מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובר אחד בן 3 ימים ב 28 למאיאני13/06/2016
ועוד עובר בן 5 ימים ב 30/5.
לפי החישוב אני כרגע בשבוע 4 פלוס 5 ימים.
מתי ניתן לראות שק בבדיקת US?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עובר אחד בן 3 ימים ב 28 למאי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2016בעוד שלושה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתזמון החזרה בטיפול ivfאני13/06/2016
בוקר טוב
לפי מה קובעים מתי תהיה החזרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לתזמון החזרה בטיפול ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2016לפי מספר העוברים המתקבל,איכותם,ביצוע AHH,ביצוע הזרעה כפולה,גידול לבלסטוציסטים-כמובן שהדבר מחייב שיקול דעת מקצועי של הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע מהי תגובה הולמת לטיפול ivfאני12/06/2016
אני לפני ivf ראשון על טיםול חצי טבעי )fsh גבוה מונופור 225 מהיום החמישי
זקיק אחד מוביל ועוד שניים בגודל 10-14
האם זה מספיק בשביל להיכנס לשאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע מהי תגובה הולמת לטיפול ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2016אפשר לשאוב כל זקיק אך למה את עושה הפריות עם ערכי FSH גבוה?
לא ציינת גיל ולא ציינת מדוע הציעו טיפול שלא יתן תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני13/06/2016בת 39 עם fsh 15
לפני 5 שנים הריון טבעי ולידה תקינה
אני אחרי 4 הזרעות שלא צלחו עברתי ל ivf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF שאיבת ביצית בפרוטוקול טבעיתומר12/06/2016
זוג בני 39 ו42 נשואים 9 שנים ללא ילדים. במשך השנים עברנו 16 הפריות ו4 הריונות שהסתימו אחת טביעית ו3 גרידות. מההתחלה הפרופיל ההרומונלי תקין וכל שאר הבדיקות תקינות אבל תמיד בכל הפרוטוקלים השונים נוצרו 3-2 ביציות. יש לציין שהזרע מופק עי גירוי חשמלי ועובר מיון זרע. לאחרונה חבר המליץ לי לפנות לאיל פוליטי ליעוץ ולטענתו אשתי פוריה והגוף שלה דוחה את ההורמונים ולכן היא לא מגיבה טוב ושייכת לקבוצה של 12% מהנשים. הוא המליץ לעשות פרוטוקול טבעי ולשאוב את הביצית הטבעית ללא התערבות ולהוסיף דיקור מיוחד לפריות וכן פורמולת צמחים.
הרופאים ממליצים על תרומת ביצית ואנחנו בהתלבטות
נשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF שאיבת ביצית בפרוטוקול טבעי - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2016הרופאים צודקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר שתי הזרעות תרומת זרעדנה12/06/2016
שלום רב,
בת 36 אחרי שתי הזרעות טבעיות ללא אוביטרל וללא הורמונים (מתרומת זרע)
מחזור סדיר 27 יום, פרופיל הורמונלי תקין, מעקבי זקיקים לפני שתי הזרעות
עובי רירית 9 מ"מ
זקיקים קטנים + זקיק מוביל 20 מ"מ
הזרעה ביום ה 13 למחזור בפעם הראשונה לפי אולטרסאונד, דם (פרוגסטון ואסטורידל) ובדיקת ביוץ
וביום ה 12 למחזור בפעם השניה כנ"ל
אני לפני הזרעה שלישית, האם יש המלצות לעשות זאת אחרת?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לאחר שתי הזרעות תרומת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2016להתחיל טיפול להשראת ביוץ עם גונדוטרופינים (זריקות) כדי להגביר את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עוברים יום שביעי שמיניחן12/06/2016
תודה מראש
לאחר החזרת עוברים מתחיל דימום ביום השביעי ובעצם מתחיל ווסת
בת 43 הריתי לפני חודשיים פעם ראשונה הסתיים בשבוע 8 ללא דופק והד עוברי קטן
מה ניתן ללמוד מדימום של יום שביעי שמתפתח לווסת?
