מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש ראייה בעין אחתאביגיל14/02/2012
שלום רב,
לפני מספר ימים התחלתי באופן פתאומי לראת ממש מטושטש בעין אח ומאז התופעה לא מפסיקה. הלכתי לרופא עיניים מומחה שביצע לי מס בדיקות אך לא מצא שום פתולוגיה בעין. הוא הפנה אותי לצילום oct ולצילום אנג'יוגרפיה. גם רופא עיניים בבית חולים בדק אותי ולא מצא כלום- בתחילה הוא חשש שמדובר בחור מקולרי אך לפי ה oct אין חור.השאלות שלי הן:
א. האם ייתכן שמדובר בבעיה נוירולוגית כמו חלילה גידול שלוחץ על איזה עצב? האם יש טעם לפנות לנוירולוג?
ב. את צילום האנג'יוגרפיה עוד לא ביצעתי, אני מעדיפה להימנע מקרינה במידת האפשר כי אני עובדת בסביבת קרינה ולכן רציתי לדעת האם צילום זה עשוי להוסיף משהו משמעותי מעבר ל oct? מה הוא מיועד לבדוק בדיוק?
תודה רבה רבה,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה בעין אחת - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/02/2012שלום אביגיל,
כאשר אדם חש שינוי בראיה, ובבדיקת העיניים אין ממצא המסביר זאת, בהחלט יש מקום לבדיקה נוירולוגית (נוירולוג או נוירואופטלמולוג).
צריך לבדוק גם את שדה הראיה.
באנגיוגרפיה אין כל קרינה. בבדיקה מזריקים חומר צבע לווריד, וכשהחומר מגיע עם זרם הדם לעיניים מבוצע צילום עם מצלמה דיגיטלית יעודית. הבדיקה נועדה לגלות הפרעות בזרימת הדם כגון חסימות, דלפים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אביגיל
בוריס16/04/2012גם לי יש טשטוש בעין אחת. עשית את הבדיקות שהרופא אמר לך? מה הממצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש ראייה בעין אחת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/04/2012קשה להגיד מה לבצע בלי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעיןאיתן לוי14/02/2012
לפני מספר ימים בעלי חש כאבים בעין הוא החל למרוח סינטומצין אך הדבר לא עזר, לאחר יומיים ניתן לראות מן פס , נראה דלקתי
לאורך העין, דומה לתוספת של עור שבתוכו מעט נוזל דלקתי.
מה המלצתך?
הוא היה אצל רופא משפחה אך לאחר מספר ימים המצב החמיר והעין האדימה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/02/2012יש לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב עינייםיפעת14/02/2012
שלום רב. 2 שאלות לפניכם:
1. פעם בכמה זמן צריכים לבדוק את מצב העינים אחרי ניתוח להסרת משקפיים??
2. האם אין נזק לעינים לראות זמן ממושך צבע אדום??
הרבה תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/02/2012לכל רופא מדיניות שונה. כעקרון, המרווח בין הבקורות גדל ככל שחולף יותר זמן מהניתוח (לדוגמה: למחרת הניתוח, אחרי שבוע, חודש, 3 חודשים, חצי שנה, שנה).
אין כל בעיה עם צבע אדום (או צבע כלשהו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אףלימור13/02/2012
שאלה - האם יש קשר בין טיפות אף לתגובות בעיניים? כבר כמה פעמים קרה כשהייתי מצוננת ושמתי טיפות אף לפני השינה - למחרת בבוקר קמתי עם עיניים נפוחות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אף - תגובה
ד''ר יובל דומניץ14/02/2012אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאליאור 5513/02/2012
היי
כזכור אני עם ויטראיטיס היתה לי רק בעין אחת ועכשיו נהיתה גם השניה ....
האפ פרדניזון פומי זה הטיפול המקובל ???
בנוסף מקבלת לוטמקס וכעת העלו את הכמות ל3 פעמים ביום וכן את כמות הפרדניזון ל60 מ"ג מחולק ל3 פעמיים ביום ....
אני עם הויטראיטיס כבר 3 שבועות ולפני 12 יום התחלתי טיפול ...
