מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קיום יחסים בשלב מוקדם של ההריון.......m15/10/2016
אני בשבוע 5+5 לאחר טיפולי הפרייה. כרגע לוקחת נרות אסטרוגסטן כתמיכה, האם יש חשש לקיים יחסי מין? אני מפחדת שזה יפגע בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה............
m15/10/2016קיימנו יחסים לפני מספר ימים ומאז אני חוששת שקרה משהו לעובר. אם היה קורה משהו הייתי רואה דימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יחסים בתחילת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2016אין כל מקום לחשש לפגיעה בהיריון בעקבות היחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות צינון וטיפולי פוריותרחל15/10/2016
שלום
מאוד מקוררת לוקחת פרוגינבה 3 פעמיים ביום
כולל דקאפפטיל
האם ניתן לקחת טיפות אף מסוג אוטריוין או כל סוג ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צינון בעת טיפול פריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2016אין מניעה לקחת כל תרופה עד לביוץ בטיפול פריון או עד למועד החזרת עוברים בטיפול הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ אשכנזי תמיד מסביר בצורה מקצועית ומובנת חג שמח
אני16/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום 10 אחרי החזרה ולקחתי חצי אוביטרל ביום ההחזרהדניאל14/10/2016
האם ייתכן ששהאוביטרל עדיין בגוף? ומשפיע על תוצאת בדיקת הריון ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2016לא סביר שהיא עדיין קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לקרר דקאפפטיל בדרכים?בר מיקה14/10/2016
שלום רב
אמורה לנסוע לטיול ביום ראשון בארץ שעתיים וחצי
נסיעה צריכה לקחת דקאפפטיל
ניתן לקחת עם קרחונים בצידנית ?
זה בסדר מבחינת קירור ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרור
פרופ` דוד בידר14/10/2016בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות בדיקת היריון ביתית 10 או 11 יום לאחר החזרה?דניאל14/10/2016
ועוד שאלה - האם קרינון מונע מהחזור להגיע?
יש לי כאבים כאילו הוא עומד להגיע אך לא קורה כלום בדיקת הבטא אמורה להיות ביום ראשון.
וואי ההמתנה הזו - כיצד מתמודדים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר14/10/2016אפשר לעשות קודם ביום 10-11,אך אנחנו מעדיפים ב 12 כדי לדעת תקינות ההריון וזה בתנאי שההחזרה הייתה יום 3.
קרינון לא מונע דימום של וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
דניאל14/10/2016העוברים הוחזרו ביום ה4.. אז ביום ה10 תהיה אמינות לבדיקה ביתית?
וגם אם מרגישה כאבים כאילו הולך להגיע מחזור - קיים עוד סיכוי שזה הריון? (אין דימום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי שאלה קטנה
דניאל14/10/2016העוברים הוחזרו ביום ה4.. אז ביום ה10 תהיה אמינות לבדיקה ביתית?
וגם אם מרגישה כאבים כאילו הולך להגיע מחזור - קיים עוד סיכוי שזה הריון? (אין דימום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכויי היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2016עדיין קים סיכוי להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תווצאות בטא ופרטגסטרון וe2 לפענוחבבבב13/10/2016
ווסת אחרונה 11.9
התחלת תמיכה 23.9
החזרה עובר בן 5 ימים 28.9
בטא ראשונה 10.10- 368
בטא שניה 13.10- 1359
בבטא השניה עשיתי גם e2 ופרוגסטרון
הפרוגסטרון יצא 162
הe2 יצא 661
הכל בסדר? הפרוגסטרון האי 2 ההכפלה???
איזה קבוע אני? 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2016הכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חומצה פולית וויטמינים נוספיםשאלה13/10/2016
שלום רב,
מתכננת בע"ה החזרה של עוברים מוקפאים, לקחתי חומצה פולית מספטמבר. כעת הוספתי גם צנטרום. אך בצנטרום יש 200 מק"ג בכל טבליה. האם אפשר לקחת גם חומצה פולית של 400מק"ג?
