מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקפפטיל ודלקת בדרכי השתןענת16/11/2016
שלום,
אני לפני הזרעה המתוכננת לשישי בבוקר. נאמר לי כי עליי להזריק הערב דקפפטיל. במקביל אני עם דלקת בדרכי השתן ולוקחת זינט שאותו אסיים בשישי בבוקר (מועד ההזרעה). האם יש בעיה לגבי נטילת הזינט בימים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט
פרופ` דוד בידר16/11/2016אין בעיה לקחת התרופה
למה מזריקה דקפפטיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזור לאחר איקקלומיןשירה16/11/2016
שלום רב,
אנו מנסים שנה וחצי להרות אך ללא הצלחה.
הרופא המליץ לי לקחת איקקלומין כדור ביום למשך חמישה ימים. (החל מהיום החמישי לווסת)
עברו 15 ימים מיום הביוץ אך המחזור עוד לא הגיע. (עשיתי בדיקת דם ביום ה-13 לאחר הביוץ אך היא יצאה שלילית)
רציתי לדעת מהו הטווח שבו יש עיכוב במחזור לאחר טיפול באיקקלומין?
האם שייך לעשות בדיקת דם נוספת לגילוי הריון?
בתודה מראש. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר16/11/2016יתכן שהכדור לא עדה את פעולתו.
יש לבצע גם אסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעשה ביוץ לפי תוצאות בדיקות הדם..
שירה16/11/2016פרוגסטרון 27.3
אסטרוגן 512
תודה על התגובה!
יתכן כי מדובר בהריון? לעשות שוב בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
פרופ` דוד בידר16/11/2016לפי הבדיקות את אחרי ביוץ
תחזרי על הבדיקות ביום א כולל בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירה16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופיתשירה15/11/2016
היי שמי שירה אני בת 41 ועשיתי כבר 4 נסיונות של הזרעה(עם תורם) ללא הצלחה ההזרעה הרביעית היתה עם הורמונים.
בבדיקות שעשיתי במאי האחרון השנה יצא ה FSH 7.10 וה progesterone יצא 11.2 האם זה תקין?
והאם כדאי לי בפעם הרביעית לנסות הפרייה חוץ גופית או להמשיך עם ההזרעות?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הפריה
פרופ` דוד בידר15/11/2016לקיחת רמת ההורמונים לא נעשתה בזמן הנכון היות והפרוגסטרון גבוה.
יש לבצע פרופיל הורמונלי עדכני בוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016באיזה יום של המחזור יש לבצע את פרופיל ההורמונלי ותוכל להמליץ לי על רופא טוב אני בכללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016אגב את הבדיקות ביצעתי ביום ה3 של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים
פרופ` דוד בידר16/11/2016ביום 3-5
לגבי רופא ,תלוי במקום מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בימים 3-5 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2016ניתן לפנות אלי באמצעות הביטוח המשלים של קופ״ח הכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016אפנה בשמחה
אם ביום ה 3 למחזור זו התוצאה של הפרוגסטרון
זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות-הפרייה חוץ גופית..
שירה15/11/2016ליתר ביטחון שולחת לך את הבדיקות אולי טעיתי
כדי שתוכל לאמר לי אם פרופיל ההורמונלי שלי
בסדר ואיזה טיפול ממליץ לי להמשיך בפעם ה5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
שירה15/11/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש צורך לברר את הסיבה(עיתוי לא נכון,פעילות עודפת של הגופיף הצהוב,ציסטה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לוקחת יום יום כדור אלטרוקסין לאיזון בלוטת התריס-יש קשר?
שירה16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לשאלתי ..
שירה16/11/2016א. האם לבדוק לגבי ציסטה שחלתית? ולגבי טיפול 5 להמשיך הזרעה עם הורמונים או כבר ללכת להפרייה חוץ גופית? ממש מתלבטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
שירה16/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להפסיק תמיכה ?שלומית15/11/2016
פרופ' שלום
11 יום לאחר החזרת עוברים בדיקה ביתית שלילית .
