מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלפרטיטיס מציק ויובשרגב14/01/2012
שלום רב
סובל מבלפריטיס ויובש בעינים
לאחרונה מורגש יותר היובש מדוע?
העינים לא נפוחות אך היובש מורגש במיוחד מול טלוויזיה או סרט קולנוע בצפייה ממושכת
מדוע ומה מומלץ לעשות,האם יש כיום טיפול המרפא יובש ובלפריטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלפרטיטיס מציק ויובש - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012לא יכול לענות לך מדוע היובש מורגש לאחרונה יותר. יתכן קשר להסקה.
בצפייה בטלביזיה או בסרט קולנוע, וגם בעבודה מול מחשב, נוטים למצמץ פחות, וזה יכול להסביר מדוע היובש מציק יותר במצבים אלה.
יש טיפול ליובש ויש טיפול לבלפריטיס. פנה לבדיקה, והרופא ימליץ על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש עז בעינייםאסתי13/01/2012
שלום רב אני חולת לופוס 15 שנים מקבלת פלקווניל 400 מ"ל ביום. לאחרונה אובחן אצלי סיוגרן, אני סובלת מיובש עז בעיניים ובריריות, משתמשת בהילו קומוד 8 שנים, לפני חודש עברתי ניתוח לסתימת שק הדמעות שלא עזר, לפני מס שנים הוכנסו לי "פקקים" בעיניים שנפלו, מה עליי לעשות האם נגזר עליי לחיות כך? מקבלת סלגן ללילה ולא עוזר גם כן, אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצר ליובש בעין
רגב14/01/2012לאסתי
שלום רב
ברצוני להמליץ לך על מוצר מצויין לטיפול ביובש ודלקות עינים של חברת רזלייף
שאני משתמש בו לפחות פעם ביום יש להם אתר באינטרנט מומלץ על ידי רופאי עינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש עז בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012שלום אסתי,
יש מספר אופציות:
1. להשתמש בתכשיר הרטבה שונה. קיימים תכשירים רבים, בצמיגות שונה ובהרכב שונה (לדוגמה, ישנם מספר סוגים של הילוקומוד), ובהחלט מקובל לנסות תכשירים שונים אם לא מרוצים מתכשיר מסוים.
2. אפשר לנסות טיפות בשם "רסטאזיס". טיפות אלה עשויות להגביר את ייצור הדמעות, בניגוד לתכשירים אחרים שהם תחליפי דמעות.
3. אפשר לנסות תוספי מזון, כגון אומגה 3 (התייעצי עם הרופא שלך).
4. הרכבת משקפיים עשויה להפחית את קצב אידוי הדמעות מהעיניים. מדובר בעיקר בזמן שהייה מחוץ לבית.
5. יש להמנע מחשיפה למיזוג אויר, כגון במכונית (יש לכוון את זרם האויר כך שלא יכוון אל הפנים והעיניים). בחדרים ממוזגים האויר יבש יחסית (בין אם מדובר בקרור או בחימום) ורצוי לדאוג ללחות בחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתי שלום
טל04/03/2012לאחרונה שמעתי על תוספי תזונה שעושים נפלאות לכמה מערכות בגוף - אולי יסתבר שזה עוזר גם לבעייתך. החברה שמייצרת אותם באמריקה נקראת: AGEL (הם עשויים מג'ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טיפות ללא חומר משמר לגלאוקומה???אדית13/01/2012
שלום ד"ר,
האם יש טיפות ללא חומר משמר לגלאוקומה?
אלה שאני משתמשת בקביעות-- קומביגן [פעמיים ביום] וגלאוטן [פעם ביום] , גורמות לי דלקת מתמדת, אטדם, גרוי, לפעמים תחושת דקירות.
תודה, אדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפות ללא חומר משמר לגלאוקומה??? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ19/01/2012עומד להכנס קוסופט ללא חומר משמר שיהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קוסופט יכול להחליף את הקומביגן?
אדית28/03/2012הקומביגן גורם לי דלקת מתמדת, צריבה, אודם, כאבים... בגלל החומר המשמר.
מטופלת פעמיים ביום בקומביגן ופעם ביום, לפני השינה בגלאוטן.
בעיה: גלאוקומה.
בת 62, עם רמה גבוהה במקצת של המוגלובין- מסוכרר וכולסטרול.
רב תודות מראש,
אדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קוסופט יכול להחליף את הקומביגן? - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/03/2012שני התכשירים אינם זהים.