זה לא הרבה 600 מק"ג חומצה פולית ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת חומצה פולית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016בגבול התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא/ה מומלץ מאיזור המרכז לביצוע הזרעהאורטל13/10/2016
שלום, הופניתי ע"י הרופאה לביצוע מעקב ביוץ ובהתאם ביצוע השבחה והזרעה של הזרע. מאחר ומדובר על לוח זמנים קצר, איך ואיפה מבצעים את ההזרעה? בי"ח לא רלוונטי כי תוצאות בדיקות הדם מגיעות לאחר השעה 12, מה עושים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחירת רופא להזרעה באזור המרכז
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016את בהחלט יכולה לפנות לאחד ממנהלי הפורום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת קרינון וכניסה לבריכהשמרית13/10/2016
שלום רב,
אני בהריון לאחר טיפולי ivf בשבוע 6 מקבלת כתמיכה 2 קרינון ו2 פרוגינובה ליום
אנחנו נוסעים לחופשה ורציתי לדעת האם מותר לי להיכנס לבריכה?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כניסה לבריכה+קרינון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016אין מניעה מכניסה לבריכה בעת החופשה בעת נטילת קרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5+ 3 לא מרגישה כלוםm13/10/2016
אני בתחילת הריון לאחר הפרייה, שבוע שעבר עשיתי בדיקת בטא שהכפילה יפה. בהתחלה הייתה לי נפיחות בבטן ותחושה כאילו יש מעין בועה מתחת לטבור. בימים האחרונים אני לא מרגישה כלום, הבטן שטוחה אין נפיחות ואין שום תחושות. זה קצת מלחיץ, האם יש סיבה להילחץ??? רק בעוד שבוע יש לי תור לאולטראסאונד ראשון
תסמיני היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016למרות שהעדר תסמינים שכיח מאוד בתחילת היריון-בצעי בעוד 4 ימים בדיקת אולטרסאונד לזיהוי דופק היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי הזרעה ובטא חיוביתליאור12/10/2016
שאלתי למטה ולא מצאתי תשובה בנושא..תוכל בבקשה לענות לי שוב האם אני צריכה להמשיך עם תמיכה(קרינון אחד ביום) אחרי הזרעה ובטא חיובית?
יש לי תור לרופא נשים רק שאהיה בשבוע 7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה הורמונאלית לאחר הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016כאמור יעצתי לך להמשיך בטיפול התמיכתי עד לביקורת הרופאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן לעשות אחרי גיל 45?אייל12/10/2016
אחרי אין ספור כשלונות ivf כולל לפני שבועיים שבו הוחזרו 4 עוברים אישתי בעוד שבועיים בת 45 האם יש טעם להמשיך בהפריה במימון עצמאי היות והקופות לא מאשרות כיסוי אחרי גיל 45 או שזהו נשארה רק האפשרות היחידה שהיא תרומת ביצית?
המשך טיפול לאחר גיל 45
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016המלצתי היא לשקול בחיוב טיפול עם תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודקים במעקב סונוגרפיח12/10/2016
שלום
מה בודקים במעקב סונוגרפי?
מי שפיר
וצ'יפ גנטי
אני יודעת שזה לבדוק תקינות עובר ומומים,למה עוד הן מיועדות? והאם הן כולן קריטיות או שניתן לעשות אחת או שתיים מהן בכדיי למנוע הפלה? אני בת 42 ללא ילדים, בעלי בן 46 ויש לו אח עם אוטיזם קשה ופיגור.
ועד כמה בדיקות אלה אמינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת תקינות גנטית של העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016בגיל כל כך מתקדם אין תחליף לבדיקת מי שפיר עם ביצוע ציפ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיק בטא לאחר 12 יוםפרופ` דוד בידר12/10/2016
בדיקה חיובית תהיה גם אחרי 10 ימים כי החזרת ביום 5 ולא 3.
גם בהחזרה של יום 3 הבדיקה תהיה חיובית קודם ליום 3, אך עושים ביום 12 כי זה נותן אינדיקציה על תקינות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת היריון חיובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016כאמור במקרה הנדון התשובה תהיה חיובית כבר,10 ימים לאחר ההיזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא Native ivfמריה12/10/2016
שלום,
חדשה פה, בת 33, בגלל ספירת זרע נמוכה יחסית של בעלי עברתי iui ללא הורמונים למעט אוביטרל ונקלטתי בהריון ראשון בהזרעה שנייה.
לקראת הריון שני עשיתי 5 הזרעות שלא צלחו והומלץ לי על native ivf.
וסת 23/9 ניתנו לי הורמונים להגברת יצור ביציות ובתאריך 6/10 שאבו לי 5 ביציות. 3 מתוכן היו טובות ולבסוף רק אחת שרדה באיכות AA. ההחזרה היתה ב11/10 ואני לוקחת פרדניזון וכן נרות וגינליים לתמיכה.
נאמר. לי לעשות בדיקת הריון ביתית ב27/10.
חשוב לדגיש כי הטיפול נעשה בחול ולא בארץ.
לפי מה שקראתי פה צריך לעשות אחרי 12 יום מהחזרה., אשמח לשמוע מדוע נתבקשתי שבוע אחרי ומה הסיכויים להצלחה של ההליך.
בנוסף האם נבדיקה הביתית היא מדוייקת?
מה עוד כדאי לעשות/ממה להמנע כדי לסייע בנהצלחת ההליך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת היריון לאחר הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2016ניתן לבצע את הדיקה כ-12 יום לאחר ההחזרה-מתקבל הרושפשסיכוייך טובים למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)