יש לי בחילות איומות בלתי נסבלות ותחושה של רצון להקיא וכאבים עזים בשד.
יכול להיות בגלל התמיכה? או צריכה לקבל ווסת יש טעם להמשיך תמיכה אני לא מסוגלת ורוצה להקיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר15/11/2016אפשר להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf מהם סיכווי ההצלחהדנגוש15/11/2016
שלום, אני בת 27 ובעלי בן 30 מנסים לעשות ילד כבר שנה... לאחרונה בדקנו את ספירת הזרע שלו... מורפולוגיה 5 תנועתיות טובה אין בכלל, בינונית 12 וגרועה 8
ורק מיליון וחצי זרעונים(הבנתי שהתקין הוא 15 מליון)
רציתי לשאול מה הסיכויים להקלט באופן טבעי? האם הזרעות עוזרות במצב הזה? ומה הסיכוי להקלט בivf?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי המלחה
פרופ` דוד בידר15/11/2016בדיקת זרע אחת לא מספקת , אך עם הבדיקה חוזרת על עצמה ההצלחה בריום יחסים נעה סביב 10% בחודש
ולכן כדאי לעשות הפריה שם הסיכויים גבוהים, 40%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהזרעה?? יש משהו שיכול לעזור?
דנדוש15/11/2016אולי לקיחת איקקלומין על מנת להגביר את סיכויי הביציות להוות מופרות ואולי תהיה ביתית עם זרע תקין?
אולי תמוחה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר15/11/2016לקיחת התרופה לא עוזרת לביצית להיות מופרית ואינו הטיפול הנכון במצבכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דנדוש15/11/2016מה בנוגע להזרעות? זה כם כן לא מתאים למצבינו?
ומה ההבדל בין ivf ל icsi?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016בעת ביצוע הזרעה במועד הסמוך לביוץ הזרע חודר את הביצית באורח עצמאי בזכות תכונותיו וסגולותיו הספיציפיות,בעוד שבעת ביצועה הפריה ב-ICSI סעת ביצוע הפריה חוץ גופית,הזרע הבודד מוחדר לביצית באורח פעיל באמצעות מחט מיקוסקופית וכך מושגת הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
פרופ` דוד בידר16/11/2016הזרע שכתבת, במעדה והבדיקה חוזרת על עצמה,
זקוק להיעזר על מנת להפרות ביצית.
עקב כמות קטנה הזרעונים לא חודרים לביצית.
משנת 1982 נמצאה טכניקה להכניס את הזרע לביצית וזה פתר את בעית ההפריה בזרעים שלא חודרים לביצית עקב מספר נמוך
בשביל להפרות ביצית צריכים להיות הרבה מרפאות זרעונים סביב לביצית אחרת חא תופרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עם פרופ בידר ופרופ אשכנזי לגבי מיקרופריןשלומית15/11/2016
פרופסורים שלום
בעבר היו לי הריונות כימיים לא ב- IVF ולאחר מכן התחלתי להזריק קלקסן עקב פקטור 5 ליידן והיה הריון שהצליח לשרוד היו קשיים בהתחלה עד שבוע 12 דימומים.
לפני 3 חודשים התחלתי טיפולי IVF פרוטוקול ראשון הריון שבטא עלתה יפה ובטא שלישית ירדה. בבטא הראשונה הרופא אמר לי להפסיק ליטול כדור מיקרופרין כי היעילות שלו רק לצורך השרשה. ולאחר מס' ימים בטא ירדה.
יש לי פקטור 5 ליידן מחר בדיקת דם אני לאחר החזזרת 3 עוברים לדעתי מדובר בהריון . האם במידה ויש בטא חיובית אתם מסכימים עם הרופא המטפל להפסיק את המיקרופרין מיידי וקלקסן 40 מספיק או שניתן לחכות לראות שמתפתח קודם הריון ויש דופק? לאור הסטוריית הריונות כימיים או שהמשך נטילת מיקופרין יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין
פרופ` דוד בידר15/11/2016התרופה , במקרה שלך היא מיותרת.
