מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה ביום ה - 9 של המחזורענת13/11/2016
קיבלתי מחזור ביום שני שבוע שעבר. מאותו יום הזרקתי גונל F בכמות של 125.
היום במעקב הזקיקים, נצפו זקיקים רבים, ביניהם אחד בגודל 15 מ"מ וקיבלתי הנחייה שלא להזריק היום ולהגיע מחר שוב לבדיקת דם ואולטרה סאונד. האם הגיוני לבצע הזרעה ביום התשיעי של המחזור? והאם יש סיכוי שעקב תוצאות הבדיקות שאבצע מחר, יאלצו לעצור לי את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 9
פרופ` דוד בידר13/11/2016עמרו את הזריקות היות וערכי הE2 עלו מאוד ויש חשד לגירוי יתר.
זה נכון לבוא לראות מה קורה ואז להחליט אם לותר על המחזור או כדאי להזריק אוביטרל.
יש עוד אופציה טיפולית והיא מתן דקפפטיל לביוץ והוספת כמות מתאימה של פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגרסטורון לגילוי ביוץשי13/11/2016
שלום רב,
אני אמורה לבצע החודש בדיקת פרוגרסטורון לטובת גילוי אם התרחש ביוץ.
קיבלתי מחזור ב27.11 וממוצע המחזורים שלי הוא 29. אני אמורה לבצע ביום ה-21 או ה-22?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר13/11/2016שני התאריכים הם בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שי13/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר הקאות לאחר החזרהשלומית13/11/2016
פרופ' בידר שלום
לפני מס' ימים שאלתי אותך לגבי הצלחת הטיפול עקב כאבי מחזור.
אני 9 ימים לאחר החזרת 3 עוברים יום לפני השאיבה ועד אתמול סבלתי מבטן נפוחה .הפרוטוקול היה קצר ללא מינונים גבוהים.
בלילה התחלתי להקיא בלי סוף עד שהבטן ירדה לגמרה . האם יכול להיות שהגוף התנקה מהטיפול ודחה את הטיפול ? גם עכשיו אני רוצה להקיא מה עושים עם הקאות כה מרובות ממשיכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
פרופ` דוד בידר13/11/2016מה שאת כותבת זה תגובת גירויי יתר שחלתי.
בדרך כלל הגירוי מתגבר כשיש הריון ואם ירדו לך הסימנים זה סימן פחות טוב.
אם יש המשך ההקאות יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי השתרשות בהחזרת בלסטוציסטים מתרומהרונית12/11/2016
שלום לרופאים,אני בתהליך ארוך של תרומת ביצית.בפעם היחידה שנקלטתי (ולצערי עברתי הפלה בשבוע חמש)חשתי כאבי השרשה -התכווצויות חזקות מאוד ברחם הכוללות כאבים עזים וגזים למשך שעתיים -שלוש.יש לציין שכל ההחזרות היו של בלסטוציסטים כך שידעתי בדיוק שהכאבים שהופיעו כעשר שעות אחרי ההחזרה הם כניראה כאבי השרשה,היות שבלסטוציסטים הרי משתרשים תוך כמה שעות.ולשאלתי-האם המקרה הנ"ל מעיד על כך שרק כאשר מופיעים כאבים אצלי ביום ההחזרה משמע שיש השרשה ואם לא ,אזי הטיפול ניכשל??(חוץ מהפעם שנקלטתי בכל הפעמים,שש במספר,לא היו כאבים ולא היה הריון)אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ` דוד בידר13/11/2016אני לא מכיר תופעה כזו דל השרשה.
הסיבה לכאבים היא אחרת וקשורה לתהליך החזרת העוברים.
תנסי פעם הבאה להחזיר עוברים ביום 3 ואז נראה , באמת, אם עש לך כאבים יומיים לאחר ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה.ובכל זאת,בכל ההחזרות,שש במספר לא היו לי כאבים כלל ולא היה גם הריון.מכאן אני נוטה להסיק שאולי זה לא מתהליך ההחזרה,אחרת היה אמור לכאוב לי כל פעם .ואילו לי כאב רק בפעם היחידה שנקלטתי וממש לאחר 10 שעות מההחזרה,שזהו הזמן המתאים להשתרשות בלסטו.אי לכך התעורר בי החשש שכך גופי מגיב להשתרשות??או אולי ערך הפרוגסטרון שהיה אז 40 נחשב לערך נמוך מידי וגורם לרחם שלי להתכווץ???אני ממש מיואשת אחרי שש החזרות מתרומה וללא הריון.זאת לאחר שבדיקת היסטרסקופיה,צילום רחם,קרישיות הכל תקין.ורירית 8
רונית13/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה
פרופ` דוד בידר13/11/2016אני לא חושב כמוך ולא יכול להגיד לך מדוע לא נקלטו עוברים.
