מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיכובי מחזור בגלל טיפולי IVF שלא נקלטלי16/12/2016
שלום,
אני לאחר טיפול IVF שנכשל
ביום רביעי התקשרו ואמרו שלא נקלט. אני מקבלת מחזור כל 26 -27 יום ועדיין לא קיבלתי. מחר זה כבר יהיה 28 יום, האם ידועים לך עיכובים בגלל הטיפולים? היו לי כל השבוע הרגשות כאילו עומדת לקבל, היו התכווצויות ברחם חלשות חשבתי שאולי זו השרשה או שהמחזור מתקרב. אבל הוא לא מגיע כבר יום יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר17/12/2016תלוי בפרוטוקול שקיבלת, יש עיכובים במחזור בשימוש בתרופות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות מה זה אומראני16/12/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר16/12/2016רמת פרוגסטרון גבוהה מתאימה למצב שלאחר ביוץ ולפני וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שאלה
ענת16/12/2016היי באיזה שלב את של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענת
אני16/12/2016לפני מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדיקה ההורמונאלית תואמת את השלב במחזור שבו את מצויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינהענת16/12/2016
דר שלום רב,
אני בת 30 ובעלי 36, מנסים כבר שנה להכנס להריון ללא הצלחה.
בעלי לא מעשן ולא שותה. אך משתמש בתרופות לאפילפסיה (דפלפט כרונו וקפרה) ולסכרת (רק כדורים בלי זריקות). בכלל הכדורים לאפילפסיה הוא סובל מתפקודי כבד גבוהים.
הרופאה שמסרה לבעלי את הבדיקה אמרה שהתוצאות ממש לא טובות.
שאלתי היא האם הזרעה יכולה לעזור במקרה כזה? והאם ivf כן? והאם אין סיכוי שאפשר להכנס טבעי עם תוצאות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ` דוד בידר16/12/2016תמיד יש סיכויים להריון בכל סוג של זרע.
הבדיקה ששלחת פחות טובה וזרע משתנה מבדיקה לבדיקה
אם בדיקה חוזרת תהיה, דומה יש סיכויים טובים להרות בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענת17/12/2016דר האם התרופות למחלות שציינתי יכולות להשפיע על איכות הזרע? ומה אם כך עושים כדי לשפר את איכות הזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר18/12/2016התרופות יכולו להשפיע , בכל אופן יש לחזור על הבדיקה ובהתאם להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6+1 שק הריון ללא עוברטלי16/12/2016
החזרת בלסטו טרי יום 5 ב 22.11. לפני יומיים בטא 11000. היום שבוע 6+1. הלכתי להיבדק אצל רופא נשים בקופת חולים, ראה שק עם חלמון, אך ללא עובר.
האם יש עוד סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש בהחלט סיכוי חיזרי על הבדיקה בעוד שלושה ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות בזמן הפסקת טיפוליםמילקי15/12/2016
שלום,
אני בהפסקה של הטיפולים כיוון שה fsh גבוה ...
בת 41 (מקווה שיתאזן)
מנסה קצת טיבעי...
למה זה קורה שבין ווסת לווסת (12עד 14יום) יש מין הכתמות כאילו צריכה לקבל ולא. מגיע בזמן.
מה זה ההכתמות האלו ?
לפעמים גם עש פעם אחת בניגוב דימום.. פעם אחת ונעלם.
מעיד על גיל ?
בעיה ?
