מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שני עורקים טבוריים וקרישיותנינה19/10/2016
שלום,
אני נמצאת בהריון משמח מאוד לאחר 4 שנים של ניסיונות ו- IVF. אני מודאגת ומקווה שתוכלו לייעץ לי.
בסקירה מוקדמת נמצא שיש שני עורקים טבוריים במקום 3, פרט לכך הכל תקין. הבנתי שזה נמצא ב1% מהעוברים ואם זה ממצא יחיד אז זה יכול לקרות.
אבל, מקריאה על זה, הבנתי גם שיכול להיות שהעורק השני נסתם בעקבות קריש דם ולכן לא קיים. הדאגה שלי היא שאני הטרוזיגוטית לפקטור 5 ולוקחת קלקסן 40 מג (שוקלת 53 קג והרופא אמר שזה מספיק) וחוששת שיש קשר בין הדברים, האם זה יכול להיות או שאני מחפשת ממה להלחץ? אולי המינון לא מספיק...? מה כדאי לעשות?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול ומעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2016מתקבל הרושפ שאת מקבלת את הטפול האופטימאלי ,וחזקה על הרופא שלך שיעביר את ההיריון שלך בשלום-בשלב זה הדאגה שלך מיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקבוע את מין העובר בהפריה חוץ גופית?דוד19/10/2016
והאם זה מסכן את ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קביעת מין הילוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2016הדבר אפשרי אולם ההתוויה הינה רק באשיור משרד הבריאות-האיתור אינו פוגע בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לכל הזקיקים הנ"ל מובילים ?דליה19/10/2016
שלום רב,
אני פוליצסטית ומטופלת במחזור שלישי במנופור, בחודש זה ביום ה13 למחזור היו זקיקים בגודל , 20, 15, 14 , 14 מ"מ
אסטרדיול - 2554
פרוגסטרון -1.4
הרופא אמר להזריק בערב אוביטרל ויום מחרת ללכת להזרעה , האם אנו מתייחסים רק לזקיק בגודל 20 או שגם לאחרים יש סיכוי???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקים
פרופ` דוד בידר19/10/2016לרוב זקיקים מ 16 מ״מ ומעלה מהן יוצאות ביציות.
בשלב זה יש איד והרופא שלך נהג נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי.......................
דליה19/10/2016אם מ 16 מ"מ ומעלה זה אפשרי, כלומר אין לזקיקים האחרים סיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
פרופ` דוד בידר21/10/2016נכון
ביציות מזקיקים 15 ומטה הן רובן לא בשלות .
אנחנו מחשיבים זקיקים מ 16 ומעלה כי להם יש את הסיכויים להביא הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מורכב עם תאומיםשירלי18/10/2016
עברתי הריון לפני 8 חודשים של שלישיה שדולל בשבוע 7 נוצר לי אי ספיקה צווארית הגעתי למיון עם פתיחה של 2 וקרומים בולטים ללא צירים בשבוע 20 והנורא מכול קרה. עכשיו בהריון תאומים.. אמורה לבצע תפר האם אני צריכה להיות בשמירת הריון חמורה ביותר שכיבה מוחלטת רק שירותים ומקלחת..?? או אישפוז לאחר התפר?? מה הסכוים שלי...?? את התפר עושה לי פרופ מוכר שטען בפני שהכל תלוי במי שתופר ואיך הוא תופר.. האם זה נכון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעון תאומים מורכב ....שוב
שירלי19/10/2016בת 28 גובה 1.74 משקל 78
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפירת צוואר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2016ההתוויה לתירת הצוואר אינה ברורה,היות ויתכן שההפלה בהריונך הקודם נבעה מהליך הדילול,והעובדה שמדובר בהיריון של שלישיה.באשר למיומנות הביצוע -הפעולה היה פרוצדורה יחסית פשוטה המבוצעת בד״כ בהצלחה רבה ע״י מרבית הגניקולוגים המומחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם תאומים מורכב
שירלי19/10/2016תודה רבה על המענה המהיר והמקצןעי.. שאלה נוספת..
