מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע 28 האם כדאי לטוס לרודוס ל5 ימים?מיטל07/06/2016
הריון סהכ תקין. הרופא אישר אבל עדיין מפחדת שחס וחלילה יקרה משהו ואצטרך שם בית חולים. האם כדאי לנסוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 28 האם כדאי לטוס לרודוס ל5 ימים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2016אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרסקופיה אבחנתיתקרן07/06/2016
שלום
1. האם ניתן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כחמישה ימים לפני מועד קבלת הווסת?
2. האם ניתן יהיה לקבל תמונת מצב מיטבית על חלל הרחם כשאני לפני הווסת?
3. האם לאחר מכן, באותו חודש, ניתן יהיה להתחיל תהליך של הפרייה?
4. אם עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית לפני כעשרה חודשים ונאמר לי שהרחם נקי יש טעם באותה בדיקה או בדיקה אחרת. אם כן מהי?
אני מעוניינת לעשות בשל דימומים במהלך החודש וכאבי בטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016אם אין סכנה שאת בהיריון,ניתן לבצע את ההיסטרוסקופיה גם לפני המחזור,השירול לביצוע הנו באחריות הרופא המופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. בת 38 ביום ראשון עברתי החזרת עובריםרוני07/06/2016
היום ראיתי הפרשה צמיגית צהבהבה(מחילה מכבודכם). בדרך כלל כאשר אני בהריון מivf יש לי דימום השתרשות והפעם אין. העובר שהוחזר לי הוגדר מצויין והיה באמבריוסקופ. קראתי בתשובות שפרופ אשכנזי כתב שקורה שעוברים נפלטים סמוך להחזרה. האם 5 ימים אחרי זה זמן שעדין בלסטו יכול להפלט? הרופא שלי הוסיף לי מיקרופירין על מנת למזער זאת אך אני ממש פוחדת שמה שראיתי היה עובר שנפלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין העובר שהוחזר היה בן 3
רוני07/06/2016יצים . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום. בת 38 ביום ראשון עברתי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016אין סיכוי שמה שראית הנו עובר שנפלט היות ומדובר בממצא מיקרוסקופי,השתרשות אינה מלווה בהכרח בדמם השתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו תודה פרופ אשכנזי היקר. הרגעת
רוני07/06/2016אותי והשבת לי את הציפייה לבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואוו תודה פרופ אשכנזי היקר. הרגעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין ויוטירוקס לבלוטת התריסנופר07/06/2016
היי היום תכננתי להתחיל גלוקומין לטיפול בשחלות פוליציסטיות וקראתי בעלון של התרופה שאין ליטול אותה עם כדורים לבלוטת התריס...יש לי תת פעילות ואני שותה כל יום יוטירוקס 100 מג...האם זה אפשרי ליטול גם גלוקומין?
והאם המינון 850 מג לקפליה לא גבוה מדי?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלוקומין ויוטירוקס לבלוטת התריס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016יתכן שהשימוש המשולב עלול להפחית את הפעילות של התרופה כנגד בלוטת התריס וידרש איזון הבחוטה מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריאוטיפ האם ניתן לבצע באופן מהיר יותרמאיה07/06/2016
שלום ,
אני בברור לאחר 2 הפלות חוזרות (ivf.) מול המטולוגית ומול מח' הפלות חוזרות .
נאמר לי לבצע בדיקת קריאוטיפ.
הומלץ לי על ידי ההמטולוגית לא להמשיך בטיפולים לפני קבלת התשובות.
האם גם אצטרך לחכות עד לתשובות של הקריאוטיפ ? קיבלתי תור לעוד 3 חודשים ולאחר מכן המתנה של עוד כחודשיים. אני בת 38. הזמן לא לטובתי.
האם יש דרך שבה אוכל לבצע באופן מהיר יותר (שמעתי שבברזילי יש אפשרות לקבלת תשובות לאחר שבועיים אך אני בקופ"ח כללית) , האם יש המבצעים באופן פרטי ומה העלות והזמן המינימלי ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קריאוטיפ האם ניתן לבצע באופן מהיר יותר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016אני משוכנע שניתן למצוא מכון כנטי שעשוי לספק תשובה בטווח זמן קצר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ivf ראשון מספר שאלות ???אני07/06/2016
היי
אחרי 4 הזרעות שכשלו עוברת ל ivf
בת 39 עם fsh 15
הריון ולידה רגילה ללא טיפולים לפני חמש שנים
אתמול מעקב זקיקים ראשון :
יום רביעי למחזור זקיק 14 מ"מ
e2 -319
lh- 5.20
prog-1.98
נתבקשתי כבר מאתמול היום הרביעי למחזור להזריק 150 גונאל וציטוטרייד
האם פרוטוקול הטיפול יניב יותר ביציות? מה מטרת הפרוטוקול בתוספת ההורמונים בעצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני ivf ראשון מספר שאלות ??? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016המטרה היא גיוס זקיקים העצמה של התגובה ההורמונאלית והבשלה מיטבית של הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני07/06/2016יכול להיות שבמינון של 150 מהיום הרביעי יהיה גיוס נוסף של זקיקים? על אף שאני עם רזרבה נמוכה?
