מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי תרומת ביצית והאם ניתן להידבק?רבקה02/09/2016
האם ניתן להגיד בוודאות שתרומת ביצית לא יכולה להדביק את הנתרמת בוירוס הפפילומה?
ואם כן בבית החולים שבו נמצאים העוברים המוקפאים- שומרים DNA של התורמות האם ניתן לבקש שיבדקו אם יש לה את הוירוס? והאם ניתן לבדוק בDNA את הוירוס?
אשמח מאוד לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי תרומת ביצית והאם ניתן להידבק? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2016הדבקה בנגיף הפפילומה מתרחשת בעקבות מגע מיני לא מוגן,ואינה מועברת בהחיך תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפול אחרי שאיבת ציסטה שאלהמרינה01/09/2016
שלום. אחרי חודשיים בערך שהציסטה לא נתנה לי להתחיל את הטיפול הרופא שאב אותה לפני כמה ימים. הנחה אותי לקחת 8 ימים גלולות ואז נתחיל. האם ניתן להתחיל טיפול ללא דימום של ווסת? והאם זה שהיא בחוץ אמורה להוריד את הרמה של e2.תוצאה לפני שאיבה הייתה 600.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחילת טיפול אחרי שאיבת ציסטה שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2016חזקה על הרופא שלך שהוא מודע לנתונים שציינת ותכנון הטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב. איקוקלומין סבב ראשון להריון שני. מה דעתך?בוביק31/08/2016
רקע- ידועה כפוליציסטית, העדר וסת. נכנסתי להריון קודם עם גונאל ואוביטרל עם קיום יחסים.
לאחר בדיקות דם
E2 288
פרוגסטרון 0.9
Lh 25.6
Us זקיקים מרובים קטנים ורירית 4-6
הרופא החליט שאתחיל איקוקלומין ולא פרימולט נור, העיניין הוא שאחרי השיחה עם האחיות ראיתי שיש לי הפרשה חומה כמעין התחלת מחזור. האם להתחיל בכל זאת איקוקלומין היום? מה דעתך? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב. איקוקלומין סבב ראשון להריון שני. מה דעתך? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016תלוי בגילך.
אם הרית בפעם קודמת על ידי זריקות אז מדוע לחזור ללכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות? האם בייצתי כבר?אור31/08/2016
ביום שלישי עשיתי מעקב זקיקים ודם
נצפו 4 זקיקים בגודל 18 , 20, 12, 12
הבדיקות יצאו:
אסטרדיול 894
פרוגסטרון 3.38
לקחתי ב11(יום שלישי) בבוקר 400 מנופור ודקא
זה היה הפרוטוקול שלי לאורך כל הטיפול
ואתמול(יום שלישי) ב22:00 אוביטרל.
מחר השאיבה בסביבות 8:00 -9:00 בבוקר
האם יש מצב שכבר בייצתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור01/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות? האם בייצתי כבר? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016לא בייצת אך יש רק שני זקיקים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 14 יום לאחר החזרה, פרוגסטרון יורד אודה לייעוץשירלי31/08/2016
ב-18.8 החזירו לי 2 עוברים מוקפאים של יום 5. לא לוקחת תמיכה כלל. הריון ראשון.
תוצאות בדיקת דם של היום: בטא- 757, אסטרדיול- 487, פרוגסטרון- 66 .
הפרוגסטורון במגמת ירידה היה קודם 100 ואח״כ 80 ועכשיו 66.
היום נאמר לי לקחת 2 אנדומטרין כל יום ולבוא לאולטרסאונד ב13/9 בלי לבצע יותר בדיקות דם.
האם מצבי תקין, האם רצוי לקחת אנדומטרין בשלב וזה ולהמתין רק לאולטרסאונד עוד שבועיים?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום לאחר החזרה, פרוגסטרון יורד אודה לייעוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016ההריון ,בשלב זה , נראה בסדר ורמות הפרוגסטרון בסדר למרות ,שכביכול, יש ירידה.
אפשר לקחת אנדומטרין,אך לא חובה.
אם ההריון תקין אז לא צריך לעשות כלום מלבד אולטרה סאונד כמו שנאמר לך.
אם ההריון לא יהיה תקין שום תמיכה לא תעזור.
