מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- lh גבוה מעקב זקיקיםשמרית15/09/2016
אני במעקב זקיקים טבעי החודש. יו"מ 22, ביוץ לא נראה באופק - רירית תקועה על סביבות 5 מ"מ, זקיקים לא גדלים, הגדול 10 מ"מ, פרוגסטרון נע בסביבות 1.5 ואסטרדיול נע בסביבות 200, 300. רק LH עולה מבדיקה לבדיקה, פעם אחרונה היה 20. מה יכולה להיות הסיבה לעליית ה- LH?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
lh גבוה מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016כנראה מדובר ברזרבה שחלתית נמוכה עם ערכים הורמונאליים של FSH ו-LH גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונדשירה15/09/2016
שלום,
ידוע שניתן לשער מתי ביוץ יתרחש על פי בדיקת אולטרסאונד (אומנם אף פעם לא בדיוק בדיוק מתי, אלא רק להבחין שהוא קרוב ועתיד להתרחש), וזאת על פי גודל הזקיקים
שרואים בבדיקה...
שאלתי היא אם ניתן גם לדעת אם כבר היה ביוץ על פי בדיקת אולטרסאונד ואם כן,
האם גם ניתן להגיד פחות או יותר לפני כמה זמן (בימים) הוא היה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016על סמך מאפייני האולטרסאונד והכרת נתוני האישה בהחלט ניתן להבא את טווח העיתוי של תקופת הביוץ והפוריות וכמובן אם התרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה18/09/2016בוקר טוב,
באותו יום של הבדיקה אני אמרתי לרופאה מתי היה מועד המחזור (1.8), לאחר ששאלה, וגם את אורכו, שהמחזור האחרון הגיע ביום ה43 , אבל הסברתי גם לרופאה שהמחזורים שלי לא סדירים! וזה כל פעם בא בזמן אחר!
על כן רציתי לעשות בדיקה אולטרסאונד כדי שתגיד לי אם הביוץ שלי קרב (כשהייתי אצלה, זה היה ביום ה-25 למחזור) , אז היא עשתה בדיקה ואמרה שהביוץ היה לפני 3-4 ימים,
(כלומר, לפי חישוב שלי כוונתה שהביוץ היה בין הימים 22-21) אני לא הייתי בטוחה אם היא אמרה את זה על סמך הבדיקה או על סמך חישוב במחשבון ביוץ לפי הנתונים..
אז זה היה לפי הבדיקה?
היא גם אמרה שהמחזור הבא אמור להגיע בעוד 10 ימים.. (אגב עד היום לא הגיע)
אני לא ממהרת להאמין שאני בהריון בגלל שאני רגילה שהמחזור מאחר (אפילו בזמן חריג) אבל בסוף מגיע..אני בכל אופן בודקת חום השחר יצא לי 36.7..
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2016הערכתי היא שהרופאה נתנה הערכה גסה בדיעבד שאינה מדויקת דיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- נא להשיב, תודה
שירה20/09/2016בוקר טוב,
תשובתך מובנת- ברור לי שעל פי הנתונים שהאישה מוסרת (מועד מחזור אחרון ואורך מחזור) בשילוב עם האולטרסאונד אפשר להגיד אם היה ביוץ או שעתיד להיות - וזאת לאחר שעושים חישוב (אורך המחזור שלה פחות 10-14 יום יוצא זמן הביוץ) ואם היום של הבדיקה נעשה לאחר שעברו הימים האלה, ולא רואים באולטרסאונד שיש זקיק גדול אז אומרים שהביוץ כבר היה (בגלל שעברה את הימים).. אם זה כך, אז האישה יכולה לדעת לבד גם בלי הצורך באולטרסאונד..
זו לא הייתה שאלתי..
אני אחדד את שאלתי..
בלי שהאישה תמסור פרטים - האם אפשר על סמך בדיקת אולטרסאונד -בלבד-
(לא על פי נתונים מהאישה) ניתן לדעת אם היה הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה- נא להשיב, תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2016אם לאישה יש מחזורים סדירים ניתן להעריך את טווח הביוץ בסבירות גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
שירה22/09/2016בוקר טוב,
זה ברור לי כשמש ואם היה סדיר לא הייתי צריכה את הרופאה או את האולטרסאונד..