לקיחת התרופה לא מזיקה.
מיקרופירין לא קשור ליעילות ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון לבת 42כ14/11/2016
עם נתונים כאלה אפשר להתחיל טיפול IVF או שאין סיכוי להיכנס להריון?
מצורפת בדיקה מלפני חודשיים ואני בת 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר14/11/2016עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחן נמוך פוגע בסיכויי היריון?tbh14/11/2016
5 ימים לאחר החזרה. האם רמה נמוכה מתחת לנורמה, של זרחן בדם עלולה לפגוע בסיכוי להריון או שלא קשור? (גם הסידן סביב הסף התחתון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא השפעה אם כי התופעה דורשת בירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הדם שלי שלילי ויש לנו קושי בבחירת תורם שלילי האם זריקת אנטי די מסוכנת?איריס14/11/2016
שלום רב,
שמי איריס, בת 33, סוג הדם שלי הוא O- , אני ובת זוגתי רוצות להתחיל בתהליך הבאת ילדים ע"י הזרעה. למיטב הבנתי רצוי שהתורם יהיה Rh שלילי, אבל דבר זה הקשה עלינו מאוד במציאת תורם מתאים. הבנתי שישנה זריקת אנטי די למקרה ונבחר תורם חיובי. רציתי לדעת האם אחרי לקיחת הזריקה זה עדיין יערים עלינו קשיים/סיכונים בהריון שני?
האם זריקה זו מומלצת או שהיא עלולה לסכן אותי או את העובר?
תודה רבה,
איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
RH שלילי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016זהו המצב הרגיל של כל אישה שהינה בעלת RH שלילי ומתמודדת עם הבעיה באמצעות מתן זריקת אנטי D,ואם סיכויים נמוכים לריגוש במהלך ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מופשר - איכות + סיכויים?רינת14/11/2016
שלום
הוחזר לי עובר מופשר יחיד שהוקפא ביום השלישי כשהוא 7 תאים ומוגדר דרגה 2.
לפני ההחזרה, נאמר לי שלאחר ההפשרה העובר בדיוק באותו מצב בו הוא הוקפא - 7 תאים.
האם בדרך-כלל זה המצב? או שלרוב מספר התאים גדל/קטן?
מה זה אומר על סיכויי ההצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר קפוא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016העובדה שהוא שרד את ההפשרה ללא שנפגע מקנה לעובר סיכוי סביר להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בטוחות בזמן הריוןליטל14/11/2016
שלום רב, אני בשבוע 11 פלוס 4 וכרגע יש לי דלקת בבלוטת הרוק. האם מותר להשתמש באוגמנטין? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ` דוד בידר14/11/2016התרופה בטוחה בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית זריקות בטיפול IVFD14/11/2016
בוקר טוב,
בת 42 לפני IVF
מבדיקת דם לפני חודשיים יצא FSH 17.80.
רציתי להתחיל החודש טיפולים אך אנחנו עוברים שיפוץ בבית של שבועיים שיוצא בדיוק בזמן ההזרקות, האם אוכל לדחות בחודש את הטיפול? האם זה קריטי שעשה אותו החודש הזה? בחודש הבא זה כבר ייצא שעברו 3 חודשים מזמן תוצאת בדיקת הדם שקיבלתי בה 17.80
מאיזה ערך מספרי של FSH כבר יהיה בעייתי לעשות טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...................................
D14/11/2016*תיקון שעשה=שאעשה
האם זה קריטי שאעשה אותו החודש הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך FSH
פרופ` דוד בידר14/11/2016הערך של ההורמון גבוה ויש לראות אם זה נכון בהשוואה לאסטרוגן ופרוגסטרון.
אם זה ערך אמיתי אז טיפולי הפריה חוץ גופית לא יניבו הריון ולידה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D14/11/2016OH17 פרוגסטרון תוצאה: 1.47
מצורף צילום של עוד ערכים
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
י14/11/2016והאסטרוגן? תקין גם?
