מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין ימין קופצת בירציפותגילה21/02/2012
שלום דוקטור.זה כמה ימים שהעין הימנית קופצת אפילו בשינה.אני יודעת שזה מעצבים כי אני עוברת תהליך מישפטי בתקופה האחרונה ואני במתח. אני לא רוצה לקחת תרופות הרגעה אך שאלתי האים יש טיפות הרגעה לעין? פשוט זה מאוד מרגיז שהעין קופצת ללא הפסקה. יש צורך ללכת לרופא עיניים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין ימין קופצת בירציפות - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/02/2012ידוע על קשר בין התופעה למתח נפשי. אין טיפות עיניים לטיפול בתופעה. התייעצי עם רופא המשפחה לגבי תרופות הרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מומחים יקריםקרן21/02/2012
אני גבר בן 30 בריא לחלוטין.
בחודשים האחרונים שמתי לב למין "קשר" כזה בורידים המופיע תמיד בצד שמאל של עין שמאל במצבים של עייפות בינונית ועבודה מול מחשב.
אין המצב קבוע, פשוט בכל פעם שאני מול מחשבה הרבה זמן או מעט עייף,
אותו "קשר" בורידים נעשה אדום.
יש לכם מושג מה זה יכול להיות?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מומחים יקרים - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/02/2012מדובר בגודש בכלי הדם של הלחמית. גודש כזה הוא תופעה נפוצה במצב של עייפות. יתכן קשר ליובש בעיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! איך מטפלים בזה?
חסוי22/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שוחט בהמשך להתכתבותינו קודמיםליאור 5520/02/2012
היי
כמו שזכור לך אני עם אבחנות הנ"ל ויטראיטיס סקלריטיס LACRIML INFLAMATION
עדיין מטופלת בפרדניזון פומי 60 מ"ג ולוטמקס אך נאמר לי שסוגי הדלקות עינים אצלי הם כרוניות
מה שאני שואלת האם האדום שבעינים יעבור לי מתישהוא או שזה נשאר לנצח ???
בנוסף יש לי את הגלאוקמה ומקבל ת לומיגן
ומה זה האבחנה באנגלית האם זו דלקת מסובכת ???
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שוחט בהמשך להתכתבותינו קודמים - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/02/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה.
מציע שתפני לרופא עיניים המומחה לדלקות (במסגרת מרפאות חוץ של בית חולים או במסגרת אחרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התזה חומר נקיון הבית לעינייםיהודית19/02/2012
ניתז לי חומר לעיניים וזה מפריע , לא כואב .
האם עלי לפנות לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התזה חומר נקיון הבית לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2012אם את חשה בהפרעה כלשהי פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל דו עיינינינה19/02/2012
שלום ד"ר
הנני בת 20..לפני שלושה חודשים היה לי טשטוש קל בעיין ימין והאישון בעיין זו נראה מוגדל ביחס לעיין שמאל אך ההבדל הוא מנימלי..רופא עיניים בדק אותי והפנה אותי לבדיקת שדה ראייה שהראתה שהכל תקין אך הוא התעקש על בדיקת אמריי מח וארובת עיניים..הלכתי למרפאה פרטית לד"ר עיניים שבדק אותי ואמר הכל תקין ואין צורל באמריי וגם שם עשיתי שדה ראייה שיצא תקין..לפני חצי חודש פניתי לניוראופטלמולוג דאמר שאין שום בעיה ועשה לי גם הרחבת אישונים וקבע חד משמעית שהכל תקין ולא צריך הדמיה!! הבעיה היא כזאת..בזמן האחרון הבחנתי שאני רואה כפל בשתי העיניים סביב מקורות אור..למשל בפלפון כשאני כותבת הודעה אני רואה צל לאותיות..או במנורות רחוב אני רואה מין הילה קופצת מעל למנורה..לאחר שנשללו בעיות עיניים הנני בלחץ היסטרי שאולי זה גידול בראש!???? קראתי הרבה באינטרנט ויש לציין שלא נשלל שאולי היה לי דלקת עצבית שעברה..אז אוליי זה התוצאות של הדלקת?? הכפל לא נעלם כשאני מכסה את אחת העיניים מה שאומר שזו לא פזילה..מה הסיכוי שזה גידול?? כשאני ממצמצת הכפל נעלם קצת ולאחר מכן חוזר.אוסיף שיש לי יובש קריטי בעיניים.אני סטודנטית ויש לי מבחנים כרגע ואני לא שקטה ולא מרוכזת..מקווה את התייחסותכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל דו עייני - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2012יובש בהחלט עלול לגרום לירידה באיכות הראיה, כולל ראית הילות. נסי לשים טיפה של תחליף דמעות בזמן שאת רואה את ההילה, ואם ההפרעה קטנה או נעלמת זו כנראה הסיבה.