צריך נתונים של התיק הרפואי והמעבדה כדי להבין מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי השתרשות בהחזרת בלסטוציסטים מתרומה
רונית13/11/2016תודה רבה פרופסור.האם כדאי לנסות להחזיר עוברים בני שלושה ימים?או שאם החזרה של בלסטו שאלו עוברים גדולים וכביכול שורדים יותר לא הועילה,אזי אין מקום לעוברים בני שלושה ימים?כמו כן,האם כדאי לעשות אבחון גנטי לעוברים מהתרומה על מנת להגדיל סיכויי השתרשות?המון תודות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר13/11/2016כדאי להחזיר ביום 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צילום רחם חיוני במצבי?יעל12/11/2016
אני מעוניינת להרות מתרומת זרע משום שבן זוגי לא מעוניין בילדים נוספים. יש לי ילדה בת שנתיים מבן זוגי. נכנסתי להריון ספונטני בגיל 41 וילדתי בניתוח קיסרי. כיום אני בת 44. לפני כחודש נכנסתי בטעות להריון ספונטני נוסף מבן זוגי ולצערי עברתי הפלה טבעית.
הייתי אצל רופא פריון והוא ביקש שאעשה צילום רחם לראות מה מצב החצוצרות והרחם.
האם נראה לכם שלאור העובדה שנכנסתי להריון ספונטני בגיל 44 הצילום חיוני?
אני חוששת מהצילום משום שקראתי שהוא כואב וגם מסוכן.
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם.
פרופ` דוד בידר13/11/2016אין התויה לצילום רחם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על צילום הרחם
יעל16/11/2016האם הצילום אינו חיוני על אף שעברתי ניתוח קיסרי? הרופא טוען שיכולות להווצר הדבקויות.
כמו כן הוא טוען שההפלה יכולה לצור בעיות בחצוצרות והצילום יכול להראות את מצב הרחם ואת החצוצרות.
ההפלה היתה הפלה טבעית בשבוע 6 וכבר היה לי ביוץ אחרי.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
פרופ` דוד בידר16/11/2016ניתוח קיסרי לא מריך למנוע הריון.
הפלה טבעית, ללא התערבות ברחם, לא גורמת להדבקויות.
הבעיה שלך היא רק הגיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם ביצית לא מופרית?סיגל11/11/2016
שלום
אם אני בטיפול פריון של זריקות מיניפור ויש לי שתי ביציות בזמן הביוץ ורק ביצית אחת מופרית ..מה קורה עם הביצית השניה? האם אני מקבלת מחזור רגיל למרות שאני בהריון??
אשמח להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביצית מופרית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2016הביצית החא מופרית עוברת תהליך של מוות תאי(אפופטוזיס)ומתפרקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה שלך
***12/11/2016תודה רבה על התשובה..
מה ז"א מתפרקת? מקבלים ווסת רגילה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הווסת מתנית במחזור ההורמונאלי ולא בשינויים המתחוללים בביצית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני בירורים חשובים מאודשרה11/11/2016
שלום רב
יש לי שני בירורים חשובים:
1) האם אפשר לגרום לביוץ בזריקות מיניפור פעמיים בחודש??
2) בעלי יכול רק להוציא זרע ביד ואח"כ מכניס בפנים..האם זה גורם להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/20161.הליך הביוץ מתרחש פעם בחודש,אם כי יכולות לחרוג שתי ביציות
2.אם הזרע מגיע באיזשהו אופן ליעדו הרי שהדבר אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לפניי הזרעהנטשה11/11/2016
כמה ימים לפניי ההזרעה רצוי שלא לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3-4 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרת עובריםחסוי11/11/2016
שלום רב פרופ׳
אני שבוע לאחר החזרה לא יצא לי ממש לנוח
עבדתי מאוד קשה בבית והרמתי קצת דברים כבדים
ממש נלחצתי שהרסתי את הטיפול בזה שלא שמרתי
האם הרסתי ?
