מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דאודורנט לעיןכואב21/01/2012
שלום, השפרצתי לעצמי דאודורנט לעין בטעות.שטפתי אותה היא הייתה אדומה וזה עבר עכשיו קצת מרגיש כאילו יש שם משהו וקצת רואה מטושטש, יעבור?
ניתן לשים טיפות כגון סטילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט לעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2012רוב הסכוי שיסתדר. אפשר סטילה. אם עדיין חש בהפרעה פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ופוקוס בעינייםמיכל21/01/2012
שלום,
אני בת 18 וכבר הרבה זמן אני סובלת מטשטוש מוזר בראייה, זה מתרחש בעיקר כשאני צריכה לזהות פרצופים של אנשים שבאים לקראתי.. אני ממש לא רואה את פניהם ולא מסוגלת להסתכל להם בעיניים, וזאת משום שאיני רואה אותן (עד שהם מתקרבים ואז אני רואה באופן ברור יותר). כמו כן, כשאני קוראת ספר, או משחקת בפאלפון כמה דקות, וצריכה להרים את העיינים, כלומר להישיר מבט,אני נתקלת בקושי מסויים, לוקח לראייה כמה שניות להתפקס, תחילה הכל מרוח ומטושטש, ולאט לאט זה מתחיל להסתדר ולהתפקס.
שתי התופעות , שבעצם מאוד דומות ואפשר לכלול אותן ביחד, מאוד מפריעות לי לתפקוד היומיומי, הן מקשות על הריכוז שלי במהלך השיעור, ועל יצירת הקשרים החברתיים. יש ימים שהן הרבה יותר חזקות, ויש ימים שפחות.. אך ברוב הימים אני מרגישה שמשהו אכן לקוי.
חשוב לציין שהייתי אצל רופא עיניים, בשל דלקת עפעפיים כרונית קלה, ולפני מספר שנים אצל רופא אחר שציין שיש צילינדר קל ואם זה מציק לי שאשקול להרכיב משקפיים. בנוסף הייתי גם אצל רופא בבית חולים שבדק משהו עם הראש דרך העיינים,(אבל זה כבר סיפור אחר) הוא מילמל שם איזה משהו לא ברור לגבי עין אחת, אבל עד היום לא אמרו לי כלום חריג מעבר למה שציינתי.
אשמח לקרוא חוות דעת בנושא, ואולי גם הצעות לפתרונות..
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ופוקוס בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2012יתכן שמדובר בתופעה הנקראת ספאזם אקומודטיבי. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה. בקשי מהרופא לבדוק בכיוון זה. יש גם מקום לשקול התייעצות עם נוירו-אופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות עדשה קשה לקרטוקונוס בעין אחת?אלירן20/01/2012
שלום לכולם
אתמול הייתי אצל רופא עינים ואפטומטריסט ונמצא שיש לי קרוטוקונוס צילינדר -3.5
ובעיין השניה(שמאל) יש לי חצי מספר
העלות שהוא אמר לי היא 3500 ש"ח לעדשה אחת בלבד בעין של הקרטוקונוס מבלי לטפל בעין שמאל
האם המחיר גבוהה מדי?
משום שביטוח בריאות שיש לי הם משלמים רק עד 1200 ש"ח החזר לעין אחת
ובגלל הפער המשמעותי הזה נוצר לי חשד מסויים לגבי המחיר
אודה לעזרתכם
אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט20/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אופטיקה_משקפיים_עדשות_מגע' id=link]אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות עדשה קשה לקרטוקונוס בעין אחת? - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2012יש כיום טיפול לקרטוקונוס (crosslinking), אשר יכול לעצור את הדרדרות המצב. שאל את רופא העיניים שלך אם אתה מתאים לטיפול כזה.
לגבי מחיר העדשה, שאל בפורום של עדשות המגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לבצע בדיקת UBMגלית20/01/2012
שלום,
בני בן ה-11 צריך לבצע בדיקת UBM של מקטע קדמי בעין. רציתי לשאול באיזה בית חולים מבצעים את הבדיקה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן ניתן לבצע בדיקת UBM - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2012לא ידוע לי. מציע להתקשר ישירות למרפאת העיניים בבתי החולים באזור מגורייך ולשאול אם ברשותם מכשיר כזה. אם אין באזור מגורייך נסי באחד מבתי החולים המרכזיים (שיבא, בילינסון, איכילוב, הדסה וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהIgal19/01/2012
שלום!
יש לי בעיה של ראייה כפולה , הייתי אצל רופא מומחה והתגלתה אצלי פזילה. הרופא הציע לי ללבוש משקפיים עם פריזמות ואם אני לא אצליח להסתגל אז לנתח . הייתי אצל אופטומיטריסטית להתאמה של של משקפיים עם פריזמות והתברר שאני צריך 13 פריזמות בכל עין , האופטומיטריסטית שהיא גם רופאת עיניים אמרה שכדאי לי לשקול ישר ניתוח . מה דעתכם , האם כדאי לי לנסות משקפיים עם פריזמות או ללכת ישר לכוון של ניתוח ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/20121. לא ניתן להמליץ על ניתוח או תחליף לניתוח ללא בדיקה.