יש גם אפשרות לבדיקת wavefront שתראה אם יש הפרעות (אברציות) אופטיות בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
נינה20/02/2012הראייה שלי היא 6/6 לפי מייטב ידיעתך יכול להיות שזו בעיה ניורולויית כמו גידול מוחי?? או שזו בעייה עיינית הניתנת לטיפול..?? יש משקפיים המתקנות זאת ?? למרות שהראייה 6/6.. תודה מכל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2012זה לא נשמע כמו גידול, מה גם שנוירואופטלמולוג בדק אותך ומצא שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני..
נינה20/02/2012אז לדעתך ניתן להסתמך על בדיקת הנוירואופטלמולוג שאמר שלא צריך הדמייה?? אני מעדיפה להימנע מקרינות ..ואין לי כאבי ראש ברוך ה' מה שלא מחשיד לבעיה מוחית אבל זה מלחיץ כשקוראים דברים..
תודה על ההרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בראייה בחושךהדר19/02/2012
שלום,
אני בת 34 ומדי פעם, לאחרונה, נתקלת בבעיית ראיה בחושך בעין אחת. נראה כאילו יש לי כתם שחור על העין שלא מאפשר לי לראות כמו שצריך (יכולה לראות רק במקום שבו אין כתם) אבל כשאני מדליקה את האור, נראה שאני רואה כרגיל ואין שום כתם.
בעברי, לפני בערך 10 שנים למיטב זכרוני, עברתי ניתוח לייזר לתיקון הראיה (לא היה לי מספר גדול - בסביבות 3 ו-3.5, כולל צילינדר. לא הרכבתי משפקיים או שמתי עדשות מעולם). צבע העין כחול (לא יודעת אם זה חשוב. אולי רגיש יותר).
ביום יש לי לפעמים תחושה כאילו יש גוף זר בעין אבל אני לא רואה דבר.
אני כמובן אלך לבדיקת עיניים אך עד שיגיע מועד התור שלי, האם נתקלת בתופעה כזו ומה זה יכול להיות?
עוד משהו שאני יכולה לומר הוא שמהיום בו עשיתי את ניתוח הלייזר, קרני האור נשברות על העין בצורה שלפעמים רואים עיגול של אור בקצה בין הלבן של העין לגלגל הצבע של העין כשאני עומדת בשמש. אני לא יודעת אם זה קשור או בעייתי אך חשבתי שחשוב לציין הכל.
אודה מאד על תשובה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בראייה בחושך - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/02/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור 5518/02/2012
שבת שלום
אבקש לדעת אם אבחנה כזו LACRIMAL INFLAMATION
האם פרדניזון פומי זה הטיפול לבעיה הזו ???
