פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מונורול ואסורופם בזמן דלקת בדרכי השתן
    ענת
    29/11/2016

החודש טופלתי עד לפני שבועיים בגונאל F, לאחר מכן בדקפפטיל ומלפני שבועיים אני שמה ג'ל קרינון וכדורי אסטרופם. כעת התחילה דלקת בדרי השתן. יש לי מונורול בבית. האם יש מניעה לקחת? אני לא יכולה לסבול את התחושה של הדלקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין מניעה מנטילת מונורול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/11/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטא יורדת ללא דימום או כאבים
    בובית
    29/11/2016

לאחר 4 בדיקות בטא
    3 בדיקות הראו עליה תקינה לדברי הרופא.
    בטא אחרונה בוצעה יום חמישי שעבר 212
    והיום יום שלישי בטא 64. היום אני שבוע 5+2 (שבוע חמש)
    אין לי כאבים או דימום.מה האפשרויות? תודה

הוספת תגובה

• מדובר בהפלה כימית,שלא תצריך התערבות רפואית ותמוג מעצמה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך פרוגסטרון שבוע 6
    שוש
    29/11/2016

בשבוע 6 הריון IVF רמת הפרוגסטרון בשבוע שעבר היתה 27 היום הערך ירד ל 20.1 עם דימום קל במשך 6 ימים. לוקחת תמיכת אנדומטרין 3 ביום. האם ההריון תקין ?

לקביעת תור
    סגירה
    ערך פרוגסטרון שבוע 6

הוספת תגובה

• לאור הדימום והעובדה שאת בשבוע 6,ניתן לאשר אם ההיריון תקין בבדקת אולטרסאונד שתתגים דופק עוברי

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לגוונים בהריון
    אני
    29/11/2016

היי אני שבוע 11
    רוצה לעשות גוונים בשיער
    מותר?
    מה ההמלצה?

הוספת תגובה

• מספרה

פרופ` דוד בידר
    29/11/2016

אםשר, אך אני לא מכיר איזה מספרות עושות את הגוונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    29/11/2016

למה כוונתך? לא הבנתי
    יש משהו שאני צריכה לבדוק לפני ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספרה

פרופ` דוד בידר
    29/11/2016

עניתי לך שאפשר ללכת למספרה לעשות נכונים ,רק לא יודע על איזה מספרה להמליץ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    29/11/2016

תודה
    האם מומלץ צבעים מסוימים שלא מכילים כל מוני דברים? כמו אמוניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה מסרטנת לשחלות פוליציסטיות
    מאיה
    29/11/2016

שלום רב,

המחזור שלי לא סדיר..
    הרופא מצא באולטרסאונד בשחלה הימנית ציסטה בגודל 36 מ"מ וציין שהשחלה השמאלית נראת במרקם פוליציסטי.
    הרופא נתן לי לקנות MEDROXYPROGESTERONE ACETATE
    כדי שהמחזור יגיע ואז לבוא אליו ביום ה-5-6 למחזור לראות אם הציסטה נעלמה לפני תחילת טיפול באקקלומין. כמו כן דרש שאגיע אם ממצאי בדיקה של כירורג שד. כי לדבריו אקקלומין עלול לעשות גודש בשד ולכן אמר שצריך לעשות בדיקה לראות כדי לדעת שאין גודש ובמידה יתגלה לאחר טיפול באקקלומין אז יהיה אפשר לקשר שזה מיזה ונטפל.

1. רציתי לשאול מה זו התרופה שנתן לי? מה בדיוק היא עושה ומטרתה?
    2. קראתי שאקקלומין יכול לגרום לסרטן השד.. האם זה נכון ומה הסבירות? כמו כן 3. האם זה נכון שזה עלול לעשות גודש ואם כן האם זה מסוכן?

תודה.

