מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרונן26/01/2012
הייתי היום אצל רופא עניים כדי לעשות בדיקת פונדוס,עכשיו בזמן שהוא שם לי את הטיפות היה לו קושי לשים לי את הטיפות,זה לא פעם ראשונה בעבר ניסתי לשים עדשות ולא הצלחתי בגלל הרגישות.
עכשיו הרופא אמר שזה נובע מדלקת שלא ניתן לטפל בה האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2012רגישות להשמת טיפות יכולה להיות בכל מקרה ללא קשר לדלקת. אבל אם יש דלקת הצריבה יכולה להיות מוגברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון מקולרי שאונו קשור לגילגברי26/01/2012
אני סובל מניוון מקולרי כ 20 שנה בעין אחת , האם יש התפתחות בנושא ? ראיתי שעשו ניסוי קליני של הזרקת עדשה טלסקופית בתל השומר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון מקולרי שאונו קשור לגיל - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/01/2012העדשה הטלסקופית מיועדת לאלה הסובלים מניוון הקשור לגיל בשתי העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניוון מקולה- טיפול
עינת28/01/2012עדשה טלסקופית זו השתלה.. חוץ מזה יש תרגילי עיניים הקרויים "אמון ראיה הקפית" בהם מלמדים את המוח לנצל אזור מפצה בהיקף במקום המרכז שנפגע. שרותים אלה ניתנים במכונים לראיה ירודה בברכה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה באיזור העיןאמה25/01/2012
לפני כמה שבועות נפלתי ונחבלתי באיזור העין, ליד האף. האזור התנפח והיה סימן צהבהב כמה ימים אבל לא הלכתי לרופא. מה שמתריד אותי זה שעד עכשיו כשאני נוגעת באיזור הזה אני מרגישה מין גוש מתחת לעור וכשאני לוחצת עליו הוא קצת כואב. הוא נמצא בידיוק על העצם מתחת לעין עצמה, צמוד לאף. חוץ מזה העין דומעת בקור ורוח.
מה זה יכול ליהיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה באיזור העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/01/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ענייםאלון25/01/2012
היי , יש לי דלקת עניים כבר כמה זמן . זה התחיל בדרום אמריקה שם לא היה לי הכלים לטפל בעניין כמו שצריך שחזרתי לארך נפגשתי אם רופאת עניים היא רשמה לי תחריף לעניים לחודשיים ופרסים חמים על העניים פעם ביום . מאז הייתי אצלה כמה פעמים והיא אמרה לי להחליף את הטיפות לטיפות של ג"נטיל ולהמשיך אם הפרסים החמים על העניים פעם ביום. היא אמרה משהוא על זה שנוצר לי לחץ בשסתום כולשהו שגורם לדלקת ושבעצם יש לי דלקת כרונית בעניים (היא לא הייתה ברורה בכלל וכל ניסיון שלי להבין אותה יותר לא עבד) שהטיפול הוא פרסים חמים וג"נטיל . מאז הייתי אצל שני רופאי עניים אחרים שאמרו לי שאין לי כלום בעניים אבל אחרי כל פעם שהפסקתי להעשות פרסים ולהשתמש בג"נטיל אחרי חודש חזרה הדלקת .
מה עושים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/01/2012אפשר לעשות קומפרסים חמים ולהשתמש בתחליפי דמעות לאורך זמן. מעבר לזה לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעיןסוזי25/01/2012
אימא שלי שגרה בגיאורגיה הלכה לבדיקה של רופא עינים שם והוא נתן לה טופית עינים מסוג - duotrav פעמים ביום , ואמר לה שיש לה לחץ דם בעין , אני מבקשת לקבל יותר פרטים על הנושא או המחלה הזו ואם זה אכן הטיפול המתאים לה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/01/2012אצל אמך אובחנה גלאוקומה. זו מחלה שבה נגרם נזק לעצב הראיה, בד"כ עקב לחץ תוך עיני מוגבר. תמצאי הרבה חומר בגוגל.
