מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הי בשבוע 6 התגלה אצלי המטומה ברחםנטע06/06/2016
קצת מוטרדת כבר עברתי הפלה ואני בטיפולים מעל שנה
מה הסיכונים של זה??
קיבלתי זריקה גסטון וקרינון להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הי בשבוע 6 התגלה אצלי המטומה ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016יש חקוות שהטיפול יסייע וההמטומה תיספג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הקאה יכולה לגרום להפסקת דופק?דנה06/06/2016
שלום, אני בהריון אחרי ivfאיקסי.
רציתי לדעת האם הקאות / רפלקס הקאה
וכל ההתווציות הנלוות לכך יכולים לגרום להפסקת דופק.
אני בשבוע 11+6 ומרגישה שהאוכל עומד בגרון, ואת האמת גם אחרי שאני מקיאה זה לא משתפר מי יודע מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016הסיכוי שההקאות והתכווצויות הבטן בעקבותיהן יגרמו לאובדן ההיריון אפסיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי אחרי 13 הפריות שכשלו ?גיא06/06/2016
האם אחרי 13 הפריות שכשלו עד עכשיו ,יש טעם להמשיך בגיל 44 ו8 חודשים עוד טיפולים,או כבר לחשוב על תרומת ביצית ?יש לציין שכן נשאבים בין 1 -4 ביציות ויש הפריות אבל אין קליטה.מה הסיכוי בגיל כזה להקלט אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה הסיכוי אחרי 13 הפריות שכשלו ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016סיכוייך בנסיבות המקרה והגיל שואפים לאפס,יש לשקול במלוא הרצינות את האופציה של תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת את המצב של בדיקת הזרע של בעליאלה06/06/2016
תוצאות הבדיקה :
Semen volume -4
Sperm concentration-3.2
Total motility-67%
Progressive motility -58%
Vitality-94%
Total sperm number -12.8
Total progressive-7.4
Total motile count -8.5
Method1-who 4th normal
Normal cells-2%
Head abnormalities-96%
Neck-midpie ce defect-1%
Morpho def tail -0%
Absence of acrosome-1%
Semem ph-8.7
Liquefaction- 15-60
Semem viscosity- normal
Semem colour –gray opalescent
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח לדעת את המצב של בדיקת הזרע של בעלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016בדיקת הזרע לוקה בשתי מדדים חשובים-ריכוזיות ומורפולוגיה-יש לפנות למומחה פריון להמשך בירור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהאני06/06/2016
בהחזרה של קפואים במחזור טבעי, האם קריטי להתחיל אנדומטרין יומיים לפני החזרה או שאפשר להתחיל ביום של ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016במחזור טבעי מועד תוספת הפרוגסטרון לתמיכה אינו מהותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי PCO בבדיקת האולטרסאונדגילת06/06/2016
ביצעתי היום US - שחלה ימנית תקינה ושמאלית PCO? האם יתכן מצב כזה? יש לציין שזו פעם ראשונה שאומרים לי PCO ואני בגיל מבוגר. האם זה נובע מההורמונים שלקחתי בטיפולי IVF ? והאם ניתן במצב כזה להחזיר עוברים מוקפאים? האם זה לא משפיע על ההשרשה והאם זה לא גורם להפלה חס ושלום?
אשמח לתשובות על כל השאלות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי PCO בבדיקת האולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016לא מדובר בתסמונת אלא בחזות פוליציסטית של השחלה באולטרסאונד,לכן לא אמורה להיות כל בעיה בהקשר לטיפול הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך
גילת08/06/2016יש לציין שאני בגיל 48 , עד עתה היו לי מחזורים סדירים פחות או יותר אך עכשיו יש לי איחור במחזור- פעם ראשונה- של 20 יום, האם זה מצב נורמלי? מחזור אחרון היה ב21.4, האם יתכן שהפסיק המחזור בבת אחת או שהוא קצת השתבש?
להלן בדיקות הדם: P- 0.72
E2- 372.1
בבדיקת US - רירית סדירה מעובה הודגם שרירן I/M קרוב לפונדוס בגודל 1.9-2.5,
שחלה שמאלית PCO? ימנית תקינה ללא נוזל חופשי באגן.
1. האם הממצאים האלו מסבירים את האיחור במחזור? האם אני אמורה עדיין לקבל מחזורים? או האם אני בגיל המעבר?
2. בנוסף יש לי מחר בדיקת MRI שד שאמורה להתבצע ביום 7-14 למחזור ואם לא מבצעים בזמן הזה בדיוק יכולים להיראות ממצאים שלא קיימים (כך הוסבר לי). לכן השאלה האם מבחינת ההורמונים זה זמן טוב לבצע את ה MRI שד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף.
גילי08/06/2016בדיקת ה MRI מחר, אשמח לתשובות בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2016אני סבור שאת יכולה לבצע את בדיקת ה-MRI,ואיני סבור שעדיין הנך בבלות שחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי שאיבה וביוץ לפי בדיקות דם ואולטרסאונדאני06/06/2016
שלום,
אני מתחילה טיפול ivf ראשון עם פרוטוקול חצי טבעי עקב fsh גבוה - 15
היום יום רביעי למחזור עשיתי מעקב :
e2- 319
lh- 5.20
prog- 1.98
נצפה זקיק בגודל 14 מ"מ
עובי רירית-4.3
מתי בערך יתרחש הביוץ?
