מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואיחסוי31/12/2012
שלום רציתי לישאול האם כאשר בן אדם נמצא בזמן של טיפול בטיפות נגד אלרגיה ומופיאים אצלו תופעות לוואי כגון טשטוש ראיה או כאבים בעיניים ועדיין הוא יושב על המחשב ומאמץ את העיניים למרות תופעות אלו יכול להיגרם לו נזק לצמיתות לעין
אני שואל כי עבודתי מצריכה ישיבה מול המחשב ורציתי לישאול האם זה יכול להיות מסוכן בזמן של תופעות הנ"ל תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/12/2012לא ייגרם נזק, אך אם מופיע טשטוש או כאב רצוי להפסיק העבודה לזמן מה ולתת לעיניים לנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- posterior vitreous detachmentיוני30/12/2012
לפני יומיים בלי שום סיבה ראייתי הופרעה במעין כתם קבוע שיוצר אצלי טשטוש והסתרה בזו בעין שמאל. נבדקתי אצל רופא עיניים והוא אבחן אצלי "נתק אחורי של הזגוגית", הוא אמר שאין לכך טיפול ועלי להתרגל לזה ולחיות עם זה הלאה.
השאלות שלי,
1-האם אכן אין שום טיפול לבעיה זו ?
2-האם כמו שזה הופיע זה גם יכול להיעלם ?
3- האם יש סכנות כלשהן במצב זה?
4- האם עלי להיזהר/להימנע מפעילות ספורטיבית/אתגרית (אם זה יכול להשפיע)?
5- עד כמה שכיח מקרה שכזה ? (אחוזים שסובלים מבעיה זו באוכלוסייה,אם יש נתונים שכאלו).
בברכה, יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר posterior vitreous detachment - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/12/2012מדובר בתופעה פיזיולוגית שבסופו של דבר מופיעה אצל כולם (השכיחות עולה עם הגיל). ברוב המקרים האדם לא ירגיש בהפרעה.
אין לתופעה טיפול. מכיוון שמדובר במצב פיזיולוגי ולא במחלה, אין גם צורך בטיפול.
יש סיכוי טוב שעם הזמן יפחתו ההפרעות בהדרגה.
לגבי סכנה - בזמן התנתקות פני הזגוגית מדופן העין יש אפשרות להווצרות קרע ברשתית, ולכן חובה להבדק עם הופעת הסימפטומים. אם נבדקת ולא נמצא קרע, אתה יכול להיות שקט. מצד שני, אם תהיה החמרה בתופעות, או הופעה של תופעות חדשות, חובה לפנות בדחיפות לבדיקה חוזרת.
אין הגבלת פעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
יוני01/01/2013תודה רבה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומפרסים לעינייםאסף30/12/2012
לפני זמן מה הראו בתוכנית הבוקר מסיכה מיוחדת לעשות קומפרסים חמים לעיניים.
איך זה נקרא ומישהו יודע היכן משיגים אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפרסים לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/12/2012אני לא יודע אם זה מה שראית בטלביזיה. יש מסכה הנקראת Rhein medical fire & ice mask. ניתן להשיג ב"עין טל".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומפרסים לעיניים
אסף13/01/2013האם זה מיועד לחולי בלפריטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומפרסים לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט13/01/2013המסכה מיועדת לכל מצב שבו נדרש חימום או קרור של העפעפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המחיר של מסכה זו?
אלמוג05/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בסרטי-3D בקולנוע ללא משקפייםנועם29/12/2012
היי,
שאלתי היא כזו: האם צפייה בסרטי-3D בקולנוע ללא משקפי התל-מימד המיוחדת המחולקות בסרטים הללו עלולה לסכן את העיניים?
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפייה בסרטי-3D בקולנוע ללא משקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012כלל לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
נועם30/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3D לילדים
אסף30/12/2012האם לילדים מותר לשים משקפי תלת מימד לצפייה בסרטים אלו?
האם זה פוגע בהתפתחות הראייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקיחת עינייםגדי28/12/2012
שלום,
האם כשפוקחים את העיניים עד למקסימום, יש השפעה שלילית כלשהי על העין?
אם לא, מדוע יש תחושה של אי נוחות מסוימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקיחת עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012אי נוחות ממתיחת שרירים לא מזיק לעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאטרק וצלידרדוד שמעוני28/12/2012
אני עומד בפני ניתוח להסרת קאטרק וצלידר והשתלת עדשה מחפש מי המומחה באסף הרופא בנושא השמח באים תעזרו לי להחליט בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאטרק וצלידר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012אין ייעוץ לכך כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אנא עזרתכםשרון28/12/2012
שלום רב, האם חומציות בקיבה גורמת לגלאוקומה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אנא עזרתכם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע מקדיםרוני28/12/2012
לפני החלטה
כמה ניתוחי קטרקט מולטיפוקל נעשים בארץ בשנה?
