מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נטילת התמיכה הורמונאלית לאחר הזרעהפרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי12/10/2016
יש ליטול את המיכה עד לביקורת הרפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת תמיכה לאחר הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2016ראי התיחסותי להלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי הזרעה בטא חיוביתליאור11/10/2016
אני לוקחת קרינון פעם אחת ביום אחרי הזרעה...יום ראשון יצאה לי בטא חיובית?
עד מתי צריל להמשיך עם התמיכה?
יש לי תור לרוםאת נשים שאני אהיה שבוע 7+
האם להמשיך עד אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה לאחר הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2016ראי תשובתי להלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאת בטא תקינה?בובינה11/10/2016
בטא 368
וסת אחרונה 11.9
תחילת תמיכה 23.9 2 קרינון ביום
החזרה 28.9
הוחזר עובר 1 יום 5
באיזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע ההיריון לאחר הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2016שבוע 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום אחרי בטא חיוביתליאור10/10/2016
עשיתי הזרעה לפני שבועיים ואתמול הייתה בטא חיובית
אני יכולה לצום מחר כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צום לאחר הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016אין כל בעיה לצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לאחר החזרת מוקפאיםAdi10/10/2016
האם מותר לצום לאחר החזרת מוקפאים?
אני אחרי 5 ימים אחרי החזרה
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צופ לאחר החזרת מוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים יום 16קרן10/10/2016
פרופ בידר/אשכנזי שלום רב
ביצעתי היום בדיקות להלן התוצאות:
E2-379
Pro-10.2
Lh-8.9
השאלה שלי היא האם ניתן להסיק שהיה ביוץ? ואם כן מתי?
האם ה-lh לא גבוה מדי??
תודה רבה וגמר חתימה טובה.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטטוס הורמונאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016הביוץ התרחש כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בטאאני10/10/2016
עשיתי היום בטא יצא 368 IU/L
מזה אומר?????
אני אני לא מבינה
אני בהיסטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביטה חיובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016הינך בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהקדים אחרי הזרעהמריה10/10/2016
ב27,28 לספטמבר עברתי 2 הזרעות
אחרי 5 ימים של 112 פיוגרון וזריקה 1 של אוביטרל
מחזור בדרך כלל סדיר כול 16/17/18 לחודש
היום התחיל דמם וכאבים בטן תחתונה
האם מדובר במחזור או השרשה והאם יש טעם לעשות בטא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016בנסיבות שתארת בהחלט מדובר באשפרות שהמחזור הופיע,אם כי אם הדמם אינו רגיל יהיה מקום לשקול ביצוע בדיקת ביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון עם בקע מפשעתי קטןלי09/10/2016
שלום לכם רופאים יקרים,
אני מעונינת להכנס להריון. ילדתי לפני שלוש שנים, וכנראה כתוצאה מהניתוח הקיסרי נוצר לי בקע מפשעתי קטן. אני חיה איתו בשלום והוא לא מפריע לי במיוחד. אני ממש לא רוצה לבצע ניתוח לסגירת הבקע. הכירורגים כמובן בעד לעשות את הניתוח.
אני מעונינת לדעת מהם חוות דעתכם ונסיונכם על כניסה להריון כשיש בקע שכזה. האם נתקלתם במצב שזה היה ממש מסוכן וכו'.
חשוב לי לציין כי אני אשה מלאה.
תודה רבה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי-היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016כניסה להיריון בתנאים אלו עלולה להחמיר את מצב הבקע בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אשכנזי
לי17/10/2016אבל האם זה מסוכן להכנס להריון כך?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקע מפשעתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2016בכל מקרה רצוי שתיבדקי ע״י רופא כירורג בטרם כניסתך להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מסיבי אחרי שאיבה ובטא שליליתאושרת09/10/2016
אני 17 יום אחרי החזרת עובר עם דימום שגובר ומתחזק יורדות לי גם גושי בשר מפחידים, הדימום התחיל הרבה לפני בטא שהיתה שלילית היום כבר יום שישי לדימום והוא התגבר האם זה מסוכן או טבעי ? אציין שהפסקתי את התמיכה ביום חמישי שעבר. הלחץ דם שלי תקין אולי בגלל שאני נוטלת פרדניזון אבל יש הרגשת חולשה וסחרחורות. אשמח לתשובה בהקדם כי אני ממש חוששת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דמם לאחר טיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016בד"כ הדמם מוגברלאחר מחזור טיפולי בהפריה חוץ גופית שאינו מסתיים בהיריון,בכל מקרה אם הדמם לא יפחת יהיה צורך בביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ומעקב ביוץ לקראת הזרעהאייל09/10/2016
הרופא של אשתי התחיל לה טיפול ל-5 ימים באיקקלומין להסדרת הביוץ. בנוסף אנחנו עושים הזרעות. באנו אליו פעם אחת יומיים לאחר סיום לקיחת הכדורים, הוא ראה זקיק בגודל 18.5 מ״מ ועל פי חישוב של גדילה של 2 מ״מ ביום קבע שהביוץ יהיה בדיוק תוך 2 ימים. שאלנו אותו האם אין צורך לבצע לפחות מעקב הורמונלי כדי לוודא את המועד המדויק (כי מדובר בהזרעות) והוא טען שלא, כי איקקלומין מייתר את הצורך במעקב הורמונלי. עשינו את ההזרעה מתי שאמר. נכון להיום (15 וחצי ימים לאחר המועד בו הוא קבע שיופיע הביוץ) אשתי עדיין לא קיבלה ווסת, אבל בדיקת הריון שעשתה אתמול יצאה שלילית.