הוספת תגובה

• תרופה מסרטנת

פרופ` דוד בידר
    29/11/2016

התרופה שהציע לך הרופא זה סוג של פרוגסטרון שלאחר לקיחתו צריך להגיע מחזור ואז אפשר לעשות טיפולים לגרימת ביוץ.
    האיקכלומין לא גורם לשום סרטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה אנדומטריומה נעלמה בהריון
    אורית
    29/11/2016

שלום רב,

עברתי טיפולי פוריות בעקבות מורפולוגיה 0 אצל בעלי.
    כמו כן, הייתה לי ציסטה אנדומטריומה שהגיעה ל-4 סמ בטיפולים..צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים.
    נכנסתי להריון ולאחר שילדתי הלכתי לבדיקה ונאמר לי כי אין שום ציסטה!
    האם הדבר הגיוני? אם היא נעלמה האם עתידה לחזור? והאם כעת שנעלמה זה אומר שאני פוריה יותר?

הוספת תגובה

• ציסטה

פרופ` דוד בידר
    29/11/2016

לא בטוח שהאבחנה הראשונה נכונה.
    בכל אופן הריון הוא טיפול לציטטה מסוג זה.
    אם לא רואים אותה זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעות עם הורמונים כשלא יודעים מה הבעיה
    אור
    28/11/2016

שלום, אני ובעלי ללא אמצעי מניעה במשך שנה וחצי. בתקופה זו ניסינו להכנס להריון. בבדיקות שערכנו( צילום רחם, בדיקות דם, בדיקת זרע) נמצא שגם אצלי וגם אצלו הכל תקין. במשך חודשיים הרופא עשה לנו מעקב ביוץ לתזמון יחסים, לאחר שזה לא תפס, התקדמנו להזרעות עם גונל אף ואוביטרל. הזרעה ראשונה הייתה בחודש שעבר ולא תפסה והחודש אני בהכנות לקראת הזרעה שנייה שתתקיים בימים הקרובים. האם לדעתך כדאי לנו לשמוע חוות דעת נוספת? או בדיקות מעמיקות יותר כדי לברר היכן הבעיה, או להמשיך עם ההזרעות?

הוספת תגובה

• המשך טיפול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/11/2016

הרופא שלך פועל לפי פרוטוקול סדור ומקובל,המשיכי את הטיפול בהנחיתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מספר שאלות כלליות לגבי החזרות
    דליה
    28/11/2016

שלום רב, עד איזה גיל ניתן לבצע תרומת ביצית? ועד איזה גיל החזרת עוברים בארץ? כמו כן אם איזה קליניקה אתם עובדים באוקראינה- שמעתי על קליניקת ויקטוריה, האם היא הקליניקה הכי מומלצת מכל הבחינות? תודה.

הוספת תגובה

• תרומת ביציות

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/11/2016

להלן כל המידע לגבי הליך תרומת ביציות:
    במרבית המקרים נעשית התרומה בשיתוף פעולה עם יחידות המצויות בקייב אוקראינה(כמו היחידה שאני עובד איתה שהסוכנות שלה בתל אביב ל.ב-הפריות )

תרומת ביצית הינה הליך רפואי המאפשר לזוגות רבים להגשים את החלום ולהביא ילד לעולם. בעקבות שינויים חברתיים שהתרחשו במאה האחרונה ביחס למעמד האישה, וכן לאור ההכרה הגוברת במערכות יחסים חד מיניות - נולד הצורך במענה רפואי-טיפולי עבור זוגות הרוצים להרות ולא מצליחים מסיבות כגון איכות ביציות ירודה או היעדר ביציות.

מהו הליך תרומת ביצית?

תהליך תרומת ביצית הוא הליך שבו נשאבות ביציות מתורמת בריאה וצעירה ומופרות בזרע של בן הזוג של הנתרמת - או בזרע של תורם. לאחר מספר ימים מחזירים את הביצית המופרית לרחמה של הנתרמת, בתהליך שדומה בעיקרו להזרעה תוך רחמית.

למי מתאים הליך תרומת ביציות?

זוגות עקרים עשויים לפנות לתרומת ביציות כאשר הביציות של בת הזוג לא מסוגלות לייצר הריון בר קיימא, או כאשר הסיכויים לכך נמוכים מאוד. במקרה כזה האופציה של תרומת ביציות היא מעשית יותר, וכך גם סיכויי ההצלחה. מצב כזה שכיח יותר בגיל פוריות מתקדם.

