מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשש מתסביב .שירה26/08/2016
שלום רב, אשמח לדעתכם. שבוע 8 לאחר ivf (לא היה גירוי יתר), החלו כאבים חזקים, התקף של רבע שעה עם הפוגה לאחר מכן ושני התקפים נוספים בהמשך אותו יום אשר הובילו לאשפוז. בבדיקות us נצפתה שחלה מוגדלת עם בצקת בחצוצרה וחשש לתסביב בחצוצרה, עם זרימת דם טובה בשחלה. הומלץ על מעקב ללא התערבות. למחרת כאבים נסבלים וביום שאחרי שוב התקף כאבים, ללא שינוי משמעותי ב us. האם השחלה תקטן ? האם יש בעיתיות עם הבצקת בחצוצרה ? כיצד נכון להתנהל ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשש מתסביב. . - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2016בשלב זה נראה שאת מנוהלת היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת בנוסף.
שירה27/08/2016תודה על המענה.
שוחררצי הביתה.
האם השחלה תקטן ? האם יש צורך במנוחה עד שהיא תקטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לדעת בנוסף. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2016השחלה בהחלט תשוב לגודלה הבסיסי תוך פרק זמן מסוים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לפני שאיבה האם מותרים?ירדן26/08/2016
אני רווקה שעושה טיפולי פוריות לבד מבנק הזרע למרות שיש לי בן זוג
אני זוכרת שלפני אחת השאיבות הרופא אמר לי שאין בעייה שאעשה יחסי מין עם בן הזוג שלי כי יש לי אינטרס שהטיפול יצליח ולא משנה ממי
היום קראתי המון מאמרים שאומרים שאסור לקיים יחסי מין יומיים לפני שאיבה
שאלתי היא האם איסור יחסי המין הוא בשל האפשרות שהם יכולים לפגום בהצלחת הטיפול של האישה או שהאיסור מגיע בגלל שיחסי המין יכולים לפגום באיכות זרע של הגבר שחושבים שהוא מעורב בתהליך הטיפולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יחסי מין לפני שאיבה האם מותרים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2016הבעיה הנה עם איכות הזרע הבעיה הנה מצפונית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מחזור שבוע אחרי הזרעהפאני26/08/2016
עברתי הזרעה כפולה ביום חמישי ושישי שעבר.
אתמול היה כאב מחזור קל עם טיפות הפרשות דמיות.
היום כאב מחזור לאורך כל היום והלילה ללא הפרשות או דימום.
מה הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב מחזור שבוע אחרי הזרעה................. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2016האירוע אינו שגרתי ומחייב את ההתיחסות של הרו]א המטפל שלך כדי לודא את סיבת הדמם המוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדובר בדמם......
פאני26/08/2016מדובר ב 2-3 טיפות קלות בצבע חום.
יומיים כאב מחזור ללא הפרשות או דימום והורמונלית מתעצבנת מהר בוכה בלי סיבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מדובר בדמם...... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2016אם ימשיך פני לביקורת רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים לאחר שאיבהמיטל25/08/2016
לילה טוב,
ביום ראשון שעבר עברתי שאיבת ביציות ביום שלישי ושישי הוחזרו לי עוברים השבוע ממש כואבת לי בטן תחתונה אני עייפה וקצת חלשה וחוסר תאבון.
שאלתי היא האם יכול להיות שיש היריון או שזה יכול לנבוע מההורמונים והתמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים לאחר שאיבה............... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2016האםשרות של היריון תמיד קיימת,אולם סביר להניח שתחושותייך הם תוצאה של הטיפול ההורמונאלי והתגובה השחלתית הנילווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת לגביי ספירת שבועות הריון IVFאנונימית25/08/2016
עדיין לא מצליחה להבין|:
1. איך אני סופרת את השבועות : ממועד וסת אחרונה/ ממועד הביוץ (השאיבה) / ממועד ההפריה החוץ גופית / ממועד ההחזרה?