עדיין ללא טיפול הורמונלי , היום אקבל הוראות מהרופאה על איזה מינון תרופות להתחיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי שאיבה וביוץ לפי בדיקות דם ואולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016תוך 3-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבדיקת דם tsh t3 t4אני06/06/2016
היי
אני אחרי 4 הזרעות שלא צלחו, עוברת לשלב ivf
בת 39 עם רזרבה שחלתית נמוכה
לפני חמש שנים הריון טבעי תקין ולידה
הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת tsh
tsh- 5.92
t3- 5.3
t4-11.10
האם תקיו? ראיתי שtsh עלה מעט מגבולות הנורמה
אומר משהו?
שאלה בנוגע לבדיקת דם tsh t3 t4 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016יש לחזור על הבדיקה ואם התוצאה תהיה דומה יהיה מקום לשקול טיפול בתכשיר טירואידחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אני06/06/2016האם התוצאה החריגה יכולה להפריע לטיפול ivf שאני עומדת לעשות בימים הקרובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016לכל סטייה הורמונאלית ישנה משמעות בהקשר לטיפולי פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרקת הורמונים האם מותר?לירון06/06/2016
פרופ' שלום
האם בזמן הזרקת גונאל ומונופור וצטרוטייד ניתן לעשות הלקה בשיער או שזלא רצוי להתעסק בדברים כאלה בזמן הזרקת הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי הזרקת הורמונים האם מותר? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016אין בעיה עם החלקה בתנאי שמדובר בחומרים נטולי אמוניה ולא מזיקים חהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר לעשות משטח PAP שהתוצאה תגיע מהרסיגל06/06/2016
מתנצלת מראש על שאלה שקצת חורגת מנושא הפורום.
אני צריכה לעשות בדיקת משטח PAP לקראת מעבר לטיפולי IVF, כי המשטח האחרון שעשיתי הוא מלפני שנתיים.
האם יש מקום שמאפשר קבלת תוצאות מהירה יותר מאשר דרך הקופה? לא אכפת לי לשלם פרטי, חשוב לי שהתוצאה תגיע מהר ולא אצטרך לחכות חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איפה אפשר לעשות משטח PAP שהתוצאה תגיע מהר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016אצל כל רופא שתפני באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לא ידעתי! אין עליכם
סיגל06/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה, לא ידעתי! אין עליכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאוביטרל, ביוץ ותיזמון הזרעהשירי05/06/2016
אני בסבב ראשון של הזרעה ויש לי הרגשה שפיספסתי את הביוץ ותיזמון ההזרעה (היום).
לשאלתי - האם אוביטרל משבש את תוצאת בדיקת הביוץ הביתית?
ז"א, אם בייצתי בחמישי נניח, הזרקתי אוביטרל בשישי ב2 לפנות בוקר ועשיתי אתמול והיום בדיקת ביוץ, האם היא בהכרח תראה תוצאה חיובית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לאוביטרל, ביוץ ותיזמון הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/06/2016האוביטרל לא מפריע לביוץ גם אם התרחש.
בדיקת ביוץ לאחר אוביטרל אינה מדויקת היות וההורמון שאת מזריקה יתן תוצאה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה- שאלה דחופה אודה לתשובתכםגל05/06/2016
יש לי תור ליום רביעי להיסטרוסקופיה. ביום שלישי אני טובלת במקווה, האם מותר לקיים יחסים יום לפני היסט'? אני דתייה וזו מצווה לקיים יחסים ביום המקווה.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה- שאלה דחופה אודה לתשובתכם - תגובה
פרופ` דוד בידר06/06/2016אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שניה ברצף,,, איך ממשיכים , לא רואה את האורנטע05/06/2016
הי בטיפולים מעל שנה ״אי פיריון לא מוסבר״ עברתי 9 הזרעות שבאחת מהן נקלטתי אך לצערי עברתי הפלה בשבוע 12 עקב דימומים ועובר שהתאים לשבוע 9 לאחר מכן התחלנו בivf נקלטתי בראשון (3 חודשים אחרי ההפלה הראשונה) כיום אני בשבוע 6 וקצת ואין דופק,,
מה יכולות להיות הסיבות לכך? מה עלי לעשות? קראתי שהסיכויים להפלה 3גדולים כאשר עוברים 2 הפלות ברציפות
מבחינת בדיקות עברתי צילום רנטגן שיצא תקין ובדיקות לפני ivf..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלה שניה ברצף,,, איך ממשיכים , לא רואה את האור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/06/2016יתכן שיש מקום חביצוע צילום רחם,היסטרוסקופיה ובירור APLA וטרומבופיליה,ובירור תפקודי בלוטת התריס ,נוגדנים לבלוטה ופרוקסידז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי שבוע 6+3 העובר מתאים ל6+1 ולא התפתח מיום רביעינטע05/06/2016
האם יש סיכוי להריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הי שבוע 6+3 העובר מתאים ל6+1 ולא התפתח מיום רביעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/06/2016בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?! לא בעיתי שאין שינוי מיום ד?
נטע05/06/2016תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באמת?! לא בעיתי שאין שינוי מיום ד? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016להמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ האם פיספסתי? מודאגתמאי05/06/2016
.זקיק 25. e2-1104. פוגסטרון 2.7 ,lh- 86
מתי ביוץ האם פיספסתי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/06/2016הביוץ צפוי להתרחש בטווח של 24-28 שעות ממועד ביצוע בדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה קצרה........
מאי05/06/2016מתי להיות ביחסים הבדיקה היתה היום בבוקר
תודה עוד שאלה קצרה........ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/06/2016היום ומחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שוב תודה על המענה
מאי05/06/2016מעניין אותי רק דבר אחד למה lh גבוה86 מה זה אומר
סליחה שוב תודה על המענה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2016עולה ב-24-28 שעות לפני הביוץ
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)