אני עניתי לשאלתה של הרופאה מתי היה מועד המחזור האחרון ואורכו האחרון אך גם הסברתי לרופאה שהמחזור לא סדיר ובכל חודש יכול לבוא בזמן אחר- ובכל זאת היתה לה תשובה שהביוץ היה לפני כ-3-4 ימים אחרי שעשתה אולטרסאונד..
שוב אני שואלת!!- בלי קשר לנתונים של האישה, נגיד ולא ידוע לרופא זמני המחזורים שלה, האם ניתן לדעת אם הביוץ כבר התרחש ולהעריך מתי על פי בדיקת אולטרסאונד בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- לתגובתך הקודמת
שירה22/09/2016עכשיו אני שמה לב שעניתי בעוד הודעה שלדעתך הרופאה נתנה הערכה גסה אך לא מדוייקת לזמן הביוץ...
זה מאוד מאכזב.. יכלה להגיד שזה לא בטוח ולא להגיד את זה בבטחון ובנוסף עוד להגיד שהמחזור אמור להגיע תוך 10 ימים.. מאיפה היא יודעת???
בכל אופן אני שואלת האם בדיקת אולטרסאונד בלבד (גם כשלא יודעים מתי המחזור הבא יהיה בשביל לחשב את זמן הביוץ), יכולה לתת מידע אם התרחש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגב בהריוןדנה15/09/2016
אני בהריון אחרי ivf.
שבוע 27.
והיום בטעות ישנתי על הגב כ 5 שעות רצוף )פעם ראשונה שישנתי רצוף(.
האם עשיתי נזק כלשהו?
מה בדיוק הבעייתיות של שינה על הגב?
האם הפסקה לגמרי של דופק העובר? או הםסקה זמנית דבר הגורם למומים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינה על הגב בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016עדיף לישון על המד השמאלי ,בכל מקרה לא סביר שנגרם כל נזק להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים- סיכוי הצלחהטליה14/09/2016
היי
היום החזירו לי 2 עוברים מוקפאים שהוקפאו לפני 4 שנים. לפי הרופא אמר שהם לא התפתחו הכי טוב. מה הסיכוי להריון עם עוברים לא באיכות הכי טובה בהתחשב בגילי הצעיר(29, הם הוקפאו שהיתי בת 25) ובהתחשב שנכנסתי להריון בפריה 1 מעובר טרי..
מתי אוכל לחזור לעבודה? אני עובדת בעבודה פיזית(מעון ) ואני לא רוצה שיפגע בהשרשה
ושאלה אחרונה מתי אפשר לקיים יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים מוקפאים- סיכוי הצלחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016אפשר לחזור לעבודה לאלתר,הערכתי שסיכוייך להרות הנם מעל 15%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר טיפול IVFנעה14/09/2016
שלום ד"ר
אני כשבועיים לאחר דיקור והחזרת עובר 1,
ביצעתי היום בדיקת בטא והתוצאה הייתה 36.
נאמר לי כי הפרוגסטרון נמוך ויש להתחיל בזריקות גסטון.
בשעות אחר הצהריים החל דימום, שנראה כמו ווסת.
האם עוד יש טעם להמשיך בתמיכות או שזה בוודאות אינו הריון?
מה הסיבה לדימום ומדוע הבטא בכל אופן עלתה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה
נעה15/09/2016שלום פרופסור,
היום הבטא עלתה ל49, אך הדימום ממשיך כמו ווסת ממש.
האם זה הריון או לא? אם כן הריון זה יכול לשרוד במצב כזה של דימום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום לאחר טיפול IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016הדמם מבטא הפרעה בהשתרשות יש לתת את הטיפול התמיכתי לאלתר ולקוות להתאוששות ההליך ההשתרשותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - מעקב זקיקים מוקדם וביצוע הזרעהאלה14/09/2016
שלום,
לפני חצי שנה נכנסתי להריון מהזרעה הראשונה לאחר אקקלומין. (ההזרעה בוצעה ביום ה- 12, גודל זקיק היה 23 מ"מ ורירית 5.7 ס"מ.) אך לצערי העובר הפסיק את התפתחותו בשבוע 11.