נשים שעברו טיפולי פוריות והוכח כי איכות הביציות שלהן אינה גבוהה עלולות להיזדקק אף הן לתרומת ביציות, כמו גם נשים שהן בעלות רזרבה שחלתית נמוכה ביותר - מצב הנגרם לאחר כריתת שחלות, בגיל המעבר, בעקבות טיפולי כימותרפיה או הקרנות, ומבעיות אוטואימוניות (האינדיקציות המצביעות על רזרבה שחלתית נמוכה, המצריכה טיפול עם תרומת ביציות: AFC - Antral follicle count - קטן מ- 0-3; AMH - קטן מ-0.1; FSH - מעל 25.

תרומת ביצית. מתאימה כאשר הסיכויים להרות נמוכים מאוד

תרומת ביציות תתאים בדרך כלל גם לנשים עם כשל שחלתי מוקדם, שהוא הגורם המוביל להפסקת ייצור ביציות בגיל צעיר - לעתים כבר בשנות ה-20 המוקדמות.

באילו עוד מצבים יזדקקו לתרומת ביציות?

- במצב של הופעת גיל המעבר לפני לגיל 40 (אצל נשים מסוימות הדבר עלול לעתים להתרחש כבר בשנות ה-20).

- בהיעדר מולד של שחלות (חלק מהנשים נולדות ללא השחלות), או בהיעדר שחלות כתוצאה מפרוצדורה ניתוחית.

- במקרה של הפרעה גנטית אצל האישה, הגורמת לעקרות ומהווה סיכון לצאצאים.

- אצל נשים עם בעיה מולדת בייצור ביציות, כמו למשל בתסמונת טרנר (חוסר מלא או חלקי של אחד מכרומוזומי המין X).

- אצל נשים בנות 45 שנה ויותר, שהסיכוי להרות מביציותיהן בטיפולי פריון היא אפסית.

- אצל זוגות חד מיניים.

- במקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ גופית או נגישות קשה לשאיבת ביציות מהשחלה.

- אצל נשים עם מחלות גנטיות, שהליך תרומת הביציות יסייע במניעת לידת ילד פגום גנטית.

באילו מצבים יימנעו מהליך תרומת ביציות?

- בגיל מאוד מבוגר (מעל 54 לפי ההוראה הישראלית).

- בהיעדר רצון שרירותי לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית.

- במצב של גחמה לילד עם מראה ומאפיינים מסוימים - על אף שהאישה היא בעלת יכולת להביא ילדים משלה.

- במצב של מחלה העלולה לסכן במידה משמעותית את חיי האישה במהלך ההריון.

כיצד מתכוננים לקראת תהליך תרומת ביצית?

הכנת התורמת: ההכנה של האישה התורמת את הביציות כוללת סדרת בדיקות לגילוי מחלות כמו דלקת נגיפית של הכבד ואיידס (HIV), בדיקות גנטיות כנדרש (ציסטיק פיברוזיס ו-X שביר), בדיקת סוג דם ו-RH. בחינת עברה הרפואי של התורמת מבחינה מיילדותית ומבחינה רפואית חשוב ביותר על מנת למנוע סיבוכים עתידיים במהלך ההריון, כמו גם כל מידע בדבר ההיסטורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/11/2016

הילד הראשון שנולד מתרומת ביצית דווח ביולי 1983 במרפאת IVF באוסטרליה. פריצת הדרך המדעית הזו הביאה עמה תקווה חדשה לכל מי שלא הצליחו להביא ילדים בשל אי פוריות נשית, ולנשים הנמצאות בסיכון גבוה להעברת מחלות גנטיות.

קראו עוד: החידושים הרפואיים שיעזרו לכם להיכנס להריון

תרומת ביצית הינה הליך רפואי המאפשר לזוגות רבים להגשים את החלום ולהביא ילד לעולם. בעקבות שינויים חברתיים שהתרחשו במאה האחרונה ביחס למעמד האישה, וכן לאור ההכרה הגוברת במערכות יחסים חד מיניות - נולד הצורך במענה רפואי-טיפולי עבור זוגות הרוצים להרות ולא מצליחים מסיבות כגון איכות ביציות ירודה או היעדר ביציות.