שאלה נוספת - למה נועד הציטוטרייד? לכמה זמן לוקחים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2016יתכן אם כי בסיכוי נמוך,מתן הצטרוטיד עד למתן זריקת האוביטרל מיועד למנוע ביוץ מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא בן 3 ימיםאני07/06/2016
ו 8 ימים אחרי החזרת עובר בן 5 ימים (החזרה כפולה)
בטא 36. האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
10 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא בן 3 ימים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016תקין,אולם מה שיקבע הנה הביקורת של הביטה בעוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ורודות אחרי החזרת עובריםע פ07/06/2016
שלום
החזירו לי 3 עוברים ביום ראשון 29.5
היום בבוקר הופיעו הפרשות ורודות, והופיעו שוב גם עכשיו
יש לי בדיקת בטא ביום שישי
האם ההפרשות מעידות על משהו לא תקין ? או להפך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות ורודות אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016בהחלט יתכן שההפרשות על רקע גירוי מקומי של צוואר הרחם מהתכשירים לתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי, יכול להיות כתוצאה מהנר ?
ע פ07/06/2016לא הבנתי?
אז זה מעיד על משהו לא תקין ?
שמתי לב שההפרשות הופיעו לאחר 4 -5 שעות מזמן שלקחתי את הנר אנדומטרין !
יכול להיות שזה מהנר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הבנתי, יכול להיות כתוצאה מהנר ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/06/2016יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר שלא התפתח שבוע תשיעי לאחר הזרעהיניב07/06/2016
שלום רב,
לצערי הרב, לאחר כשנתיים וחצי של נסיונות ובהם גם ivf אחד, העובר שלנו לא התפתח .
בטיפול האחרון עברנו הזרעה עם הורמונים.
שאלתי, בדיקת הזרע שלי תקינה, אולם נמצאו לויקוציטים רבים, האם יש בדיקת זרע שתסייע בבדיקת ייתכנות למקרה נוסף שכזה או שנסיק מדוע זה קרה ככל שהדבר קשור אלי. בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר שלא התפתח שבוע תשיעי לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/06/2016אי אפשר להסיק כלום .
צריך להמשיך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן וסת 8 ימים לאחר ביוץ?מיקה07/06/2016
שלום
ב - 30.5.16 רופא נשים ראה זקיק בגודל 25 מ"מ וחשתי הפרשות מרובות.
היום ב - 7.6.16 יש לי כאבי מחזור ודימום קל.
הייתכן וסת רק 8 לאחר ביוץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייתכן וסת 8 ימים לאחר ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016אם אכן מדובר במחזור לאחר ביוץ הרי שמדובר בשלב לוטאלי(אחרי הביוץ) קצר,המעג על תפקוד לקוי של הגופיף הצהוב הנוצר לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר
מיקה07/06/2016סליחה אבל מה זה אומר בעצם?
קצת רקע: שחלות פוליציסטיות, לא קיבלתי כבר שנים מחזור טבעי, רק עם גלולות. עכשיו 3 חודשים לאחר קיסרי ופתאום זה קרה...האם זה אומר שתהליך הביוץ לא תקין (כלומר ביוץ שכזה למשל לא יכול להוביל להריון?).
נאמר לי גם שאשה שלא מקבלת מחזור מועדת לסיכון יתר לסרטן רירית הרחם ועל כן מומלץ לקחת גלולות. האם מהבחינה הזו ה"מחזור" שקיבלתי מוריד את הסיכון במקום הגלולות או שזה לא נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה זה אומר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016שאיכות הביוץ אינה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך רק עוד שאלה
מיקה07/06/2016בהנחה שלא רוצה בשלב זה הריון נוסף - האם זה "מכסה" מבחינת פעילות הורמונלית שמסייעת למנוע סרטן?
האם זה מצריך בדיקת רופא (הייתי רק לפני שבוע כשנצפה הזקיק) או שניתן להמשיך כך (שוב, בהנחה שלא מעוניינת כרגע בהריון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אך רק עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016יתכן שנדרש בירור לרקע אפשרי,אם כי זה לא אמור להפריע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחית והמשך טיפוללירון07/06/2016
פרופ' שלום
שבוע לאחר הסרת הידבקויות בהיסטרוסקופיה ניתוחית קיבלתי כדורי פרוגילוטון למשך 21 יום.במשך שבוע היה דימום.