החודש חזרנו שוב לניסיון של הזרעה, והיום ביום ה- 11 (לאחר 5 ימים עם אקקלומין) מצפו שני זקיקים בגדלים 12/13 ובדיקות דם:
1425- pmol/l Estradiol
2 -nmol/l Progesterone
באופן טבעי הסיקל אצלי הוא כל 26 יום מחזור והביוץ ביום ה- 11. (במעקב זקיקים מגיע לגודל 18 מ"מ)
אשמח לחוות דעת, האם זה הגיוני שעכשיו הביוץ שלי היה יותר מאוחר? מתי כדאי לי שוב ללכת למעקב זקיקים? האם ללכת עכשיו כל יום? ומתי לבצע את ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - מעקב זקיקים מוקדם וביצוע הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016לפחות ימיים לאחר הבדיקה הנוכחית יש לבצע ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שיטת פיפל יכולה להועיל בגיל 45?גיא14/09/2016
אחרי אין ספור כשלונות הציעו לנו לנסות פיפל האם זה יכול לשנות את התמונה?ומה הסיכויים בכלל בגיל 45 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם שיטת פיפל יכולה להועיל בגיל 45? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016בגילך הבעיה אינה ברירית הרחם,אולם ביצוע הפיפל הינו בבחינת אל לא יעזור לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שיטת פיפל יכולה להועיל בגיל 45? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/09/2016מי שהציע לך לעבור פיפל, במחשבה שזה כל כך מועיל, היה צריך לעשות את זה כבר מהטיפול הראשון.
הטיפול היחיד לגילך הוא תרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר חייבת להגיד לך
אני16/09/2016שלפעמים המהירות שבה אתה שולח לתרומת ביצית מעידה על האינטרס האישי שלך שיפנו אלייך.
אני עוקבת אחרי הפורום באןפן יומיומי ואתה לפעמים לא נותן אפילו סיכוי גם לנשים שיש להן סיכוי
לתשומת ליבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר חייבת להגיד לך - תגובה
פרופ` דוד בידר16/09/2016אין שום סיכויי בגילך.
אולי מי שעושה לך פיפל יש לו אינטרסים לעשות פעילות שלא תוביל לכלום.
כאשר אני חושב שיש סיכוי אז אני מטפל ולא ממציא דברים.
עוד לא הייתה מישהיא ששלחתי לתרומה ולא שצדקתי.
גם אני יכול לעשות לך פיפל ועוד שתי שאיבות, הרי מזה גם יש הכנסה ואחר כך , בסופו של דבר , תגיעי לטיפול הנכון.
אני לא מבין איך את לא תופשת שמי שממליץ על פיפל וטיפולי הפריה הוא זה הבעייתי ולא אני.
עניתי לך כדי לעזור לך לא לבזבז זמן.
בכל אופן את יכולה לעשות מה שנראה לך אך לא צדקת במה שכתבת וכמובן לא ברופא שיודע מה יוביל אותך להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר חייבת להגיד לך - תגובה
פרופ` דוד בידר16/09/2016דרך אגב אם זה לא את שכותבת לגבי הפיפל בגיל 45 אז התגובה שלך זה קשקוש אחד גדול ואין שום הבנה בסיכויי נדים להרות.
להיות נחמד ולהגיד בוא נעשה את זה או דבר אחר סה בסדר?
למשוך נדים מגיל 43 לגיל 45 עם 10 טיפולי סרק זה בסדר.
שתכתוב לגבי מי לא צדקתי.
בתגובה שלך נראה שאת שתולה של מישהוא שאמר לך לכתוב דברי שטות.
אני כותב פה תמיד את עמדתי ללא קשר לעניין הכלכלי.
גם אני יכול לעשות לך 10 טיפולים ואחרי זה תרומת ביצית.
האם זה יותר טוב.
ככה שאת לא צריכה להעיר לי בכתיבתך אם לא שאלת את השאלה.
את השאלה עניתי למי ששאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטוציסט או עובר בן 3 ימים?סיגל14/09/2016
לרופאים שלום רב,
באינטרנט יש המון דעות לכאן ולכאן, רציתי לשאול מה דעתכם. אני בת 34.5, אי פריון "לא מוסבר". לפני כשבועיים עברתי החזרה ראשונה של עוברים מוקפאים (החזרת טריים לא הייתה כי היה חשש לגירוי יתר). הופשרו שני עוברים, שניהם גודלו ליום 5 ושניהם לא התפתחו טוב - לדברי הרופא והמעבדה הם התפתחו לאט מהמצופה ולא הגיעו לצורה "סטנדרטית" של בלסטוציסט. שניהם הוחזרו אבל הריון לא יצא מזה, הבטא שלילית.
