מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית והפרייה בת 40שלומית17/11/2016
פרופ' בידר שלום
שאלה 1:
בהמשך לשאלותיי לגבי כשלונות ב-IVF היו 3 הפריות ורק אחד הניב הריון כימי.
רוב העוברים מופרים מתפתחים ל-9 תאים ללא שברים דרגה A .
אני בת 40 האם יש טעם להמשיך בתהליך כי אני מבינה שאיכות העוברים קשורה לגיל .
האם אתה ממליץ לנסות לשונות פרוטוקול לתת עוד צאנס או עדיף תרומת ביצית? האם בכלל אפשר להרות בגיל הזה עם תרומת ביצית ?
שאלה 2:
עם הבנתי נכון כל נושא תרומת ביצית זה התחום שלך? כי שמעתי שהפנו בטלפון אצל הרופא המטפל שלי אלייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדם להספיד את סיכוייך להרות בטיפול הפריה רגיל ,במיוחד לאור איכות העוברים שהוחזרו,והעובדה שהושג היריון כימי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתבצעת בדיקת פרופיל הורמונלידנה17/11/2016
האם בדיקת פרופיל הורמונלי תמיד מתבצעת בין היום ה 5-3 למחזור זאת אומרת ביום הרביעי? ולא משנה אם המחזור קצר או ארוך( 3-6)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר17/11/2016מה שחשוב שיהיה בוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרחש ביוץ בטווח הימים?מאיה16/11/2016
דר שלום רב,
עשיתי בדיקת דם ביום ה21 למחזור ואלה היו הערכים: Lh 9.6 E2 494 Pro 1.8
מתוצאות אלה הבנתי שלא היה ביוץ לאחר מכן ביצעתי שוב בדיקה ביום ה27 למחזור ואלה היו התוצאות:
Lh 10.6 E2 576 Pro 14.1
האם הבדיקה השניה מראה על כך שהתרחש ביוץ בטווח הזה של הימים?? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר17/11/2016הבדיקה השניה מראה היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם הוא לא חלש מדי? הבנתי שמעל פרוגסטרון 20 זה נחשב אפקטיבי...
מאיה17/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר17/11/2016אין ביוץ חזק או חלש.
בדיקת הפרוגסטרון היא בסדר גמור ולא צריך להיות 20.
הבדיקה משתנה מיום ליום וכשיש הריון זה עולה בכמות גבוהה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות יום 12 למחזורבדיקות יום 1216/11/2016
שלום,
תוצאות בדיקות דם ביום ה 12 למחזור:
ESTRADIOL (E-2) 971
LH 6.90
PROGESTERONE קטן מ 2
האם מתאים ללפני ביוץ? האם הביוץ קרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני הביוץ,אולם הבדיקה אינה מורה על תחילת ההליך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי החזרת עובריםשלומית16/11/2016
פרופ' שלום
לאחר החזרת 3 עוברים ללא שברים עם 8 תאים דרגה A בטא שלילית .
האם תוכל להסביר לי מדוע אפילו אחד לא נקלט כי זה בעצם עוברים שהופרו. עם זה קשור לאיכות עוברים מדוע הם לא נבדקים גנטית ורק מורפולוגית? לא הגיוני לעבור סתם החזרות על ריק
האם זה מצביע על פרוטוקולים כושלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
פרופ` דוד בידר16/11/2016לא ציינת את גילך.
בהחזרת עוברים יש סיכויים לפי גיל להרות.
רוב אי ההצלחות נובעות מכך שהעובר לא תקין במבנה שלו.
זה הית לבדוק אלא שהעלות גבוהה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' דטד בידר כישלונות חוזרים
שלומית16/11/2016פרופ' בידר תודה על המענה
ברשותך אני מנסה להבין אודה לך עם תענה לי על 3 שאלות :
גילי הוא 40
לאחר 3 פרוטוקולים שכמעט כל העוברים הופרו והוחזרו עוברים ב-2 פרוטוקולים ביום ה-3 בעלי 9 תאים ללא שברים דרגה A
ופרוטוקול אחד שעובר הוחזר ביום ה-5 והיה הריון שהסתיים.
שאלה 1:
רוב העוברים שלי מופרים ללא שברים בעלי 8--9 תאים מה הסיכוי בגילי? או שצריך לשנות פרוטוקול?