שאלה 1:
מה זה פרוגילוטון ולמה נותנים אותו לאחר הסרת הידבקויות?
שאלה 2:
אני אמורה לקבל ווסת לפני סיום הכדורים והרופא אמר שלא אתחיל פרוטוקול חדש של טיפוליי הפרייה לפני שאני מסיית את הכדורים.
מדוע לא ניתן להזריק הורמונים יחד עם הכדורים ועדיף לסיים טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה ניתוחית והמשך טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016פרוגילוטון הנו תכשיר הורמונאלי חליפי המיועד לסייע לרירית הרחם חשקם את עצמה לאחר הפעולה הניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון07/06/2016פרופ' אשכנזי תודה על תשובתך
האם אתה מצטרף לדעתו של הרופא שצריך קודם לסיים את הכדורים ואז להתחילל פרוטוקול חדש להפרייה ? למה לא ניתן לשלב את זה תוך כדי עם זריקות הורמונליות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016הצדק עם הרופא,על מנת לאפשר לרירית הרחם להתאושש,ולקבל מחזור שמהווה את נקודת ההתחלה של הצאפסות הרירית לקראת ניסיון טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללקיחת פרוגסטרון 200 מג בשובע 11ריקי07/06/2016
שלום רב,
בת 32.עשיתי טיפול הפריה בחו"ל, בגלל בעיה בקריוטיפ אצל הבעל. אצלי לא היו בעיות כלשהן+ יש לי כבר ילד אחר מגבר אחר.
נכסתי להריון, והועברתי למעקב לרופא אובסטטרישאן.
הרופאה שביצאה את הטיפול עצמו אמרה לי בסיומו להמשיך עם פרוגסטרון 200 מג עד השבוע 16 כי עד אז השליה תסיים להווצר.
הרופא שמטפל בי כרגע, אמר לי להפסיק לקחת את Oripro -אני בשבוע 11 (10+5).
מה לעשות? הם ממש בדעות שונות. אני עשיתי לא מזמן בדיקת פרוגסורון-התוצאה 84.
אני צריכה להחליט לאיזה רופא להאמין ולכן מנסה להבין איך זה עובד מבחינה פיוזיולוגית.
מה אתה היית ממליץ בגדול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע ללקיחת פרוגסטרון 200 מג בשובע 11 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016הצדק הוא אם הרופא הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון אצל הגבר - בדיקות זרעסופיה06/06/2016
שלום רב,
בעלי עשה בדיקת זרע וקיבל את התוצאות הבאות:
Liquefaction תקין
Viscosity תקין
Color תקין
Ph – אין שום תוצאה
Volume אין תןצאה
Concentration אין תוצאה
Total concentration 0
Rapid אין תוצאה
Moderate +
Slow ++
Non progressive +
Total motile sperm 0
Normal forms אין תוצאה
Abnormal forms 100
WBC 1
תאים עגולים –
האם הבדיקות האלה הגיוניות?
אם אכן הבדיקה תקינה, מה התוצאות הללו מבשרות?
אשמח לקצה חוט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי פריון אצל הגבר - בדיקות זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016מדובר במצב הקרוי אזוספרמיה- העדר תאי זרע בנוזל הזרע-יש לפנות למומחה פריון בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין לפני החזרה של קפואיםאני06/06/2016
אם מתחילים לקחת אנדומטרין לפני החזרה של קפואים בלי שום תמיכה אחרת, ובסוף אין החזרה ומפסיקים אחרי יומיים שלושה, האם זה עלול לשבש את המשך המחזור?
האם עלול להופיע דימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016הסיכוי בהחלט קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות יקרות שמא מישהי מכן עברה הזרעה כפולהfsh06/06/2016
ותוכל לכתוב מה היתה המלצת הרופא המטפל בדבר מס
השעות מהזרעה להזרעה?
עד שהרופאים יענו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנות יקרות שמא מישהי מכן עברה הזרעה כפולה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016להלן מענה לשאלותייך בדבר הזרעה כפולה:
מטופלי פריון רבים (במיוחד במקרים של נעשה שימוש בזרע תורם) עוסקים בשאלה בעלת המשמעויות הרפואיות וכספיות - האם לבצע הזרעה בודדת או כפולה? מה חשוב לדעת לפני שמקבלים החלטה בנושא?
מחקרים מראים
- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
התנאים להפריית הביצית
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
מה המסקנה?
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות, ובמיוחד את שיעור ההריונות שמקורן בהזרעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה על התשובה המורחבת
אמא בשלישית07/06/2016קראתי בעיון
והמידע אך חיזק את שחשבתי.
יישר כח רופאים יקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה תודה על התשובה המורחבת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2016בהצלחה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)