מהו הליך תרומת ביצית?

תהליך תרומת ביצית הוא הליך שבו נשאבות ביציות מתורמת בריאה וצעירה ומופרות בזרע של בן הזוג של הנתרמת - או בזרע של תורם. לאחר מספר ימים מחזירים את הביצית המופרית לרחמה של הנתרמת, בתהליך שדומה בעיקרו להזרעה תוך רחמית.

למי מתאים הליך תרומת ביציות?

זוגות עקרים עשויים לפנות לתרומת ביציות כאשר הביציות של בת הזוג לא מסוגלות לייצר הריון בר קיימא, או כאשר הסיכויים לכך נמוכים מאוד. במקרה כזה האופציה של תרומת ביציות היא מעשית יותר, וכך גם סיכויי ההצלחה. מצב כזה שכיח יותר בגיל פוריות מתקדם.

נשים שעברו טיפולי פוריות והוכח כי איכות הביציות שלהן אינה גבוהה עלולות להיזדקק אף הן לתרומת ביציות, כמו גם נשים שהן בעלות רזרבה שחלתית נמוכה ביותר - מצב הנגרם לאחר כריתת שחלות, בגיל המעבר, בעקבות טיפולי כימותרפיה או הקרנות, ומבעיות אוטואימוניות (האינדיקציות המצביעות על רזרבה שחלתית נמוכה, המצריכה טיפול עם תרומת ביציות: AFC - Antral follicle count - קטן מ- 0-3; AMH - קטן מ-0.1; FSH - מעל 25.

תרומת ביצית. מתאימה כאשר הסיכויים להרות נמוכים מאוד

תרומת ביציות תתאים בדרך כלל גם לנשים עם כשל שחלתי מוקדם, שהוא הגורם המוביל להפסקת ייצור ביציות בגיל צעיר - לעתים כבר בשנות ה-20 המוקדמות.

באילו עוד מצבים יזדקקו לתרומת ביציות?

- במצב של הופעת גיל המעבר לפני לגיל 40 (אצל נשים מסוימות הדבר עלול לעתים להתרחש כבר בשנות ה-20).

- בהיעדר מולד של שחלות (חלק מהנשים נולדות ללא השחלות), או בהיעדר שחלות כתוצאה מפרוצדורה ניתוחית.

- במקרה של הפרעה גנטית אצל האישה, הגורמת לעקרות ומהווה סיכון לצאצאים.

- אצל נשים עם בעיה מולדת בייצור ביציות, כמו למשל בתסמונת טרנר (חוסר מלא או חלקי של אחד מכרומוזומי המין X).

- אצל נשים בנות 45 שנה ויותר, שהסיכוי להרות מביציותיהן בטיפולי פריון היא אפסית.

- אצל זוגות חד מיניים.

- במקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ גופית או נגישות קשה לשאיבת ביציות מהשחלה.

- אצל נשים עם מחלות גנטיות, שהליך תרומת הביציות יסייע במניעת לידת ילד פגום גנטית.

באילו מצבים יימנעו מהליך תרומת ביציות?

- בגיל מאוד מבוגר (מעל 54 לפי ההוראה הישראלית).

- בהיעדר רצון שרירותי לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית.

- במצב של גחמה לילד עם מראה ומאפיינים מסוימים - על אף שהאישה היא בעלת יכולת להביא ילדים משלה.

- במצב של מחלה העלולה לסכן במידה משמעותית את חיי האישה במהלך ההריון.

כיצד מתכוננים לקראת תהליך תרומת ביצית?

הכנת התורמת: ההכנה של האישה התורמת את הביציות כוללת סדרת בדיקות לגילוי מחלות כמו דלקת נגיפית של הכבד ואיידס (HIV), בדיקות גנטיות כנדרש (ציסטיק פיברוזיס ו-X שביר), בדיקת סוג דם ו-RH. בחינת עברה הרפואי של התורמת מבחינה מיילדותית ומ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטת ביצית על ידי חצוצרה נגדית
    רירי
    28/11/2016

שלום,
    בצילום רחם נתגלה כי אחת החצוצרות חסומה. מה הסיכוי לקליטת ביצית על ידי חצוצרה נגדית? האם כדאי לבצע הזרעה בחודש שכזה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• סיכוי להרות עם חצוצרה אחת תקינה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/11/2016

הסיכוי טוב למדי,המשיכי בהליך הטיפולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למכירה זריקות למניעת ביוץ
    רונית
    28/11/2016

יש לי 7 זריקות כל זריקה 100 שקל

הוספת תגובה

• ?

