מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכת קרינון האם החזרה נכשלה?שלומית08/11/2016
פרופ שלום
4 ימים לאחר החזרת 3 עוברים אני עם תמיכה של קרינון ולאחר שאני מוציאה את המוליך יש שאריות בצבע כתום בהיר על המוליך וזה היה גם יום לאחר ההחזרה .
האם ניתן להסיק מכך שהעוברים לא נקלטו וההשרשה פשוט כשלה? אני לא מרגישה שום סימנים להבדיל מהריונות קודמים. אציין שאין דימום בזמן ניגוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
פרופ` דוד בידר08/11/2016אין להסיק ממה שאת כותבת שזה נכשל.
יש להתאזר בסבלנות עד בדיקת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגענו לגיל 45 אחרי אין ספור כשלונותאייל08/11/2016
לפני חודש היתה הפעם האחרונה של אישתי הוחזרו 4 עוברים לא היתה השרשה מה הסיכויים אחרי שסיימנו את פרק הivf להקלט מעל גיל 45 טבעי אם בכלל קיים הסיכוי?אחרי שכשלנו אין ספור בטיפולי ivf? תודה רבה על תשובתיכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר08/11/2016אחר גיל 45 אין סיכויים בטיפולים פרט לצרומת ביציות.
באופן טבעי כנראה שזה לא יקרה אך אף פעם זה לא אפסי כמו בטיפולים.
בכל מקרה אם לא מעונים בטיפולי תרומה אתן יכולים לנסות טבעי.
היות ורוב הסיכויים שלא יגיע הריון יש לעשות תרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים שנכשלה-רחל07/11/2016
שלום פרופסור,
לפני חודשיים עשינו IVF והוחזר עובר אחד שלא התפתח להריון.
היום הייתי מוכנה להחזרת העוברים שהוקפאו אך לצערי הודיעו לי מבית החולים כי העוברים לא שרדו ושעליי להפסיק התמיכה.
כאמור הדימום יגיע וודאי בימים הקרובים.
ברצוני להתחיל מחזור חדש נוסף של IVF. האם עליי להמתין כחודש הפסקה או שניתן כבר בדימום הקרוב שצפוי להגיע בימים הקרובים את הטיפול?
תודה רבה!!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר08/11/2016ניתן להתחיל בוסת הקרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אסטרופם מלפני שנהעמל07/11/2016
אני עומדת לפני היזרת מוקפאים
יש לי 4 קופסאות של אסטרופם
סגורות בקופסה שלהם .. עדיין בתוקף עד 2018
האם ניתן להשתמש
היו שמורות אצלי במגירה בטמפראורת החדר במשך שנתיים
האם ניתן להשתמש או לקנות חדש ליתר בטחון ?!!
שלא יהיו מקולקלים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ` דוד בידר08/11/2016ניתן להשתמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דבר כזה השרשה מאוחרת?מרינה07/11/2016
בהריון הק3ודם שלי הוחזרו עוברים טריים ביום 3. בדיוק אחרי 7 ימים בעת החדרת אנדומטרין ראיתי טיפה של דם. עקבתי אחרי זה בערך שעתיים ולא היה דימום בכלל למעט בעת החדרת הנר וממש טיפה על התחתונית. השארלה שלי בעצם האם זו הייתה השרשה מאוחרת? 7+3? או שרוב הסיכויים נפצעתי בעת החדרה של הנר? תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה מאוחרת
פרופ` דוד בידר08/11/2016אני , אישית, חושב שאין דבר כזה וגם קשה להוכיח דברים כאלה.
דימום לא מעיד על כלום וזה יתכן מסיבות שונות ואין ליחס לזה חשיבות עד בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לעובר בהרחת wd40דנה07/11/2016
שלום,
אני אחרי ivfשבוע 34.
היום בעבודה, עשו wd40 כדי לשמן את המפתח בשירותים
שגם ככה קטן בקושי מטר על מטר, הריח מאוד חזק, ונחשפתי אליו כדקה שתיים.
האם בשבןע כמו שלי יש סיכון עוד לעובר,
או שאני יכולה להיות רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר07/11/2016יכולה להיות רגועה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שאסטרופם לא משפיע?אורלי07/11/2016
היי ...
לאחר ivf ראשון שנכשל ...
החודש מחזירים מוקפאים שנשארו מהשאיבה.
התחלתי לאחר קבלת המחזור ליטול כדורי אסטרופם 3 פעמים ביום .