עד כמה זה שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע מקדים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012לא כל כך שכיח כי לא משיג מטרה להפטר ממשקיעים באחוזים שמצפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע מקדים - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/01/2013השנה הושתלו כמה מאות עדשות מולטיפוקאליות.
לא כולם מתאימים לעדשות כאלה, ונדרש סינון קפדני כדי לקבוע למי מתאימה עדשה כזאת ולמי לא. בנוסף, נדרש גם מערך מדידה וחישוב לקביעת המספר המדויק של העדשה להשתלה. אם מקפידים על אלה, שעור שביעות הרצון בקרב המנותחים הוא גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל שתל
דורית04/01/2013תודה. ורציתי גם לדעת כמה שנים כבר יש נסיון עם זה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל שתל - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/01/2013בארץ מושתלות עדשות מולטיפוקאליות למעלה מ-5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקט עם לייזריובל27/12/2012
אני עומד לעשות ניתוח קטרקט
האם יש חשיבות לקטרקט עם לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט עם לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012לא רק למיומנות מנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי יובש נוראי בעיניים.מירה27/12/2012
בת 66, יובש נוראי ועיניים אדומות אש אני מאוד סובלת מיובש בעיניים, משתמשת בטיפות עיניים וג'ל לסרוגין, זה לא עוזר לי, הרופאה אמרה שאין מה לעשות, יש לי גרוי תמידי בעיניים, האמנם כך הוא אצטרך לסבו כל שארית חיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי יובש נוראי בעיניים. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012צריך בדיקת עיניים לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראיהדינה27/12/2012
שלום!
אני בת 50.במשפחה יש גלאוקמה(לאימא,סבתא ודודה).בבדיקת הרופא לא היה נמצא חריג.לחץ בשתי עיניים 19.
בבדיקת שדה ראיה,בעין שמאל:
חסר באזור המדרגה הנזלית התחתונה.
מהי משמעות הממצא?גלאוקומה או גרוע יותר?
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שדה ראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012שיש פגיעה מהגלאוקומה
צריך איזון קפדני לפנות לרופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטרים שהתגברו.נתנאלה27/12/2012
האם יש סיכוי שפלוטרים נעלמים עם הזמן-או שאם הם התגברו המצב יישאר קבוע?ידוע לך על מקרים שהם הופחתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטרים שהתגברו. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012לפעמים נשאר ולפעמים עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים ממש קטניםשירי27/12/2012
בזמן האחרון האישונים שלי ממש קטנו-האם זה בגלל יובש?או שיכולות להיות סיבות נוספות-כגון פגיעה ברשתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים ממש קטנים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ30/12/2012אין קשר ליובש צריך בדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחעדן25/12/2012
שלום השאלה שלי אני עברתי ניתוח להסרת משפיים לפני שנה ניתוח ללא חיתוך כאשר המספר שלי היה קוב ל-6 אני התחלתי לעבוד בעבודה של קלדנות זה אומר 7 שעות מול מחשב להקליד מספרים שאני רואה אני מפחדת שזה פוגע לי בראייה אני חושבת שכבר הראייה שלי ירדה האם זה יכול לעשות לי מספר וזה יכול לפגוע?כרגע שאני חוזרת מהעבודה אני מרגישה לחץ על העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2012לא פוגע בראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך
עדן27/12/2012אז איך הראיה נפגעת ? אני היהיתי במספר 6 במשקפיים וזה לא תורשתי כי להורים שלי הם מבוגרים ובחיים לא היה להם משקפיים איך הראיה יכולה להיפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילהori24/12/2012
עברתי 2 ניתוחי פזילה ובאחרון העין הימנית "מוקמה" גבוה מהעין השמאלית. מאז יש לי סחרחורת כשרק עין ימין פקוחה (כששתיהן פקוחות אין לי כלל סחרחורת). האם הבדל בגובה העיניים אכן יכול לגרום לכך? אינני מרכיב משקפיים ואני אמור לגשת לאופטומטריסט להתאמה. האם משקפיים יוכלו לסייע לי בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פזילה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2012לפנות לרופא עיניים ייתכן ובעיית מיקוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)