אלו תוצאות מלפני חודשיים, האם התוצאות יכולות להשתנות משמעותית לרעה בזמן זה ולא אצליח בטיפולי IVF? מתחילה לקחת הורמונים בשבוע הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
פרופ` דוד בידר14/11/2016כפי שכתבתי יש בעיה שחלתית עקב ערך FSH גבוה
בנוכחות אסטרוגן מעט מוגבר.
את צריכה לחזור על התוצאות ואם הבדיקות חוזרות עם FSH
גבוה הרי שטיפולי הפריה חוץ גופית לא ונעבור הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג14/11/2016גונדוטרופינים ובכלל הורמונים שמזריקים, לא משפרים את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר15/11/2016לא, כי מה שמזריקים , למעשה, זה FSH.
הבעיה היא בשחלות וכאשר ההורמון גבוה סינן שהשחלות לא מימרות ביציות טובות. מה שהזריקות עושות זה ליצר ביציות, אך כשאין ביציות אז הזריקות לא תעזורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D15/11/2016נאמר לי שמעל FSH 19 מדובר באי ספיקה שחלתית
יש לי כרגע 17.80, ובדיקת דם גם יכולה להשתנות.
אתה לא ממליץ לנסות טיפול אחד אפילו?
המחזור שלי תקין, מדויק וסדיר.
ישר ללכת על תרומת ביצית?
האם dhea יכול לשפר מצב רזרבה שחלתית נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר15/11/2016זה לא נכון שמעל 19 זה מה שכתבת.
כל ערך מעל 10.5 מתחיל להיות בעייתי.
אני לא נותן DHEA כי זה לא עושה שום דבר, זה רק מושך זמן ,והמטופלת שמחה ועליזה שמצאו לה פיתרון כלשהוא....
בשלב זה אין טיפול ל״הצעיר״ איבר כלשהוא או תאים כלשהם.
את יכולה לנסות הפריה , אבל הטיפול הנכון, בעולם, הוא תרומת ביציות.
את יכולה לנסות, בשביל השקט הנפשי שלך, טיפול הפריה ותראי מה יוצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D15/11/2016לא קרה שאישה בת 42 נכנסה להריון מטיפול IVF? לא יכול לקרות מצב שFSH יירד לי בבדיקת הדם הבאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר15/11/2016זה לא קשור עם ההורמון יורד או לא.
מספיק בדיקה אחת כזו כדי ללמד מה קורה.
כפי שכתבתי שחבל לעשות טיפולים ואם את לא שקטה עם זה תעשי טיפול אחד ותראי מה קורה ואחר כך תחליטי הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................
D15/11/2016לא היו בנות 42 שנכנסו להריון בטיפולים?
השפעת הגיל על פוריות האישה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2016גיל מבוגר וירידה ברזרבה השחלתית מפחיתים במידה קריטית את הסיכוי להרות.
להלן הסבר לרקע לבעיה:
פוריותן של נשים הולכת ופוחתת עם השנים - וזאת למרות שמתקיימים ביוצים סדירים. למעשה, כבר בגיל 35 ניתן לצפות בירידה מהותית בפוריות, כפי שעולה מהנתונים הבאים, אודות האפשרות להריון. שיעור הנשים שאינו נכנס להריון, למרות יחסים בלתי מוגנים הוא רק 6% בגילאים 20-24; 9% בגילאים 25-29; 15% בגילאים 30-34; 30% בגילאים 35-39; ו-64% בגילאים 40-44.
כמו כן, קיימת ירידה חדה בשיעור ההריונות עם העלייה בגיל - ובו זמנית הסיכון להפלה ספונטנית גובר עם העלייה בגיל. שיעור הכישלון להרות עולה מ-14% בגילאים מתחת ל-35 ל-19% בגילאים 35-37, 25% בגיל 38, 40% אחרי גיל 40.