לסיכום ,מה שנאמר לך זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקיים יחסים אחר מעקב זקיקיםמיכל31/08/2016
עשיתי היום מעקב זקיקים יצא זקיק 16 על 9,בדיקת דם e2-431, פוגסטרון 4.6 ,lh-28.5, מתי אני צריכה לקיים יחסים?ועוד דבר שממש מוזר תמיד לפני ביוץ הזקיק שלי מגיע גם ל25 איך עכשיו הוא כל כך קטן ולמה האסדרידול נמוך גם אני לא מבינה מה קורה?זה ביוץ טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקיים יחסים אחר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016תלוי מה היו הבדיקות קודם.
הבדיקות היום מראות ,שאולי בייצת.
קשה לדעת בלי שתי בדיקות עוקבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש בלחץ פיספסתי את החודש?
מיכל01/09/2016לא עשיתי בדיקות לפני כי תמיד אני עושה בדיקה ביום ה13 עם קיימתי יחסים באותו יום הבדיקה בשעה עשר בלילה אז פספסתי ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממש בלחץ פיספסתי את החודש? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2016יש לקוות שהיית עדיין בטווח הרצוי בעת קיום היחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה יש לי תודה רבה
מיכל01/09/2016ממה יכול לקרות דבר כזה אף פעם לא היה לי ביוץ מוקדם והמחזור האחרון לא הקדים ולא איחר?עם אני ילך עוד 4 ימים לבדיקה אני יוכל לדעת מתי זה היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להסביר את השאלה שמקודם
מיכל01/09/2016אמרו לי לקיים יחסים ולבוא שוב ביום ראשון למעקב אבל לא הבנתי מה הסיבה עם כבר היה ביוץ אז למה לעשות שוב מעקב ביום ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להסביר את השאלה שמקודם - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016לא היו בטוחים מה קורה אז רצו לחזור על הבדיקות.
אם היית עושה ,אולי זה היה מבהיר יותר את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת דם לאחר 4 ימים
דנה04/09/2016שלום עשיתי היום בבוקר שוב בדיקת דם יצא e2-437,פוגסטרון 35.4,lh-7.6 האם לפי הבדיקות האלה שעשיתי היום אפשר לדעת מתי בערך היה הביוץ קיימתי יחסים ביום רביעי שעבר בלילה האם לפי הבדיקות האלה אפשר לדעת אם קיימתי בזמן ביוץ ולא פיספסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
דנה06/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2016לפי הערכים היה ביוץ יום , בערך, לפני הבדיקה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה ממש מאוכזבת
דנה06/09/2016אז עם קיימתי באותו יום של הבדיקה בשעה עשר בלילה בטוח שפיספסתי את הביוץ כי עבר 24 שעות נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה ממש מאוכזבת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2016לדעתי לא פיספסת.
הביוץ הוא תהליך של , לפחות יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין - מתי לקחת אחרי מחזורמילי30/08/2016
שלום,
קיבלתי איקקלומין, לדעתי הרופא אמר לי לקחת אותם מהיום הראשון למחזור אבל אחרי שלקחתי היום, קראתי שנהוג לקחת אותם ביום החמישי למחזור, יכול להיות שהתבלבלתי.
האם הגיוני לקחת את הכדורים ביום הראשון למחזור? ואם לא, מה עליי לעשות כעת (לקחתי 2 כדורים ביום הראשון למחזור)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - מתי לקחת אחרי מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016לוקחים מהיום הרביעי למחזור במשך חמישה ימים.
זה שלקחת כבר ביום הראשון זה לא נורא, תתחילי שוב מיום 4 לוסת ל 5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן לאחר שאיבה123430/08/2016
שלום
אני אחרי שאיבה שהייתה ביום א.
בהתחלה הרגשתי קצת כאבים בבטן ולחץ ברקטום.אתמול
התחלתי קרינון והרגשתי טוב .
מהיום כאבי בטן ועצירות. מתקשה לשבת.
כאבים בבטן באזור המעיים ולמטה באזור השחלה.
1.האם השאיבה או הקרינון גורמים לעצירות???
2. הייתה לי היום החזרה והפעם תמיכה רק קרינון בלי פרוגינובה.
מה הסיבה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה לשאלתי
אני30/08/2016אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן לאחר שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/20161. הכאבים הם מהשאיבה וגם מהגירוי השחלתי.
2.הקרנון גורם לעצירות, ולא צריך לקחת פרוגינובה לתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים בבטן לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2016הערכתי שהכאבים נובעים מתגובת השחלה לטיפול והשאיבה,באשר לתמיכה השיקולים שמורים עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל ביום ההזרקה הראשוןבוקר אור30/08/2016
בעקבות שאלה שהתפרסמה פה השבוע, - שאלה שמאוד מטרידה גם אותי:
1. עבור מה ניתנת בד"כ בדיקת דם+US ביום השני או השלישי של המחזור (כלומר רגע לפני התחלת ההזרקות?) האם ע"מ לראות את "נקודת הפתיחה" של הגוף בחודש הנוכחי - כך שנוכל למדוד במדוייק את תגובת הגוף להורמונים?