כדי לדעת אם אפשר להחליף תרופה, יש צורך לבדוק את הלחץ התוך עיני לפני ההחלפה ואחריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעין ימין.ליאור12/01/2012
שלום, אני בת 17 וחצי לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מכאבים בעין שמאל ומסביב לה , הכאבים חזרו 4 פעמים בהפרשים של מספר חודשים למשך משהו כמו שבוע. בפעם הרביעית הלכתי לרופאת עיניים שאמרה לי שהבעיה איננה בעיניים אלא בראש. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בפעם האחרונה שהתחילו הכאבים התחילו לי רעידות בעין ימין , עברו כבר שבועיים (הכאבים הפסיקו) אבל הרעידות עדיין ממשיכות, זה מציק נורא קבעתי תור לרופאת עיניים אך הוא נקבע רק לעוד שבועיים, מה לדעתך הבעיה? תודה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעין ימין. - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012"רעידות בעיניים" הן התכווצוית בלתי רצוניות של שרירי העפעפיים. התופעה חולפת בד"כ מעצמה תוך ימים עד שבועות. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים בולטים - בעיית סגירת העיןגל11/01/2012
אני בת 25, ומאז ומעולם מאז שנולדתי ועד היום לא הצלחתי אף פעם לעצום עיניים עד הסוף. יש לי אישונים בולטים ורציתי לדעת אם זאת הסיבה למה אני לא מצליחה לעצום את העיניים עד הסוף, ואם בגלל זה כשאני נרדמתי העיניים שלי תמיד חצי פתוחות.
אשמח מאוד לתשובה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים בולטים - בעיית סגירת העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים רגישותשרון11/01/2012
שלום,אני בת 16, ויש לי עיניים נורא רגישות - בשמש אני בקושי יכולה לפתוח אותן,אני מתחילה לדמוע כמעט בכל מצב אפשרי בלי שליטה(כשקר ממש, כשיש שמש חזקה,כשאני מצוננת,כשאני נפגעת ממשהו מאוד קטן, או כשמשהו מצחיק אותי).
האם זה נורמאלי? האם אתה מכיר את התופעה? מה אפשר לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים רגישות - תגובה
ד``ר יורם שוחט15/01/2012יש הבדל בין דמעת בתגובה לגרוי חיצוני (שמש, קור, רוח) לבין דמעת מסיבה רגשית. יש סיכוי טוב שבבדיקת עיניים יסודית תמצא סיבה כלשהי לדמעת, ולפי הסיבה אפשר יהיה להמליץ על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בסינוור מהשמשטל11/01/2012
שלום,
אתמול כשהייתי בתוך הרכב כשאני חובש משקפי שמש, התכופפתי לצד המושב כדי להרים משהו שנפל לרצפת הרכב, הסתנוורתי מהשמש/מההחזר של קרני השמש (אין לי מושג), אבל המשכתי לחפש את מה שנפל ואחרי 3-4 שניות מצאתי אותו והזזתי את הראש, האם קיים סיכון כלשהו מדבר כזה? פשוט כל הזמן מדברים על זה שאפילו שניה אחת של מבט אל השמש עלולה לגרום לנזק, קצת מפחיד...
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בסינוור מהשמש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/01/2012חשיפה ל זמן קצר שכזה לא תזיק לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישון גדול מהשני בלילהגיא10/01/2012
שלום ד"ר, לפני כחודש וחצי היה לי כאב בעין שמאל במשך שבוע לסירוגין (לפעמים גם במשך יומיים רצוף). בנוסף שמתי לב באותה תקופה שבשעות הערב אישון עין שמאל מתרחב מאוד לעומת עין ימין (הבדל הנראה לעין). באותו הזמן הלכתי לרופא עיניים שאמר שהוא רואה שהעין תקינה והוא חושד שזה סינוסיטיס . עדיין לאחר חודשיים אני שם לב שאישון עין שמאל בערב רחב מאוד לעומת עין ימין .עברתי בעבר ניתוח PRK ויש לי רוחק ראייה (+) גבוה 2 בערך בכל עין כאשר עין שמאל עם מספר יותר גבוה .יש לך הסבר למה האישון מורחב מאוד לעומת עין ימין בשעות החשיכה?...זה יכול להיות קשור לפלוס בעיניים ולראיית לילה?...או שזה לא דבר תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
גיא10/01/2012בנוסף אני בן 22 עברתי את הניתוח לפני כמעט 4 שנים והעיניים תקינות לחלוטין לאחר ניתוח חוץ מרוחק הראייה שנוצר. תודה מראש גיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישון גדול מהשני בלילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/01/2012גודל האישונים אמור להיות שווה בשתי העיניים. הבדל קטן עדיין יכול להחשב תקין.
ממליץ לפנות שוב לבדיקה. ניתן לבדוק את גודל האישונים בחושך. אם יש אכן הבדל בין האישונים יש מקום להתייעץ גם עם נוירו-אופטלמולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון רשתיתברכה09/01/2012
אמי בת 89, בעין ימין שלה יש ניוון רשתית מתקדם וכל מרכז הראיה בה הרוס לחלוטין, מבחינת הרופאים עין זו אבודה. כעת הוצע לה לעבור ניתוח קטרקט בעין שמאל. לפני הניתוח עשתה צילום וקיבלה את התוצאה הבאה:
צביעת שינויי RPE פרימקולאריים טמפוראלית למרכז. עם התקדמות הצילומים מופיע דלף קל הולך וגובר במרכז וטמפוראלית לו. חשד ל- occult subfobial cnv. מומלץ ביצוע OCT.