התרופה שציינת היא אחת התרופות המקובלות לטיפול בגלאוקומה.
מכיוון שגלאוקומה יכולה לעבור במשפחה, מומלץ ששאר בני המשפחה יבדקו גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד בבוקר יש לי תחושת אי נוחותיעכטו24/01/2012
בעיניים וגם יובש מציק. למה זה? ואיך מונעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד בבוקר יש לי תחושת אי נוחות - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/01/2012קרוב לוודאי מדובר ביובש, ו/או דלקת בעפעפיים (בלפריטיס). רופא העיניים יאבחן את הבעיה וימליץ על טיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששרה24/01/2012
שלום, אני בת 33 משתמשת בעדשות מגע ומשקפיים מעל 15 שנים. 3.50+.
בחודש האחרון אני סובלת מכאבי ראש לרוב שאני הולכת עם עדשות.
בנוסף , שאני נמצאת בקבוצת עבודה אני חייבת לשבת ישר מול המחה כדי לא לסןבב את הראש כי ישר אני מרגישה כאב ראש חזק.
אני מקשרת את זה לבעיה בעיניים. האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ24/01/2012יכול להיות בעייה נוירולוגית או בעיית עיניים צריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שוחטליאור 5524/01/2012
היי תודה על תשובתך
ממה נובע בעיית הרשתית ???אציין שאיני סובלת מקוצר ראיה...אך אני מרכיבה מישקפיים לבעית מרחק וצילינדר דו צדדי
האם ייתכן ויצטרך לייזר בעין ???
אני בת 30 לצורך הענין והאם תשובתך לגביי פאנוס זה דבר שכיח ממה נגרם ???ומהו הטיפול אם בכלל???
בתודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שוחט - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/01/2012מכיוון שמדובר באזורים חלשים יותר ברשתית יתכן שתזדקקי לטיפול נוסף בלייזר (כפי שטופלת בעבר). דרוש מעקב.
הפאנוס הוא ממצא שכיח, ואצלך צוין שהוא מינימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח צביעת עיןסיגלית24/01/2012
כיצד מתבצע ניתוח לצביעת עין -הבנתי שמדובר בפעולה חדשנית יחסית.?
יש לי צלקת באחת מעיניי וכל הקרנית לבנה לאחר ביקור אצל רופא עיניים המליץ על צביעת עין לאחר ניסיון כושל בעדשות מגע קוסמטיות.
האם זו פעולה מסוכנת והאם מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח צביעת עין - תגובה
ד``ר יורם שוחט25/01/2012לא מדובר בניתוח חדשני, אלא בטיפול המקובל שנים רבות מאד.
מדובר למעשה בקעקוע של הקרנית (החדרת פיגמנט לקרנית), בדומה לעקרון הקעקוע בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת:
סיגלית25/01/2012האם הצביעה מחזיקה מעמד להרבה זמן או שזה יורד עם הזמן?
מה סיכויי ההצלחה של הניתוח והאם מומלץ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת: - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/01/2012הפיגמנט נשאר בקרנית שנים רבות.
סוכויי ההצלחה גבוהים.
לגבי המלצה - לא ניתן לענות. את זו שצריכה להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בראיה אחרי לידהיעל24/01/2012
ילדתי לפני כמה ימים. עוד במהלך ההריון הרגשתי ירידה בראיה בעין אחת (אני מרכיבה משקפיים בשל קוצר ראיה). לאחר הלידה אני מרגישה ירידה נוספת באותה עין. האם כדאי ללכת לעשות משקפיים חדשים או שהמצב עוד יכול להשתנות לכאן או לכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בראיה אחרי לידה - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/2012מזל טוב!