(כמובן גם להיעזר במדידות אלה, בבואנו לקבוע את הפרוטוקולים של הסבבים הבאים)
2. אם אכן זה כך וזו הסיבה - איך יכול להיות שישנן נשים שלא מתבקשות לעשות בדיקות ביום הראשון אלא רק לאחר 5-6 ימי הזרקות?
(אפילו בסבב הראשון, כלומר כשעדיין אין שום תיעוד כיצד גופן מגיב להזרקות מעין אלה)
3. האם בבדיקת פרופיל הורמונלי יש הבדל בין היום השני ליום השלישי של המחזור?
תודה רבה מראש על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרופיל ביום ההזרקה הראשון - כן או לא?? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/20161. לרוב אלו שמבקשים בדיקות בימים הראשונים של הוסת מעונינים לדעת שאפשר להתחיל גירוי שחלתי כאשר בשחלות אין זקיקים גדולים ורמות הדם נמוכות.
2.לא חייבים לעשות בדיקות ואפשר גם להתחיל טיפול ישר בוסת אם קודם לכן לא היו טיפולי פיריון.
3. אפשר לעשות פרופיל הורמונלי בכל יום מימי הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!! שאלת-המשך לאור קבלת התוצאות
ערב טוב01/09/2016אני בת 39 (כבר יותר קרוב ל40), מצב גופני מצוין, היסטוריה של הריונות מאוחרים במשפחה (למרות שברור לי שזה לא אומר בהכרח דבר). בשל נסיבות אישיות לא פשוטות לוקחת את ההימור של לדחות במעט את הכניסה להריון והולכת על הקפאה.
1. מה עשויות להגיד בדיקות אולטרסאונד מאוד טובות וamh טוב (3.6)
ולעומת זאת fsh שמלחיץ אותי מאוד - גם גבוה וגם משתנה? (בחודש שעבר ביום 4 למחזור יצא 12 ומשהו, אתמול - יום 2 למחזור 15 ומשהו )
הפערים בין הבדיקות מלחיצים אותי מאוד.. ואני לא מבינה איך הם הגיוניים.
2. האם אפשר להסיק על *איכות* הביציות שלי איכשהו? או שכל המדדים מדברים רק על כמות ולא נוגעים בעניין האיכות?
3. לאור הנתונים הנל, ( וכמובן אני מבינה שאי אפשר לדעת בוודאות מוחלטת ושלאף אחד מאיתנו לא ניתנו כישורים נבואיים.. :) ), איזה טווח של סיכויי הצלחה אתה חושב שיש לביציותיי המופשרות בעתיד, אם אני מקפיאה אותן כעת?
האם לדעתך אני עושה טעות אדירה שהתחלתי בתהליך זה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה!!! שאלת-המשך לאור קבלת התוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2016מבין הבדיקות שציינת הייתי סומך יותר על בדיקת ה-AMH המבטאת במקרה הנדון רזרבה שחלתית תקינה,בכל מקרה איכות הביציות היחסית של בנות 40 הנה פחותה עקב השינויים החלים בביציות ברבות השנים דבר המפחית את איכותן,כאמור ישנן מספר סיבות לירידה בפוריות בגילאים אלה: ירידה ברזרבה השחלתית מתרחשת עם העלייה בגיל האישה ובמקביל ישנה פגיעה הולכת וגוברת באיכות הביציות, הן מבחינה מורפולוגית והן מבחינה גנטית. הפגיעה בביציות מתבטאת בהפרעה בסיבי הכישור, החשופים לפגיעות לתהליכי חמצון על ידי רדיקלים חופשיים הנוצרים בביציות – ושיעורם גדל ברבות השנים,פגיעה של רדיקלים אלה מתחילה מראשית החיים ומתגברת עם השנים, עד שפגיעותיהם הופכות מהותיות יותר וכוללות, בין היתר, פגיעה בחלוקת ההפחתה של הביציות ובמיטוזה שלהן. בשל כך, נוצרות ביציות עם מטען גנטי פגום, עם גרעין תאי פגוע ועם מספר כרומוזומים בלתי תקין. כמו כן, ישנה פגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית. אלה הם המיטוכונדריות. ישנו דלדול של המיטוכונדריות וישנה פגיעה ב-DNA, מה שמוביל לירידה בשיעור ההשתרשות של הביציות ולעליה בשיעור ההפלות של העוברים.