2. אני שבוע 6 +יומיים מהווסת האחרונה והיום בבדיקה הרופא עדיין לא ראה דופק. הוא אמר לי שהשבועות נספרים אחרת ב IVF ולא הבנתי איך, ומתי אמורים לראות דופק. (אין להם מכשיר עם אפשרות שמיעה).
3. איך לספור את השבועות של ההריון לצורך כל הבדיקות הנוספות ( סקר ושקיפות עורפית, סקירת מערכות, מי שפיר וכן הלאה) אני סופרת באופן אחר בהריון שנוצר ב IVF ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת לגביי ספירת שבועות הריון IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2016ב IVF לא סופרים אחרת.
אפשר לספור לפי החזרת , עוברים, לפי השאיבה וכו׳.
אם החזרת בתאריך מסויים עוברים אזי סופרים 17 יום אחורה וזה יהיה היום הראשון של הוסת האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. ומה טווח הזמנים שבו
אנונימית25/08/2016תודה על תשובתך. ומה טווח הזמנים שבו אמורים לראות דופק? (בבקשה פרט אם אתה מתכוון מתאריך ההחזרה + 17 יום או מתאריך ההחזרה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. ומה טווח הזמנים שבו - תגובה
פרופ` דוד בידר27/08/2016סופרים מיום ההחזרה 17 יום.
דופק רואים אחרי 6 וחצי שבועות מתאריך היום הראשון של הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת אסטרוגן לאחר הפלהחסויה25/08/2016
שלום רב:
החזרת 2 בלסטוציסטים יום 5 הייתה ביום 14/8/16
תוצאות מבדיקה ראשונה שבוצעה ביום 23/8/16:
hcg-b - 186
E2 - 1001 pmol/l
progesterone - 65.2 nmol/l.
תוצאות מבדיקה שניה שבוצעה היום, 25/8/16:
hcg-b - 487
E2 - 980 pmol/l
progesterone - 68.1nmol/l.
מדוע האסטרוגן ירד? האם יש לכך משמעות או ניתן לעשות משהו בנדון?
אני לחוצה לאור אובדן של הריון תאומים בשבוע 12 עקב ספסיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת אסטרוגן לאחר הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/08/2016אין משמעות לירידת האסטרוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה חלשה בעת בדיקת זרע לפני טיפול פוריותיואב25/08/2016
שלום פרופ'
האם חוסר התנזרות לפני בדיקת זרע פוגע בתנועת הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנועה חלשה בעת בדיקת זרע לפני טיפול פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2016בתנאים כאלו קיימת יותר השפעה על ריכוז הזרע מאשר על התנועתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונה לאחר החזרת מוקפאחוה25/08/2016
שלום רב,
אני כשבוע לאחר החזרת עובר מוקפא.
היום החלו לי כמעין לחצים/ דקירות בבטן התחתונה.
האם עשוי להיות לכך קשר? האם עליי לחשוש?
אני נוטלת אנדומטרין ופרוגינובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בבטן התחתונה לאחר החזרת מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2016אין מקום לחשש,זוהי תופעה שכיחה,כל עוד שלא הןפיע דימום ,אין מקום לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חוה25/08/2016תודה רבה פרופסור.
תודה על המענה המהיר והעבודה המבורכת שלך.
האם זה עשוי להוות אינדיקציה למשהו שלילי כדימום.
סלח לי על שאני מציקה. אמנם הלחצים בבטן פחתו מעט מהבוקר, אבל אני כל כמהה לילד הזה שאני לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתרופות פוריות למסירהאני24/08/2016
היי
ראיתי שהרבה בנות מעבירות ביניהן תרופות פוריות שאין להן צורך בהן כבר.
