מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע לשאיבת זקיקים ללא הרדמהאני10/06/2016
אני לקראת טיפול ivf ראשון באסותא
כרגע אני עם 3 זקיקים בגודל 16, 11, 10
האם ניתן לעבור את השאיבה ללא הרדמה?
האם יש טשטוש?
הרופאה שלי אמרה שהשאיבה של הזקיקים הקטנים כואבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לשאיבת זקיקים ללא הרדמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016בהחלט ניתן לעבור את השאיבה של מספר מוגבל של זקיקים ללא צורך בהרדמה,ניתן לסייע עם אלחוש מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שאיבת הזקיקים הקטנים כואבים?
אני11/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם שאיבת הזקיקים הקטנים כואבים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2016שאיבת זקיקים הקטנים מ-14 מ״מ הנה חסרת ערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני12/06/2016למה חסרת ערך? הרופאה שלי רוצה לשאוב גם את הקטנים לטיפול של ivm
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/06/2016IVM הוא טיפול ייעודי לנשים עם שחלות פוליציסטיות למניעת גירוי יתר שחלתי,ולא למקרים שבהם יש מיעוט זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אני12/06/2016אז ivm הוא רק לשחלות פוליציסטיות.
אבל מה מונע לעשות ivm גם לאחת כמוני ללא שחלות פוליציסטיות ?
בטיפול הקרוב יש לי זקיק אחד מוביל ועוד 3 קטנים למה שלא ישאבו אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/06/2016אפשר לנסות לשאוב אותם,אולם כאמור ערכם המוסף לטיפול מוטל בספק.
באשר ך-IVM ראוי לדעת שהטיפול מהווה ברירת מחדל לטיפול IVF רגיל,ובבחינה זו אינו ראוי למצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות וכניסה להיריון - שאלהאנונימי10/06/2016
שלום וברכה..
יש לי שאלה קצת מוזרה
אני בן 28 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות (סרוקוואל 25 מג למיקטל 100 מג ולוסטרל 100 מג)
רציתי לדעת האם בעת כניסה להריון התרופות יכולות להשפיע לי על איכות הזרע והפיריון של הגבר? האם עם או בלי התרופות יש הבדל באיכות הזרע וזה יכול להשפיע על הולד בעתיד (אם הוא יהיה יותר בריא\יפה\חכם עם מומים חלילה וחס וכו' ללא נטילת התרופות בעת הכניסה להיריון עם בת הזוג..?)
האם ללא התרופות יש סיכוי גדול יותר להיכנס להיריון? ונטילת התרופות מורידות את איכות הזרע?
האם בעת כניסה להיריון עדיף להפסיק את הטיפול התרופתי ולחזור אליו לאחר הפריון?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות וכניסה להיריון - שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2016תרופות יכולות להשפיע, ביחוד התרופות שאתה לוקח.
יכולות להשפיע גם על הזרע ולכן לפני הריון יש להתייעץ ים הרופא המטפל על שינוי תרופות וכמה זמן עש להפסיק לפני ההריון המיוחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית אחרי ivfדנה10/06/2016
שלום,
אני אחריivfאיקסי שבוע 12+6
אתמול הלכתי לעשות שקיפות עורפית, העובר לא היה במצב מתאים למדידה.
משהו מבחינת הראש לא מאונך, אם הבנתי נכון
האם זה דבר שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקיפות עורפית אחרי ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/06/2016לעיתים בהחלט התנוחה של העובר אינה מאפשרת מדידה אופטימאלית של השקיפות ולכן הבדיקה נדחית במספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין לפני בדיקות דם לפרופיל הורמונלייעל10/06/2016
שלום רב,
האם נטילת מלטונין 5 מ"ג שמונה שעות לפני בדיקות דם לפרופיל הורמונלי (למטרת IVF) יכולות להשפיע על תוצאות הבדיקה?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין לפני בדיקות דם לפרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר11/06/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
יעל11/06/2016תודה רבה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון - טעות בלקיחת טבלית לאחר החזרהיעל09/06/2016
בשבוע שעבר עשיתי שאיבה. ביום שישי את ההחזרה.
לאחר מכן הייתי צריכה לקחת טבלית אוטרוגסטן 200 מ"ג, 3 פעמים ביום.
לא הצלחתי לגשת לבית המרקחת. השתמשתי בטבליות אוטרוגסטן 100 מ"ג עד שאקנה.
משניגשתי לבית המרקחת עם המרשם, הופתעת לגלות כי מדובר ב- 200 מ"ג ולא 100 מ"ג.
כבר באותו יום עברתי לטבלית הנכונה.
אני מאוד חוששת שפגעתי בסיכויי ההצלחה בטיפול (מדובר על כשבוע ימים בהם לא לקחתי את הטבליות הנכונות).