אני מודאגת .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא - תגובה
ד''ר יובל דומניץ14/02/2012כן זה טיפול מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בבלפריטיס ויובש בעיניםרם13/02/2012
סובל מבלפריטיס ויובש בעינים
לאחרונה רגיעה מסויימת אם כי יש אודם קל על שפת העפעף שמאל
ובבוקר כקבוע יובש מעצבן בעת הקימה
והתגברות היוןבש והגירוי מול מחשב,או טלוויזיה,בציפיה ממושכת
מה מומלץ לעשות?
אגב אני משתמש במשקפי חימום יעודיים המקלים על היובש לכמעט עד שעה 00:00 בלילה
ונאלץ לשים טיפות הילו ג'ל בלילה והילו קומוד פעם ביום.
האם ההילו ג'ל יכול לפגוע לי בקרנית האפיתל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בבלפריטיס ויובש בעינים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ14/02/2012הילוגל לא פוגע בקרניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד העיןי.ג.11/02/2012
שבוע טוב,
משעות הערב התחלתי להרגיש כאבים בעין שמאל בקצה לכיוון הרקות כאב בעין שגורם לאדמומיות ודמעות.
אני לא יודע ממה זה, לא קיבלתי מכה...
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/02/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמש במהלך משחק טניסגדי11/02/2012
שבת שלום,
שיחקתי היום בצהריים טניס כשאני עם כובע ומשקפי שמש, במהלך המשחק בנוסף לסינוור קל מהצד מדי כמה שניות, היה מצב שהסתכלתי מעלה לכיוון כדור שהיה גבוה והיישרתי מבט אל השמש למשך כשניה.
האם יש בכך סיכון כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש במהלך משחק טניס - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/02/2012קרוב לודאי לא נגרם כל נזק, אך אם אתה בספק פנה לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדה ראיהענת10/02/2012
ד"ר שלום,
היום עשיתי בדיקת שדה ראיה ולידיי קיבלתי את התוצאות ללא הפיענוח, היות ןאינני רופאה אני לא מבינה את פשר הממצאים. אשמח אם תוכל לעזור לי בעניין בהקדם (היות וקביעת תור לרופאת עיניים לוקח זמן ממושך)
אלו התוצאות:
eye: right
fixation target: central
fixation losses: 0/13
false POS errors: 8%
false NEG errors:0%
tesy duration:3:59/
fovea: 36db
ght
within normal limits
md -1.18 dB
psd 1.61 dB
eye: left
fixation target: central
fixation losses:0/13
false POS errors: 2%
false NEG erorrs: 0%
test duration: 4:15
fovea:38 dB
ght
within normal limits
md -1.45 dB
PSD 0.98 dB
ממש אודה לך על מענה מהיר ככל הניתן,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עדשה מולטיפוקלית לניתוח ירודחיים09/02/2012
מבקש לדעת אם יש מספיק נסיון בארץ בניתוחי ירוד והשתלת עדשה מולטיפוקלית. הייתי מבקש לדעת כמה עולה ניתוח כזה, והיכן מבצעים ניתוחים כאלו בארץ. אני מבין שלא מכוסה בסל הבריאות. במידה ויש כללית פלטינום האם זה מוזיל את הניתוח ובכמה. מבקש לדעת בבקשה האם יש לעדשה מולטיפוקלית חסרונות כמו בעיות בקונטרסט או בחדות או חסרונות נוספים. תודה על תשובתך. חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מולטיפוקלית לניתוח ירוד - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2012בכל ניתוח להרחקת ירוד מושתלת עדשה תוך עינית. עדשות "רגילות" (מונופוקאליות) אינן מאפשרות ראיה לכל הטווחים ללא משקפיים, ואחרי הניתוח יש צורך במשקפיים לראיה טובה למרחק או לקרוב או לשניהם. עדשה מולטיפוקאלית מאפשרת ראיה טובה לרחוק ולקרוב ללא משקפיים. העדשות המולטיפוקאליות מוגדרות "עדשות פרימיום".