2. אתה צריך להבדק על ידי מומחה לפזילה (אורטופטיסט/ית).
3. חשוב לברר את הסיבה לפזילה, בעיקר אם הפזילה (וכפל הראיה) הופיעו לאחרונה.
4. גם הגיל מהווה גורם בהחלטה על דרך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת octחיים19/01/2012
בבדיקת oct נמצא
בעין ימין-נראההתדקקות של הקונטור מקולרי במרכז עם העלמות של is os פוטורצפטורים. ישנה הדיות יתר מהכוריאוד. ישנה התדקקות של שכבות הרשתית החיצונית.במרכז עובי מרכזי 150 מיקרון. עובי רשתית 216 מיקרון. נראים פני זגוגית ללא משיכה מרכזית.
בעין שמאל- ישנה התדקקות של הרשתית החיצונית במרכז ניתן לראותפקד שטוח במרכז הfaz עם חומר פיבינואידי בתוכו יש הדיות יתר מהכוריאד.עובי מרכזי 180 עובי רשתית 260 מיקרון.אודה על הסבר הבעיה ובאיזה דרך ניתן לעזור.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת oct - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2012פרוש המשמעות של ממצאי הדמייה צריך להעשות בקורלציה עם הממצאים הקליניים שנמצאו בבדיקה, קל וחומר כשמדובר בשאלה איך ניתן לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בקרניתאבי19/01/2012
שלום
אחרי דלקת בעניים במשך שבועיים הרופא אמר לי שיש פגיעה בקרנית כתוצאה מקונגקטיביטיס
אפשר לקבל קצת מידע מה זה אומר ואיך ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בקרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה. קיימת אפשרות שהרופא התכוון לתסנינים בקרנית בעקבות דלקת ויראלית. אם זה המצב יש צורך לטפל בטיפות סטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםמעיין17/01/2012
בס"ד
שלום שמי מעיין ואני בת 18 ואני מרכיבה משקפיים כבר קרוב ל9 שנים.
לפני 4 שנים התחלתי להשתמש גם בעדשות.לא מזמן עלה לי המספר והלכתי לאופטומטריסט באחת מרשתות האופטיקה כדי לקנות משקפיים ועדשות במידה טובה. לאחר מדידת המשקפיים החדשות אני נתקלת בכאבי ראש עצומים והתמונות הם מוגדלות מדי , ואני רואה שחור בעיניים לעיתים. רציתי לדעת מה הסיבה ואם המספר שניתן לי הוא טוב? אולי הבעייה בצילינדר?
יש לציין שהרכבתי עד היום מסגרת קטנה של משקפיים ,והחדשה היא מסגרת גדולה יותר תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/01/2012הסיבה כנראה התאמה לקנייה של המשקפיים או מרשם לא נכון או מרחק אישונים לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכוונה אני מפנה את שאלתי לכבודכם.תואלי16/01/2012
ב24.11.11 עשיתי ניתוח בשיטת הלאזיק מאחר והיה לי 8+ צילינדר, וכן נזקקתי בגדול למולטיפוקל. כמובן שהלכתי על היקר והבטוח ושילמנו 11,500 אלף שקל אחרי החזרים מהקופ"ח, התייחסו מאוד יפה וכו'
לאחר כמה ימים שרף לי והרגשתי לא טוב וחזרתי למרפאה,כבר היחס היה שונה, 'תבוא עוד שבוע', 'אני לא רואה בעיה' ואחרי שבוע וחצי שחזרתי למרפאה נאמר מהפרופ' שיש לי לחץ תוך עיני חזק, והוחלף לי הטיפות. מאז חזרתי עוד 8 פעמים, בעיקר שאני לא רואה טוב ובפרט משעות אחה"צ, הוחלף לי טיפות מסוגים שונים (שאני רוכש מכספי). היום ביקרתי במרפאה, ושאלתי עם הוא יכול להחזיר את המצב לקדמותו... הרופא בדק ואמר שאני יעשה כעת משקפיים במספר נמוך (3/4 ו1), ויחזור עוד חודשיים... ואם צריך תיקון אפשר רק בעוד שנה. כששאלתי עם זה רק מריחה,הרופא ענה 'אני לא יודע מה להגיד לך'.
שאלתי 1)ממתי אפשר לעשות תיקוני ליזר?
2) האם ניתקלתם בבעיה שאחרי הלייזר הראיה בצהריים והערב נחלשת ? 3)מה הייתם מציעים לי לעשות? המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכוונה אני מפנה את שאלתי לכבודכם.תו - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/01/2012קשה לתת חוות דעת בלי בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבישת כובע שחור בשמש - פוגע בראייה?רון16/01/2012
שלום,
ברור לי שזו שאלה קצת מוזרה, אבל בכל חשוב לי לדעת - האם חבישת כובע מצחייה שחור בשמש עלול לפגוע בראייה? במובן שהכובע השחור סופג יותר שמש ואולי ככה מועברת קרינה לעיניים דרך המצחייה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבישת כובע שחור בשמש - פוגע בראייה? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/01/2012אין קשר בעיכובה לפגיעה בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין קופצתשירן16/01/2012
שלום.
