מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לבחור זריקת גסטון או uterogestanע פ14/06/2016
שלום
עשיתי החזרה ב 29.5 ל 3 עוברים.
בעקבות ירידה בערך של הפרוגסטרון 23.5 והאיסטורידל 997 והעלייה בביטא(606) , הרופא המליץ על העלאת המינון של האינודמטרין מ 3 ל 4 ביום בנוסף לפרוגנובה שאני מקבלת 3 כדורים. .
אך לא הייתי שקטה עם החחלטה שלו ובקשתי עוד תמיכה
הוא נתן לי לבחור בין זריקת גסטון לבין 4 כדורים uterogestan במינון של 200.
לדבריו שלמרות הספיגה הטובה של הזריקה בגוף אך יש לה הרבה תופעות ליווי לכן הוא המליץ על הכדורים, ולדבריו המקרה שלי לא חריג, לא היה דימום חריג אלא הפרשות ורודות למשך יומיים ונעלמו.
מה אתם ממליצים?
לא אכפת לי לספוג את כל תופעות הליווי של הזריקה אם הטיפול בה יותר יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה לבחור זריקת גסטון או uterogestan - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016ללכת על בטוח לקחת גם גסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להפרייה ואיכות הביציתאני14/06/2016
חזרו אליי עכשיו מאסותא להודיע לי שהביצית היחידה שנשאבה אתמול הופרתה ומזמינים אותי להחזרה ביום חמישי
איך יודעים מה איכות הביצית ? האם זה שהופרתה מעיד שהיא איכותית? האם כל ביצית שהופרתה מחזירים או שבודקים האם איכות תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע להפרייה ואיכות הביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016האיכות תיבדק בין היתר על סמך קצב חלוקת העובר,מראה התאים(בלסומרים),ונוכחות שברים בתאי העובר-לכן הפריה בלבד אינה סייג לאיכות העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני14/06/2016אבל אם יש החזרה זה לא מעיד על תקינות? הרי לא מחזירים עוברים לא איכותיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016ישנן דרגות איכות מגרוע למצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי ביוץ, פשר התוצאותמאי14/06/2016
צהריים טובים יש לי שאלה, עשיתי בדיקת דם שבוע לאחר ביוץ בשביל לראות אם היה ביוץ.תקין התוצאות הם e2-695,פוגסטרון 53,lh-6.3,רציתי לדעת האם זה תקין והאם בשלב אפשר לדעת מבדיקות אלו לגבי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם לגילוי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016תקין,לא ניתן להתנבא לגבי היריון אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מוגלובין יצא לי נמוך מה עושים ?מיקה14/06/2016
שלום רב
ביצעתי בדיקת מוגלובין והערך שיצא הוא 12.4 הבנתי שזה נמוך מה ניתן לעשות ? והאם זה בסדר להתחיל טיפול עם ערך נמוך ?
והתחלתי טיפול לפני שבוע של אסטרופם פעמיים ביום
בנוסף לוקחת חומצה פולית האם זה בסדר ? נלחצתי
תודה רבה ממתינה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה תודה
בר14/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת מוגלובין יצא לי נמוך מה עושים ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016הכול בסדר,הבדיקה לא יותר מדי נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבה פעם ראשונה מספר שאלותאני14/06/2016
בוקר טוב
אתמול עברתי פעם ראשונה שאיבה
היה זקיק אחד בשל עם ביצית בפנים
ועוד שניים קטנים בגודל 12 שגם אותם הרופאה רצתה לשאוב אך לבסוף הם היו ריקים
מה זה אומר על הקטנים שהיו ללא ביצית בםנים? ואיך זה ששני הזקיקים הקטנים לא גדלו על אף שלקחתי הורמונים בטיפול חצי טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי שאיבה פעם ראשונה מספר שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016לזקיקים הקטנים אין ערך מוסף טיפולי,ועל פי רוב לא ניתן לשאוב מהם ביציות,ואם כן מדובר בביציות לא בשלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני14/06/2016האם בטיפול עם הורמונים הזקיקים הקטנים לא היו אמורים גם לגדול ולהגיע לשאיבה?
כי עם זקיק אחד בעצם לא הייתי צריכה הורמונים להבשלתו אלא לגייס מס זקיקים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016הזקיק המוביל קולט בקולטנים שלו את כל ההורמונים,ובקטנים מתנוונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה - כדורים אדומים ולבניםורד14/06/2016
טיפול קודם קיבלתי פרוגינובה להסדר מחזור - שכלל כדורים לבנים ואדומים , הפעם קיבלתי בחפיסה פרוגינובה רק כדורים לבנים ...מה ההבדל ביניהם , והאם הם עושים את אותה פעולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגינובה - כדורים אדומים ולבנים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016הכדורים הקודמים היו פרוגילוטון המורכבים מהורמון האסטרוגן והורמון הפרוגסטרון,ואילו הכדורים הנוכחיים כולים רק אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי לקיחת אנדומטרין ועוברים....שירה14/06/2016
בוקר טוב,
2 שאלות בבקשה:
1 מתי מקובל להתחיל לקחת נרות אנדומטרין בטיפול IVF, לאחר השאיבה או לאחר ההחזרה?