מהו ההסבר לירידה המתרחשת בפוריות של הנשים עם העלייה בגיל?
בהקשר לכך, קיימות שתי תיאוריות מדעיות.
התיאוריה הראשונה מניחה שההפחתה במספר הזקיקים בשחלה מקטינה את הפרשת הורמון ה-INHIBIN שמקורו בזקיקים (ותפקידו לאזן את הפרשת הורמון ה-FSH) - דבר המביא לעליית הורמון ה-FSH.
התיאוריה השנייה מניחה שעם הגיל נוצרת אי סדירות בהפרשת הורמון ה-GNRH (שמקורו במוח מאבר הקרוי היפותלמוס). זהו הורמון שהפרשתו מצויה בפיקוח המוח; תפקידו של המוח - לגרות את הפרשת הורמון ה-FSH (הממונה, מצדו, על גיוס הזקיקים והבשלתם לקראת הליך ביוץ) - שרמתו עולה ומחישה עוד יותר את הידלדלותם של הזקיקים.
בנוסף לשינויים ההורמונליים, עם השנים מתחוללים בשחלה גם שינויים פיסיולוגים - שהינם מהותיים יותר, מאשר לכל רקמה אחרת בגוף.
שינויים אלה באים לידי ביטוי בירידה כמותית ואיכותית במספר הזקיקים, שבתוכם מצויות הביציות: מכלל 400,000 הזקיקים הראשוניים, המצויים אצל הנערה המתבגרת, רק כ-400 זקיקים מבשילים לזקיקים בוגרים, שמתוכם מבייצת ביצית. שאר הביציות עוברות הליך של אפופטוזיס (מוות תאי) - הליך המתגבר ב-15 השנים הקודמות לגיל המעבר. בגיל 45, מספר הזקיקים הבסיסי יורד מתחת לערך קריטי של כ-1,000 זקיקים. ובמקביל, מתחוללים שינויים במעגל המחזור החודשי.
מדוע חשוב לנסות להיכנס להריון עד גיל 35?
לאור כל האמור, כלל אין זה מפתיע שאגודות הפוריות ברחבי העולם ממליצות באופן גורף לא לדחות את גיל הכניסה להריון מעבר לגיל 35 - היות שהדבר עלול להיות בעוכריה של האישה.
בנסיבות החברתיות הרווחות כיום בעולם והשינויים במעמד האישה, הרצון לקריירה וסטטוס חברתי זהה לגברים - גורמת דחיית גיל הכניסה להריון להקטנת הפוטנציאל להרות (והגדלת הפוטנציאל להפלה).
מעבר לשינויים המתחוללים בשחלות נוכח הגיל, קיימים שינויים נוספים הנובעים מגורמים רבים נוספים - מחלות, טיפולים, גורמים סביבתיים, עישון, השמנה, גנטיקה, שתיית אלכוהול, חסרים תזונתיים, השפעת רדיקלים חופשיים, הפרעות מטבוליות, ניתוחים, כימותרפיה, רדיותרפיה, דלקות באגן ומחלות בחצוצרה.
אם ניקח בחשבון, נוסף לכל אלה, גם פתולוגיות נרכשות ברחם, הנלוות להתבגרות (שרירנים, פוליפים, אנדומטריוזיס) - ונשקלל גם את הירידה בפוריות הגבר, המתרחשת בשל השפעות סביבתיות - נבין כי ההשפעה המצטברת של כל הגורמים האמורים, עלולה להיות מכרעת בכל הקשור לסיכוי להרות.
מה משפיע יותר על הפוריות? מצב הביציות או מצב הרחם?
מחקרים רבים מצביעים על כך שלביציות יש חשיבות מכרעת בהתהוות עובר תקין, בעל פוטנציאל השתרשות טוב יותר, בעוד שלרחם יש משמעות פחותה בירידה בשיעור ההשתרשות עם הגיל.