אני מבינה מדברך שההריון נגמר בצורה כזאת בגלל עצם ההריון עצמו וההליך של הדילןל..בהריון הנוכחי אני צריכה להיות במעקב צמוד לגבי הצוואר? איך אני צריכה להתנהג כדי לשמור על ההריון?
האם יש סיכויי שההריון הזה יסתיים בזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב היריון קפדני הינו בהחלט מומלץ במצב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2016בכל מקרה עלייך לפעול לפי שיקול הדעת של הרופא או היחדה המטפלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מעוכבת ועיכוב אורגזמהנתנאל18/10/2016
לרופאים שלום רב אני גבר בגיל ה30 עם עבר של טיפולים פסיכיאטרים יש לציין שהייתי מטופל באנטיפסיכוטים לסירוגין שנה כן שנה לא מה שמפריע לי בעיה שהתעוררה של שפיכה מעוכבת לא נעים לי כל כך לומר אבל אין לי פליטת זרע מאוננות רגילה אלא שאני שוכב על כרית ומאונן מה יכולה להיות הסיבה לכך ידוע לי גם עקב הטיפול יש השפעה על הליבידו ועל מנגנון שפיכת הזרע ,כרגע הפסקתי טיפול מקווה שהמצב יחזור לקדמותו יש לציין שעד גיל 18הכל היה תקין מה שיוצא מכל זה שבעת שקיימתי יחסי מין עם חברה לא הייתה בעייה בחדירה אבל גם לא גמרתי וזה מוריד לי את הביטחון העצמי מה עושים לפתרון הבעיה ומה יכולים להיות הגורמים האם יש טיפול תרופתי נגד שפיכה מעוכבת עם או בלי טיפול אנטיפסיכוטי בשילוב כי יש בעיה שאני לא יכול יותר מחצי שנה להיות בלי טיפול נוגד-פסיכוזה אני חולה סכיזופרניה פרנואידית,ועל כן הטיפול נחוץ וחשוב מחזוריות בגלים פסיכוטיים מהירה תודה נתנאל וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה
פרופ` דוד בידר18/10/2016הסיבה למה שאתה כותב כרוכה בטיפול התרופתי ובמצב הפסיכולוגי.
הטיפול לא קשור לרופאי הפיריון.
כל עוד יש טיפול תרופתי הבעיה יכולה להתמיד .
על פיתרון הבעיה יש להתייעץ עם הרופא הפסיכיאטר
שישנה תרופות ויתאים את מה שצריך לבעיתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר פרוטוקול חדששלומית18/10/2016
פרופ בידר שלום
יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי על 2 השאלות
שאלה 1:
בת 40 לאחר IVF ראשון הריון כימי קיבלתי ווסתב-15.8 שנמשך 10 ימים לאחר מכן בבדיקת דם בטא לא התאפסה מאז 15.8 רק היום קיבלתי ווסת ואמורה להתחיל להזריק עוד 3 ימים (פרוטוקול חדש)
האם בעקבות האיחור הרב שהיה בווסת הגוף צריך לנוח חודש עקב השיבוש או שאפשר לחזור לטיפולים?
שאלה 2:
יש לי פקטור 5 ליידן שהתגלה עקב הפלות חוזרות הריונות שהיו ללא טיפולים . כל הבדיקות שלי תקינות לחלוטין וזרע תקין.
נכנסתי בעבר להריון ללא בעייה והריון החזיק לי לאחר הפלות רק עם קלקסן אבל היה מלווה בכאבים עזים ודימום רב בשבוע 5 למרות ששרד
תלונתי הייתה תמיד שהגוף נלחם לדחות את ההריונות הייתי סובלת מכאבים עזים ודימומים גם בהריון ששרד.
בפרוטוקול האחרון העובר היה באיכות מעולה והתחלק ליותר מ-100 תאים וכל הביציות הופרו רובם התחלקו ל-9 תאים .