מיום רביעי בערב... היום היה מעקב..
רירית 4.1 תלת שכבתית .זקיקים קטנים.
ורמת lh 67 .
הרופא אומר שזה ממש נמוך ושזה נראה כאילו שהכדורים מקולקלים או שמשהו לא בסדר...
יכול להיות שהכדור לא משפיע עליי? זה אפשרי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אסטרופם
פרופ` דוד בידר07/11/2016כמה זמן את לוקחת ומדוע שלחת בדיקת LH במקום E2?
אני לא חושב שהכדורים מקולקלים.אני חושב שעוד לא שמת מספיק זמן.
צריך לעשות מעקב על ידי בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה טעות שלי!!
אורלי07/11/2016תוצאות של היום
פרוגסטרון 0.54
אסטרדיול 64.45
Lh 2.8
עדיין האם זה הגיוני ? ש4 ימים והתרופה לא משפיעה? היום זה בדיוק 7 ימים מקבלת מחזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
פרופ` דוד בידר08/11/20164 ימים זה זמן קצר לבדיקות.
יש לבדוק , לפחות, אחרי 9 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף גם עוד שאלה
אורלי07/11/2016באולטראסונד עובי רירית 4
ומצוין תלת קווית ...מה זה אומר? באף בדיקה ...שהיו הרבה...לא רשמו ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר08/11/2016תלת קוית זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לאחר החזרת עובריםשלומית07/11/2016
פרופ' שלום
יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי
שאלה 1:
אני 3 ימים לאחר החזרת 3 עוברים ביום ה-3 ולא מרגישה כלום גופנית לעומת לפני חודשיים 3 ימים לאחר החזרה היו לי כאבים חזקים וזה היה הריון כימי.
האם אפשר להבין שהטיפול לא הצליח?
שאלה 2:
האם עוברים שמגיעים ל-8 תאים ביום ה-3 ללא שברים דרגה A ולא שורדים את היום ה-5 בנסיון לגדל אותם ליום ה-5 יכלו לשרוד ברחם עם היו מוחזרים ביום ה-3 כלומר האם תנאי הרחם מהווים השפעה על הישרדות עובר ביום ה-3 לרחם לעומת זה שלא שרד ביום ה-5 במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מענה לשאלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/20161.התסמינים הקליניים אינם יכולים לנבא הצלחה או לא
2.האפשרות של התפתחות לבלסטוציסטים ברחם קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
שלומית07/11/2016פרופ' אשכנזי תודה על המענה
עם הבנתי אותך נכון ישנה אפשרות שעובר ביום ה-3 בעל 8 תאים ללא שברים דרגה A יכול להמשיך להתפתח ברחם אבל יכול להיות מצב שלא היה שורד במעבדה ביום ה-5 לפני החזרה. כלומר תנאי הרחם יכולים להיות אופטימליים לא פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התפתחות העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2016אכן כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני שמתחילים הזרעהיובל07/11/2016
אנחנו זוג שעומד להינשא.. עוד בטרם התחתנו, בשנה האחרונה, ניסינו להכנס להריון. מסיבות אישיות הדבר לא צלח.. האם כדי לקבל אישור הזרעה אנחנו מחויביים לעבור בדיקות מסויומות או מחויבים לעבור ניסיונות נוספים כלשהם?
ובמילים פשוטות יותר-מה צריך לעשות כדי לקבל אישור להזרעה?
אנחנו רוצים להכנס להריון בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בהזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/11/2016עליכם לפנות למומחה פריון שידריך אותכם בכל הנדרש לטיפול הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומים אחרי הזרעהאנונימית06/11/2016
יומים אחרי הזרעה פרוגסטרון 6.8 האם אפשר לצפות להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר06/11/2016רמת הפרוגסטרון שכתבת מראה שהיה ביוץ אך לא מראה על הריון.
תמיד אפשר לצפות להריון אך אין לזה קשר לבדיקה.
צריך לחכות בסבלנות שבועיים אחרי ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 ביציות מופרות על ידי 2 זרעיםשלומית06/11/2016
פרופ' שלום
בזמן החזרת עוברים החזירו לי עוברים טובים אך נאמר לי ששתי נביציות הופרו כל אחת על ידי 2 זרעים במקום זרע אחד וביקשו למסור את זה למחקר.
איך קרה דבר כזה ? מבחינת הטבע ביצית לא יכולה להפרות 2 זרעים ברחם כשנוצר הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות מופרות
פרופ` דוד בידר06/11/2016לרוב ביצית לא תקינה יכולה לקבל 2 זרעונים והמצב לא תקין.