שאלה 2:
מדוע בגיל הזה לא מאפשרים אפילו בתשלום באופן אישי לבדוק את העוברים גנטית ? האם יש את האפשרות הזאת בכלל?
שאלה 3:
האם הסיבה שעובר לא נקלט קשורה לאיכות ירודה ? הוא הופרה כבר אז איך זה שאין מצב של קליטה ופשוט סיום של כימי כי הוא כבר הופרה עם הוא לא טוב גנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איכות ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/20163,1.הגיל הינו אחד הגורמים החשובים לירידה באיכות הביציות, הן מבחינה מורפולוגית והן מבחינה גנטית - דבר המתבטא בהפרעה בסיבי הקישור; וזאת בעקבות פעילות חמצונית של רדיקלים חופשיים, הנוצרים בביציות, ששיעורם עולה עם הגיל - פעילותם של רדיקלים אלה הרסנית ומתחילה כבר עם הלידה וגוברת עם השנים, עד שהיא הופכת למהותית ביותר ועלולה לפגוע בחלוקת ההפחתה של הביציות ובמיטוזה שלהן. בשל כך, נוצרות ביציות עם מטען גנטי פגום, עם גרעין תאי פגוע ועם מספר כרומוזומים בלתי תקין.
לאחרונה נמצא שהליכים אלה פוגעים גם בגופיפי האנרגיה של הביצית (המיטוכונדריות) וכתוצאה מכך, ישנו דלדול של המיטוכונדריות - וישנה פגיעה בגופיפי ה-DNA של המיטוכונדריות של הביצית. תהליך זה מפחית את כושר הייצור של חלבונים מהותיים לרבייה ולהשתרשות, דבר הפוגע בשיעור ההשתרשות של הביציות ולעלייה בשיעור ההפלות של העוברים.
2.עבודות הוכיחו שאין לבדיקה הגנטית הטרום השרשתית לבחירת עוברים שום ערך מוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי ירידה באיכות הביציות
שלומית16/11/2016פרופ' אשכנזי תודה על המענה
אז לפי מה מה שכתבת הסיכויי להרות בגיל 40 בהפרייה חוץ גופית נמוך ביותר ? יש בכלל טעם להמשיך את טיפוליי ההפריות בגיל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלונות
פרופ` דוד בידר17/11/20161.עוברים שנראים טוב הם עדיין לא ערובה להצלחה היות, ביחס לגיל, העוברים האלה פחות נקלטים עקב איכות הביציות.
2.יש אפשרות לבדוק את העוברים בדעקה גנטית תמורת תשלום.
את צריכה לקבל הסבר מרופא המטפל.
לדעתי זה לא יעזור.
3.חוסר השתרשות תלויה באיכות העוברים.
אם לא נקלטו אז הם לא תקינים, לרוב, במבנה שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל ודלקת בדרכי השתןענת16/11/2016
שלום,
אני לפני הזרעה המתוכננת לשישי בבוקר. נאמר לי כי עליי להזריק הערב דקפפטיל. במקביל אני עם דלקת בדרכי השתן ולוקחת זינט שאותו אסיים בשישי בבוקר (מועד ההזרעה). האם יש בעיה לגבי נטילת הזינט בימים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט
פרופ` דוד בידר16/11/2016אין בעיה לקחת התרופה
למה מזריקה דקפפטיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזור לאחר איקקלומיןשירה16/11/2016
שלום רב,
אנו מנסים שנה וחצי להרות אך ללא הצלחה.
הרופא המליץ לי לקחת איקקלומין כדור ביום למשך חמישה ימים. (החל מהיום החמישי לווסת)
עברו 15 ימים מיום הביוץ אך המחזור עוד לא הגיע. (עשיתי בדיקת דם ביום ה-13 לאחר הביוץ אך היא יצאה שלילית)
רציתי לדעת מהו הטווח שבו יש עיכוב במחזור לאחר טיפול באיקקלומין?
האם שייך לעשות בדיקת דם נוספת לגילוי הריון?
בתודה מראש. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר16/11/2016יתכן שהכדור לא עדה את פעולתו.
יש לבצע גם אסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעשה ביוץ לפי תוצאות בדיקות הדם..
שירה16/11/2016פרוגסטרון 27.3
אסטרוגן 512
תודה על התגובה!