עבודה מדעית חשובה הצביעה על כך שבנוסף להפלות הקליניות הנצפות ישנו גם אובדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D15/11/2016אז לא לעבור טיפולי IVF
למרות שישנן שמצליחות ?
בת 42
אם המחזור סדיר ומדויק זה אומר שישנו ביוץ?
מדוע ישנם בתי חולים שמוכנים לטפל גם עם תוצאות כאלה?
לא היו מקרים שהצליחו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתי היא לנסות בכל זאת טיפול אשר יספק מידע גם לגבי התגובה שלך וגם לגבי איכות הביציות שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
D15/11/2016תודה רבה!
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/11/2016הגיל הינו אחד הגורמים החשובים לירידה באיכות הביציות, הן מבחינה מורפולוגית והן מבחינה גנטית - דבר המתבטא בהפרעה בסיבי הקישור; וזאת בעקבות פעילות חמצונית של רדיקלים חופשיים, הנוצרים בביציות, ששיעורם עולה עם הגיל - פעילותם של רדיקלים אלה הרסנית ומתחילה כבר עם הלידה וגוברת עם השנים, עד שהיא הופכת למהותית ביותר ועלולה לפגוע בחלוקת ההפחתה של הביציות ובמיטוזה שלהן. בשל כך, נוצרות ביציות עם מטען גנטי פגום, עם גרעין תאי פגוע ועם מספר כרומוזומים בלתי תקין.
לאחרונה נמצא שהליכים אלה פוגעים גם בגופיפי האנרגיה של הביצית (המיטוכונדריות) וכתוצאה מכך, ישנו דלדול של המיטוכונדריות - וישנה פגיעה בגופיפי ה-DNA של המיטוכונדריות של הביצית. תהליך זה מפחית את כושר הייצור של חלבונים מהותיים לרבייה ולהשתרשות, דבר הפוגע בשיעור ההשתרשות של הביציות ולעלייה בשיעור ההפלות של העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D16/11/2016אז שוב אתם מערערים אותי ובעצם אומרים שאין לי סיכוי,
המחזור סדיר ומדויק,
אז לרדת מזה אני מבינה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר15/11/2016אני, לצערי, לא נתקלתי.
אם את, בכל זאת, לא שקטה, תנסי ואז נראה מה קורה.
אבל הגישה הנכונה היא תרומת ביציות.
ניסיון שאיבת ביציות ממך יראה לך בברור מה קורה עם השחלות ומה מצבך.
לפי המקובל בספרות לא מקובל לעשות טיפולים עם FSH 17.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר17/11/2016עם FSH 17 בגילך לא היו לי אישית ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט זקיקים לפני הפריהנעמה14/11/2016
שלום פרופסור,
אני בת 36 ובתהליך לקיחת הורמונים לפני ivf.
לצערי יש לי מעט זקיקים. סהכ 8 ,שתיים בגודל 21 והיתר ממש קטנים, בערך 10.
מדוע אני מייצרת מעט זקיקים למרות שאני לוקחת מינון גבוה יותר של תרופות, אפילו יותר מפעם קודמת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ` דוד בידר14/11/2016קשה לענות על השאלה כאשר חסרים נתונים כמו גיל, פרופיל הורמונלי, מה תוכנית הטיפול וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר דימום בתחילת הריון ופרוגסטרוןשלומית14/11/2016
פרופ' שלום ברשותך יש לי 2 שאלות חשובות אודה עם תענה לי:
שאלה 1:
בהריון קודם לא מ-IVF אלא מהזרעה ראשונה היה לי דימום חזק יותר מווסת עוד לפני גילוי בטא מסיבה בלתי ידועה וההריון המשיך להתפתח עד חודש 9 למרות הדימום הרב כרגע אני לאחר IVF מחכה לבטא עוד יומיים וגם יש לי כאבי ווסת חזקים כמו בהרון ההוא במידה ויהיה הריון כאשר העובר תקיןן גנטית יש י סיכויי שעם יהיה דימום ההריון שוב ימשיךכמו אז ?