שאלה נוספת.. שמעתי על מספר נשים עם fsh גבוה שלפעמים הוא חוזר להיות תקין. יש מצב שכזה ? ווסת תקין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לשלול סיבה אורגנית לבעיה ,אולם סביר להניח שהדבר נובע עקב הפרעות הנובעות מהשינויים ההורמונאלים לקראת גיל המעבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור דופסטון למה משמשאני15/12/2016
למה משמש כדור דופסטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דופסטון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016התכשיר הינו פרוגסטרון וניתן לתמיכה הורמונאלית בהיריון,למצבים של אי סיקה של הגופיף הצהוב,לגרימת מחזור במצבים של הפרעה בהליך ההורמונאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לפספס את הביוץעדן15/12/2016
שלום אני לקחתי אקקלואמין החודש היום הלכתי לעשות בדיקות והיה זקיק 11 על 12 תוצאות בדיקות דם יצא e2-517,פוגסטרון קטן מ2,lh16.7 היום הוא היום ה9 למחזור הלכתי קצת מוקדם בגלל שישי שבת אני ממש לחוצה למה הערכים גבוהים יחסית לזקיק אני צריכה לטבול ביום ראשון יש סיכוי שאני יפספס ביוץ עד יום ראשון אני מפחדת כי אני רואה שהlh גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה שתפספסי את הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון וספיגה של אוטרוגסטן אחרי החזרת מוקפאיםסיגל15/12/2016
שלום רב, אני מקבלת אוטרוגסטן אחרי החזרת עוברים מוקפאים, 400 מ"ג פעמיים ביום, בוקר וערב. כידוע תמיד יש הפרשות של האוטרוגסטן אבל לפעמים זה יותר חמור, סליחה על התיאור הגרפי אבל לפעמים אחרי שאני מתפנה אני מגלה שהקפסולה של אוטרוגסטן יצאה מעוכה אבל כמעט בשלמותה. במצבים כאלה אני מוסיפה על דעת עצמי עוד קפסולה של 200 מ"ג בצהריים. האם זה בסדר מבחינת המינון?
ושאלה נוספת, האם זה אומר שהספיגה של אוטרוגסטן לקויה וכדאי לשקול תמיכה אחרת, כגון זריקות גסטון? תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הספיגה דרך הנרתיק תקינה לחלוטין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול בזמן הטיפוליםשירה15/12/2016
היי! רציתי לדעה אם מותר לשתות קצת אלכוהול בזמן הטיפולים (ברמה של 3-4 כוסות וודקה רדבול :)) חד פעמי.
אני לוקחת מונפור וצטרוטייד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילה חד פעמית של אלכוהול כפי שציינת לא תזיק לטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היסטרוסקופיה אבחנתית מעכבת מחזורמרינה14/12/2016
האם היסטרוסקופיה אבחנתית מעכבת קבלת מחזור? ב24.11 עברתי את הבדיקה שיצאה תקינה. ב10 הייתי אמורה לקבל מחזור. איחור של 4 ימים.מחזור שלי בדרך כלל מאוד סדיר כל 28 יום.מחזור אחרון ב12.11. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר15/12/2016לא צריכה לעכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על טיפול IVFג14/12/2016
שלום,
בטיפולי IVF בשאיבה התגלו 2 ביציות תקינות
למחרת כשתקשרתי למעבדה התברר שרק אחת מופרית שרדה , לאחר 3 ימים הוחזר עובר אחד שנאמר שהיה עם פוטנציאל,
לאחר 10 ימים בבדיקת דם התוצאה היתה שאין הריון,אם בסבב הבא יהיה שוב בין ביצית אחת לשתיים
אפשרי יהיה בסבב השלישי לעשות טיפול טבעי, כלומר לשאוב לי ביצית אחת מבלי שאזריק הורמונים, ואחכ להחזיר לי ביצית מופרית ?
הרי גם ככה יש לי בכל חודש ביצית אחת, וגם בטיפולים עם ההורמונים ביצית אחת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר14/12/2016לפי הנתונים שאת מוסרת הרי שיש לך רזרבה שחלתית נמוכה.