האם נהגתי נכון כשעברתי ל- 200 מ"ג לאחר שבוע ימים של 100 מ"ג?
האם יש סיכוי שהטיפול נכשל ?
האם יש סיכוי לפגיעה ברחם בעקבות המעבר?
אני מאוד חוששת מההשלכות של מעשיי (חוסר אחריות שלי).
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון - טעות בלקיחת טבלית לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/06/2016אין שום סיכוי שהטיפול יכשל בעקבות האופן שבו נטלת את הטיפול התמיכתי החלקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין-וורידים בחזה אחרי החזרת עובריםעמית09/06/2016
היי
החזרה של שני עוברים לפני 5 ימים,
3 פעמים ביום נרות של אנדומטרין כבר 8 ימים בנוסף למדללי דם
האם ייתכן כי שימוש באנדומטרין גורם להופעת וורידים בחזה??
הם מאוד בולטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין-וורידים בחזה אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2016יתכן גודש קל של החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התגובה השחלתית לזריקות סבירה?סיגל09/06/2016
אני מטופלת בזריקות פיורגון במינון 50 יחידות.
ביום החמישי למחזור, יום תחילת הזריקות: אסטרדיול 140, ללא זקיקים גדולים.
אחרי 4 ימי זריקות במינון 50 יחידות: זקיק 17 מ"מ, עוד זקיק 11 מ"מ ואסטרדיול 900.
האם הגיוני שאחרי ארבעה ימי זריקות בלבד יהיה כבר זקיק גדול ואסטרדיול גבוה??
ועוד שאלה, אם התגובה כ"כ מהירה, הגיוני שיש עדיין רק זקיק אחד? לפני מספר חודשים עברתי זריקות באותו מינון והגעתי להזרעה עם שלושה זקיקים גדולים... האם זה אומר שהתגובה שלי הדרדרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם התגובה השחלתית לזריקות סבירה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/20161.האפשרות בהחלט קיימת
2.הדבר אינו מהווהאינדיקציה לירידה ברזרבה השחלתית שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעקב זקיקים משהו מוזר לפני ivfאני09/06/2016
אני לפני ivf ראשון
מעקב זקיקים ביום הרביעי למחזור:
זקיק - 14
רירית -4.3
E2- 319
Lh- 5.20
Prog- 1.98
בערב קיבלתי הוראה להזריק כל יום גונאל 150 וציטוטרייד.
מעקב זקיקים נוסף היום השישי למחזור
זקיקים - 10, 11, 12
E2-281
Lh- 1.20
Prog-2.15
היום , היום השביעי למחזור מעקב זקיקים נוסף כי הרופאה אמרה שמשהו לא ברור
זקיק - 13 , 9
רירית -5.4
מה זה אומר כל השינוי בתוצאות ? תקין? לאן נעלמו שאר הזקיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מעקב זקיקים משהו מוזר לפני ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2016יש להמשיך בטיפול עדיין מוקדם להתנבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שנים של נסיונות להרות ללא הצלחהרינת09/06/2016
שלום,
לאחר 3 שנים של נסיונות להרות ללא הצלחה....
בדיקותחה של אשתי תקינות ובדיקת הזרע שלי תקינה למעט לויקוציטים רבים.
בעברי עצרתי באופן ידני את השפיכה.
האם ייתכן וגרמתי לנזק ב"מערכת" שאינו נראה בבדיקת הזרע? מה ניתן לבדוק כדי לשלול זאת? אודה מאוד להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3 שנים של נסיונות להרות ללא הצלחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2016המצאותם של לויקוציטים בנוזל הזרע שלך מעידים על אירוע דלקתי במערכת הרבייה שלך,שאינו קשור לניסיונות הבלימה שלך של השיפכה,המלצתי היא לפנות למומחה פריון על מנת לבצע הערכה של מצבך,מצב דלקתי כזה עלול לפגום באיכות הזרע ובפוטנציאל ההפריה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - יום לפני ההחזרה הכנסתי אנדומטריןמטופלת בivf08/06/2016
שהיה אצלי בחבילה פתוחה כשנתים. עם תוקף של 2017 אולם רשום על החבילה שאסור להשתמש לאחר 1/2 שנה מהפתיחה(רק אחר כך גיליתי זאת) . לאחר מכן היו לי התכווציות ממש ממש חזקות עד כדי בכי - כאמור זה גם היה אחרי יומים שאיבה..אז השאלה אם עשיתי נזק?
( כמובן שמיד שגיליתי זאת זרקתי ובאנדומטרין השני ששמתי מחבילה חדשה ההתכווציות פסקו.)