מאמר חדש שהופיע בחודש יוני 2015 במגזין החשוב ביותר בתחום הפוריות Fertility and Sterility מספק את התאוריה השופכת אור על אחד ממנגנוני ההזדקנות של הביציות והנזק המצטבר לאיכותם וכושרן הפריוני. לא מעט מחקרים מצביעים חד משמעית על חשיבותן של הביציות בהתהוות עובר תקין ובעל פוטנציאל השתרשות טוב יותר, בעוד שלרחם ישנה משמעות פחותה בירידה בשיעור ההשתרשות.
אחת העבודות המדעיות החלוציות, על נפלים צעירים ביותר של עוברים, הצביעה על העובדה שקיים שיעור גבוה בהרבה של אובדן עוברים בעת ההשתרשות, מאשר הפלות שנצפו בפועל. אובדן זה בהחלט קשור בפגמים כרומוזומליים בביציות. פגמים אלה יכולים להיווצר בגרעין הביצית במהלך המיוזה או המיטוזה, או כתוצאה מפגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית ו/או פגיעה ב-DNA המיטוכונדריאלי של הביצית, הפוגם בכושר ייצור חלבונים מהותיים לרבייה ולהשתרשות.
למרות כל האמור לעיל עדיין יש לך בהחלט סיכויים סבירים להרות באמצעות טכנולוגיות העזר של הרבייה בטווח זמן סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!! שאלת-המשך לאור קבלת התוצאות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016לעניין הקפאת הביציות הרי שהייתי ממליץ להקפיא, בשלב זה עוברים.
הקפאת ביציות בגילך ,בפרט, והקפאת ביציות בכלל עדיין נותנות תוצאות בעייתיות לגבי הסיכויים העתידיים.
אצלנו מגבילים את ההקפאה מעל גיל 40 היות והקפאת ביציות בגילים אלה לא נותנות , כמעט, תוצאות טובות.
כמו גפן אף אחד לא יודע מה מצב הביציות בשחלה שלך עם הנתונים שכתבת.
בכל אופן הגיל הוא פקטור חדוב ולכן, שוב ,ממליץ שתקליטי עוברים ולא ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות לעומת עוברים
בוקר אור03/09/2016תודה. מעריכה מאוד את תגובותיכם המהירות והברורות.
אני מודה שהופתעתי/נבהלתי לקרוא את תגובתו של ד"ר בידר, בשל העובדה שבפעם הראשונה שהלכתי לייעוץ לגבי הקפאה, הרופא אמר לי במפורש שנכון ל-2016 - הקפאת הביציות יישרה קו *לחלוטין* עם הקפאת עוברים.
שעד לפני שנים בודדות, אולי אפילו שנה-שנתיים, אכן הקפאת העוברים היתה בטוחה יותר, אבל כיום סיכויי ההצלחה *זהים*.
על-סמך זה כמובן גם קיבלתי החלטות... אשמח מאוד מאוד שתשפוך עבורי אור נוסף; ובעיקר, אם יש סטטיסטיקות שאתה מאמין בנכונותן - אין לי מילים לומר כמה אעריך אם תציין אותן / תפנה אותי למקור מהימן).
השאיבה שלי היא (כנראה) בתוך שבוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות לעומת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2016משפט היסוד של מי שאמר לך שיש ״אישור קו״ לעניין הקפאת ביציות ועוברים משולל כל יסוד.
אנחנו יודעים שהקפאת ביציות היא בעיתית לעומת עוברים.
בארצנו עדיין אין ניסיון רב להפשרת ביציות והפריתן.
בכל מקרה, הרופא שלך לא התייחס לגילך ולסיכויים בכלל לתוצאות ההפריה חוץ גופית.
כמובן שרק בעתיד תוכלי לדעת מי צדק.
בכל אופן בצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה טיפולי הזרעה לפני הפריה?טליה30/08/2016
בת 37 בקרוב 38.
כמה טיפולי הזרעה צריך לעבור לפני שעולים כיתה ל ivf?
והאם זה משתנה בין הקופות החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה טיפולי הזרעה לפני הפריה? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016תלוי מהי בעית הפיריון.
בדרך כלל נהוג 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הזרעה כפולהדנה29/08/2016
אני כ 4 ימים לפני מחזור.
עברתי הזרעה כםולה ב 18-19 .