השאלה שלי לגבי גונאל אף . האם העט מזרק שכבר נפתח אך מחליפים לו מחטים בכל שימוש הוא לא בעייתי להעברה על אך העובדה שהמחט מוחלפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לתרופות פוריות למסירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/08/2016אין להעביר תכשיר מסוג גונל שהחל בו שימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאר הזריקות שאטומים וסגורים בסדר?
אני24/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאר הזריקות שאטומים וסגורים בסדר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2016אכן,בתנאי שלא עבר מועד התפוגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לבדיקת amh שהתקבלו לאחר שבועייםלירון24/08/2016
שלום,
אשמח לדעת מה אומרת התשובה 16>
לבדיקת ההורמון.
כמו כן בעת לקיחת הבדיקה נאמר לי שהתשובה היא כעבור 5 ש', האם אחרי שבועיים הגיוני לקבל תשובה?
הרופא שלי בחו"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה על התוצאה בת 37
לירון24/08/2016בת 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות לבדיקת amh שהתקבלו לאחר שבועיים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2016התשובה לא ברורה.
האם זה 16?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקת amh
לירון24/08/2016סליחה טעיתי, זה 0.16>
אוסיף כי בדיקת פרופיל הורמונלי במרץ היתה תקינה.
לאחר 2 סבבי ivf .
בראשון התפתח זקיק שנשאב אך לא היו ביציות.
בשני לאחר 10 ימים של הזרקת מנופור 450 (4 ימים) ומנופור 600 (בשתי מנות ליום של 300 יח') לא התפתחו זקיקים והסבב הופסק.
במעקב זקיקים שהמשכתי אצל טכנאית אולטראסאונד פרטית כעבור שבוע מתום ההזרקות היה זקיק גם בשחלה ימנית וגם בשחלה שמאלית בגדלים שונים. היו 2 ביוצים עקב כך בהפרש של כמה ימים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאת בדיקת amh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/08/2016בדיקת ה-AMH מעידה על רזרבה שחלתית נמוכה מאוד,לאור התוצאות הטיפוליות,יתכן שיהיה מקום לשקול טיפול אלטרנטיבי עם תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בגלל בעיית מורפולוגיהשירה24/08/2016
היי אני בת 25 בטיפולי פוריות עקב בעית מורפולוגיה ארבע אחוז...החודש הייתה הפסקה ואני באיחור של ארבע ימים היום ה31 מהמחזור הקודם... מחזור שלי כל 27 יום... ביום ה25 ביצעתי בדיקות שלא קשורות להורמונים ובטעות עשו לי גם הורמונים הפרופסורים היה 45 e2-970, הlh-1.90.... האם יכול להיות שבטעות נקלטתי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה פרוגסטרון 45
שירה24/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה111111111שאלהההה לפרופסורים היקרים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2016אפשר להגיד בשלב זה שאת אחרי ביוץ. תעשי בדיקת הריון ביום א כולל את רמות האסטרוגן והפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
111111111שאלהההה לפרופסורים היקרים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/08/2016הכולנאפשרי,ביוץ מאוחר?,היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךך
שירה28/08/2016אז היום היום ה8 של האיחור..... יש לי בעיקר שלשולים מידי פעם כאבי בטן כמו של מחזור אבל מחזור לא מופיע.... לא בדקתי בטא ולא בדיקה ביתית.. מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי פוריות בגלל בעיית מורפולוגיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2016האפשרות בהחלט קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי האפשרות של מה קיימת?
שירה29/08/2016לבדוק הריון? יום 9 איחןר... יש גם בחילות מדי פעם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן בכלל להכנס להריון עם מורפו
שירה29/08/2016מורפולוגיה של 4? כל שאר המדדים תקינים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה להריון ספונטני?