דבר נוסף- עשיתי שאיבה בחמישי והחזרה בראשון. מתי אני יכולה אחרי מוקדם לבדוק בטא מבלי שיהיה לאוביטריל שלקחתי בשאיבה השפעה? רב תודות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - יום לפני ההחזרה הכנסתי אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2016לבצע ביטה 12 יום לחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור כ-5 ימים לאחר הזרקת אוביטרללירון08/06/2016
ד"ר אשכנזי שלום,
אני מטופלת מזה מספר חודשים באיקקלומין (100 מ"ג), במחזור האחרון הוחל טיפול באיקקלומין וכמו כן זריקת אוביטרל שניתנה על פי הערכת הרופא 4 ימים לאחר מעקב זקיקים שהראה זקיק של 13 מ"מ. להפתעתי 5 ימים לאחר האוביטרל קיבלתי ווסת. אני הייתי רוצה להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך. למיטב הבנתי במידה ולא הייתה קליטה אז הייתי אמורה לקבל 14 ימים לאחר האוביטרל...
אני מאוד מבולבלת ומרגישה שאינני מקבלת תשובות מניחות דעת מהרופא. אשמח לקבל יותר פירוט ולהבין מה יכולות להיות הסיבות לכך וכיצד כדאי לי להמשיך מכאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי פרופ' דוד, אשמח לתגובתך בנושא...
לירון08/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובר - לקיחת 2 אנדומטרין בהפרש של שעתיים. האם מסוכן?גילה08/06/2016
ד"ר שלום רב, הנני לאחר החזרת עובר ועדיין לא בוצע בדיקת הריון אתמול בחוסר בילבול שמתי פעמיים טבליית אנדומטרין בהפרש של אולי שעתיים, האם זה מסוכן? כמובן את הטבלייה של הלילה לא שמתי ורק את של הבוקר. אשמח לתשובה מכם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרת עובר - לקיחת 2 אנדומטרין בהפרש של שעתיים. האם מסוכן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2016כלל לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר דברים שלא ברורים לי מעקב זקיקים ל ivfאני08/06/2016
אני לפני ivf ראשון
מעקב זקיקים ביום השני למחזור:
זקיק - 14
רירית -4.3
E2- 319
Lh- 5.20
Prog- 1.98
בערב הזרקתי גונאל 150 וציטוטרייד
היום יומיים אחרי גונאל מעקב זקיקים נוסף היום השישי
זקיקים - 10, 11, 12
E2-281
Lh- 1.20
Prog-2.15
מה זה אומר כל השינוי בתוצאות ? תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים שלא ברורים לי מעקב זקיקים ל ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר08/06/2016לא הבנתי את הטיפול.
לא מזריקים צטרוטיד מיד בתחילת זריקות הגונל פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לזקיקים .אני08/06/2016
ביום הרביעי למחזור עשיתי מעקב זקיקים והיה זקיק בגודל 14 ובערב התחלתי עם גןנאל 150 וציטוטרייד
לאחר יומיים של גונאל עשיתי היום שוב מעקב זקיקים
והתפתחו 3 זקיקים בגודל של 10,11 ,12
הזקיק בגודל 14 שהיה אמור להיות יותר גדול היום נעלם
איך זה יכול להיות? יכול להיות זקיק שנעלם או נהיה קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לזקיקים . - תגובה
פרופ` דוד בידר08/06/2016עניתי לך.
פרוטוקול לא ברור.
לא היה צריך להתחיל כמו שהתחלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני08/06/2016הגונאל ניתן ביום הרביעי למחזור
איך היה צריך להתחיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפ בשבוע 13דנה07/06/2016
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין בדיקת קריוטיפ לאמא שנלקח בשבוע 13 לבין הבדיקת דם )וריפי( החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2016בדיקת ה-(nifty(non invasive prenatal test
שאחת החברות המשווקות הנה חברת verify אינה תחליף לבדיקת מי שפיר עם צ׳יפ גנטי(בהקשר גם לפגמים גנטיים) ,ובמובן זה מספקת עוד מידע באבחון הטרום לידתי בעיקר בקבוצת הנשים עם סיכון נמוך למספר תסמונות כרומוזומליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה לא הייתי ברורה
דנה08/06/2016אני לא התכוונתי למי שפיר וציפ גנטי מול הבדיקת דם כמו וריפי.
פשוט, רוב הסיכויים שההריון שלי לא תקין מבחינת מומים.
פשוט, במידה וזה אכן לא יצליח, הציעו לי לעשות קריוטיפ לי אישית
.השאלה שלי, אם אני עושה בזמן ההריון את הקריוטיפ, כדי לחסוך זמן לפני ivfהבא.
האם הבדיקה דם שנלקחת ממני , מכילה בתוכה מידע גנטי של העובר בשבוע כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה לא הייתי ברורה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2016יתכנו ניצנים גנטיים שמקורם בעובר המשמשים לביצוע בדיקת ה-NIFTY,ולכן המלצתי היא לא לבצע זאת בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)