הרופא המטפל החל לחשוד שלא בטוח שהבעייה הייתה דווקא מקרישיות יתר כל השנים אלא יכול להיות שמערכת החיסון תוקפת את העובר המופרה בעקבות הכאבים העזים מה הטיפול למצב כזה? משהו לא בסדר אצלי מייד שיש הפרייה אני מרגישה את ההפרייה שמלווה בכאבים עזים כלומר לא טעיתי אף פעם באף הריון תמיד ידעתי שיש הריון כאשר נתקפתי בכאבים עזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה
שלומית19/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/20161.להמתין חודש עד להתאזנות המערכת
2.טיפול עם קליקסן ותמיכה הורמונאלית הולמת עשוי חהיות מענה אופטימאלי לקראת ההיריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר22/10/2016לגבי שאלה אחת את יכולה להתחיל טיפולים.
לגבי שאלה שניה הרי שאין דבר כזה שהגוף דוחה הריון.
אני גם חושב שזה לא קשור לפקטור 5.
הכאבים שאת סובלת קשורים להחזרה ומה שלא הבנתי זה שאת כותבת שכאשר יש כאבים את יודעת שאת בהריון.
בכל אופן ניתן לנסות לקחת נר של וולטרן חצי שעה לפני היזרה או נר של אינדומט.
יש טיפולים נוספים אך לא מבצעים באופן רוטיני בבתי חולים.
אני חושב שההפלות שלך לא קשורות לפקטור 5.
יתכן והדבר קשור לרחם ולפעמים קשה להבין מה הבעיה.
היות והטריגר לכאבים הוא ההחזרה יש לנסות, תחילה , את מה שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנזרות מקיום יחסי מין לפני השבחת זרעענת18/10/2016
אבקש לדעת כמה ימים מומלץ להתנזר מקיום יחסי מין, לפני השבחת זרע (לטובת הזרעה). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנזרות לפני השבחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/20163-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן התאוששות הפריון לאחר זיבהאליעזר18/10/2016
בזמנו כתבתי שהיה לי כנראה זיבה וקיבלתי כדורי אנטיביוטיקה למשהו אחר (לא ספציפי לזיבה ) ושאלתי האם כדורים אלו אכן יכלו להחליש את במקצת את הזיבה באופן כללי . וענית לי שכן !!! השאלה שלי האם הכדורים גם קיצרו את זמן ההתאוששות של הזרעים הפריון . (הלא יש פגיעה לפחות חלקית או זמנית ביצור הזרעים . )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן התאוששות הפריון לאחר זיבה
אליעזר18/10/2016ההודעה הקודמת שלי הייתה ממוענת לפרופסור משיח .בתודה אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השפעת הדלקת על הפוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2016ההשפעה הינה אינדיווידואלית כנ״ל ההתאוששות אם נגרם נזק לאברי הרביה והזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי החזרת מקופאים לאחר הפלהלינוי18/10/2016
שלום..
מועדים לשמחה.. אני כותבת בשעה כל כך מאוחרת כי אני משוטטת באינטרנט כבר הרבה זמן כדי לקבל חוות דעת מקצועית והינה ראיתי שיש כאן את פרופסור אשכנזי את השני אינני מכירה אבל בטוחה שהוא לא פחות.
אז כך.. לפני כשנה וחצי עברתי טיפול ראשון של ivf על רקע זכרי.. מהטיפול הנל נולד בני בכורי האהוב.. ילדתי בניתוח קייסרי לכן מנעתי שנה ולאחר מכן החזרתי מקופא שנותר לי מאותו טיפול.. בשבוע 13 להריון בבדיקה שגרתית לא נמצא דופק עוברי.. הרופא נשים שלי שהוא מומחה גדול סבר שיש לעובר ציצסטיק היגרומה.. ההפלה בוצעה עם ציטוטאק ולאחר מכן גרידה את העובר לא שלחתי לפתולגיה כי כל כך רציתי לקבןר אותו הוא אומנם קטן אבל באולטרסאןנד ראיתי אותו בשלמותו מבחינה נפשית הרגשתי צורך לקבור.. הפעולה עברה בשלום ביקרתי אצל רופא נשים וראה שאין שאריות והרירית תקינה תודה לאל. והפנה אותנו חזרה ליחידה על מנת להחזיר עובר.. קבענו תור רופא מהיחידה הפנה אותי לשתי בדיקות 1.אולטרסאןנד תלת מימד 2.בדיקות לבירור apla.
הןא לא מתחיל איתי טיפול עד שיש תושבות של הקרשיות יתר..