2. במידה והעוברים לא נקלטו, מתי בעצם הם נפלטים? מייד לאחר ההחזרה או בתהליך ההשתרשות? והאם אמורים להרגיש משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לגבי לקיחת אנדומטרין ועוברים.... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/20161.למחרת השאיבה
2.העוברים לא נפלטים אלא עוברים תהיך הקרוי אפופטוזיס שזהו מות התא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה14/06/2016
שלום,
האם החומרים ששיננית משתמשת בניקוי שיניים וחניכיים מותר לשימוש בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016יש לברר אם השיננית באלו חומרים מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה ותוצאות של בדיקת זרעעמרי14/06/2016
בן 17. לאחרונה אובחנתי עם וריקוצלה בדרגה 2 ונשלחתי לעשות בדיקת זרע. רציתי לשמוע מה דעתכם בעניין התוצאות, ומה עלי לעשות בהמשך. מצורפות תוצאות הבדיקה. תודה רבה :)
וריקוצלה ותוצאות של בדיקת זרע........................ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016בדיקת הזרע גובלית ולוקה בעיקר במדד התקינות המורפולוגית של הזרע,מתקבל הרושם שבהחלט ביצוע תיקון של הוריקוצל יטיב עם ממצאי בדיקת הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול
עמרי14/06/2016כיצד היית ממליץ לבצע את הטיפול? ניתוח או שישנן דרכים נוספות? והאם מומלץ לבצע בדיקת זרע בשנית טרם ביצוע טיפולים כדוגמת ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016המלצתי היא חבצע את הניתוח הקלסי המיועד למצב זה-קשירה גבוה של הוריד הספרמטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת us לאחר בדיקת זרע תקינה וזמן רב של ניסיון להרותיוסף13/06/2016
שלום,
לאחר כשנתיים אני ובת זוגתי לא מצליחים להכנס להריון+הפלה אחת.
האם כדאי לעשות בדיקת us אשכים. בדיקת הזרע שלי תקינה וגם בדיקותיה של אשתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת us לאחר בדיקת זרע תקינה וזמן רב של ניסיון להרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016אולי כדאי לבצע צילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות בטן לאחר שאיבה והחזרה של עובריםמורן13/06/2016
שלום רב
עברתי ביום ראשון שעבר 5.6 שאיבה של 36 ביציות ( הכי הרבה שנשאבו לי עד היום היה 18 )
ביצענו ברביעי ושישי החזרה של עובר אחד כל פעם.
ביום חמישי ביצעתי בדיקת דם והאסטרודול היה 22 אלף ( העברנו לרופא המטפל שאמר שזה בסדר )
מאז יום שישי הבטן ממש נפוחה בצורה שמקשה עליי בפעולות יומיות כמו הליכה ושינה..
יש כאבים בזמן ההליכה.
אני לוקחת סינרל פעמיים ביום.
האם הדבר טבעי או שצריך ללכת למיון? מעולם לא קרה לי שהבטן התנפחה בצורה כזו.
הרופא המטפל לא זמין היום ולכן אני פונה כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנפחות בטן לאחר שאיבה והחזרה של עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016להערכתי מדובר בגירוי יתר שחלתי ,ונדרשת ביקורת רפואית כול מעקב אחרי פרמטרים של סירת הדם כדי לעקוב אחרי מצבך העלול להמיר עוד יותר אם תיכנסי להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה נשלחתי מהקופה למיון תודה
מורן14/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה נשלחתי מהקופה למיון תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפית בתאומים לא זהים מivfדנדוש13/06/2016
היי
היום ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית בבית חולים איכלוב
יצא תוצאה לאחד מהם קצת מדאיגה
אחד יצא 1:4000 שנחשב תקין .nt 1.3
ןהשני יצא 1:395 nt 2.3 לגבי העובר השני התשובה הייתה קצת מדאיגה האם עליי לחשוש לגבי הועבר השני??
האם יש צורך לבצע את בדיקצ הדם שמקבילה לשקיפות בתאומים ?
אודה לתשובה בהקדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות שקיפות עורפית בתאומים לא זהים מivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016לבדיקת הדם אין ערך מוסף במקרה של תאומים,נדרשת יתיעצות גנטית לגבי ביצוע של בדיקת מי שפיר וצ׳יפ גנטי במקרה הנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך פרופסור אשכנזי
דנדוש14/06/2016האם התוצאה של העובר השני צריכה להדאיג אותי במיוחד?
בהמשך לתשובתך פרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/06/2016בהחלט יוצרת סיבה אפשרית לבירור מעמיק יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין איכות הזרע להפלה בשליש ראשון להריון?תומר13/06/2016
שלום,
זוג עם בעית זרע קשה . 3 הריונות שנפלו .תגובה שחלתית נמוכה. עברנו לתרומת ביצית
תרומה ראשונה החזרה ראשונה נקלט ההריון ולא התפתח. האם איכות הזרע משפיעה על קליטת הריון תקין והמשכו למרות שהעובר לכאורה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש קשר בין איכות הזרע להפלה בשליש ראשון להריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016
בדיקת זרע שגרתית מתייחסת לריכוז זרע, לתנועתיות ולמורפולוגיה של הזרע, אך לא נותנת מענה הולם לכל בעיות הזרע ואינה מתייחסת לפגמים עדינים בארכיטקטורת הכרומטין של הזרע (גרעין תא הזרע).