אני חייב להגיד שממה שאני קורא ומכיר זה לא נראה שטיפול באיקקלומין מייתר צורך במעקב הורמונלי, וגם הקביעה החד משמעית של הרופא שהזקיק גדל בדיוק ב-2 מ״מ ביום ולכן שאפשר לנבא מראש את מועד הביוץ (בהזרעה הוא לא ביצע קודם מעקב כדי שהג׳ל לא ייפגע בזרע) נראית לי מאוד פסקנית.. אני אשמח לדעת האם זו פרקטיקה מקובלת, כי לנו זה ומרגיש לא הכי הגיוני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב בעת טיפול עם איקכלומין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016אני בהחלט תומך בעמדתו של הרופא שלך,אם מדובר בתגובה מהסוג שציינת בדיקות הדם הינם מיותרות,הערכתי היא שגם התיזמון הינו מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה בנוגע להמשך טיפול - פונדקאות ותרומת ביציתאיילה09/10/2016
שלום רב,
בת 41, רזרבה שחלתית נמוכה, אנדומטריוזיס בדרגה חמורה (ברקע ניתוח בשנת 2006 לרבות פתיחת בטן), הידבקויות קשות באגן, נוזל בחצוצרות ולכן בוצע ניתוח ASSURE בחצוצרה אחת, ובחצוצרה השניה צריבת פייה.
רירית דקה עד 7 ממ ולא תמיד תלת.
מטופלת כשלוש שנים.
2 החזרות ראשונות מביצית שלי - אין היריון.
תרומה ראשונה - 3 החזרות - אין היריון.
לאחר הכישלונות כאמור, התגלה נוזל בחצוצרה ואז עברתי ניתוח ASSURE וצריבת פתח חצוצרה אחרת.
תרומה שנייה לאחר ניתוח -
א. החזרה ראשונה - היריון - והפלה בשבוע 10. הסיבה (ככל הנראה) - העובר "נתקע" בASSURE.
ב. לאור העובדה שבטא לא התאפסה לאחר גרידה, התברר ששאריות עובר "נתפסו" בASSURE. היה צורך לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית כדי להוציא שאריות הריון מהסליל וכן לצורך קיצור הסליל (מסתבר שהיה ארוך מידי).
ג. החזרה שניה - לאחר ההיסטורקופיה כאמור - 2 בלצוסיסטים קפואים - אין היריון.
ד. החזרה שלישית - קבלתי פיצוי מהחברה של שני עוברים טריים מצויינים לדברי הרופא - אין היריון.
השאלה היא כזו - לאור התיאור כאמור, האם יש טעם לקנות שוב ביציות ולעשות לי החזרה (זה סיפור מאוד יקר), או שכבר עדיף לפנות לפונדקאות על מנת שלה יעשו החזרת עוברים מתרומת הביצית ?
האם הסיכוי של פונדקאות להיריון הוא גבוה משלי לאור מה שתואר לעיל.
אודה להמלצותיכם.
תודה רבה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת פונדקאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016אני סבור שבהחלט יש מקום לשקול פונדקאות ,בנסיבות העגומות של הכשלון הטיפולי החוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן לאחר אישור על הריוןshir09/10/2016
שלום רב,
על מנת לשלול שחפת התבקשתי בצילום רנטגן לריאותי. אני לאחר בדיקת דם ואישור על קיום הריון כתוצאה מטיפול IVF. האם קיים סיכון בצילום רנטגן לריאות?
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רנטגן בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2016הצילום הנדרש אינו מסכן את ההיריון,בכל מקרה יש לשים חלוק עופרת על הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור אשכנזי- שאלת המשך בעקבות תשובתךהילה09/10/2016
תודה רבה על התשובה. לא הבנתי דבר אחד, בהפריה חוץ גופית מחדירים את הביצית המופרית לרחם..לא? אז איך עדיין יכול להיות הריון מחוץ לרחם? אודה מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיון שהעובר...
שלמה09/10/2016עדיין לא מושרש ברחם, יתכן עדיין נדידת העובר מכיוון הרחם לחצוצרה.
יעוץ פוריות טאוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיון שהעובר...
שלמה09/10/2016עדיין לא מושרש ברחם, יתכן עדיין נדידת העובר מכיוון הרחם לחצוצרה.
יעוץ פוריות טאוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרקע להיווצרות היריון חוץ רחמי בטיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016ראי להלן את ההסבר של שלמה בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVF ,איזה שבוע הריון אני ?טלי09/10/2016
שלום,
הריון IVF
וסת אחרונה ב 1.9
שאיבה ב 13.9
החזרת עובר ב 16.9
בטא חיובית ב 28.9
איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2016שבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)