אין לי רקע של בעיות קרשיות ואין קשר בין ציסטק היגרומה לקרשיות יתר..
קשה לי להמתין ולחכות לתורים ההורים ולתוצאות אני רוצה כבר להחזיר עובר..
השאלה שלי היא אם הבדיקות של הקרשיות יתר הכרחיות ממש ??
כי נראה לי שהוא שולח אןתי כי לא שלחנו את. העובר לפתלוגיה ולדעתו ההערכה של הרןפא נשים אינה וודאית..
אני יודעת שלעובר שלי היה את הציסטיק היגרומה אני ראיתי ביחד עם הרןפא את כמין שק כזה באיזור של הראש.
תודה רבה לכם אשמח לתגובתכם ולחוות דעתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
לינוי18/10/2016קראתי בפורומים מסויימים שרירית הרחם התדקקה לאחר גרידות ואני ממש פוחדת..
הרירית שלי הייתה מצןיינת עד כה והוחיכה את עצמה שעשתה את עבודתה נהדר בשתי ההריונות..
חןדש לאחר הגרידה הייתי אצל רופא נשים הוא אמר שהרירית תקינה..
שבןעיים לאחר מכן קבלתי מחזור והדימום היה בסדר גמור..
היום בערב קבלתי מחזור והדימום חלש לעומת מה שאני מכירה(מקווה שמחר הדימום יתעצם) ואני פוחדת שהרירית נפגעה לי .
אם הרןפא ראה שהרירית תקינה באותה בדיקה אז היא תקינה ןזהו?? או שאני יכולה לראות שינויים לרעה חלילה ??בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר19/10/2016זה נכון שדרישה יכולה לפגוע ברירית.
זה שבדק אותך הרופא עדיין לא אומר כלום.
יש לעקוב אחרי הרירית במחזור הרגיל ולבדוק איך היא גדלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת קרישיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2016חזקה על הרופא שלך שביצע אבחנה נכונה,לבדיקת הקרישיות עשוי להיות ערך מוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
לינוי18/10/2016על המענה המהיר..
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הפלה
פרופ` דוד בידר18/10/2016היה צריך לקבל תוכנית להחזרת עוברים
איני רואה צורך, לאחר הפלה אחת ולידה תקינה, לשלוח אותך לבדיקות כלשהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור דוד
לינוי18/10/2016גם אני חושבת בדיוק כמוך..
במיוחד שהבבחנה של הרןפא נשים שלי הייתה ציסטק היגרומה שאין כל קשר בין בריחת כרומוזונים לקרשיות יתר..
אני מרגישה שכל העיניין שהרופא שלח אותי הוא כסתח בלבד..
ממש אובדת עצות, אמרו לי ביחידה שזה רק המלצתו ואני יכולה לחתום על ויתור ולהתקדם אבל כולי חששות שהחלטות כל כך כבדות בידיים שלי ..שאני בורג קטן במערכת.. והכי מתסכל הוא שהוא לא מוכן להתחיל איתי את התהליל מבלי שאבוא אליו אם תשובות ..אלא אם כן החלטתי אחרת ואני חותמת על ויתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2016תחתמי על ויתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור דוד
לינוי19/10/2016תודה רבה לך על המענה המקצועי והאמיץ!!
שמחתי לראות שיש רופא שלא "מפחד" ואומר את מה שצריך לעשות..
היום ביקרתי אצל המוטולוג פרטי, הוא גם שלל כל קשר בין ההפלה שעברתי לבין קרשיות יתר, אבל בכל מקרה נתם הפניןת לכמה בדיקות כדי שלא יעכבו אותי..
תודה רבה ושיהיה לכם חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ראשונה-שיטות שונות להפרייהאורלי17/10/2016
היי,
ביום ראשון האחרון בוצעה לי שאיבה ראשונה . נשאבו 16 ביציות . ובעלי נתן זרע שם במקום .
היום הבנתי כי רק 6 הופרו .
1 מתוך 8 בשיטת הivf
ו מ5 מתוך 8 בשיטת icsi
מחכה כרגע לראות מה ההתפחות עד מחר. וכנראה שברביעי תהיה ההחזרה.