בנוסף לא מרגישה כלום ואין דימום האם זה מעיד על כישלון ?
צריכה לעשות בדיקה בטא ביום ראשון אני ממש לחוצה
שאכן הרסתי את הטיפול חייבת לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ממתינה לתשובה תודה
חסוי11/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פעילות גופנית לאחר החזרת עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2016הסירי כל חששות מליבך,הפעילות שלך לאחר ההחזרה אינה יכוחה להשפיע כלל על הליך ההשתרשות וההיריון-אל תספידי את סיכוייך בגלל הפעילות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ אשכנזי תמיד מרגיע בצורה מקצועית
חסוי12/11/2016ואנושית עונה לכל מטופלת בזמנך החופשי
ובהחלט זה לא מובן מאליו עושה עבודת קודש
כל הכבוד פרופ אשכנע היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דוד בידר אוביטרל ומחזור לאחר החזרהשלומית11/11/2016
פרופ' בידר שלום, ברשותך 2 שאלות
שאלה 1:
בתאריך 30.10 הזרקתי אוביטרל ושאיבה הייתה ב-1.11 הבנתי מימך בעבר ש-14 יום לאחר זריקת אוביטרל עם אין הריון אמור להגיע ווסת.
בדיקת דם אמורה להיות ב-16.11 ויש לי כאבי גב תחתון חזקים כמו לפני ווסת , האם זה אומר שכנראה אני אקבל לפני תאריך הבדיקה ואפשר להספיד את הטיפול בעקבות הכאבים?
שאלה 2:
מה קורהכאשר יש דימום כמו ווסת לפני הבדיקת דם האם ניתן להפסיק את כל התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר11/11/2016לרוב ,14 יום אחרי אוביטרל יכול להגיע הדימום הוסתי.
כאבים לא תמיד מרמזים על כל שהטיפול לא הצליח. אם את מרגישה כאבים כאלה כשאת כל פעם מקבלת וסת אז הסימן הזה הוא פחות טוב.
כאשר מתחיל דימום זה לרוב סימן של אי הצלחת הטיפול, ביחוד שהוא מגיע כמו הוסת שאת מכירה תמיד.
בכל אופן אנחנו בעל מקרה מבצעים בדיקת הריון כי יש הפתעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר הפסקת תמיכה
שלומית11/11/2016תגובה לפרופ' בידר
תודה על המענה .
לפני חודשיים סבלתי גם מכאבי גב חזקים מאוד והייתי עם הריון כימי .
האם כאבים יכולים גם להיות עקב הריון בשלב הזה?
האם במידה ויגיע דימום עד יום ראשון כמו ווסת ניתן להפסיק תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר11/11/2016תמיד כדאי לבצע בדיקת דם 11-12 יום אחרי החזרה.תמיד יכול להתפתח הריון גם אם התלונות שכתבת.
רק שזה עניין של סיכויים. כאשר אין דימום הסיכויים טובים בהרבה ממצב בו יש דימום.
היות שזה לא תמיד בטוח שאין הריון , למרות דימום, כדאי תמיד לבצע תבחין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות פרופיל הורמונלילילך11/11/2016
אני בת 41 עשיתי בדיקה של פרופיל הורמונלי להלן התוצאות:
הבדיקה נעשתה ביום הרביעי למחזור . מחזור סדיר כל חודש . 3 ימי מחזור. האם תקין? אני רואה שערכי E2 גבוהים יחסית.
בנוסף אניי רוצה לציין שאני שמה לב לתופעות שקורות במהלך החודש:
הפרשות של נוזל שקוף 10 ימים אחרי המחזור. כאבי בטן לפני מחזור וגם אחרי . רגישות בשדיים .
בעברי הריון אחד טבעי לידה אחת.
אשמח לדעת אם פרופיל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר11/11/2016סך הכל הפרופיל די תקין.
רמות מעט מוגברות של אסטרוגן הן כתוצאה מפעילות שחלתית פחות תקינה.
למרות זאת עדיין יש יכולת פריונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
לילך11/11/2016האם יש טיפול לתופעה הזאת של פעילות שחלה פחות תקינה ? האם הבדיקה היא מדד ל- 2 השחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/20161.הפרופיל ההורמונאלי מבטא את סה״כ הפעילות של שת השחלות
2.בעת הטיפול להשראת הביוץ הנתון הזה והאחרים נלקחים בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר13/11/2016אי אפשר לטפל בתהליך הטבעי של השחלות באף גיל.