איזה בדיקות עלי לבצע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרת עוברים יום שביעי שמיני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2016יש להגביר את התמיכה לאחר ההחזרה,יש לשקול ביצוע היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 משתמשת בקרינון גוסטון כתמיכהנטע11/06/2016
אני מרגישה שיש לי פטריה,, קראתי שאסור להשתמש באגיסטן יש משהו אחר שניתן להשתמש בו????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7 משתמשת בקרינון גוסטון כתמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2016את יכולה להשתמש באגיסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והכתמות דמיות באמצע החודשקרין11/06/2016
שלום פרופ׳,
מחזור אחרון היה לפני שבועיים ב 29.5. אני ביום ה 14 למחזור , היום הופיע לי הכתמות דמיות ( חום- אדום כהה) לא ממש כמו מחזור ויש לי קצת כאבים למטה צד שמאל.
מה מקור הדימום? האם יכול להיות קשור לביוץ? יש מקום לחשש?
אני מציינת שלפני חודש וחצי עברתי ivf 2 שלא צלח. בהוראת הרופא הפסקתי תמיכות ותרופות כי אני צריכה לעשות הסטרוסקופיה בחודש הבא.
אשמח למענה.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והכתמות דמיות באמצע החודש - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2016בלי בדיקות דם חופפות לזמן הזה קשה לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלוציסט, מספר שאלות דחופותשירי11/06/2016
שבת שלום וחג שבועות שמח,
אתמול שאבו 17 ביציות
הרופאה עדכנה אותי על 14 הפריות תקינות
אמורה לעשות החזרה ביום שני, כלומר 72 שעות לאחר השאיבה, אך בגלל שאתמול והיום חוויתי גירוי שחלתי קל שכלל כאבים והקאות,היום מרגישה הרבה יותר טוב, הציעה הרופאה לבחור 4 עוברים יפים ולגדל אותם לבלוציסטים ואת ה10 הנותרים להקפיא. כל שלהחזיר 2 עוברים ביום רביעי.
במידה וכל ה4 יתפתחו לבלוציסטים, האם ניתן להקפיא את אלו שלא הוחזרו?
לאחר בדיקה באינטרנט לא כ"כ הבנתי מה עדיף, החזרה בנוהל הרגיל של 72 שעות או 5 ימים שזה שלב הבלוציסט?
האם ייתכן ושמ4 עוברים יפים וטובים לא יתפתח אף לו בלוציסט אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת בלוציסט, מספר שאלות דחופות - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2016מה שהרופאה שלך מציעה זה הסדר ואפשר להקפיא גם בלסטוציסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטלתי מלטונין 5 מ"ג שמונה שעות לפני בדיקות דםיעל11/06/2016
שלום רב,
נטלתי מלטונין 5 מ"ג שמונה שעות לפני בדיקות דם לפרופיל הורמונלי (למטרת IVF) האם זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטלתי מלטונין 5 מ"ג שמונה שעות לפני בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016לא ישפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל11/06/2016תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי מבין המטופלות קיים סיכון מוגבר להתפתחות גירוי יתר שחלתיחיה11/06/2016
סכנת גירוי יתר שחלתי חמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למי מבין המטופלות קיים סיכון מוגבר להתפתחות גירוי יתר שחלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016
מי נמצאת בסיכון לגירוי יתר?
• נשים צעירות
• נשים בעלות תסמונת שחלות פוליציסטיות
• נשים המקבלות HCG (אוביטרל)
• במקרה של הריון, יש הפרשה אנדוגנית של HCG. בחלק מהמקרים, התזמון של גירוי היתר מתרחש כחמישה עד עשרה ימים אחרי הטריגר הראשוני של הביוץ, כאשר במחזור הריוני עלולה להיות החמרה בעקבות הופעה של HCG האנדוגני
• נשים אשר סבלו מגירוי יתר בעבר
• כאשר ישנן רמות גבוהות של אסטרוגן
• כאשר ישנם זקיקים מרובים (בגודל בינוני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאני10/06/2016
שלום, האם התוצאות הבאות תקינות ליום 19 למחזור? (3 ימים לאחר ביוץ)
אסטרוגן 376, פרוגסטרון 23.7, LH- 8.23. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה תרופה שמסייעת בהתפתחות העובר בתחילת הריוןרינת10/06/2016
שלום רב,
לאור אי הצלחה בהתפתחות העובר, האם ישנה תרופה המסייעת בהתפחות העובר בתחילת הריון.
בתודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ישנה תרופה שמסייעת בהתפתחות העובר בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016אין שום תרופה המסייעת בצורה ישירה להתפתחות העובר בתחילת דרכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם בהבנת אבחנה של רופא על רירית רחם אקוגניתעומר10/06/2016
פרופסורים שלום,
אני 3 שנים בטיפולי ivf ובחצי שנה רירית הרחם לא מתעבה לי בצורה טובה. מגיעה ל-4 מ"מ בערך.
כבר כחודשיים אני לוקחת פרוגינובה ומדבקות. הרירית עדין לא מתעבה בסביבות 4 מ"מ.
בכל האולטרסאונטים בחודשיים האחרונים נראה זקיקים קטנים כך שלפי הבנתי לא היה ביוץ וגם לא קיבלתי ווסת.
באולטרסאונט אתמול רשמו בפעם הראשונה רירית אקוגנית.
1. מה זה אומר רירית אקוגנית?
2. בעיניין הרירית שלא מתעבה. האם יש טיפול לעבותה?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרתכם בהבנת אבחנה של רופא על רירית רחם אקוגנית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016רירית רחם המפתח להיריון בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לפני ivf ראשוןאני10/06/2016
היי
נקבעה לי שאיבה ליום שני הקרוב.
ביום הרביעי למחזור התחלתי עם גונאל 150 וציטוטרייד למשך 3 ימים.
ביום השביעי למחזור לאחר מעקב זקיקים הרופאה החליטה להפסיק עם גונאל ולהתחיל מונופור 225 וציטוטרייד.
היום מעקב זקיקים :
זקיקים : 16, 11, 10
רירית: 6.5
E2- 447
Lh- 1.4
Prog - 1.8
נאמר לי היום מונופור 225 וציטוטרייד ומחר רק מונופור ובהמשך היום אקבל הוראות לגבי אוביטרל ודקפפטיל.
האם התזמון נכון לפי הבדיקןת? הזקיקים יהיו מספיק בשלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר שאלות לפני ivf ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016מדובר בפועל בזקיק אחד,שאר הזקיקים הקטנים הנם חסרי משמעות פרוגנוסטית גם אם יתקבלו מהם ביציות לא בשלות-לגבי הזקיק המוביל האחד מתקבל הרושם שהתיזמון הולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוראות שקיבלתי
אני12/06/2016מחר שאיבה בשעה 18:45
היום בחמש לפנות בוקר לקחתי 2 מזרקי דקפפטיל
ובשבע בבוקר לקחתי אוביטרל
האם התזמון נכון לפי בדיקות הדם והאולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוראות שקיבלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2016מתקבל הרושם שהתיזמון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני13/06/2016מהי לדעתך תגובה הולמת לכמות זקיקים לטיפול ivf למישהי כמוני עם fsh 15?
אני עם זקיק מוביל אחד ועוד שניים קטנים שגם אותם ישאבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2016למרכיבי התגובה ישנם מספר משתנים-בינהם גיל ,רמת ה-FSH,מצב ה-BMI,מינון גונדוטרופינים,ופרוטוקול טיפולי.
כאמור המרכיב המכריע הנו רמת ה-FSH לכן ציינתי שהתגובה הנה הולמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אני13/06/2016היום בשבע בערב שאיבה
2 מזרקי דקםםטיל אתמול בחמש בבוקר ואוביטרל אחד אתמול בשבע בבוקר
זאת אומרת שהיום אני צריכה להיות בביוץ?
איך זה שאני לא מרגישה את הביוץ ואין הפרשות?
בדכ כל חודש אני מזהה לבד את הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובנ
אני11/06/2016הרופאה שלי רוצה גם לשאוב את הזקיקים הקטנים . האם יש מה לעשות איתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובנ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2016הערך הטיפולי המוסף שלהם נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)