שתי שאלות בעניין תוצאה זו:
א)האם אין זה מצב דחוף בו עליה לקבל זריקה בעין לעצירת התקדמות הדליפה?
ב)האם במצב זה של העין יש טעם בביצוע ניתוח הקטרקט?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/01/2012על פי ממצאי ה- OCT יוחלט על הטיפול הדרוש.
בכל מקרה יש לייצב את מצב הרשתית לפני ניתוח הקטרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית נקודות שחורות..צחי09/01/2012
לאחרונה שמתי לב לנקודות שחורות בשה הראייה , הלכתי לבדיקה מקיפה אצל רופאה היא בדקה לי את העין ולא מצאה שום סיבה לכך שאני רואה את זה , יש לי חדות ראייה 6/6 הכל טוב ותקין בעיניים אז מה זה יכול לנבוע?
תודה רבה והמשך שבוע טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף אני בן 16
צחי10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיית נקודות שחורות.. - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/01/2012יתכן שמדובר בעכירויות זעירות בזגוגית העין. אם נבדקת ולא נמצא כל ממצא חריג נראה שאתה יכול להיות שקט. אם התופעה לא תחלוף, או אם תחמיר, ממליץ לפנות לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף סגור לחלוטין אדום ונפוח.רונית09/01/2012
שלום ד"ר, אני חיילת בת 19 אתמול התחילה להתנפח לי העין (יותר נכון העפעף) וניהיה מאוד אדום וכואב . היום בבוקר קמתי עם עפעף סגור לחלוטין נפוח מאוד ואדום ,הרופאה הכללית בצבא שלחה אותי לגימלים בלי שום תרופה כאשר אין לה מושג בכלל מזה.
המצב לא נראה טוב האם ללכת למיון?????...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף סגור לחלוטין אדום ונפוח. - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/01/2012את חייבת לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרדרות ראייה במהלך הריוןמיקי09/01/2012
שבוע 27
מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק, מספר לא גבוה
מרגישה שבשבועות האחרונים יש הדרדרות בראייה, מלהרכיב את המשקפיים רק בנהיגה ומול הטלוויזיה, מרכיבה כמעט רצוף כל היום.
האם הידרדרות הראייה במהלך ההריון הינה דבר ידוע? האם הראייה חוזרת לעצמה לאחר הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרדרות ראייה במהלך הריון - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/01/2012שלום מיקי,
התגברות קוצר ראיה במהלך הריון היא תופעה ידועה. בחלק מהמקרים המספר יורד לאחר הלידה. בכל מקרה ממליץ לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוץ של ורידטלי09/01/2012
שלום רב,
הרגשתי מעין דקירה בעין וראיתי אחר כך שהתפוצץ לי וריד בעין. זה יצר שני קוים אדומים לאורך העין מאיזור הזוית הפנימית של העין עד ממש האזור של עיגול צבע העין. זה לא מפריע לי בראיה אך זה מאוד מאוד לא אסתטי. האם ניתן לעשות משהו בנדון? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוץ של וריד - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/01/2012שלום חלי,
לפי התאור שלך, מדובר בדמם תחת הלחמית (הלחמית היא קרום שקוף הנמצא מעל החלק הקדמי של לובן העין). הדמם אמור להספג מעצמו תוך מספר ימים. אין טיפול להחשת הספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין ערפול ראיה בעבודה מול מחשבקובי08/01/2012
שלום.
אני בן 32.
בשבועות האחרונים, בעת עבודה מול מחשב, אני חווה תופעה של מעין מסך עם ענן שיורד על אחת העיניים (בכל פעם עין אחרת) ו"מוציא אותה מפוקוס".
לאחר שאני מצמצץ בעיניים המצב חוזר לראיה חדה, ואחרי שניה שוב חוזר אותו "מסך".
אשמח לדעת מה זה יכול להיות והאם צריך ללכת לרופא?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין ערפול ראיה בעבודה מול מחשב - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/01/2012יתכן שמדובר ביובש, ויתכן שמדובר בעכירות בזגוגית העין. פנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון של רופא עינייםמיכל07/01/2012
שלום,
אני בת 22, מרכיבה משקפיים לרחוק ובריאה.
הייתי אצל רופא עיניים והוא אבחן שיש לי FLOATERS ובנוסף GLUCOMA BODERLINE
ובנוסף הוא בדק את קרקעית העין ומצא שבעין שמאל C/D 0.7 ובעין ימין C/D0.6
ברצוני לדעת מה ההסבר של כל אבחון והאם זה תקין
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון של רופא עיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/01/2012שלום מיכל,
floaters הם עכירויות בזגוגית העין (הג'ל שבתוך העין). מדובר בממצא שהוא שכיח יותר אצל קצרי ראיה, ויכול להתבטא בתחושה של ראיית "זבובים", "חוטים" או "נקודות" לפני העין.
הממצא השני הוא חשד לגלאוקומה. נדרש מעקב רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)