כעת מתלבטת לגבי המשך הדרך: האם כדאי שוב להפשיר ולגדל עוברים ליום 5, תוך נטילת סיכון שלא יתפתחו כראוי, או להפשיר ולהחזיר מיד, כלומר להחזיר עוברים בני 3 ימים?
הרופא שלי נוטה לגדל לבלסטוציסט, אבל אני לא יודעת אם כדאי לחזור על משהו שכבר נכשל פעם אחת.
מה דעתכם? בהינתן ניסיון אחד עם גידול ליום 5 שלא צלח, האם כדאי לנסות שוב? האם יש יתרון אמיתי לשיטה הזאת (גידול לבלסטוציסט) או שזה רק "ביזבוז" של עוברים שיכלו אולי להיקלט אילו הוחזרו מיד לאחר ההפשרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת בלסטוציסט או עובר בן 3 ימים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016אם מדובר בעוברים מוקפאים החזרתם לאחר הפשרתם עדיפה ,תנאי הרחם מספקים תנאים עדיפים להבשלת העוברים,ניתן לשקול החזרת בלסטוציסטים אם מפשירים מספר רב יותר של עוברים ומאפשרים להם להתפתח ובצורה כזו מצמצמים את כמות העוברים המוחזרים כדי למנוע היריון רב עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
סיגל18/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויות מבדיקת פאפ,האם ייתכן?אחת14/09/2016
שלום רב
עברתי בדיקת פאפ שגרמה לי לדימום בינוני... להבנתי הדבר נגרם בגלל פציעה של צוואר הרחם מהבדיקה עצמה.
האם הבדיקה יכולה לגרום להדבקויות? להבנתי הדבקות נוצרת כאשר יש פגיעה של הרקמה..... אני מניחה שהדימום מראה שאכן נפגעה הרקמה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקויות מבדיקת פאפ,האם ייתכן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות- ביוץ מוקדם לאחר הפלה טבעיתמיקה14/09/2016
שלום ד"ר, אני בת 39, 5 שבועות אחרי הפלה טבעית בשבוע 8 של הריון ראשון שלא התפתח. בעצת הרופא המתנתי למחזור וסת 1 ולפני כ 6 ימים קיבלתי. הוסת היתה מאד קצרה (בערך יומיים- יום של דימום חום כהה ויום נוסף שהיה בו גם דם אדום). אתמול הלכתי לבדיקה כדי לוודא שהכל בסדר ולקבל אישור מהרופא לחזור ולנסות להרות. בבדיקה הרחם נמצא בשעה טובה נקי ותקין, בשחלה השמאלית ראו משהו שלא היה ברור אם הוא זקיק, ציסטה, או גופיף צהוב. הרופא רשם: CL של 24*31 מ"מ ואמר שזה אולי ביוץ מוקדם. ולא ברור לי- איך ככ מוקדם ביחס לוסת? האם זה נשמע תקין? ציפיתי לביוץ שיגיע בעוד כמה ימים ועכשיו אני מאד מבולבלת, מה גם שלא נוכל לקיים יחסים ביומיים הקרובים כי אנחנו לא ניפגשים עקב אילוצי עבודה. האם זה אומר שאני מפספסת את החודש?
התייעצות- ביוץ מוקדם לאחר הפלה טבעית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016לא סביר שבייצת,ההתיחסות לציסטה כגופיף צהוב כנראה שגויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות דם בהמשך לשאלה קודמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2016ערכי הפרוגסטרון יכולים להתאים למצב לאחר ביוץ מתרחש זה מקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נראה הביוץ ביחס ליתר הערכים?
מיקה19/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך נראה הביוץ ביחס ליתר הערכים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2016עדיין מוקדם להעריך את איכותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרשמותך-האם אני לפני או אחרי ביוץ?