זה קורה לרוב עם התקדמות הגיל.
ביצית תקינה לא מאפשרת חדירת יותר מזרעון אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרת עובריםשלומית05/11/2016
פרופ' שלום
אני 32 שעות לאחר החזרת 3 עוברים ההחזרה הייתה יום שישי בבוקר והיום כאשר שמתי קרינון כתמיכה אז יצא צבע ורוד חלש כמו דם על המוליך וגם בניגוב בשאריות של הקרינון.
האם זה אומר שהטיפול לא הצליח או שזה עקב הפעולה של החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר06/11/2016לא, יכולה להיות הפרשה כזו מעצם ביצוע הפעולה.
רואים היטב את החזרת העוברים באולטרה סאונד ועקב החדירה לרחם דרך הצוואר יתכנו הפרשות כאלה וגם דימום קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע וטיפולי פוריות אפשרייםדנית לוי05/11/2016
שלום רב,
האם עם תוצאות בדיקת זרע כאלו כדאי להמשיך
לנסות כניסה להריון באופן טבעי או לעבור
לטיפולים? האם יש סיכוי בהזרעות או השבחת
זרע או שמומלץ לפנות ישר לivf?
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר06/11/2016באופן עקרוני כל זרע בכל כמות ואיכות יכול לתת הריון בסיכויים שונים.
לא מסתפקים בבדיקה אח בלבד היות והזרע עובר שינויים ולכן יש לעשות שתי בדיקות לפחות
בכל מקרה, כאשר זוג לא מצליח להרות ובדיקות הזרע חוזרות כאלה אנחנו יכולים לראות מה קורה בהפריה חוץ גופית.
בשביל הפריה חוץ גופית הזרע הזה מספיק בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ביום ה-5 הריון כימישלומית04/11/2016
פרופ' שלום
לפני 3 חודשים עברתי החזרה של 2 עוברים שאחד מהם ביום ה-5 בטא ראשונה היתה 110 ובטא שנייה 470 ובא שלישית ירדה ל-417
האם ניתן להגיד שברוב המקרים כמו במקרה שלי הבטא ירדה בפעם ה-3 עקב עובר לא תקין גנטית או כישלון בהשרשה ? כי הבטא הוכפלה פעמיים אז עם זה בעייה בעובר מדוע רק בבדיקת בטא 3 רואים זאת ולא בבדיקת בטא שנייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר יום 5
פרופ` דוד בידר04/11/2016לא ציינת את גילך.
אם את מעל 40 זה עקב טיב הביציות.
הריון כימי נובע , לרוב, עקב גיל האישה או עובר חא תקין או בעיה הגורמת להפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר עוברים מופרים
שלומית04/11/2016פרופ' בידר תודה על המענה
אכן אני בדיוק בת 40 זה היה IVF ראשון נשאבו 13 כולם הופרו רובם התחלקו ל-9 תאים דרגה A .
והיה הריון שלא התפתח
היום הוחזרו 3 עוברים בעלי 8 תאים ללא שברים מדרגה A .
אז לפי מה שהבנתי למרות שהעוברים מורפולוגית טובים ומתחלקים ל-8 תאים וללא שברים הם יכולים להיות לא טובים גנטית עקב הגיל של הביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים מופרים
פרופ` דוד בידר05/11/2016להיות בהריון זה עניין של סיכויים בין אם סה ביחסי מין ובין אם זה בטיפולים.
בגיל 40, כאשר מחסירים עוברים שהם נראים בסדר
הסיכויים נעים בין 10-20-25% , תלוי את מי אתם שואלים.
ככה שאלו הסיכויים שלך בהחזרת עוברים.
כמו כן יש יותר הפלות מכל הסוגים בגילים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן גבוה אפשר אוביטרל?אני04/11/2016
שלום, מתוכננת שאיבה ליום ראשון, היום אסטרוגן 18400, פרוגסטרון 4.9. מעל 15 זקיקים. אפשרי אוביטרל? אני יודעת שאפשר דקפפטיל במקום אבל אין לי מרשם והכל כבר סגור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן גבוה
פרופ` דוד בידר04/11/2016צריך להזריק רק דקפפטיל 0.2
יש להימנע מהזרקת אוביטרל באסטרוגן כה גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר צודק יש לי דקפפטיל עם זה דחוף
שלומית04/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)