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/02/2012לפעמים כן ולפעמים לא צריך לראות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילבול באבחנהשיר17/02/2012
שלום
אני בחורה צעירה שאובחנה השנה עם PTC בעקבות ממצאים ב MRI ראש של העמקה של הסלה ומתיחה של עצבי הראייה. נשלחתי לבדיקה בעקבות התקפים של טישטושי ראייה והתקפים של כאבי ראש חזקים ( לא תמיד שניהם באים במקביל). לאחר ההדמייה נעשה ניקור מותני שהראה לחץ פתיחה 260 והתחלתי טיפול באורומוקס 750 מ"ג. אני רוצה לציין שלמרות לחץ פתיחה וממצאים בהדמייה מעולם לא היה פפלידמה ובעצם לא התגלה שום ממצא עייני. לאחרונה התחלתי שוב לסבול מכאבי ראש עזים שבאים בהתקפים ( בדרך כלל עורפיים ולעיתים מוחמרים במאמץ) ומטישטושי ראייה לא קבועים שנמשכים בין מספר שניות-דקות. נוירולוג מומחה לכאבי ראש שראה אותי באישפוז טען שמעולם לא היה PTC כי אין פפלידמה ושיחרר אותי בטענה שזה כאבי ראש כרוניים. נויראופטימולוגית שלי אמרה לי לא להפסיק עם האורומוקס ושלשום בצעתי שוב בדיקת שדה ראייה שפעם ראשונה יצאה לא תקינה עם צימצום בשדה הראייה ההקיפי בשתי העיניים. עדיין אין פפלידמה או ממצא אחר בהסתכלות בעיין. היא טענה שכנראה צריך לחזור על הניקור אך אף אחד לא בטוח מה הצעד שצריך לנקוט
אני נורא מבולבלת ורוצה באמת לדעת:
1. האם יתכן באמת PTC ללא ממצא בצקתי בעצב הראייה?
2. על מה יכול לרמז פגיעה בשדה הראייה ההקפי? ( שדה ראייה מלפני חודש וחצי תקין לחלוטין)
3. מה הבירור המקיף שצריך לעשות כדי לפתור אחת ולתמיד את הדילמה והבעייה?
לציין שברקע לופוס וקרישיות יתר ונעשה MRV לפני 5 חודשים שלא הראה שום חסימה ורידית
תודה וסליחה על אורך השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילבול באבחנה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/02/2012בדרך כלל יש בצקת עצבי ראייה
פגיעה בשדה ראייה הקפי יכול להיות מסיבות רבות.
צריך בדיקה קלינית לאבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילבול באבחנה
מאיה19/02/2012שלום,
ראיתי שיש עוד מידע על בעיות דומות לשלך באתר של הנוירואופתלמולוגית ד"ר הדס קליש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מסביב לעין בעת קריאהעומר17/02/2012
לפני כמה חודשים עבדתי מול המחשב, והפונט היה קטן במיוחד ללא אפשרות להגדלה. הדבר הביא למאמץ שנמשך כמה שעות ובסופו כאבו לי העיניים. חשבתי שהכאב יעבור, אך הוא לא עבר. הלכתי כבר למספר רופאים שלא מוצאים כלום בעין, למעט אולי יובש מדי פעם.
הכאב מתגבר בעת קריאה, במיוחד אם הכתב קטן, אך לא רק. בסוף כל יום אני "גמור" מבחינה זו, אני לא מצליח לפקס את הראייה.
מה זה יכול להיות, ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מסביב לעין בעת קריאה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/02/2012יכול להיות שיש בעיית מיקוד ראייה לפנות לרופא עיניים להפנייה להערכה אורטופטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע וניתוח לייזרמיכאל17/02/2012
שלום רב ד"ר,
באופן כללי האם הרכבה קבועה של עדשות מגע (עם הקפדה על כללי שימוש והיגיינה נכונים) היא יותר בטוחה או פחות בטוחה מאשר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר מבחינת הסיכונים והסיבוכים האפשריים? (שמעתי למשל עלחיידק אלים מאוד שיכול להיגרם מהרכבת עדשות מגע ולגרום לנזק קשה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הסיכון לכל שנה של עדשות מצטבר?
גיל02/03/2012כלומר האם 10 שנים של הרכבת עדשות זה סיכון של 18 אחוזים לאבד את הראייה?
המון תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסיכון לכל שנה של עדשות מצטבר? - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/03/2012בשום מקום לא דובר על אבדן ראיה. מדובר בהסתברות לזיהום. וכן, הסיכון הוא לכל שנה, ומצטבר ל-1.8% במשך 10 שנים, ולא כפי שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראיה +צילום קרקעית העיןאתי16/02/2012
ראשית תודה ד"ר שוחט על תשובתך. שאלה נוספת לי אליך האם ניתוח הקטרקט יכול להחמיר את הבעיה במידה וקיימת ברשתית העין. הרופא אומר שמוזר מאד שהקטרקט נמצא במרכז העין - האם שמעת על מקרה כזה וזו הסיבה לטשטוש
החמור בראייה ? אודה על תשובתך בהקדם. אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראיה +צילום קרקעית העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/02/2012קטרקט פרושו עכירות בעדשה הטבעית בעין. קטרקט שבו העכירות נמצאת במרכז העדשה הוא תופעה נפוצה מאד ואין בכך שום דבר מוזר.