רצוי לגשת לרופא עיניים לבדוק האם השנוי בראיה נובע משינוי במספר המשקפיים, או שישנה סיבה אחרת. אם מדובר רק בשינוי במספר, זה יכול עדיין להשתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהיעל24/01/2012
בת 44 בריאה בדר"כ. בשבוע האחרון תופעה החוזרת מספר פעמים רב ביום, יציאה של מעין וריד דק פועם בצבע כחול ממש מתחת לעפעף התחתון (החלק הקרוב לגשר האף). כאשר התופעה מתרחשת יש תחושה של מעין דופק/רטט של מספר שניות במקום.יש לציין כי הדבר ניכר גם למתבונן מין החוץ .כאשר הרטט חולף לא נותר הסימן הכחול הנילווה ליציאת הוריד.מהי ההסבר לתופעה והאם יש לגשת לבירור מאחר והדבר נמשך כבר כמה ימים בתדירות גבוהה למדי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/2012אם לא יחלוף כדאי לגשת לבדיקה. לא ניתן לומר מה התופעה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים לחותשרית23/01/2012
מה יכול לגרום לעיניים לחות פעמים רבות ביום? לא דמעות אבל דומה מאד? בת 60 בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים לחות - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/2012הסיבה הנפוצה ביותר לתופעה שציינת היא שינוי בהרכב הדמעות. אם זה המצב, שמוש בתחליף דמעות יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחי מושגים בעיניםליאור 5523/01/2012
שלום רב
אנני הייתי בביקורת רופא עינים
ונכתב
רשתית שמאל אטרופיה קידמית לחור הנזלי בין שניהם וכן שני חורים תחתונים מוקפים היטב בלייזר מה זה אטרופיה קדמית לחור הנזלי ???
רשתית ימין לטיס תחתון עם חרירים קטנים בשוליו הטמפורלים מה זה ???
לחמית שמאל גודש פילמבלי קל מיקרופאנוס מינימליי ???
יש לציין ברקע גלאקומה מטופלת בלומיגן
בתודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוחי מושגים בעינים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/2012אטרופיה ו-lattice פרושם אזורי ניוון ברשתית (אזורים שבהם הרשתית דקה יותר).
גודש פרילימבאלי פרושו אדמומית בלובן העין ליד הקרנית.
פאנוס פרושו הלבנה וצמיחת כלי דם בשולי הקרנית העליונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח
עינת28/01/2012לליאור שלום רב! זכותך לקבל הסבר על כל המושגים שציינת מהרופא שבדק אותך. אני מציעה לך להגיע לרופא עיניים דרך הביטוחים המשלימים גם אם זה כרוך בתשלום ולקבל הסברים מפורטים על כל מה שנכתב לך. כי הרופאים בשרותי הבריאות מתוקצבים בזמן ועם כל הרצון הטוב אין להם מן להסברים.של מונחים כמו שציינת אתה מגלה אחראיות לבריאות עיניך ברצון שלך להבין. בברכה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אמור לעשות בדיקת פונדוס.רונן22/01/2012
רציתי לדעת מה זאת הבדיקה הזאת ומי היא בודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אמור לעשות בדיקת פונדוס. - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/01/2012פונדוס פרושו קרקעית העין (החלק הפנימי של גלגל העין). לצורך הבדיקה מרחיבים את האישונים באמצעות טיפות עיניים והרופא מסתכל לתוך העין. בבדיקה נראים עצב הראיה, הרשתית וכלי הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יואב23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי קרניתיואב21/01/2012
שלום וברכה,
אודה אם תוכל\י לפענח בקצרה בדיקה זו.
תודה רבה, יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזו העין השניה
יואב21/01/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח מיפוי קרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/01/2012פענוח ממצאי מיפוי צריך להעשות בקורלציה לממצאים הקליניים.
באופן כללי אפשר לומר על המפות המצורפות שיש התללה תחתונה בקרנית שתי העיניים. בעין שמאל נעשתה פעולה כלשהי להשטחת קימור הקרנית המרכזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח מיפוי קרנית
יואב22/01/2012מהי המשמעות של ההתללה התחתונה? האם המצב נראה חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח מיפוי קרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/01/2012הכוונה היא שמבנה הקרנית אינו סימטרי, והיא קמורה יותר בחלקה התחתון.
המשמעות נקבעת על פי הקורלציה לממצאים הקליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)