העדשות "הרגילות" אינן יכולות לתקן אסטיגמטיזם (צילינדר), ואדם שסבל מאסטיגמטיזם לפני הניתוח ימשיך להזדקק למשקפיים עם צילינדר גם לאחר הניתוח. קיימות עדשות להשתלה עם צילינדר (עדשות טוריות - toric), שמטרתן לאפשר לאחר הניתוח ראיה טובה מבלי להזדקק לצילינדר. גם עדשות אלה מוגדרות כעדשות פרימיום. קיימות גם עדשות המשלבות את שתי התכונות, כלומר עדשות מולטיפוקאליות-טוריות.
יש בארץ נסיון רב עם עדשות פרימיום. חשוב להדגיש שנדרש מנתח מיומן היטב לבצוע השתלת עדשות כאלה.
ישנה חשיבות עליונה לחישוב הכוח האופטי של העדשה המיעדת להשתלה. החישוב מתבסס על מדידת פאראמטרים רבים בעין באמצעות מכשירים ממוחשבים מתקדמים, ועל שימוש בנוסחאות המתקדמות ביותר. אי דיוק בחישוב יביא לכך שאחרי הניתוח יהיה עדיין צורך במשקפיים, ובכך לא תושג המטרה של השתלת עדשות אלה, דהיינו ראיה טובה ללא משקפיים.
ב"עין טל" קיים מרכז לחישובי פרימיום המשמש את הרופאים המנתחים בעין טל ומשמש גם רופאים מכל הארץ. כל רופא המעוניין להשתיל עדשת פרימיום יכול להפנות את המועמד לניתוח לבדיקה ב"עין טל" ולקבל המלצה על העדשה להשתלה.
לגבי מחירים וכיסוי ביטוחי עליך לשאול את הרופא בו בחרת כמנתח או את המכון בו תנותח.
לפעמים יתכנו תופעות לואי אחרי השתלת עדשה מולטיפוקאלית, כגון תופעה של ראיית הילות בלילה או ירידה ברגישות הקונטרסט. גם במקרים שבהם קיימות תופעות אלה, הן נעלמות בדרך כלל אחרי תקופה מסויימת. יש חשיבות עליונה לבדיקה הקדם ניתוחית עם שימת דגש על מצבים קדם ניתוחיים העלולים לפגוע בתוצאה התפקודית של עדשת פרימיום (כגון בעיות בקרנית, שינויים ניווניים במקולה ועוד). סינון קדם ניתוחי קפדני של אלה המתאימים לעדשות כאלה, והמנעות מהשתלתן אצל אלה שאינם מתאימים, וכמו כן בחירה במנתח מיומן, מפחיתים בהרבה את ההסתברות לתופעות לואי לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר קר בגלאוקומהחנה09/02/2012
עקב דלקת עיניים חריפה נאלצתי להפסיק את השימוש בטיפות קסלטן והלחץ התוך עיני שלי עלה ל-29. המליצו לי לעבור טיפול קר בלייזר קר ושאלתי היא האם ניתן לעבור טיפול כזה כשהעיניים מודלקות או שעדיף לחכות לסיום הדלקת. כמו כן, אם עלי להמתין לסיום הדלקת , האם לחץ של 29 הוא שנמשך כבר 10 ימים לא מסוכן ללא טיפות וללא טיפול לייזר?
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר קר בגלאוקומה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/02/2012חייבים להוריד מיידית את הלחץ יש גם כדורים ש דיאמוקס שאפשר לתת לפני החלטה על לייזר. באופן כללי ניתן לבצע את הלייזר בדלקת חריפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש חמור בעיניים- גם לאחר פקקיםאיציק08/02/2012
אני סובל כבר המון זמן מיובש חמור בעיניים.... הדבר משפיע על הריכוז שלי היות ואני ממצמץ המון, וגם גורם לכאבי עיניים וכאבי ראש תכופים.
ניסיתי כבר המון סוגי טיפות ומשחות, ואם אף אחת מהן לא הרגשתי שיפור משמעותי.
לפני כשבועיים ביצעתי החדרת פקקים קבועים לנתיב הדמעות...
לצערי היום שבועיים אחרי החדרת הפקקים, אני לא מרגיש כל שינוי...ויותר מזה, אני חושש לומר שהיובש אף גרוע יותר!