חשוב לראות מהו הפרופיל ההורמונלי העדכני שיש בידך ואז נוכל להגיד לך אם יש סיכויים בטיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג15/12/2016האם ניתן לשאוב לי ביצית אחת בכל חודש ולהחזיר לי אותה מופרית ללא זריקות הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיימים פרוטוקולים טיפוליים המשתמשים בהליך הטבעי על מנת לשאוב את הביצית המתפתחת באופן טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
פרופ` דוד בידר15/12/2016מה שחשוב זה מה גילך ומה הפרופיל ההורמונלי והאם זה נכון לעשות טיפולי הפריה.
בטיפול שאת מציעה אין כמעט הריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההליך לתרומת ביצית?נר14/12/2016
שלום,
אני מתעניינת לאחרונה בקשר לתרומת ביציותיי. אני יודעת שכל אחת חווה את הטיפול המקדים אחרת, אבל מעניין אותי לשמוע מתורמות אחרות על תקופת קבלת ההורמונים, ההחלמה מן השאיבה ובכללי על ההרגשה. תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על הליך שאיבת הביציות -מפנה אותך לבלוג של יעל קציר בעיתון הארץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אחפש שם!
נר15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרול יום לפני הזרעהמאיה14/12/2016
אמרו לי להזריק אובטרול יום לפני ההזרעה .
הזקתי יום לפני ב14:30 בצהריים וההזרעה הייתה ב10 וחצי בבוקר יום אחרי האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל אם הפרוטוקול הטיפולי היה תקין הרי שהזרקת האוביטרל גורמת לביוץ אחרי 36 שעות.
פרופ` דוד בידר14/12/2016בכל אופן, הזרע נמצא במערכת לפחות יומיים , כך שההפרעה שלך יכולה להתאים אל בדרך כלל יש לעשות הזרעה 36-40 שעות אחרי האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי זה תקין?
לא הבנתי18/12/2016לא הבנתי את התשובה זה תקין מה שהם עשו?
כי מכל האתרים אומרים שעושים הזרעה 36 שעות אחרי הזריקה ולי עשו הזרעה יום לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר18/12/2016לרוב ההזרעה נעשית כ 36-40 אחרי האוביטרל.
במקרה שלך היה רושם שאת מתחילה תהליכי ביוץ ולכן זימנו אותך להזרעה וגם נתנו , ליתר בטחון, גם אוביטרל.
זה טיפול מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF ישר או לסירוגיןדבי14/12/2016
שלום,
במידה וטיפול IVF לא יצליח האם מומלץ להתחיל טיפול חדש מיד או שעדיף לבצע לסירוגין , חודש כן חודש לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ` דוד בידר14/12/2016לסרוגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
בי15/12/2016תודה,
מדוע?
והאם גם במקרה שאני ובעלי מבוגרים? והביציות אוזלות ורמת הFSH לפעמים תקינה ולפעמים לא
שאבו לי שתי ביציות, נאמר לי שהן תקינות, למחרת נאמר לי במעבדה שאחת הופרתה וביום ההחזרה אחרי 3 ימים נאמר לי שיש לעובר פוטנציאל.
בגיל מבוגר לא כדאי להמשיך ברצף
ואם אעשה הפסקה חודש ובחודש הבא רמת הFSH תהיה גבוהה
ולא אוכל לבצע טיפול אז יתבזבזו לי כבר חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיים יתרון במתן אפשרות למערכות האורגניות וההורמונליות להתאפס לצורך טיפול נוסף,לכן הטיפול הינו לסירוגין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסרוגין
פרופ` דוד בידר15/12/2016לפי מה שאת כותבת את מבזבזת זמן על טיפולי הפריה חוץ גופית.
קודם כל כשמגרים שחלות כל חודש, הזקיקים של השאיבה הקודמת עוד לא נספגים ויכולים לגדול שוב והם חסרי ביציות.
