מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בלחמית ובעפעפייםקובי27/12/2011
שלום.
אובחנה אצלי דלקת בעפעפיים ובלחמית(ויראלית)לפני כשבוע ועדיין אין שיפור ורציתי לדעת אם ניתן להקל על התסמינים וגם על משך תקופת ההחלמה.
שתי העיניים נפוחות ואדומות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בלחמית ובעפעפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011יש טיפולים שמאוד יעזרו
צריך בדיקה וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת חדר יכולה להזיק?טל27/12/2011
שלום, אתמול הסתכלתי במשך 2-3 שניות לנורת חדר רגילה (ליבון) של 100 וואט, דבר כזה יכול לפגוע/להזיק? אם כן, הייתי מרגיש זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנורת חדר יכולה להזיק? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011לא להציץ לא יקרה שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
טל27/12/2011ממה שכבר כן הצצתי, יגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/12/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה תעזור?
ממוקדת30/12/2011שרירי העין שלי תקינים אבל בגלל ספיגה של משהו בעין שהעצם של הארובה שלה נפגעה מזמן, המיקום של האישון משתנה בהתאם למיקוד וכך או שהוא תקין או שהוא פוזל-למטה בעיקר, הצידה גם אולי במבט שמאלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענייםhuxh26/12/2011
רוב היום אני סובל מעניים אדומות רק שאני לוקח סטילה זה מרפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011צריך בדיקה יש סיכוי מצויין שניתן לשפר את מצבך
בטילה לא פיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GPCאורטל26/12/2011
שלום וברכה!
אני בת 24, והרכבתי במשך שנתיים עדשות קבועות...לאחרונה הפסקתי להשתמש בהן וגם לא קניתי חדשות עקב כאבים בעפעף העליון שנהיו לי בעין ימין והרגשת גוף זר...
הלכתי להבדק ומצאו לי GPC ועיניים יבשות..
בשביל ה-GPC המליצו לי להשתמש בתרופה שנקראת maxitrol.תדירות הלקיחה שניתנה לי לפי הרופא הייתה 4 פעמים ביום במשך שבוע.
היום השתמשתי בה לראשונה, ובזמן השימוש בטיפות צרבו לי בצורה איומה את העין. במשך דקה לא יכולתי לפקוח אותה. אחרי שהצריבה חלפה, החלו לי כאבי ראש. לא היה לי טשטוש בראייה, לא בחילות ולא סחרחורות.
קראתי באינטרנט ובכמה מאמרים שהתרופה מיועדת לדלקת עיניים.גם קראתי ששימוש בתרופה על תקן קבוע, יכול לגרום לגלאוקומה.
האם התרופה מיועדת באמת בשביל GPC?
האם התרופה אמורה לצרוב כל כך בזמן השימוש?
האם צריך לקחת אותה בתדירות כל כך גבוהה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GPC - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011כל תרופה יכולה לגרום צריבה ואי נוחות
קשה להאמין שהמקור של הכאבי ראש בחילות והקאות מהאיכות
יש לחפש סיבה אחרת לא מהעיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה לחיזוק שרירי העיןליאור26/12/2011
שלום,
הייתי במרפאת אורתופטיקה, עקב ראייה כפולה מידי פעם כברירת מחדל, עקב חולשת שרירים של עין שמאל.
המליצו לי להשתמש במכשיר פריזמה שהראו לי במרפאה שבהסתכלות דרכו, זה מחזק את שרירי העיניים.
איך רוכשים פריזמה כזו? מהו שמה, כך שאמצא אותה ברשת? (כשחיפשתי בגוגל, לא מצאתי ).