ביום שישי אמורה לקבל מחזור .
היום בניגוב היה קצת הפרשה דמית חד פעמית וכאבי מחזור קלים המבשרים על בואו של מחזור.
חדוב לי לציין שהביוץ היה ב 19 לחודש בוודאות מוחלטת לפי בדיקת הדם בדיקת זקיקים וקיבלתי זריקת אוביטרל לתיאום.
האם יכול להיות שמדובר בהשרשה או בואו של מחזור לפני הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי הזרעה כפולה ............... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2016לא סביר שמדובר בדמם הנובע מהליך ההשתרשות ,בכל מקרה לאור מועדי ההזרעות שלך הרי שאת אמורה לקבל מחזור בהעדר היריון במועד הנוכחי כ-12-14 יום ממועד הזרקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקות דם חריגותאני29/08/2016
היי. בת 39 עם ילדה בת חמש בהריון טבעי
היום אחרי 2 כשלונות ivf נשלחתי לבדיקות דם מקיפות
אשמח לדעתכם בנוגע לתוצאות
מעלה תמונות של הבדיקה
הרופאה ביקשה שאלך לראות המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
אני30/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה בפענוח בדיקות דם חריגות...... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2016יש לבחון אם נוגדנים אלו(אנטי-(RNP קשורים גם עם נוגדנים Sm, היכול להעיד על מחלה כמו לופוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלה את שאר הבדיקות
אני30/08/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני30/08/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה
אני30/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני31/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2016שאר הבדיקות אינם מבטאים תוצאה חריגה,באשר לתוצאות הקודמות המלצתי שתפני לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה עם ציטוטקמירה29/08/2016
שלום רב,
בתאריך 19/9 עברתי הפלה עם ציטוטק, לפני שבוע ראו שהשק נעלם תודה לאל!
מתי בדרכ מקבלים ווסת לאחר הפלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי הפלה עם ציטוטק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2016בצעי ביקורת של בדיקת ביטה ואז ניתן יהיה להעריך אם ההיריון נפלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה בנושא
מירה30/08/2016היה לי דימום בהמשך שבוע, לאחר מכן הפסיק ליומיים שלושה ושוב היום חזר דימום(לא בכמויות היסטריות, אבל דימום).
זה הגיוני???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פפילומות והחזרת עובריםיונה29/08/2016
האם ניתן לבצע החזרת עוברים מוקפאים כשיש פפילומות או שתחילה צריך לטפל בהם?
והאם ניתן לקחת במצב כזה הורמונים להכנת הרירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי פפילומות והחזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2016רצוי לטפל בפפילומות לפני כניסה להיריון שאז הטיפול בעייתי שבעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יונה29/08/2016קראתי שגם אחרי טיפול פפילומות יכולות לחזור, זה נכון?
והאם זה יכול להפריע להריון במידה והן חזרו? האם זה יכול להדביק את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2016אכן יכול לחזור,לקראת הלידה תבוצע הערכה נוספת של מצבך על מנת למנוע אפשרות של הדברה של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי פפילומות
יונה30/08/2016האם יתכן פפילומות לא וירליות ? כי בבדיקת אורולוג לבעלי אין לו כלום, לכן האם יתכן טעות באבחנה? והאם אתה ממליץ במצב כזה לפני החזרת עוברים בדיקת פאפ או קולפוסקופיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך לגבי פפילומות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2016ללא כל ספק יש מקום לבצע בירור מקיף וטיפול בהתאם לפני האופציה הטיפולית כדי שלא להמצא בעתיד בבעיות הנובעות ממצטיאותן של פפילומות בפות ובנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - סיוע בבחירת הבדיקה המומלצת ביותריוסף29/08/2016
פרופ' שלום,
אנו זוג שמנסה להכנס להריון מזה שנתיים, בבדיקות בסיסיות שערכנו הכל נמצא תקין, בדגש אצלי על בדיקת זרע בסיסית.
שמעתי וקראתי שיש בדיקה שנקראת הלוספרם ויש בדיקה אחרת שנקראת msome, מה ההבדל בין השתיים ועל איזה בדיקה היית ממליץ?
בתודה רבה מראש,
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - סיוע בבחירת הבדיקה המומלצת ביותר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2016בשלב זה אם בדיקת הזרע הסטנדרטית יצאה תקינה ,הייתי מסתפק בכך,במידה והנך מעשן או נוטל תרופות הייתי ממליץ לבצע את בדיקת ההלוספרם הבוחנת את שיעור השברים ב-DNA של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)