המדד הוא תמעד עשית השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת דם משבשת פרופיל הורמונלי?ליאנה11/11/2016
התחלתי טיפול פוריות בחודש אוגוסט זה גם הינו החודש האחרון בו ביצעתי הזרקות מונפור ואוביטרל. הטיפול בהזרעות לא צלח.
ה fsh היה 11.6 לפני חצי שנה בערך .
לקחתי פסק זמן עבורי לדיקור ושינוי תזונתי.
מאז ההזרקות נראה שהדימומים בין ויסתיים נעלמו, והמחזור התאזן ל 3 ימים מלאים, וביום הרביעי מעט הפרשות.
באיזה יום למחזור מתאים עבורי לחזור על פרופיל הורמונלי?
והאם ההזרקות שקיבלתי בחודש אוגוסט עדיין יכולים להשפיע על הפרופיל הורמונלי?
שאלה נוספת, האם לקיחת דם קשה מאוד יכולה לשבש פרופיל הורמונלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר11/11/2016יש לקחת בוסת , בין יום 3 ל 5.
הזריקות לא צריכות להשפיע , כעת, על התוצאה וגם לא לקיחה קשה של דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונלי בת 38לונה10/11/2016
אני בת 38, 3 חודשים לאחר סיום הנקה ממושכת. 3 חודשים ללא וסת. עשיתי פרופיל הורמונלי (ללא וסת):
E2 - 90 pml/L
PROGESTERONE - -2 (קטן מ2)
TSH - 1/14 mU/L
PROLACTIM- 80.3 mU/L
FSH - 111.9 IU/L
LH - 64.8 IU/L
אשמח להסבר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר11/11/2016לפי התשובות את בגיל המעבר, אם אין טעות בבדיקות.
ערכי ה FSH ו LH מאוד מוגברים.
בכל אופן תחזרי על הבדיקות ואם התשובות חוזרות כמו אלו אז השחלה ,בשלב זה ,לא עובדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לונה11/11/2016תודה רבה על המענה. האם זה הגיוני בגיל 38? האם יש מה לעשות? זה הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט סביר,הפרפיל ההורמונאלי הינו מצב נתון המשקף את הסטטוס של השחלה במועד הבדיקה-מצב ההולך ופוחת עם השנים ואינו הפיך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל
פרופ` דוד בידר13/11/2016בדרך כלל זה לא הפיך אך אפשר להתחיל טיפול הורמונלי לאחר חזרה על הבדיקות ואז לראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הסיכונים של זריקת מונפור?א10/11/2016
שלום
מקריאה בעלון של זריקת הורמונים- מונופור מולטידוז
כתוב כך ואני מצטטת:
אם הטיפול במונפור גורם להשגת הריון , יש סיכוי גבוה יותר לתופעות הלוואי הבאות לעומת הריון טבעי: עליה קלה בסיכון למומים אצל התינוק וכו...
האם נתקלתם במקרים כאלה של מומים? לא ניתן לקחת משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
פרופ` דוד בידר11/11/2016כמו לכל תרופות יש את ההזהרות האלה על מנת שלא יאשימו את הטיפול התרופתי בתוצאות ההריון.
לפי מיטב ידיעתי אין לתרופות קשר לכל עניין המומים.
אנחנו מזריקים את תרופות הפיריון שנים אבות ואין חשש מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בטיפול IVFD10/11/2016
בטיפולי IVF
בשלב הזרקת הורמונים אוטוטו, עם אילו תופעות לוואי כדאי לגשת לטיפול רפואי ועם אילו אין צורך לגשת, ובנוסף עם אילו תופעות לוואי לרוץ לבי"ח או להזמין אמבולנס ועם אילו ניתן להסתפק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי
פרופ` דוד בידר10/11/2016בזמן הזרקת התרופות לא צריכות להיות תופעות לואי משמעותיות.
אם יש משהוא שמציק יש לפנות לרופא המטפל.
לאחר שאיבה יכולים להיות סיבוכים לא שכיחים של דימום, זיהום, גירוי יתר וכדומה.
בכל בעיה שמתעוררת עליך לקבל עיצה מרופא המטפל מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)