הכאבי עיניים בלתי נסבלים, והמצמוץ הרב גורם לי לכאבי ראש ועיניים!!
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש חמור בעיניים- גם לאחר פקקים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/02/2012יש אפשרות טיפול בטיפות ליצירת דמעות רסטזיס. פנה לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר לבן בקצוות העינייםדני08/02/2012
שלום,בחודשיים האחרונים הנני מתמודד עם תופעה מאוד מוזרה בעיניים שלי,סוג של שומן לבן מצתבר בקצוות העיניים שלי,בשתי הקצוות של העין בשני העיניים,אין לי אדמומיות,לא מגרד לי,עברתי בדיקת עניים מקיפה אצל אופטימיטריסט והראייה שלי מצויינת,זה אולי קצת מוזר אבל זה נראה כאילו הדמעות שלי שומניות ואז הם מצטברות בקצוות העין מתייבשות והופכות לחומר לבן,אולי זה שינוי הורמונלי ? אולי זה עודף או חסור מלחים בגוף ?אולי בגלל שיש לי צורת עניים מלוכסנות ?,,זה לא מציק לי בכלל,רק נראה לא אסטטי,רופה המשפחה רשם לי פנימיקסין,טפתפתי יומיים,קצת עבר,אחרי שבועיים חזר,אני עובד עצות,וגם אין סימפטומים של החמרה,פשוט לובן מגעיל שמצטבר ,,,אשמח לתשובה
מצורף תמונה,בדרל כלל זה יותר מצטבר בקצה של העין ליד האף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר לבן בקצוות העיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/02/2012ממתי בדיקת עיניים עושים אצל אופטמטריסט ולא אצל רופא עיניים. ממתי הוא קובע שעיניך תקינות. לטיפול בבעייתך פנה לרופא עיניים לא לאופטמטריסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחומר לבן בעיניים
דני09/02/2012אני לא מבין למה את מחזיק פורום אם אתה נותן תשובות מזלזלות כאלה ?!
אני לא רמזתי שאופטימיטריסט נתן חוות דעת על התופעה,אלה רק על הראיה,ברור שאני אלך לרופא עיניים ! אבל חשבתי גם להתייעץ פה בפורום ואני חושב שאחרי שרשמתי את הסימפטומים והעלתי תמונה אז לפחות מגיעה לי תשובה רצינית ולא הפניה לרופא,בשביל זה אני לא צריך את הפורום !
חבל שזה היחס פה,ממש לא מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש התייחסות אך ורק לתגובה זורונן07/02/2012
1. מהו צילינדר זמני??
2. אני כחודש ושבוע לאחר ניתוח לייזר. בבדיקה אצל אופטומטריסטית, נמצא שהלחץ תוך עיני שלי הוא 27!! ולאחר שנבהלתי מאוד הרופא אמר לי 22!! האם המספרים האלו מסוכנים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש התייחסות אך ורק לתגובה זו - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/02/2012הלחצים נובעים כנראה מהשימוש בסטרואידים. ניתן להפסיקם או לתת טיפות נוגדות לחץ. צילינדר זמני משמע העיניים בתהליך ריפוי ולכן בכל בדיקה ממצאי פני קרנית שונים ולכן בבדיקה מסויימת צילינדר זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר לאחר ניתוח לייזררונן07/02/2012
שלום דוקטור
ברצוני לדעת מהו צילינדר זמני??
בבדיקה כחודש לאחרהניתוחהאופטומטריסטית שדקה אותי רשמה שיש לי לחץ תוך עיני 27!!!! וכנבהלתי הרופא אמר 22!! שאלתי האם זה מסוכן?? הרופא אמר לי לסיים עם המקסידקס ולהמשיך עם הטיפות ליצירת דמעות למניעת יובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר לאחר ניתוח לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/02/2012צילינדר זמני זה חלק מריפוי פני קרנית שמקבלת צורות שונות
הלחצים כנראה משימוש בסטרואידים בטיפות . זה ייעלם עם טיפות ללחץ או הפסקת סטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)