שירה29/08/2016אני הייתי החודש בהפסקה מהטיפולים והייתי אמורה להתחיל סבב החזרת מוקפאים וזיהיתי את יום הביוץ לפי הפרשות וקיימנו יחסים יום כן יום לא אמרתי אולי ננסה טבעי אבל עדיין הווסת לא מגיע... כדאי לחכות עוד כמה ימים ואז לבדוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציינת שוב שאני בת 25
שירה29/08/2016והווסת אצלי כל 27-28 יום גג! בחיים לא איחר . גם כשהייתי עם תמיכה בהחזרות היה מופיע כתמים ואז מקבלת.. האם יכולה להיות בעיה אחרת? יש לציין כי גם לא אובחנה אצלי שום בעיה ומבדקי בצילום רחם לפני כחודשיים ואז גם היה הכל תקין כתבתי לך פה בעבר
אני מציינת שוב שאני בת 25 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2016כאמור האפשרות של כניסה להיריון קיימת בהחלט,בצעי בדיקה להיריון בעוד 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מהירה
שירה29/08/2016ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור יקרררר
שירה01/09/2016בדקתי בטא היום ה11 לאיחור הבטא 2347, בגלל שבעבר הייתה לי הפלה מטיפול ivf נלחצתי ללכת לראות שיש לפחות שק ברחם.. אז יש שק הריון ברחם גודל 3.8 ממ. מה הלאה?? אני מטופלת בעקרון של פריון מאז שהייתי בivf איך ממשיכים ? נאמר לי לחזור על הבטא ביום שני... מתי אמורים לבדוק דופק? לפי מה שנראה לרופא שבדק אותי אני בשבוע 3-4. האם זה לא כמו ivf שמחשיבים את ההריון שבועיים אחורה? אני לא מבינה בזה כי לא הייתי בהריון טבעי מן הסתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אמור להתפתח קוטב עוברי וחלמון
שירה01/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון שלי 31 וe2-870
שירה01/09/2016נתנו לי דופסטון לפרוגסטרון האם צריך עוד משהו האם זה תקין לשלב הזה
פרוגסטרון שלי 31 וe2-870 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2016כל הממצאים תקינים בצעי בדיקת אולטרסאונד בעוד שבוע ואז ניתן יהיה לצפות בשק היריון שק חלמון ,וקוטב עוברי ואולי גם כבר בדופק עוברי -בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך עזרת לי מאוד
שירה02/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!!דחוף
שירה05/09/2016עשיתי היום בטא חוזרת בחמישי היא הייתה 2357, פרוגסטרון 31.2, שק בחמישי היה 3.7 ממ. בטא היום חוזרת לאחר 4 ימים לא עלתה כמצופה 2460. פרוגסטרון ירד24.5 בחמישי נתנו לי דופסטון לפרוגסטרון. אתמול הייתי בבדיקה בגלל שהיו לי קצת שלשולים ובדקו אותי שוב ושק הריון 7 ממ. מה עושים לאן ממשיכים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אנדומטרין - דחיית מחזורטליה24/08/2016
האם אנדומטרין מעכב מחזור? לוקחת כבר שבועיים וחצי אתמול הבטא שלילת השאלה אם אני יכולה להמשיך לקחת כדי לא לקבל מחזור כי אני נוסעת מחר לנופש וממש לא בא לי מחזור וגם לא רוצה להספסיד טיפול החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אנדומטרין - דחיית מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2016לא דוחה מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בדוגלס במהלך הכנה לקראת החזרת עובריםסיגל24/08/2016
שלום רב, אני לוקחת אסטרופם לקראת החזרת מוקפאים, יום 14 למחזור, לוקחת אסטרופם החל מהיום ה-3. היום במעקב לא נצפו זקיקים, רירית 8 מ"מ, אך נצפה נוזל בדוגלס, נדמה לי בעומק 2.5 האם זה תקין?
חשוב לציין שלפני 3.5 שבועות עברתי שאיבת ביציות שאחריה לא בוצעה החזרה עקב חשש לגירוי יתר, נשאבו המון ביציות והייתי מאושפזת עם חשש לגירוי יתר עם הרבה נוזלים באגן (אך ללא הפרעות כליה כבד וכל בדיקות הדם נשארו תקינות, הנוזלים ירדו בסופו של דבר).