אני כבת 20 בריאה בדרך כלל.
כבר יותר משבועיים וחצי עין ימין קופצת לי בתדירות גבוה כל 10 דקות לפחות ובזמן שזה קורה אני רואה בעין מטושטש ורק כשזה מפסיק אני רואה רגיל.
רציתי לדעת ממה זה נובע כי כל אחד אומר לי משהו אחר ורציתי חוות דעת מקצועית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין קופצת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/01/2012לרוב ממתח או ללא סיבה לרוב כפי שבא כך נעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותדוד15/01/2012
שלום,
נבדק שמתלונן שעיניו שורפות מול מחשב ,האם יתכן ומדובר ביובש ?
האם במצב ששיכבת הדמעות לא סדירה ( יתכן יובש ) רצוי לשים דמעות מלאכותיות לפני בדיקת רפרקציה ?
בבדיקה הנבדקת שלי ראתה 6/6 ,אך לאחר כמה רגעים אמרה שלא רואה כלום בלוח ולאחר מצמוץ זה שוב השתפר..
תודה
בברכה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/01/2012ייתכן יובש על בסיס דלקתי או אחר צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות זגוגית בעיןא.ט. דחוף....14/01/2012
שלום לרופאים היקרים
לפני כמעט שלשה שבועות נאמר לי שיש לי הפרדות זגוגית בעין אני בת 58 ומאז נאמר לי לא להתכופף חודש ולא להתאמץ ולא להרים דברים ומאז אני בפחד נוראי באופן כללי אני מאובחנת כאדם חרדתי מאוד וענין העין מפחיד אותי עד כדי כך שאני לא נרדמת בלילות הרבה מאוד פעמים ונזהרת לא להתכופף ואת כל הפעולות שעלי לעשות אני עושה או בהתכופפות על הברכיים ועם ראש למעלה ופעם אחת נפל לי המעיל והתכופפתי לצד כי שכחתי - האם יכול לקרות לעין משהו? והאם אצטרך עוד הרבה זמן אחרי החודש להתנהג כך?
תודה ושהשם ייתן לכם רפואת העיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות זגוגית בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012הסכנה שיקרה משהו בעקבות התכופפות קטנה ביותר. הפרדות הזגוגית היא תופעה נפוצה מאד. לדעתי אין סיבה להמנע מהתכופפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להרכבת עדשות מיוחדות.סטודנט לרפואה14/01/2012
שלום,
קראתי באינטרנט על עדשות מיוחדות Cylicon Hydrogel של חברת Ciba Vision שלפי טענת היצרן מיועדות לשימוש רציף עד חודש ימים כולל שינה.הם מגבים זאת באישור ה FDA.
הם מתרצים את יכול השהייה הממושכת בעדשה בעצם יכולת עבירות החמצן הגבוהה 175DK/T.
בתור מרכיב עדשות מזה שנים, רציתי לשאול דעה של מומחה. האם לדעתך אין סיכון בעדשות מסוג זה ? יש לציין שאני מרכיב עדשות כבר כמעט 10 שנים ומעולם לא הייתה לי תגובה דלקתית רצינית מן העדשות או כל רגישות. אני מתלבט בשימוש במוצר זה היות ועל הנייר הדבר נשמע מבטיח..אך האם קיימים סיכונים ממשיים או המלצה לדעתך להמנע מהמוצר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להרכבת עדשות מיוחדות. - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012מבלי להתייחס לסוג מסוים של עדשות מגע, לדעתי עדיף להמנע מהרכבה רציפה של העדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטינופתיה.תהילה14/01/2012
שלום רב.
אני אשמח מאוד לקבל חוות דעת על מצבו הבריאותי של אבא שלי הסובל מרטינופתיה סוכרתית. גילו זאת אצל אבי לפני כ-3 שנים. עין אחת שבה עבר ניתוח, כמעט ואינו רואה בה.(הניתוח שעבר כשל) והעין "הטובה" שבה מקבל טיפולי ליזר כל כמה חודשיים. התחילה לעשות בעיות.בחודש האחרון הוא היתלונן על כך שלפתע נעלמת לו הראייה, ובימים האחרונים זה קורה לעיתים קרובות מאוד. ממה זה יכול לנבוע? והאם יש לכך טיפול? אנו מפחדים שהוא יתעוור. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינופתיה. - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012מכיוון שמדובר בשינויים שחלו לאחרונה, אביך חייב לפנות לבדיקה אצל רופא העיניים המטפל, שיקבע אם יש ממצאים חדשים בעין ואם יש צורך בשינוי הטפול. לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)