מיקה19/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התרשמותך-האם אני לפני או אחרי ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2016כל מה שניתן לומר שהתוצאות מתאימות לאישה המצויה בהליך ביוצי בהתהוותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מחזור טיפול חדש אחרי גלולותאני13/09/2016
שלום
בחודש אוגוסט עשיתי הפסקה מטיפולים ואני כרגע לקראת טיפול חדש
ביום 31/8 מחזור
ביום 1/9 נאמר לי להתחיל גלולות לשבוע לאחר שהייתה ציסטה באולטרסאונד.
9/9 הפסקת גלולות והתחלתי לקחת גונאל 300 ודקפפטיל ולא חיכינו שיגיע מחזור / דימום של הפסקת הגלולות.
אתמול יום שני קיבלתי מחזור שוב
היום בדיקות:
E2-36
Lh-4.95
Prog-0.80
אולטרסאונד- רירית 4.8 חופשי מנוזל
הונחתי היום להמשיך רק עם גונאל 300
מה אומרות הבדיקות? לא היו אמורים כבר לראות זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה
אני14/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
אני15/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה מחזור טיפול חדש אחרי גלולות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016הבדיקות מצביעות על היותך בשלב מוקדם של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מהיום
אני16/09/2016אולטרסאונד
רירית - 5.2
לא נצפו עדיין זקיקים
Lh-2.6
E2-76
Prog- 3.2
אני כבר שבוע עם גונאל 300
יום שני לפני ארבעה ימים מחזור לאחר לקיחת שבוע גלולות
האם התוצאות מעידות על משהו? לא אמורים כבר לראןת זקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדכון מהיום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2016אינך מגיבה לטיפול,עלייך לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול את המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אני16/09/2016זה לא עדיין מוקדם להגיב? הייתי תחת דיכוי של דקא וגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני17/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים את תוכן הודעתך
אני18/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני19/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2016התגובה המסתמנת הינה פושרת ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה קורה?
אני19/09/2016למה הגוף לא מגיב להורמונים? מה אתה מייעץ בכל זאת לעשות בשביל לא לאבד את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך זה קורה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2016חזקה על הרופא שלך שיעשה בירור מתאים לבדוק את מצב הרזרבה השחלתית שלך,ולהציע לך טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה לאחר טיפול ivf מאוג מודאגתנויה13/09/2016
היי אני בת 31, ivf. ראשון. 15 יום אחרי החזרת עוברים. האם תקין? מה הסיבה לבטא הנמוכה?
בטא נמוכה לאחר טיפול ivf מאוג מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016יש חהמשיך במעקב ולראות אם יתאושש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא והפלה מאיימת
נויה19/09/2016היי יום אחרי עשיתי בטא נוספת וקפצה ל121, יומיים אחרי בטא 421 (יום שישי). משבצ התחיל דימום מסיבי שנמשך עד היום כדמם חלש. יום ראשון חזרתי על הבטא והתוצאה 523. הפרופסור שאני מטופלת דרכו פרטי אמר שתקין. אך כשהייתי אצל רופא מיון אמר שלהערכתו הריון שהתחיל ונגמר. מחר עושה שוב בטא. מה דעתך יש סיכוי? במידה וההריון נפל באיזו קצב יורדת הבטא? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה מאיימת
נויה20/09/2016מקפיצה את השאלה שוב
הפלה מאיימת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/09/2016להערכתי ההיריון אינו תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עיתוי הזרעה והזרקת אוביטרלנילי13/09/2016
שלום,
להלן תוצאות הבדיקות שעשיתי היום לקראת הזרעה (מתרומת זרע):
אסטרדיול:
919 pmol/L
LH:
50.60 IU/L
פרוגסטרון:
2.5 nmol/L
גודל זקיק מוביל: 19
עובי רירית: 8.2
נאמר לי להגיע מחר להזרעה, ולהזריק היום אוביטרל (אם כי תהיה לי אפשרות להזריק אותו רק היום בערב).
לפי מה שהבנתי , אני ממש קרובה לביוץ, והוא עתיד להתרחש מחר. אם כן, האם יש צורך ממשי להזריק אוביטרל במקרה הזה אם הביוץ קרוב? יותר מכך, האם האוביטרל לא עלול להפחית את סיכויי ההפרייה, בכך שהוא ישהה את הביוץ ב-36 שעות?
