריון?
מה סיכויי ההצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט ניתקלים בבעיה,שאינה מאוד נדירה,הסיכוי להרות מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם
פרופ` דוד בידר07/12/2016בהחלט אפשר להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקות לפני הזרעהמילנה01/12/2016
היום ביצעתי בדיקות ואשמח לדעת מתי צפי הזרעה.
הזרעה טבעית ללא הורמונים רק עם תמיכה לאחר הזרעה.
LH 13.4
פרוגרסטרון 0.9
אסטרידיול 696 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני הזרעה המשך
מילנה01/12/2016אתמול אוטרסאונד זקיקים.
שחלה ימנית 14, 11 שתי זקיקים.
שחלה שמאלית קטנים.
רירית 5.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר02/12/2016לפי הבדיקות יש עליה דל הורמון ה LH ויתכן וקרה ביוץ מוקדם.
תחזרי על הבדיקות כדי שנראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH לא יציב ואני מבולבלתחן01/12/2016
עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי הכל היה בסדר רק הFSH היה 10.8
שזה גבוה. הרופא שלח אותי לחזור על הבדיקה כדי לשלול או לאשר. אני בת 30 ורוצה לשאול אם יתכן שבבדיקה הבאה ייצא טוב הFSH? יש סיכוי כזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת FSH משתנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2016שינויים בין מחזוריים ברמת ה-FSH אפשריים,אם כי יש להתייחס לערך הגבוה כסמן ימני לרזרבה השחלתית,ניתן לבצע הערכה נוספת של הרזרבה בבדיקת AMH,או בבדיקת AFC-בדיקת מספר הזקיקים הבסיסית בזמן המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
חן01/12/2016האם אתה חושב שכדי שאחכה למחזור הבא לעשות את הבדיקה שוב? או שפשוט חבל על כל חודש ושכדי להתחיל טיפול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להתחיל טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו מספר התאים בעובריםשרה30/11/2016
שלום רב,
האם עוברים מוקפאים ביום 3 עם 8 תאים הם טובים והאם עם 9 תאים גם טובים באותה מידה?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שני סוגי העוברים עם קצב חלוקה אופטימאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מדבקות אוורלניצה30/11/2016
*האם בגיל מבוגר-48- כשיש מחזור סדיר פחות או יותר, ניתן להחזיר עוברים מוקפאים על בסיס מחזור טבעי ? או שעדיף לקחת הורמונים?
*האם מדבקות אוורל אמורות לעשות אותה עבודה כמו כדורים ?
*למה לוקחים אוורל- כדי לבנות את הרירית ואם יש הריון מפסיקים אותן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי לתת טיפול הורמונאלי תחליפי,ולהמשיך אותו במשך חודשיים נוספים במקרה שהושג היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ניצה01/12/2016האם הכוונה בטיפול הורמונלי חלופי גם למדבקות אוורל?
האם היעילות שלהם זהה לכדורים?
ומה הם אמורות לעשות- האם הם רק מעבות את הרירית להשרשה ולמה צריך להמשיך חודשיים- מה הם אמורות לעשות בחודשיים אלו? יש לציין שאני חוששת בגלל כל התופעות לוואי . אשמח להתייחסות לכל השאלות. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות של שימוש במדבקות בהחלט קבילה,ועשויה להשיג אפקט דומה לתכשירים האחרים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מספר עוברים מוחזרים מומלץזהבה30/11/2016
האם למספר עוברים מוקפאים מוחזרים - אחד או שניים- יש הבדל בסיכויים? והאם עדיף להחזיר בגיל מבוגר אחד מבחינת הסיכונים בהריון מרובה עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר עוברים להחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016להלן דף העמדה להחזרת עוברים;
נייר עמדה מספר 201: החזרת עוברים בתהליך הפריה חוץ גופית
15/04/2010
דברי הסבר:
הסיכוי להיריון, ולהיריון מרובה עוברים בשיטות הפריה חוץ-גופיות ושיטות הפריה חלופיות גדל ככל שעולה מספר קדם העוברים המוחזרים ("קדם עובר" – מרגע ההפריה ועד שבוע לאחר ההפריה). היריון מרובה עוברים כרוך בלידות מוקדמות ובפגות על כל סיכוניה. כאשר מתפתח היריון מרובה עוברים קיימת האפשרות להמליץ על דילול כאמצעי לשפר את תוחלת ההיריון, אך פעולה זו כרוכה בסיכון לאורך כל ההיריון. לכן, הגבלת מספר קדם העוברים המוחזרים עשויה להפחית את שיעור ההריונות מרובי העוברים, בלי לפגוע כמעט בסיכויי ההיריון.
אשר על כן עמדתנו היא:
1. מספר קדם העוברים המומלץ להחזרה בשלושת הטיפולים הראשונים הינו עד שניים בכל טיפול.
2. במטופלת שגילה 30 שנים או פחות ואשר יש לה עוברים איכותיים, יוחזר קדם עובר אחד בטיפול הראשון (לא כולל מקרים של אזוספרמיה לא חסימתית ואבחון גנטי טרום השרשתי). במידה ולא הושג הריון ניתן להחזיר עד שני קדם עוברים בשני הטיפולים הבאים.