אם יש לך ערכי FSH גבוהים מידי פעם ,לא יהיה הריון בטיפולי הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
דבי15/12/2016לרוב הוא נמוך
נשים עם FSH נכנסו להריון כשFSH ירד להן לאחר שהיה גבוה,
חלקן היו מעל גיל 42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השינויים הבין מחזוריים של רמת ה-FSH פחות חשובים,הערך הגבוה הינו סמן ימני למצב הרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
דבי17/12/2016וכשהוא לרוב נמוך, זה עדיין לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר17/12/2016לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר הפלות חוזרותגלית14/12/2016
פרופ בידר שלום
בגיל 33 בנסיון ראשון להרות באופן טבעי היה הריון כימי חודש לאחר מכן שוב הריון כימי ולאחר מכן שוב הריון כימי במשך 4 חודשים רצופים 4 הריונות כושלים.
עשינו בירור מקיף כולל קריוטיפ,בדיקות גנטיות,בדיקות הורמונליות,היסטרוסקופיה אבחנתית ,צילום רחם,בדיקת זרע והכל יצא תקין.
אני מסתכלת על תוצאת בטא ופרוגסטרון שנעשו בארצות הברית ואני רואה פרוגסטרון מאוד נמוך הריון מס' 1 פרוגסטרון 9 . הריון מס' 2 בטא 446 פרוגסטרון 20 ובטא 2 בטא 2800 פרוגסטרון 8 בטא מס' 3 בטא 1007 ופרוגסטרון 6 ושאטר ההריונות אותו דבר.
אציין שהריון 5 היה עם אוביטרללפני בדיקת בטא ושרד אך היו דימומים בשבוע 4 ומתן פרוגינובה עצר את הדימום וההריון המשיך.
עכשיו שוב 2 ב-IVF הריון כימי למרות שכולם מתפתחים ל-9 תאים דרגה A ללא שברים.
מיועדת ל-PGS בכדי להבין מדוע יש כשלונות .
האם יש מצב שלמרות שבדיקת פרוגסטרון בבדיקות הורמונליות יצא תקין 3 פעמים ביום ה-3 לווסת יש מצב שלאור תוצאת בדיקת פרוגסטרון כה נמוכה בהריונות היא הסיבה שהייתה להפלות בגיל 33 או שילוב כרומוזומים ביני לבין בעלי לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות.
פרופ` דוד בידר14/12/2016הסיבה להפלות שלך לא ברורה ולדעתי ה PGS לא יקדם אותך למטרה.
רמת פרוגסטרון נמוכה נובעת מהריון לא תקין.
מה שהייתי מייעץ הוא להתחיל מתן של קלקסן , שהוא נוגד קרישה, במינון של 40 יחידות ביום.
כמו כן יש להשלים ברור קריוטיפ לשניכם.
את הקלקסן להתחיל מיד כאשר בדיקת הבטא הראשונה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר הפלות חוזרות
גלית15/12/2016פרופ בידר תודה על המענה
קלקסן במינון 40 קיבלתי בהריון ה-5 והוא שרד אבל לאחר מכן היו לי שוב עוד 2 הריונות כימיים עם קלקסן
כלומר 6 הריונות כימיים ולידה 1 .
קריוטיפ תקין של שניינו. מעולם לא נמצאה הבעייה גם נבדקתי בידי רופאים בארצות הברית.
מבנה הרחם תקין לחלוטין.
אני מבינה ממך ש-PGS לא יקדם את המטרה אבל לא ניתן לראות מה הבעייה בעוברים המופרים? אוליי משהו ביני לבן בעלי לא עובד ? בכל זאת בגיל 33 הפלות חוזרות זה עדיין לא גיל מבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
פרופ` דוד בידר15/12/2016היות וסיבת ההפלות שלך לא ברורה, וישנם עוד גורמים שלא ידועים לנו, יש להמשיך טיפולים עם קלקסן כד שיצליח.
לא ממליץ על PGS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר מדוע אינך ממליץ?
גלית15/12/2016פרופ' בידר תודה על המענה לכל שאלותיי
מדוע אינך ממליץ על PGS האם בגלל שמדובר בהחזרת מוקפאים או שעלולים לטעות באיכות העובר הנבדק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)