אודה לתשובה בהקדם.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה בהקדם...
ענבר13/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגבי עיתוי הזרעה והזרקת אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016המלצתי שתפעלי לפי הוראות הרופא המטפל הממקסמות את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן יעילות הזרע לצורך הפריהשרית13/09/2016
שלום רב.
רציתי לדעת מהו משך הזמן המקסימלי שהזרע שנמצא בגוךף האישה יעיל לצורך הפרייה.
לדוגמא-זרע שהגיע לגוף האישה 4 ימים לפני הביוץ יכול באופן תאורטי להפרות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משך זמן יעילות הזרע לצורך הפריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016באופן תאורטי כן באופן מעשי נדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שרית16/09/2016ולגבי 5 ימים?גם תאורטית זרע שהגיע 5 ימים לפני יום הביוץ לא יכול להפרות?
אני שואלת כי אני יודעת מתי היה יום הביוץ שלי ואני רוצה לשלול אפשרות להריון בלתי רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאילה היא לצורכי מחקר?!
שלמה15/09/2016ההמלצה הרפואית ע"מ להיקלט היא יום כן יום לא סביב הביוץ, אם כי היעילות היא קיום יחסים לפני הביוץ.
טאוב שלמה יועץ פוריות בכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאילה היא לצורכי מחקר?! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/09/2016מסכים עם תשובתו של ד״ר טאוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת U.Sגניקולוגי וצילום רחםי13/09/2016
שלום
כמה ימים לאחר היום הראשון של המחזור ניתן לעשות בדיקת U.Sגניקולוגי וצילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאילה חסר בה פרטים
שלמה14/09/2016תלוי לצורך מה עושים את הUS אם לצורך שלילת ציסטות וכו' אפי' אחרי 3 ימים, צילום רחם HSG בד"כ עושים בין סיום הוסת לביוץ שאז השטח "נקי" מדימום ואין הריון, כיון שחוששים לבצע צילום רחם בנוכחות הריון צעיר, ישנם רופאים אשר מוכנים לבצע אף אחרי הביוץ אם הזוג טוען שלא קיימו יחסים, אומנ' ניכר בשאלתך חוסר התמצאות בנתונים הבסיסיים לפני ששולחים אותך לUS וHSG.
בברכה,
טאוב שלמה יועץ פוריות בכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאילה חסר בה פרטים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016מסכים עם ד״ר טאוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטאוב שלמה הוא יועץ פוריות בכיר
שלמה15/09/2016אומנם לא דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך......
י17/09/2016שלחו אותי לבדיקות לפני טיפולי פוריות.
כמה ימים אחרי מחזור ניתן לעשות בדיקת אולטראסאונד וגינלי ובדיקת צילום רחם?
והאם אני חייבת לעשות צילום רחם אם הבעיה אצל בעלי - איכות וכמות זרע ירודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבירתי הנכבדה צריך סדר בדברים
שלמה17/09/2016חסר פה בתמונה כללית, אבל אם הבעיה היא אכן רק הזרע ואצלך הכל תקין ללא היסטוריה מיוחדת מבחינת דלקות וכו' אזי בהחלט יש מקום לוותר על הצילום רחם, תלוי מי הרופא...אם שלחו אותך ל US אזי תבררי איתם מה רצו צצך בדיוק. לגבי הצילום רחם כמו שכתבתי לך בין תום הוסת לביוץ, וחוץ מזה מה זה נקרא בעיית זרע של בעלי מישהו בדק אותו ממה הבעית זרע, מההנתונים, חבל לרוץ מיד לטיפולים מיותרים, ואם יש לך רופא שנותן לך טיפול את חייבת לדעת הכל, ולא לשאול א פרופסור אשכנזי מה הרופא שלך רוצה ממך, הדרך הכי פשוטה זה ללכת לפרו' אשכנזי ישירות ולקבל את כל המידע הוא מקצועי מאוד אנושי ושם הכל יהיה ברור לך.
עכ"פ אם את עדיין לא מתמצאת בפרטים אשמח לתת לך יעוץ חינם בפלא'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גבירתי הנכבדה צריך סדר בדברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2016מודה על ההסבר ועל ההתיחסות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)