3. בנסיבות הבאות ניתן לשקול החזרה של מספר קדם עוברים הגדול משניים:
א. לאחר שלושה טיפולי הפריה חוץ גופית בהם הוחזרו עד שני קדם עוברים ללא השגת הריון.
ב. בגיל אישה מעל 35 שנים, אחרי 2 החזרות של קדם עוברים ללא הריון.
ג. בגיל האישה מעל 40 שנים, החל מהחזרה ראשונה.
4. בכל מקרה לא יעלה מספר קדם העוברים המוחזרים לרחם על 4.
5. העלייה משניים לארבעה קדם עוברים צריכה להתבצע באופן הדרגתי.
6. בתרומת ביצית מספר קדם העוברים המוחזרים יקבע בהתאם לגיל התורמת.
7. בהחזרת קדם עוברים מופשרים יש לנהוג כנ"ל, בתוספת של קדם עובר אחד בכל הקטגוריות.
8. לצורך חישוב מספר המחזורים שעברה המטופלת יחשבו המחזורים של החזרת קדם עוברים טריים ומחזורים עם החזרת קדם עוברים מופשרים באותו אופן.
9. אישה שהרתה לאחר מספר טיפולי הפריה חוץ גופית, במחזור הטיפול שלאחר הלידה יוחזרו מספר קדם העוברים הדומה לזה שבו היא הרתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מספר עוברים להחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016להלן שיקול הדעת מתוך דף העמדה באשר למספר העוברים להחזרה:
הסיכוי להיריון, ולהיריון מרובה עוברים בשיטות הפריה חוץ-גופיות ושיטות הפריה חלופיות גדל ככל שעולה מספר קדם העוברים המוחזרים ("קדם עובר" – מרגע ההפריה ועד שבוע לאחר ההפריה). היריון מרובה עוברים כרוך בלידות מוקדמות ובפגות על כל סיכוניה. כאשר מתפתח היריון מרובה עוברים קיימת האפשרות להמליץ על דילול כאמצעי לשפר את תוחלת ההיריון, אך פעולה זו כרוכה בסיכון לאורך כל ההיריון. לכן, הגבלת מספר קדם העוברים המוחזרים עשויה להפחית את שיעור ההריונות מרובי העוברים, בלי לפגוע כמעט בסיכויי ההיריון.
אשר על כן עמדתנו היא:
1. מספר קדם העוברים המומלץ להחזרה בשלושת הטיפולים הראשונים הינו עד שניים בכל טיפול.
2. במטופלת שגילה 30 שנים או פחות ואשר יש לה עוברים איכותיים, יוחזר קדם עובר אחד בטיפול הראשון (לא כולל מקרים של אזוספרמיה לא חסימתית ואבחון גנטי טרום השרשתי). במידה ולא הושג הריון ניתן להחזיר עד שני קדם עוברים בשני הטיפולים הבאים.
3. בנסיבות הבאות ניתן לשקול החזרה של מספר קדם עוברים הגדול משניים:
א. לאחר שלושה טיפולי הפריה חוץ גופית בהם הוחזרו עד שני קדם עוברים ללא השגת הריון.
ב. בגיל אישה מעל 35 שנים, אחרי 2 החזרות של קדם עוברים ללא הריון.
ג. בגיל האישה מעל 40 שנים, החל מהחזרה ראשונה.
4. בכל מקרה לא יעלה מספר קדם העוברים המוחזרים לרחם על 4.
5. העלייה משניים לארבעה קדם עוברים צריכה להתבצע באופן הדרגתי.
6. בתרומת ביצית מספר קדם העוברים המוחזרים יקבע בהתאם לגיל התורמת.
7. בהחזרת קדם עוברים מופשרים יש לנהוג כנ"ל, בתוספת של קדם עובר אחד בכל הקטגוריות.
8. לצורך חישוב מספר המחזורים שעברה המטופלת יחשבו המחזורים של החזרת קדם עוברים טריים ומחזורים עם החזרת קדם עוברים מופשרים באותו אופן.
9. אישה שהרתה לאחר מספר טיפולי הפריה חוץ גופית, במחזור הטיפול שלאחר הלידה יוחזרו מספר קדם העוברים הדומה לזה שבו היא הרתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על שיטות הפשרה של עוברים מוקפאיםיסמין30/11/2016
שלום רב, האם שיטת ההפשרה של עוברים מוקפאים זהה בכל המקומות- כלומר האם כולם משתמשים עכשיו בשיטת הויטריפיקציה? (הכוונה בתרומת ביצית מחו"ל) או שידוע לכם על ארצות שלא משתמשים בשיטה זו? ומתי התחילו לעבור לשיטה זו?
2. מה היתרונות של שיטה זו על פני שיטות אחרות והאם עוברים שהוקפאו בשיטות אחרות גם יכולים לשרוד את ההפשרה בלי בעיות?