הדגש על חשיבותה של השלמות הגנטית של תא הזרע התעצם לאחרונה בעקבות הדאגה ההולכת וגדלה לסיכון להעברה של מחלות גנטיות באמצעות טכניקות העזר של הרבייה (עם דגש על הפריה חוץ גופית); זאת בגלל נזקים אפשריים ל- DNA של גרעין תא הזרע (DNA FRAGMENTATINS ), או למערך המיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) שלו, בהשפעת נזקים סביבתיים (אורח חיים, עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים שעלולים להיות בעלי משמעות קלינית ופרוגנוסטית לגבי הצלחת הטיפול.
מידע על DNA עשוי להעלות את שיעור ההריונות
המידע על שלמות ה- DNA עשוי לסייע בבחירת תאי זרע עם DNA ללא פגע במיוחד בעת ביצוע הפריה חוץ גופית ובמיוחד בעת ביצוע הפריה באמצעות ICSI (מיקרו מניפולציה). העלאת שיעור ההריונות באמצעות זיהוי וטיפול בבעיות אלו עשוי להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות הנוצרות אצל הזוגות המטופלים בעקבות כישלונות חוזרים.
כאמור, ליקויים בגנום הגברי הם סיבה מרכזית לכישלון חוזר בהפריה חוץ גופית. שיעור גבוה של נזק ל- DNA בגרעין תא הזרע יכול להיות גם אצל גברים עקרים עם פרמטרים נורמליים של הזרע (כלומר ריכוז, תנועתיות ומורפולוגיה).
משמעות הפגמים ב- DNA של תא הזרע
בדיקת ה"הלוספרם" הבוחנת את מבנה ה- DNA (הכרומטין ) של תא הזרע, וקובעת את שיעור השברים ב- DNA של הזרע (DFI- DNA FRAGMENTATIN INDEX), יכולה להצביע על ליקויים המסבירים את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה.
פגמים שכאלו במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA דבר שעלול לגרום להעברה בלתי תקינה ומדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, יצירת עוברים פגומים עם איכות מורפולוגית ירודה, שיעור השתרשות נמוך, שיעור הריונות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
המסקנה המתבקשת היא שחשיבותו של ה- DNA של הזרע מכרעת בעת טיפולי העזר של הפריון וההפריה החוץ גופית. זיהוי הבעיה וטיפול מתאים יאפשרו לגברים עקרים רבים להפוך לאבות, ויפחיתו את הסיכון להעברת מוטציה גנטית לצאצאים.
קיימות טכניקות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין לצורך ביצוע ICSI המביאות לשיפור איכות העוברים, שיפור שיעור ההשתרשות, עליה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות.
המסקנה המתבקשת היא שלקראת טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית ביצוע בדיקת "הלוספרם" בנוסף לבדיקת הזרע השגרתית חיוני ביותר.
מעבדת בנק הזרע "סופרם" היתה בין הראשונות שביצעה בדיקת "הלוספרם" והצביעה על חיוניותה וערכה הרב בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים על בסיס טבעי.אני13/06/2016
שנה וחצי לאחר לידה מהריון IVF ( בשל בעיית זרע) עם עובר טרי. חזרנו לטיפולים לפני מספר חודשים . עשינו פעמיים החזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי שלא צלחו. מתחילים בקרוב סבב נוסף של מוקפאים. שוקלת הפעם לבקש לעשות החזרה על בסיס טבעי. איך הולך התהליך? מה הסיכויים? והאם כדאי? יש לציין שאנו מטופלים בבי"ח ציבורי
החזרת עוברים מוקפאים על בסיס טבעי. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2016התהליך פשוט ומבוסס על ניטור הביוץ בבדיקות דם ואולטרסאונד והחזרה בהתאם ליום הקפאת העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשל ביציות והזרעה בזרע הבעלטל13/06/2016
אחותי התחילה לקבל זריקות לשאיבת ביציות והזרעה לזרע בעלה הפריתן ולשים באם פונדקאית אני מזריקה לה מה שרציתי לשאול האם יש איזה סיבה לי לפחד שבכל זאת כשאני מזריקה לה ואני טופחת על המזרק ליציאת האויר יוצא מעט חומר לידיים שלי ולפעמים נוזל על הספא או השולחן האם עלי לפחד שכאשר אני נימצאת עם התינוקת שלי אצלה נותנת לה את הזריקה וממש לאחר מכן מכינה לה אוכל אפילו לאחר שטיפת הידיים שלי בכל זאת הרגשה שכאילו עלול ליקרות משהו מההורמון הזה אפשר הרגעה
שאיבהשל ביציות והזרעה בזרע הבעל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2016אין מקום לכל חשש
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)