יתכן כי מדובר בהריון? לעשות שוב בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
פרופ` דוד בידר16/11/2016לפי הבדיקות את אחרי ביוץ
תחזרי על הבדיקות ביום א כולל בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירה16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופיתשירה15/11/2016
היי שמי שירה אני בת 41 ועשיתי כבר 4 נסיונות של הזרעה(עם תורם) ללא הצלחה ההזרעה הרביעית היתה עם הורמונים.
בבדיקות שעשיתי במאי האחרון השנה יצא ה FSH 7.10 וה progesterone יצא 11.2 האם זה תקין?
והאם כדאי לי בפעם הרביעית לנסות הפרייה חוץ גופית או להמשיך עם ההזרעות?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הפריה
פרופ` דוד בידר15/11/2016לקיחת רמת ההורמונים לא נעשתה בזמן הנכון היות והפרוגסטרון גבוה.
יש לבצע פרופיל הורמונלי עדכני בוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016באיזה יום של המחזור יש לבצע את פרופיל ההורמונלי ותוכל להמליץ לי על רופא טוב אני בכללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016אגב את הבדיקות ביצעתי ביום ה3 של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים
פרופ` דוד בידר16/11/2016ביום 3-5
לגבי רופא ,תלוי במקום מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בימים 3-5 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2016ניתן לפנות אלי באמצעות הביטוח המשלים של קופ״ח הכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016אפנה בשמחה
אם ביום ה 3 למחזור זו התוצאה של הפרוגסטרון
זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016ליתר ביטחון שולחת לך את הבדיקות אולי טעיתי
כדי שתוכל לאמר לי אם פרופיל ההורמונלי שלי
בסדר ואיזה טיפול ממליץ לי להמשיך בפעם ה5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
שירה15/11/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש צורך לברר את הסיבה(עיתוי לא נכון,פעילות עודפת של הגופיף הצהוב,ציסטה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לוקחת יום יום כדור אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס-יש קשר?
שירה16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לשאלתי ..
שירה16/11/2016א. האם לבדוק לגבי ציסטה שחלתית? ולגבי טיפול 5 להמשיך הזרעה עם הורמונים או כבר ללכת להפרייה חוץ גופית? ממש מתלבטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
שירה16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להפסיק תמיכה ?שלומית15/11/2016
פרופ' שלום
11 יום לאחר החזרת עוברים בדיקה ביתית שלילית .
יש לי בחילות איומות בלתי נסבלות ותחושה של רצון להקיא וכאבים עזים בשד.
יכול להיות בגלל התמיכה? או צריכה לקבל ווסת יש טעם להמשיך תמיכה אני לא מסוגלת ורוצה להקיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר15/11/2016אפשר להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf מהם סיכווי ההצלחהדנגוש15/11/2016
שלום, אני בת 27 ובעלי בן 30 מנסים לעשות ילד כבר שנה... לאחרונה בדקנו את ספירת הזרע שלו... מורפולוגיה 5 תנועתיות טובה אין בכלל, בינונית 12 וגרועה 8
ורק מיליון וחצי זרעונים(הבנתי שהתקין הוא 15 מליון)
רציתי לשאול מה הסיכויים להקלט באופן טבעי? האם הזרעות עוזרות במצב הזה? ומה הסיכוי להקלט בivf?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי המלחה
פרופ` דוד בידר15/11/2016בדיקת זרע אחת לא מספקת , אך עם הבדיקה חוזרת על עצמה ההצלחה בריום יחסים נעה סביב 10% בחודש
ולכן כדאי לעשות הפריה שם הסיכויים גבוהים, 40%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהזרעה?? יש משהו שיכול לעזור?
דנדוש15/11/2016אולי לקיחת איקקלומין על מנת להגביר את סיכויי הביציות להוות מופרות ואולי תהיה ביתית עם זרע תקין?
אולי תמוחה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר15/11/2016לקיחת התרופה לא עוזרת לביצית להיות מופרית ואינו הטיפול הנכון במצבכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דנדוש15/11/2016מה בנוגע להזרעות? זה כם כן לא מתאים למצבינו?
ומה ההבדל בין ivf ל icsi?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016בעת ביצוע הזרעה במועד הסמוך לביוץ הזרע חודר את הביצית באורח עצמאי בזכות תכונותיו וסגולותיו הספיציפיות,בעוד שבעת ביצועה הפריה ב-ICSI סעת ביצוע הפריה חוץ גופית,הזרע הבודד מוחדר לביצית באורח פעיל באמצעות מחט מיקוסקופית וכך מושגת הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
פרופ` דוד בידר16/11/2016הזרע שכתבת, במעדה והבדיקה חוזרת על עצמה,
זקוק להיעזר על מנת להפרות ביצית.