3. האם לשיטת ההפשרה ישנה השפעה על המשך התפתחות העובר ועל איכותו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016שיעורי ההצלחה של החזרת עוברים מוקפאים מותנית בשיטת הקפאת העוברים. שיעורי ההצלחה בהחזרת עוברים שהוקפאו בשיטות הישנות היו נמוכים בהרבה מאשר החזרה של עוברים טריים.בשיטת הויטריפיקציה שורדים מרבית העוברים בתהליך ההפשרה.הישרדות העוברים גבוהה יותר בשיטה זו בהשוואה לשיטת ההקפאה האיטית,היות ובשיטת הויטרפיקציה, נמנעת כמעט לגמרי היווצרות של גבישי הקרח ,ולכן גם נזקי ההקפאה הינם מינימאלים ,ומכאן דשיעורי הצלחה הינם גבוהים בהחזרת העוברים המוקפאים, שיעור הצלחה הקרוב לזה של עוברים טריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
יסמין01/12/2016תודה אך רציתי לדעת האם כיום עדיין משתמשים בשיטות הישנות או שכולם עברו לויטריפיקציה לפי הידוע לך. וממתי התחילה שיטה זו?
כמו כן לא הבנתי מה זה אומר "נזקי ההקפאה הינם מינימליים"- האם בשיטות אחרות נזקי ההקפאה יכולים להזיק להתפתחות העובר או יכולים לגרום למומים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיטת הויטריפיקציה הינה בשימוש נרחב של מעבדות ה/IVF ב3-4 שנים אחרונות,לשמחתנו הריונות שמקורם בעוברים מוקפאים בשיטות הישנות אינם קשורים בפגמים גנטים או מולדים בשיעור גבוהה יותר מעוברים השורדים בשיטת הויטריפיקציה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 30, פוליציסטית, דימום שבוע אחרי ביוץפרופ` דוד בידר30/11/2016
דר שלום רב
אני בת 30, פוליציסטית, הפסקתי עם גלולות לפני חצי שנה במטרה להכנס להריון. מאז כל ווסת אורכת כשבועיים וחצי, אחרי כמה ימים יש ביוץ ומקבלת שוב ווסת אחרי 10-12 יום. החודש שוב היה לי ווסת שבועיים וחצי. כמה ימים אחרי עשיתי בדיקת דם ואלה היו הערכים:
Lh 22.5 Fsh 6.2 Estradiol e2 938 Progesterone 1.6 מזה הבנתי שלמחרת צריך להיות ביוץ. ביום ראשון (5 ימים אחרי ביוץ) האחרון עשיתי בדיקת הורמונים ואלה הערכים: Lh 12.3
Fsh 3.3 Estradiol e2 612 Progesterone 18.5
אתמול, בדיוק שבוע אחרי הביוץ היתה לי הפרשה חומה כהה מאוד בתחתונית והיום בבוקר דימום בניגוב. עשיתי היום בדיקת הורמונים ואלה התוצאות:
Lh 6.7 Fsh 3.2 Estradiol e2 670 Progesterone 22.5 לפי הערך של הפרוגסטרון אני מבינה שהוא בעליה, אז ממה יכול לנבוע הדימום הזה? או שאולי הרמה של הפרוגסטרון לא מספיק גבוהה ובגלל זה הדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דמם טרום ויסתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016יתכן ומדובר באי ספיקה של הגופיף הצהוב,וחזקה על הרופא שלך שידאג לשפר את התגובה השחלתית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה על התשובה, אך מדוע יש דימום אם הפרוגסטרון עדיין לא צנח?
ענת30/11/2016ואיך אפשר לטפל בזה?
העיניין הוא בערכים יחסיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח שתעזרו לי, שבוע של הריוןfr30/11/2016
היי שלום לכם
בתאריך 27.7 עשיתי שאיבת ביציות.
תאריך ווסת אחרון שלי 31.7.
אחרי השאיבה הביציות היו ב3 ימי התפתחות ולאחר מכן הוקפאו.
ובתאריך 26.8 עשיתי החזרת 2 עוברים מופרות ביום ה-3 להתפתחותן.
ושני העוברים נקלטו ואני בהריון תאומים.
רק חשוב לציין שאחרי השאיבה ועד ההחזרה הרופא לפוריות עשה לי על מחזור טבעי בלבד ללא כדורים וזריקות.
וכבר ממש התבלבלתי באיזה שבוע אני נמצאת.
אשמח בבקשה לדעת באיזה שבוע אני נמצאת
האם אני מחשבת לפי ווסת אחרון או לפי השאיבה או ההחזרה.
תודה רבה והמשך יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 16
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, בבקשה שאלה נוספת
fr01/12/2016תודה רבה על תשובתך המהירה,
שבוע 16 פלוס כמה? שאדע באיזה יום עובר שבוע.
תודה רבה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לכאורה בכל יום שלישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר הפסקת טיפולאני30/11/2016
עשיתי טיפול החודש ובגלל שהיתה ביצית אחת לשאיבה לא שאבו... כמה זמן מהפסקת הטיפול אני אמורה לקבל ווסת?
בדרך כלל כשבועיים לאחר התרחשות הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)