שאלה 2:
אני מקבלת 2 זריקות פרוגסטרון בשבוע , קרינון 1 ביום, ו-3 פרוגינובה ביום . האם לדעתך במידה ותהיה בטא חיובית צריך להעלות את מינון הזריקות של פרוגסטרון עקב כאבי המחזורכי אטוליי זה מעיד שהתמיכה לא מספקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום והריון
פרופ` דוד בידר14/11/2016בהריון, לרוב, אין דימומים ואם תהיה בהריון אז אני חושב שלא יהיה דימום.
יכולים להיות דימומים בהריון אך רוב הסיכויים שלא יהיו
את מקבלת יותר מידי תמיכה ככה שאני הייתי מוריד ולא מוסיף, אך את יכולה להשאר עם מה שאת לוקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר דימום בהריון הסיבות???
שלומית14/11/2016פרופ' בידר תודה על התשובה המעודדת
אז ממה ניתן לומר שדיממתי בהריון הקודם בצורה כה חריגה יותר מדימום וויסתי והעובר המשיך להתפתח מצויין ? האם זה כתוצאה מבעיית השרשה? אף רופא לא ידע את הסיבה לדימום
אין לי רחם שרירני ,לא דו קרני,אין פגם רחמי (לפי היסטרוסקופיה) לא הייתה המטומה וזה היה עובר אחד (היה זקיק 1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ` דוד בידר14/11/2016אין דמם חזק של השרשה.
ברור שהדימום בא מהרחם ולא מאיזור ההריון ,אלא מקירות הרחם שעוברים שינויים משמעותיים בהריון.
למשל ,כאשר יש מצב של אדנומיוזיס, שבו חלק מהרירית חודר בין שרירי הרחם , הדבר יגרום לדימומים.
דבר כזה ניתן לראות רק בבדיקות מיוחדות כמו MRI.
לכן, כאשר אין ממצא ברור לדימום, וההריון מתפתח באופן תקין זה ברור שיש בעיה ברירית הרחם שכך מגיבה לאסטרוגן ופרוגסטרון של ההריון.
אם ההריון מתפתח טוב לא צריך לחפש ולהוכיח היות ואין צורך טיפולי כלשהוא.
אך אם מאוד רוצים בעתיד לראות מה קורה עם הרחם והרירית אפשר לעשות את זה אך לרוב אין צורך אם העניין מסתדר כפי שאצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר אנדומטריוזיס
שלומית14/11/2016פרופ בידר תודה על התגובה וההסבר המפורט
האם זה אומר שיש לי אנדומטריוזיס? מעולם לא היה סימן לכך אבל היו לי 3 הריונות כימים בגיל 32
ןהאם זה משהו נקודתי שלא בטוח שיקרה פעם הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
פרופ` דוד בידר14/11/2016לא כתבתי אנדומטריוזיס, אלא אדנומיוזיס.
נתתי דוגמא לדימום בהריון מקרים כאלה ואחרים ולא אמרתי שיש לך.
ברור שהדימום מהרירית סביב ההריון ואנחנו לא מחפשים את הבעיה ממש אם ההריון מתפתח בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת דם בזמן הריוןשמחה13/11/2016
שלום
האם יש מצבים של הריון וקבלת דימום חזק באותו זמן?
אם כן מה הסיבה של הדימום? זה מחזור או ביוץ?
אשמח להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר14/11/2016יתכן דימום חזק והריון שיתפתח תקין אך זה לא שכיח.
רוב הנשים המדממות חזק בהריון מפילות את ההריון.
הסיבות לדימום הן שונות ולא בכל מקרה ברורה סיבת הדימום.
סיבה ראשונה לדימום היא הפלה טבעית שלמה של ההריון .
סיבה אחרת היא במקרה והשתרש עוד עובר שנפל.
סיבה נוספת היא כאשר ההריון נקלט בחצוצרה .
כאשר יש רחם שרירני הוא יכול לגרום לדימום חזק כתגובה להורמוני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)