עקב כמות קטנה הזרעונים לא חודרים לביצית.
משנת 1982 נמצאה טכניקה להכניס את הזרע לביצית וזה פתר את בעית ההפריה בזרעים שלא חודרים לביצית עקב מספר נמוך
בשביל להפרות ביצית צריכים להיות הרבה מרפאות זרעונים סביב לביצית אחרת חא תופרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עם פרופ בידר ופרופ אשכנזי לגבי מיקרופריןשלומית15/11/2016
פרופסורים שלום
בעבר היו לי הריונות כימיים לא ב- IVF ולאחר מכן התחלתי להזריק קלקסן עקב פקטור 5 ליידן והיה הריון שהצליח לשרוד היו קשיים בהתחלה עד שבוע 12 דימומים.
לפני 3 חודשים התחלתי טיפולי IVF פרוטוקול ראשון הריון שבטא עלתה יפה ובטא שלישית ירדה. בבטא הראשונה הרופא אמר לי להפסיק ליטול כדור מיקרופרין כי היעילות שלו רק לצורך השרשה. ולאחר מס' ימים בטא ירדה.
יש לי פקטור 5 ליידן מחר בדיקת דם אני לאחר החזזרת 3 עוברים לדעתי מדובר בהריון . האם במידה ויש בטא חיובית אתם מסכימים עם הרופא המטפל להפסיק את המיקרופרין מיידי וקלקסן 40 מספיק או שניתן לחכות לראות שמתפתח קודם הריון ויש דופק? לאור הסטוריית הריונות כימיים או שהמשך נטילת מיקופרין יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין
פרופ` דוד בידר15/11/2016התרופה , במקרה שלך היא מיותרת.
לקיחת התרופה לא מזיקה.
מיקרופירין לא קשור ליעילות ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון לבת 42כ14/11/2016
עם נתונים כאלה אפשר להתחיל טיפול IVF או שאין סיכוי להיכנס להריון?
מצורפת בדיקה מלפני חודשיים ואני בת 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר14/11/2016עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחן נמוך פוגע בסיכויי היריון?tbh14/11/2016
5 ימים לאחר החזרה. האם רמה נמוכה מתחת לנורמה, של זרחן בדם עלולה לפגוע בסיכוי להריון או שלא קשור? (גם הסידן סביב הסף התחתון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא השפעה אם כי התופעה דורשת בירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הדם שלי שלילי ויש לנו קושי בבחירת תורם שלילי האם זריקת אנטי די מסוכנת?איריס14/11/2016
שלום רב,
שמי איריס, בת 33, סוג הדם שלי הוא O- , אני ובת זוגתי רוצות להתחיל בתהליך הבאת ילדים ע"י הזרעה. למיטב הבנתי רצוי שהתורם יהיה Rh שלילי, אבל דבר זה הקשה עלינו מאוד במציאת תורם מתאים. הבנתי שישנה זריקת אנטי די למקרה ונבחר תורם חיובי. רציתי לדעת האם אחרי לקיחת הזריקה זה עדיין יערים עלינו קשיים/סיכונים בהריון שני?
האם זריקה זו מומלצת או שהיא עלולה לסכן אותי או את העובר?
תודה רבה,
איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
RH שלילי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016זהו המצב הרגיל של כל אישה שהינה בעלת RH שלילי ומתמודדת עם הבעיה באמצעות מתן זריקת אנטי D,ואם סיכויים נמוכים לריגוש במהלך ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מופשר - איכות + סיכויים?רינת14/11/2016
שלום
הוחזר לי עובר מופשר יחיד שהוקפא ביום השלישי כשהוא 7 תאים ומוגדר דרגה 2.
לפני ההחזרה, נאמר לי שלאחר ההפשרה העובר בדיוק באותו מצב בו הוא הוקפא - 7 תאים.
האם בדרך-כלל זה המצב? או שלרוב מספר התאים גדל/קטן?
מה זה אומר על סיכויי ההצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר קפוא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016העובדה שהוא שרד את ההפשרה ללא שנפגע מקנה לעובר סיכוי סביר להשתרשות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)