רציתי לדעת מה ניתן ללמוד מהשאיבה הזו? ולמה רק פחות מחצי הופרו . ואני מניחה שחלק רק ימשיכו בתהליך.
ואם אפשר הסבר על 2 התהליכים השונים . ואיך יודעים באיזו דרך לבחור תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ` דוד בידר17/10/2016ביצוע ההפריה על ידי ICSI תלוי באיכות הזרע באותו יום.
כנראה שעקב נתוני הזרע ניסו את שתי השיטות כדי ללמוד איך הזרע מפרה.
לגבי תוצאות ההפריה אין לזה משמעות.
העובדה שהופרו רק 6 ביציות מ16 מראה שהרבה ביציות לא היו בשלות או תקינות וזה תלוי בפרוטוקול הטיפולי.
עצם העובדה שהזרע הפרה ביצית באופן רגיל מראה שלזרע יש פוטנציאל לתת הריון גם בלי ICSI.
כעת ההצלחה תלויה באיכות העוברים שיתפתחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שאלה נוספת
אורלי18/10/2016היי תודה קודם כל על התשובה המהירה
היום שוחחתי עם הרופא שלי שבישר לי כי יש 6 עוברים
4 מתוכם ברמה הכי גבוהה כפי שאמר.
וההחזרה מחר בצהריים
האם זהו מצב אופטימלי? תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאה מעולה לכל הדעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לאחר החזרה
אורלי19/10/2016היי תודה על התשובה
קודם כל אני בת 26
מסתבר שיש 5 עוברים ברמה 1
ועוד 3 ברמה 2 .
בוצעה החזרה של עובר אחד בגלל שזה טיפול ראשון.
מטופלת כבר מיום שני באוטרוגסטן 2 בבוקר 2 בערב וממחר גם כדורי בליעה אסטרופם 1 בבוקר 1 בערב.
רציתי לשאול בנוסף ...עד עכשיו עישנתי בקביעות כמעט קופסה ביום . מהבוקר הפסקתי לגמרי ..רציתי לדעת מה יותר עדיף ...שאפחית לסיגריה 2 ביום או שאפסיק לגמרי? כי אני מפחדת שהגוף יהיה פתאום בסטרס...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזרה
פרופ` דוד בידר18/10/2016בשלב זה כן.
תלוי בגילך ומה יגידו לך במעבדה בזמן ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לאחר החזרה
אורלי19/10/2016היי תודה על התשובה
קודם כל אני בת 26
מסתבר שיש 5 עוברים ברמה 1
ועוד 3 ברמה 2 .
בוצעה החזרה של עובר אחד בגלל שזה טיפול ראשון.
מטופלת כבר מיום שני באוטרוגסטן 2 בבוקר 2 בערב וממחר גם כדורי בליעה אסטרופם 1 בבוקר 1 בערב.
רציתי לשאול בנוסף ...עד עכשיו עישנתי בקביעות כמעט קופסה ביום . מהבוקר הפסקתי לגמרי ..רציתי לדעת מה יותר עדיף ...שאפחית לסיגריה 2 ביום או שאפסיק לגמרי? כי אני מפחדת שהגוף יהיה פתאום בסטרס...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר18/10/2016נראה בסדר.
יש בזמן ההחזרה לשאול את המעבדה איך העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אני18/10/2016למה אני לא מצליחה לעלות שאלה בפורום?
בכל זאת הצלחת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בתגובה
אני19/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה בהמשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבינאפין והשפעתו על איכות הזרעענת16/10/2016
בעוד כשבוע אתחיל בזריקות גונאל F, לשם טיפול הזרעה. בעלי נוטל מזה חודש וחצי, כדורי טרבינאפין המיועדים לטיפול בפטרת העור והציפורניים. עליו ליטול כדורים אלה, לאורך החודש וחצי הבאים. האם יש השפעה לכדורים אלה על איכות הזרע? תודה
טרבינפין פוריות הגבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2016כבר בשנות התשעים נעשו עבודות על השפעה אפשרית של תרופה זו על הציר ההורמונלי של הגבר ולא נמצאה כל שינוי ברמת הטסטוסטרון והורמונים אחרים לעומת תרופות אחרות שבשימוש בפטרת הציפורניים,לכן במובן זה יש כנראה יתרון לתרופה זו על פני תקופות אחרות נגד פטרת בכל הנוגע להשפעה אפשרית על תפקוד האשך.