לא סביר שניתוח קטרקט יגרום להחמרה במצב ה-AMD. מעבר לכך, כפי שציינתי קודם, אם לא ניתן לעקוב אחרי מצב הרשתית מכיוון שהקטרקט לא מאפשר את בדיקת הרשתית, יתכן מצב שבו ה-AMD ידרדר מבלי שאפשר יהיה לאבחן זאת ולכן לא יינתן טיפול בזמן.
אם יש לך ספק ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי נורות והשפעה אפשריתגדי16/02/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש סיכון כלשהו לפגיעה בראייה או בעין ממבט ישיר על נורה ביתית (כל הסוגים-הלוגן,ליבון,פלורסנט)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי נורות והשפעה אפשרית - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/02/2012אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברשתית+מאמץ גופנישרה15/02/2012
שלום רב
לפני כחודש היה לי קרע ברשתית שהוגבל ע"י ליזר.
האם יש מעתה הגבלה על פעילות גופנית מסוג התעמלות חיטוב ועיצוב? מה פשר ה'וילון' המלווה אותי בעין? האם זה נורמלי?מה לגבי עבודה במחשב?
אשמח לתשובת מומחה
בברכה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברשתית+מאמץ גופני - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/02/2012שלום שרה,
אם הקרע מוקף בצלקות לייזר אין מניעה מפעילות גופנית כפי שצייינת.
הוילון שאת רואה הוא עכירות בזגוגית העין (הג'ל שבתוך העין). יש סיכוי לשיפור עם הזמן.
אין כל בעיה עם עבודה במחשב או עם "אימוץ העיניים" מכל סוג שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראיהאתי15/02/2012
לפני כחודשיים התחלתי להרגיש טשטוש בראיה בעין ימין. לאחר שנבדקתי אצל רופא עיניים שאמר שזה קטרקט אבל הוא רוצה להיות בטוח שזו לא בעיה גם ברשתית העין.(ניוון רשתית AMD ) עשיתי צילום קרקעית העין עם הזרקת חומר ניגודי פלורסין לוריד. בתוצאה כתוב - " ללא פתלוגיה גסה". האם אוכל לקבל הסבר לתשובה זו - האם יש לי משהוא או שאין . לא ברור המושג "גסה" . והאם כדאי לקבל חוות דעת נוספת . האם יתכן שזו מחלה אחרת כמו ניוון עצב הראייה וזאת בנוסף לקטרקט . אני מאד מודאגת ואודה על תשובתכם המהירה בנדון. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/02/2012המונח "אין פתולוגיה גסה" פרושו שהראות לתוך העין לא היתה מספיק טובה כדי לאפשר ראית פרטים עדינים. הסיבה לכך היא בד"כ ירוד (קטרקט) מתקדם.
הערה: אם הירוד מתקדם במידה כזו שאינה מאפשרת בדיקה של קרקעית העין נראה שיש סיבה טובה לניתוח. אם יש שינויים ניווניים ברשתית אפשר יהיה אחרי הניתוח להעריך את המצב ולטפל לפי הצורך, מה שלא ניתן לביצוע עכשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאקומהרחלה15/02/2012
ערב טוב אני פונה אליכם בשם בעלי רוברט חולה בגלאקומה כ5 שנים מצב לאחרונה החמיר יש לחץ גבוהה מתחיל בטיפולשל תרופה ganport col 1cf שאלתי האם יש טיפול נוסף שיוכל למנוע את הלחץ בעיין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאקומה - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/02/2012ישנן מספר דרכים לטיפול בגלאוקומה. יש טיפות מסוגים שונים, עם אפשרות לשלב ביניהן. יש תרופות דרך הפה. יש טיפול בלייזר ויש גם ניתוחים להורדת הלחץ.
אם הלחץ התוך עיני לא יורד במידה מספקת עם הטיפול הנוכחי יש לשקול שינוי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)