האם אכן המכשיר יעיל?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה לחיזוק שרירי העין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011זה מאוד יכול לעזור
לא ידוע לי איפה לקנות תשאל בחברות לציוד ואי לעיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים-דואגתנינה26/12/2011
שלום
בת 22 לפני כחודש היה לי טשטוש בעיין אחת הלכתי לרופא והוא הפנה אותי למיון לעשות שדה ראייה בגלל שהייתה תגובת האישון מוזרה השדה ראייה תקין ואמרו לי שההחלמה תחול מעצמה בגלל שההפרש בין האישונים קטן חזרתי אחרי שבועיים לביקורת והמצב ללא שינוי הטשטוש בא והולך הוא מפריע אך נסבל יש לציין שאין כאב כשאני מזיזה את העיניים והצבעים שאני רואה הם רגילים כמו שתמיד ראיתי אותם קצת נלחצתי שאמרו לי שיש חשד לדלקת עצבית ולפני כמה ימים אחרי הביקור אצל הרופא הבחנתי שהאישון בעין שמאל גם הוא גדל מה שלא מוסיף שקט..יש לציין שהפנו אותי לאמרייט ואני מחכה לאישור ..מה שרציתי לדעת האם עד האמרייט יכול להיות שהראייה שלי תתדרדר??? יש סיכוי להתעוור?? יכול להיות שאין דלקת עצבית והבדיקה היא למטרת מודעות??קראתי באינטרנט שיש סיכוי להתעוור וגידולים ודברים כאלה אני בלחץ היסטירי דוקטור לפעמים באלי לבקות על מה שקורה לי..בבקשה תתייחס לשאלותיי..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים-דואגת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011יש הרבה סיבות לבעייתם צריך בדיקה קלינית ובדיקות נוספות לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
נינה27/12/2011עד עכשיו הראייה שלי מצוינת אבל יש סיכוי לאבד ראייה??? הסיכויים להחלמה הם גדולים או קטנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנו וירוסיעקב26/12/2011
אובחן לי ע"י רופא עיניים דלקת בשתי העיניים וירלית כאמור הוא נתן לי טיפות אנטיביוטיות שגם כוללות סטרואידים(מקסיטרול) האם מומלץ סטרואידים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנו וירוס - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011כן מומלץ סטרואידים אם האבחנה וירלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה מדומה או נטיה לפזיל או?ממוקדת26/12/2011
שלום כנראה שאין לי פזילה אבל בגלל משהו שנספג ,בכל מיני כיוונים האישונים לא מקבילים אחד לשני .1. איך קורים לזה? 2. איזה תיקון אופטי יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה מדומה או נטיה לפזיל או? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011צריך בדיקה ואז אפשר לטפל
לפי שאלתך לא ברור מה הבעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקה צריך?
ממוקדת27/12/2011העיניים שלי זזות בהתאמה אחת לשניה, וזה כנראה אומר שהשרירים מתואמים, אבל בגלל דימום חזק וישן ממכה טראומטית בארובת העין, נספג משהו בעין אחת, וזה מדמה נטיה חלקית של האישון והקשתית. חלק ממסמכים שהיו לי והסבירו את זה זרקתי פעם מאיזושהי סיבה. אין לי בקופת חולים רופא עיניים מטפל מסודר. רק מזמן הלכתי לרופאי עיניים דרך קופת חולים , אבל אז הייתי צריכה ניתוח לפזילה שהיתה לי כתוצאה מהמכה הטראומטית והייתי בת 14 וקטינה ואבא שלי לא הסכים שהרופא ההוא ינתח אותי , ודרך אבא רופא עיניים של חברה הומלץ לנו על מישהו שניתח אותי בפרטי, ומאז הלכתי באופן פרטי. נכון שאני ממוקדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקה צריך? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/12/2011את צריכה לפנותלרופא עיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקה צריך? לא הבנתי
ממוקדת31/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה לילד בן 5מעיין25/12/2011
היום הבן שלי קם ולא ראה מספר דקות בעין אחת מה זה אומר יש תור רק לעוד שבועיים ללכת לבית חולים?
או שמה עושים למה ככה קרה לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה לילד בן 5 - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011בלי בדיקה לא ניתן לחוות דיעה
המקרה לא סובל דיחוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונות צילוםנח אלחנן25/12/2011
שלום,
רציתי לדעת, האם האור הירוק של מכונות הצילום מסוכן לעיניים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונות צילום - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2011לא ידוע לי על סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיהעלמה24/12/2011
שלום אני בת 25 לאחר ניתוח ראש מסוג קברנומה טמפורלית ימנית זה היה ליד שדה הראיה הוא נעשה לפני 3 חודשים מאז הניתוח אציין שרק מאז הניתוח אני רואה כמו חוטים שחורים בעיניים מה שלא היה לי לפני אודה לכם על תשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2011הסיבה ייתכן שינויים בזגוגית העיניים בקוצר ראייה . ללכת לבדיקת קרקעיות עיניים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה
עלמה26/12/2011תודה על התשובה האם לדעתך יש קשר לניתוח הראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ27/12/2011אין קשר לניתוח ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאדי23/12/2011
יש לי עין שלא מתפקדת בכלל שזאת עין ימין והמספר הוא מינוס 15 אם קרע ישן ברשתית והעין השניה מינוס 6 עין ימין קצת יותר גדולה מעין שמאל למה היא יותר גדולה דוקטור?
כיצד אפשר לטפל בעין ימין ולהוריד את המספר?
ואיך ניתן לטפל בקרע ישן ברשתית אם מינוס 15 שזאת עין חלשה ללייזר לתיקון הרשתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2011עין ימין יותר גדולה כי היא יותר ארוכה ולכן המספר בה 15.
ניתוח להורדת המספר הוא הסרת העדשה הטעית והחלפתה בעדשה מלאכותית בגודל המספר. אין מה לטפל בקרע ישן אם התאחה. טיפול להסרת המספר הוא בחלק הקדמי של העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראיה - שני זוגות או מולטי פ'?דיתי23/12/2011
שלום לכם. אני בת 46, בימים האחרונים אני חווה ראיה מטושטשת. פניתי לאופטיקאי של אחת הרשתות והוא מייד הציע לי מולטי פוקאל עם צילינדרים ומספר. זה שנים שאני סובלת ומטופלת נגד לחץ דם גבוה. ולחץ הדם שלי בימים האחרונים- 150/100.
האם להיענות להצעת האופטיקאי ולעשות מולטי? האם כדאי יותר לעשות משקפי ראיה רגילים? ואולי כל הבעיה היא בגלל לחץ הדם?
אשמח לתגובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ראיה - שני זוגות או מולטי פ'? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2011כדאי לפני הכל בדיקת עיניים מקיפה אצל רופא עיניים. לא בהכרח בעייתך קשורה למשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח קטרקטעודד22/12/2011
לפני שלושה וחצי שבועות עברתי ניתוח קטרקט. עדיין מציקה לי תחושה של עצם זר (כמו גדגר זעיר של חול) בעין שנותחה. האם זה סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח קטרקט - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2011כן ייתכן רגישות ב 3 חודשים ראשונים מניתוח לרוב מיובש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לזה תרופה?
עודד25/12/2011תודה על התגובה. האם אפשר להשתמש בטיפות עיניים כלשהן להתגבר על הבעיה הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטירגיוםיפה22/12/2011
לפני 12 שנים עברתי ניתוח להסרת פטירגיום ( בת 43 ) וכעת עשיתי בדיקה ונאמר לי על ידי הרופא שעליי לעבור שוב את אותו הניתוח , האמת שלאחר הניתוח שהיה לי מממש ממש טראומטי וכואב אני מאוד מאוד מפחדת היום לעבור זאת שוב. האם עליי ללכת לקבל חוות דעת נוספת ? אני ממש חוששת ואפילו לוקחת סיכון שזה רק יילך ויחמיר אבל מה לעשות הטראומה לא עוזבת אותי אני ממש סבלתי ועדיין נשאר לי עוצמת הטראומה עד היום . מה עליי לעשות ? האם יש שיטה אחרת להסרת הפטירגיום ? פחות טראומטית מזו שאני עברתי? כמו - כן אבקש לדעת איך אוכל לבחור את המנתח הכי טוב עבורי ., האם יש לך המלצות טובות עבורי? רב תודות על הענותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטירגיום - תגובה
ד''ר יובל דומניץ25/12/2011יש שיטה בה מעבירים מתלה לחמית מחלק עליון לחלק האמצעי לכסות את הסר הפטריגיום וזה מקטין משמעותית סיכויי חזרה.
כדאי לברר מי מבצע שיטה זו. אסור לי להמליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)