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת אסטרופם לפני החזרת מוקפאים
    עמל
    27/11/2016

אני לקראת החזרת עוברים מוקפאים ביום ד
    התחלתי מהיום הראשון למחזור ה 20 לחודש 3 כדורי אסטרופם ליום
    היום בדיקת דם
    E2-266
    P-1.2
    רירית 12
    האם הערך של האסטרוגן לא נמוך ??
    האם האסטרופם לא משפיע עלי כמו שצריך ??
    או שזה ערכים מקובלים לפני החזרה ?!!
    יש לציין היום התחלתי 3 אנדומטרין ביום
    העוברים שלי בני 3 ימים
    האם תקין , בסדר לשלה הזה ??!!

הוספת תגובה

• יותר מאשר ערך האסטרוגן,חשובה השפעתו על רירית הרחם ועוביה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיזמון פיפל 3 ימים לפני וסת
    סיגל
    27/11/2016

שלום רב,
    תוכנן לי פיפל ביום ה-21 למחזור. בדרך כלל המחזור שלי באורך 28 יום, אך כבר ביום ה-19 למחזור היו לי סימנים של וסת מתקרב ופניתי לרופא, שביצע לי את הפיפל באותו היום. כמו שהרגשתי, קיבלתי וסת כעבור 3 ימים. האם פעולת הפיפל יעילה כשהיא מתבצעת 3 ימים לפני הוסת, או שזה מאוחר מדי?

הוספת תגובה

• בהחלט

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים הורמונליים- האם הביוץ מתקרב?
    יסמין
    27/11/2016

לרופאים שלום.
    אני במעקב לפני החזרת עוברים על בסיס ביוץ טבעי.
    היום אני ביום ה-17 למחזור:
    בא.ס- שחלה ימנית זקיק מוביל 16 מ״מ
    ובשחלה שמאלית זקיק 15 מ״מ
    ורירית רחם בגודל 11 מ״מ
    ובבדיקות הדם
    אסרודיול 176.5
    פרוגסטרון 1.7
    LH 10.8

(בת 24)

הוספת תגובה

• הזקיק המוביל טרם הבשיל,מתקבל הרושם שהביוץ שלך עשוי להתרחש עוד מספר ימים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון מביוץ ביו"מ ה26
    אחת
    26/11/2016

שלום רב,

לרוב אני מבייצת ביו"מ ה21. החודש בייצתי ביו"מ ה26

האם כתוצאה מכך הסיכוי להכנס להריון יותר קטנים בגלל שהביצית כביכול "זקנה" בגלל הביוץ המאוד מאוחר?
    האם כתוצאה מהכך הסיכוי למומים או להפלות יותר גדולים?

תודה

הוספת תגובה

• ביוץ

פרופ` דוד בידר
    27/11/2016

לא.
    אין יותר סיכויים שכתבת בגלל זמן הביוץ.
    אין דבר כזה ביצית זקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה בהריון שבוע 30+
    נינה
    26/11/2016

שלום,
    האם מבחינה רפואית ניתן לטוס בשבוע 30+?
    בהנחה שההריון תקין (למעט נטילת קלקסן ואספירין בשל פקטור 5)
    אני גרה בחו"ל ורוצה להגיע לביקור בארץ, אני מבוטחת גם בארץ אז אין בעיית ביטוח, רק רוצה לדעת אם הטיסה עצמה (3.5 שעות) עלולה להיות בעייתית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה בהריון שבוע 30+

הוספת תגובה

• טיסה

פרופ` דוד בידר
    27/11/2016

אין בעיה לטוס, יתכן ויבקשו אישור מרופא מטפל.
    באופן כללי משבוע 36 לא טסים, זה הכלל בחברות הטיסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה