מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהליאור 5506/01/2012
בוקר טוב לכולם
אתמול הייתי בביקורת גלאקומה ונאמר כי עליי להחליף את הטיפול מקסלטן להחליף ללומיגן עקב שקסלטן "עשה את העבודה שלא "
ונאמר לי לבצע OCT ובדיקת שדה ראיה מסוג SITA
מה ההבדיל בבדיקת שדה ראיה רגילה לבין בדיקה SITA ?
מה היא בודקת ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/01/2012SITA היא תוכנת הבדיקה המקובלת במכשיר שדה הראיה הממוחשב למעקב גלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים ודרכי טיפולאלמוני א05/01/2012
שלום,
מהם התסמינים (דימום, בצקת?) העיקריים של bull's eye maculopath?y ומהם דרכי הטיפול המקובלות? האם המחלה עלולה להוביל לעיוורון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים ודרכי טיפול - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/01/2012Bull's eye maculopathy מופיעה במצבים מולדים של בעיות בתאי החישה ברשתית או בעקבות נטילת תרופות מסוימות. הממצאים הם שינוי בפיגמנט-אפיטל של הרשתית. התסמינים יכולים לכלול ירידה בחדות הראיה, ירידה בראיית צבעים, רגישות לאור. מידת ההשפעה על הראייה תלויה בסיבה לתופעה ובדרגת השינויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות אווסטיןיוסי פלדלר05/01/2012
שמי יוסי בן 69 חולה סכרת טייפ 2 לאחרונה חלה הרעה בראיה בעיין שמאל
כתוצאה מבצקת בעיין נשללה אופציה של טיפול בלייזר ההמלצה היא לנסות בזריקות אווסטין מאחר ואני עדיין לא סובל מAMD כחבר קופת חולים לאומית אין הקופה מאשרת לי התחיבות לטיפול בהזרקות כל זריקה עולה כ 550 600 ש"ח
היכן ניתן למצוא קרן מחקרית שתאפשר את מתן הזריקות ללא תשלום
אף כנכה 96% ואי כושר עבודה תמידי אינני מקבל את הזריקות בחינם
אודה על תשובה מהירה
אני תושב צפון הארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות אווסטין - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/01/2012לא ידוע לי על קרן על כזו. אולי תרצה להתקשר ישירות למחלקת עיניים בבתי החולים השונים ולשאול ספציפית אם יש אצלם אפשרות כזאת. אתה יכול לבקש עזרה בחיפוש גם מרופא העיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףרוסלן05/01/2012
שלום
שמי רוסלן ואני בן 32. לפני כשנתיים התגלה אצלי בעין ימין CRVO . עשיתי את כל הבדיקות והייתי מטופל באבסטין (זריקות לעין).בבדיקות שעשיתי לא מצאו שום דבר שנתן את הסיבה למחלה.
בנוסף יש לי אלרגיה חמורה לאבק.
נכון לעכשיו הראייה שלי השתפרה כ70% ממה שהיה.
בזמן האחרון אני סובל מאוד מלחץ בעיניים, שום תרופות לא עוזרות לי ואיני מתוסכל כי אין שיפור באלרגיה בעיניים. הרופאים אומרים לי שאין קשר בין האלרגיה ללחץ בעיניים אך אני מרגיש שיש קשר חזק. כפי שציינתי שום טיפול אינו עוזר ובינתיים הדבר רק מחמיר. בזמן האחרון אני מתקשה לראות טלויזיה ולהיות מול המחשב בשל רגישות גבוהה לאור.
מבקש במהירות לעזור לי לפנות לבדיקות ולגורמים המתאימים ולכוון אותי בהתאם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/01/2012שלום רוסלן,
רגישות לאור יכולה לנבוע מסיבות רבות. תחושת לחץ בעיניים יכולה להיות ביטוי של כאב ראש, בעיות בסינוסים, או בעיה בעיניים ובארובות. לכן אי אפשר להמליץ על בדיקות ספציפיות ללא בדיקה יסודית. בקש מרופא המשפחה להפנות אותך לבדיקות. כמו כן אולי תשקול פנייה לרופא עיניים אחר לקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי קרנית לאבחון קרטוקונוסיעל03/01/2012
ערב טוב,
לאחר מיפוי קרנית ועד למועד התור אצל הרופא, הייתי רוצה לדעת מספר פרטים שמצויינים בבדיקה. מה משמעותו של QS - Model I (בשאר הדפים כתוב OK).
בעין שמאל: Q-val -1.09 ובעין ימין 0.23
בעין שמאל: Axis (flat) 160.8 ובעין ימין 17.5
האמת היא שיש כל כך הרבה נתונים במיפוי, כך שאינני יודעת מה מהם עליי לציין.... אני מאוד לחוצה. הראייה בשנה האחרונה התדרדרה עד מאוד בעין שמאל בעיקר והמשקפיים הן על תקן קישוט. בנוסף, רציתי לדעת, האם עדשות המגע לקרטוקונוס מאטות את קצב התקדמות המחלה? במידה ולא, כל כמה זמן יש להחליפן ולהתאימן מחדש? ובנוסף, האם יכול להיות מצב מתקדם של המחלה, ברמה כזו שבה מוותרים על שלב העדשות ופונים ישר לאלטרנטיבות האחרות? מודה לך מראש על תשובתך, המשך שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי קרנית לאבחון קרטוקונוס - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/01/2012אי אפשר לפענח מיפוי מבלי לראות את התמונה כולה ואת כל האינדקסים המספריים.
עדשות המגע אינן מאיטות את התקדמות הקרטוקונוס. הדבר היחיד שיכול להשפיע על ההתקדמות הוא טיפול הנקרא cross linking, ומטרתו לגרום להקשייה של הקרנית. במצב של קרטוקונוס שעדיין משתנה, יש בהחלט מקום לשקול טיפול כזה (יש לציין שאינו מתאים בכל המקרים).
עדשות מגע מהוות פתרון יעיל לראיה בקרטוקונוס, ו"מוותרים" על הרכבתן רק אם יש אי סבילות לעדשות או בעיה אחרת המונעת את הרכבתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים בהריוןשרה03/01/2012
שלום,
אני בשבוע 37.5 והתחדשתי בדלקת עיניים.
הרופאה רשמה לי סינטומצין 5% למרוח פעם אחת וטיפות אופלוקס 3 פעמים ביום טיפה אחת
האם בטוח בהריון לעובר?
תודה רבה
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים בהריון - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/01/2012בעלון המצורף לשתי התרופות רשום שאין להשתמש בהריון. את יכולה להתייעץ גם עם רופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור מתחת לעיניים עקב אלרגיהאלון03/01/2012
שלום רב,
אני בשנות ה-20 וסובל מאלרגיה במשך כל השנה. כעת אני בשלב שהאף שלי סתום כבר קרוב לשנה. כתוצאה מכך יש לחץ באיזור הסינוסים, והנימים מתחת לעיניים החלו לבלוט כבר הרבה זמן, וגם קצת נפיחות. השאלה שלי אם אצליח להתגבר על הגודש באף, האם הנימים יפסיקו לבלוט ולא יהיה לי שחור מתחת לעיניים, או שברגע שנוצר הלחץ הזה ,אז הנימים ישארו לבלוט.
מה ניתן כדי להפחית את התופעה, בלי קשר לאף ולאלרגיה. רק מבחינת עיניים מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור מתחת לעיניים עקב אלרגיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/01/2012עליך להפנות את השאלה לרופא א.א.ג. המטפל.
ניתן להפחית את הנפיחות ואת הגודש בנימים באמצעות קומפרסים קרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לאחר ניתוח פטריגיוםפט ריגיום03/01/2012
שלום רב,
אני שבוע לאחר הסרת פטריגיום.
העין מתעייפת מהר בשל הרגישות לאור.
המצב קשה יותר בשעות אחה"צ ומשעה 20:00 אני פשוט במלחמה קשה עם העין שפשוט קשה לי לשלוט עליה והיא נסגרת מעצמה וחברתה העין השמאלית נגררת אחריה.
אם אכבה את האור, הבעיה תיפטר, אך זה כמובן לא פיתרון.
האם ישנן טיפות המקלות על רגישות זו?
אני חייב את השעות המאוחרות יותר של הערב/לילה בתפקוד מלא.
כמו כן, העפעף עולה רק ל-2 שליש גובה.
האם זה אמור להסתדר כחלק מההחלמה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לאחר ניתוח פטריגיום - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/01/2012יש סיכוי טוב שג'ל או טיפות להרטבת העין יביאו להקלה. התייעץ עם הרופא המנתח.
צניחת העפעף בתקופה הראשונה אינה נדירה, וזה אמור להשתפר בהדרגה. בכל מקרה, התייעץ גם בנושא זה עם המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאד!
פט ריגיום03/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוקונוסמתן01/01/2012
שלום וברכה
רציתי לברר האם ניתוח להשתלת טבעות וכן התערבות טיפולית בשם cross linking לנער כבן 16 שאלו ההתערבויות שהומלצו לו ע"י ד"ר עמירן מעוז הם טיפולים שיש אפשרות לעשות במסגרת סל הבריאות או רק באופן פרטי ומה במידה ומדובר בנער המגיע ממשפחה מעוטת יכולת שאין באפשרותה לממן ניתוח כזה שהעלויות מסתכמות בכ 40,000 ש"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/01/2012הניתוח אצלי בקר עולה 10000 שח ולא הסכום שנקבתם. הטיפול הוא פרטי לחלוטין ואין צורך בהשתלת טבעות. אתם מוזמנים לפנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש עקב ראייה לא טובהאסף31/12/2011
למה ראייה לא תקינה גורמת הרבה פעמים לכאב ראש? האם זה בגלל שהמוח מתאמץ מדי לתקן את התמונה המתקבלת מהרשתית?
האם אימון אירובי , שמזרים ומשפר את זרימת הדם למוח יכול לשפר את הראייה ? תמיד מדברים על שיפור הזכרון, החשיבה , אך הראייה שלנו היא חלק שבלתי ניתן להפרדה מהעיבוד המוחי שנעשה לכל תמונה המגיעה מהרשתית...
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש עקב ראייה לא טובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ01/01/2012כאבי הראש נובעים ממאמץ שרירי העדשה לכווץ עדשה לשפר ראיה. אין קשר בין ארובי לראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונה רטובה יבשה לאחר ניתוח לייזרהשבוע מתחיל30/12/2011
לפני כשנה עברתי נתוח PRK להסרת משקפיים.
השבוע הלכתי בפעם הראשונה לסאונה רטובה ויבשה.
האם קיים חשש לייבוש חלבוני העין, או פגיעה אחרת
בעין שעברה ניתוח לייזר?
מודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאונה רטובה יבשה לאחר ניתוח לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/12/2011העיניים שלך רגילות ללא סיכונים יותר מעיניים שלא עברו ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
השבוע מתחיל31/12/2011יש סיכון לעיניים בסאונה רטובה/יבשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת צורות מרצדות ומתחלפות מול עיןליאה רבקין30/12/2011
שלום רב. אני בת 62. מאתמול בערב אני עדה לתופעה מוזרה: הופעת צורות מרצדות ומתחלפות מול עין שמאל. חלקן מהבהבות כמו נקודות זוהרות, חלקן כמו נקודות בשורות לא אחידות ועוד. קבעתי מיידית תור לרופא עיניים, אך התור הוא רק בעוד שבועיים. שמעתי שמדובר על בעייה ברשתית שמסתדרת מעצמה. האומנם?. מה שמה של התופעה ומה משמעותה?. אודה מאוד להסבר. בברכה
ליאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת צורות מרצדות ומתחלפות מול עין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/12/2011מדובר בשינויים ברשתית העיניים בחלק הזגוגיתי שעובר התנתקות מהרשתית. צריך בדיקת עיניים בהקדם לשלול חורים ברשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ששלחתי במקום לא נכון-פריזמה תעממוקדת30/12/2011
זור?
שרירי העין שלי תקינים אבל בגלל ספיגה של משהו בעין שהעצם של הארובה שלה נפגעה מזמן, המיקום של האישון משתנה בהתאם למיקוד וכך או שהוא תקין או שהוא פוזל-למטה בעיקר, הצידה גם אולי במבט שמאלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ששלחתי במקום לא נכון-פריזמה תע - תגובה
ד''ר יובל דומניץ31/12/2011פריזמה יכולה לעזור בחלק מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני יכולה לדעת אם פריזמה
ממוקדת31/12/2011יכולה לעזור במקרה שלי?
לאיזה מומחה ברפואת עיניים אני צריכה ללכת?
אם פריזמה לא יכולה לעזור במקרה שלי , מה אני יכולה לעשות?
איך אני יכולה להסביר לחברה שלי שזאת לא פזילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית נקודה שחורה ..חיים29/12/2011
שלום ,
אני ילד בן 16 ,לאחרונה הבחנתי בראיית נקודה שחורה בעין שמאל ...
ללא שום קשר הלכתי לרופא עיניים לפני כ4-5 חודשים , ולא זיהו אצלי שום בעיה ,בכל מקרה אני רואה מצוין דברים ללא שום טשטוש וכדומה..
מה ניתן לעשות על מנת לפתור דבר זה ?
האם זה דבר זמני שיחלוף אם הזמן ?
האם יש קשר לכך שקפצה לי העין שבוע לפני כן , לאחר מכן הייתה לי סעורה ועכשיו שהכל חלף אני רואה נקודה שחורה ?
תודה רבה לעונים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית נקודה שחורה .. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/12/2011הנקודה השחורה משינויים תוך עיניים בזגוגית. אין טיפול בחלק ממקרים אחרי חודשים עד שנים נעלם ובחלק נשאר. יש צורך בבדיקות של קרקעיות עיניים לשלול בעייה ברשתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה שזו דלקת . .מאי28/12/2011
הייתה לי דלקת בעין לפני כשבועיים שלוש , אבל עדיין כואב לי העין - ולא הלכתי לרופא ,
היום כשהסתכלתי במראה אני מתבוננת בעין שלי כי יש לי שם גוש או משהוא שמציק לי מאוד ,
ואני רואה מעל הצבע החום שבעיניי מין קרע כזה , משו עליו כמו קרוע אני לא יודדעת לתאר את זה ,
אבל זה כואב ומפריע לסגור את העין - ולא זה לא מנופח ממש אולי קצת ..
וזה ממש מטריד ומפחיד - מ'לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוחה שזו דלקת . . - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/12/2011פשוט לפנות לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)