להלן המאמר Acta Endocrinol (Copenh). 1989 May;120(5):677-81. The antimycotic drug terbinafine in contrast to ketoconazole lacks acute effects on the pituitary-testicular function of healthy men: a placebo-controlled double-blind trial. Nashan D, Knuth UA, Weidinger G, Nieschlag E. SourceMax Planck Clinical Research Unit for Reproductive Medicine, Münster, FRG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה רבה על תשובתך
ענת17/10/2016תודה רבה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם ואולטרסאונד בתהליך בדיקת פוריותאיילת16/10/2016
שלום.אני בת 38 וחווה קשיים בכניסה להריון.התחלתי בדיקות פוריות.אולטרסאונד שעברתי העלה 13 ביציות פוטנציאליות,אולם ובדיקות דם שעברתי העלו כי (ציטוט מהמייל של האחות המטפלת בי )
LH was 10.8, Estradiol – 29 and FSH – 39.3.
These levels are much higher than expected
מה זה עשוי לאמר ? מה המשמעות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2016אם הבדיקות נלקחו בין היום ה-3-5 למחזור,המצב משקף רזרבה שחלתית ירדה-יש לבצע בדיקת AMH כדי להעריך נכונה את מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון ושימוש בכימיקלים להדפסת תמונותדנה16/10/2016
שלום,
ברצוני לשאול האם קיימים דיווחים או מחקרים בנושא מידת פוריות האישה לשימוש בכימיקלים במהלך העבודה? אני בת 27, ועובדת במכונת מיני-לאב להדפסת תמונות בחנות צילום. המכונה עובדת על כימיקלים כמו סטבילייזר, בליץ' ופיקסר. אינני נוגעת בחומר אך נחשפת אליו.
האם עבודה זו עלולה לפגוע בפוריות שלי? אודה לכם על תשובה ובאין- היכן אוכל לבדוק זאת. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת חומרים כימיים על הפריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2016סביר חהניח שאם בכלל השפעת החומרים האלו על פוריותך זניחה,בכל מקרה ניתן לקבל מענה ספיציפי לגבי כל חומר ביחידה לטרטולוגיה בהדסה ירושליים הנותנת שרות נאמן לציבור הפונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקומות טיפולי IVF ויראליא15/10/2016
שלום,
היכן מלבד בי"ח רמב"ם באזור הצפון ניתן לבצע טיפולי IVF ויראלי?
שאלה נוספת, עשינו טיפולים ברמב"ם ותינוק אחד נולד אך לאחר כמה ניסיונות נוספים הרופא ברמב"ם המליץ שלא לבצע עוד טיפולים למרות שאנו מעוניינים בתינוק נוסף.
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2016הטיפולים עם נשאים למחלות זיהומיות וירליות נעשים ברמבם או הדסה ירושליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד במחזורענת15/10/2016
החודש אתחיל טיפולי פוריות. לשם כך, נתבקשתי להגיע למרפאת פוריות (בבלינסון) ביומו השני של המחזור. קיבלתי מחזור עכשיו (19:30) או ליתר דיוק, התחילו הפרשות רבות חומות. אני מניחה שהדימום יגיע בשעות הקרובות. האם לחשב זאת כיומו הראשון של המחזור ומחר להתייצב בבוקר במרפאה לביצוע אולטרסאונד כפי שנתבקשתי? או שמחר זה ייחשב ליומו הראשון של המחזור ואז אגיע רק ביום שלישי בבוקר לאולטרסאונד, מכיוון שיום שני הוא יום חג. אודה לתשובתך.
התחלת טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2016אם מדובר בהפריה -הגיעי היום,אם מדובר בטיפול פריון יכולה להגיע ביום ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בקבלת מירשם לזריקות גונאל f עבור הזרעה
ענת16/10/2016עדיין לא הופיע הדימום של המחזור, כך שאני מקווה שזה יהיה בסדר שאכן אגיע בשלישי.
מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)