כמו כן, בימים האחרונים היה לי קצת "בלגן" בבטן בגלל משהו שאכלתי, כאבי בטן ושלשולים.
האם הנוזל זה שארית מהנוזלים שהצטברו אחרי השאיבה, או קשור יותר לבלגן במערכת העיכול שאני חווה, או מעיד על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בדוגלס במהלך הכנה לקראת החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2016לא מעיד על בעיה ואת יכולה להחזיר עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגל25/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת פרופיל הורמונליאנה24/08/2016
שלום רב,
אני בת 27, ביצעתי אתמול בדיקות דם והתוצאות של הפרופיל ההורמונלי שלי יצאו:
LH - Luteinizing Hormone
4.3 IU/l
FSH
4.0 IU/l
Estradiol (E2)
695.0 pmol/l
חשוב לציין שביום הבדיקה הייתי ביום ה28 של המחזור לאחר הפסקת גלולות ועדיין לא קיבלתי וסת.
אשמח לדעת מה התוצאות האלה אומרות והאם זה בסדר?
תודה רבה,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר24/08/2016רמת האסטרוגן גבוהה וחסרה בדיקת פרוגסטרון.
תחזרי ביום א על הבדיקות ונגיד לך מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזי בדיקת דם לצ'יפ גנטילירון24/08/2016
פרופ' שלום
הרופא המטפל הפנה אותי לבדיקת דם לציפ גנטי עקב זה שהיו לי 7 הריונות שמתוכם לידה אחת תקינה ו-6 הריונות כימיים רצופים.
כל הבדיקות האפשריות יצאו תקינות כולל קריוטיפ.
האם יש באפשרותך לומר לי מה שם בדיקת הדם לציפ גנטי? כי רופא הנשים לא יודע מה זה והרופא המטפל אמר שיש בדיקה כזאת כדי לראות עם יש שינויים בציפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי בדיקת דם לצ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/08/2016מעל כ - 50% מהפלות בשליש הראשון של הריון מקורן בגורמים גנטיים. בהפלות חוזרות, 30% מקורן ברקע גנטי. האבחון נעשה ע"י בדיקה גנטית של העובר לאחר גרידה. במידת הצורך יינתן יעוץ גנטי. כמו כן מבוצעת בדיקה כרומוזומלית של ההורים (בדיקת קריוטיפ), על מנת לברר האם הם מעבירים אנומליה כרומוזומלית לצאצאיהם.
רק בחלק קטן מהמקרים הבעיה נובעת משינוי במבנה הגנטי אצל אחד ההורים. ייתכנו שני סוגי שינויים: האחד, טרנסלוקציה – מיקום מחדש והשני, אינוורסיה – היפוך סדר המטען הגנטי. בין אם חלק מהמטען הגנטי התחלף במקומו עם מטען גנטי מכרומוזום אחר (טרנסלוקציה) ובין אם הוא הסתדר בצורה הפוכה על אותו הכרומוזום מצב ההורה הוא מאוזן ועל-כן הוא בריא לחלוטין, כי אין כל שינוי בכמות החומר הגנטי אצלו. לעומת זאת אם ההורה מוריש כרומוזום "מאורגן מחדש" שכזה לעובר, עלול להתקבל מבנה כרומוזומלי לא מאוזן שיתבטא בתוספות או חסרים של מקטעי כרומוזומים שלמים.
שינוי כרומוזומלי לא מאוזן שכזה עלול לגרום בחלק מהמקרים להפלה טבעית. יחד עם זאת, בחלק מהמקרים עלול להתפתח עובר אשר אם לא ייבדק בהריון למבנה הכרומוזומים שלו (על ידי בדיקת סיסי שליה או מי שפיר), עלול עובר זה להיוולד עם מומים ו/או פיגור שכלי עקב חוסר האיזון הכרומוזומלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)