מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדום בקצה העין.אנונימי07/02/2012
שלום,אני בן 13 ומרכיב משקפיים.
לפני כיומיים התחילו לי כאבי עינים ומצמוצים רבים.
הסתכלתי במראה וגיליתי שיש לי אדום בקצה העינים.
כבר היו לי מצמוצים בגלל שקראתי יותר מידי ואז עשיתי הפסקה והם הפסיקו.
בפעם הזאת חש לי אדום בקצה החוצני של העין,לא בתוכה אבל לידה.
אני רוצה לדעת איך להפסיק את האדום הכואב.
בתודה,אנונימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדום בקצה העין. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/02/2012צריך לטפל תרופתית לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מנורות קרובות לעינייםטל05/02/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש סיכון במצב שבו בטעות הרמתי את העיניים ומולי, ממרק קצר של בערך חצי מטר, הייתה נברשת נמוכה עם 3 נורות רגילות, מיד לאחר מכן הזזתי את העיניים אבל הרגשתי סינוור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מנורות קרובות לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/02/2012לפי תאורך אין סיכון, ואין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל דווקא יש דאגה
טל06/02/2012נורות כאלה ממרחק כזה קרוב לא יכולות להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בראשותך לד"ר שוחטליאור 5505/02/2012
שלום
כיצד ניתן לדעת מה הגורם של הויטראיטיס ?
מתי ניתן ליראות שיפור מתחילת טיפול שהתחלתי ביום ה האחרון ??
אני מודה לך תשובתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת בראשותך לד"ר שוחט - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/02/2012הסיבה לויטראיטיס יכולה להיות מצב מקומי בעין או מצב גופני כללי. הבדיקות השונות יאפשרו ברוב המקרים לאבחן את הסיבה.
התגובה לטיפול שונה מאדם לאדם, וגם תלויה בגורם לויטראיטיס, ולא ניתן לחזות מראש מתי תחושי בשיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספהליאור 5504/02/2012
בלחמית נכתב גודש קל של כלי דם
בקרנית תחתון ניכר SPK שקופה
קרקעית FLOATERS
גושים של SB סופרוטמפולרית יכול לתאים לויטראיטיס
מה זה SB ??ומה זה סופרוטמפולרית
וכן נכתב האבחנה הזו
LACRIMAL SYS DIS UNS (LACRIMAL SYSTEM DISO LT R/O INFLAMATION
מקווה שזה יעזור אוליי לדעת מהיכן הויטראיטיס
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2012SPK - צביעה נקודתית בקרנית (=יובש).
SB - ככל הנראה הכוונה ל- snow balls, שהן עכירויות לבנות בזגוגית.
סופרוטמפורלית - מציין את המיקום (בצד הרקתי העליון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךליאור 5504/02/2012
היי
האם הדלקת הזו עוברת ....
אני מקבלת פרדיניזון מיום חמישי ועדיין לא רואים שיפור אם כי שיפור קל ביותר
ואני מאוד מודאגת מהמצב
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/02/2012מדובר בשלב מוקדם מאד בטיפול, וסביר שאינך חשה עדיין בשיפור. משך ההחלמה משתנה, ותלוי בין השאר בגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטראיטיסליאור 5504/02/2012
שלום רב
אבקש לדעת מה זה וטריאיטיס ??
האם זה מסוכן ?
ממה זה נגרם ?
כמו כן הוחל טיפול בפרדיניזון פומי וכן בלוטמקס טיפות עינים
בתודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטראיטיס - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/02/2012ויטראיטיס היא מצב שבו יש תאי דלקת או תפליטים (אקסודטים) בזגוגית העין. המקור של אלה הוא בתהליך דלקתי באחד המבנים המשיקים לזגוגית כגון רשתית, דמית, כלי הדם ברשתית וכד'.
ויטראיטיס היא למעשה סימפטום לתהליך דלקתי באחד מהמבנים המשיקים לזגוגית.
חומרת המצב נגזרת מהבעיה הראשונית שגרמה לתופעות בזגוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעין ?רועי04/02/2012
אני בן 16, אני מרכיב משקפיים כבר 6 שנים ובשנתיים האחרונות התחלתי ללכת בנוסף למשקפיים עם עדשות מגע.
היום הרגשתי גירוד בעין ושהורדתי את העדשות, שמתי לב למין פצעון קטן בעפעף בחלק הפנימי, זה נראה כמו שומשום קטן כזה - לבנבן, בהתחלה חשבתי שזה איזה לכלוך וניסיתי להוציא עם הידיים (אחרי ששטפתי אותם כמובן) וראיתי שזה לא יוצא, ואז הבנתי שמדובר בכמו פצעון קטן כזה.
היום זה התחיל לי ואני מרגיש גירוי גירוד ושאני ממצמץ זה לא נעים כל כך, אחרי שקראתי באינטרנט הבנתי שכנראה מדובר בשעורה... וזה פעם ראשונה שזה קורה לי.
רציתי לשאול מה דרכי הטיפול בזה? האם זה יעבור לבד בעוד מס' ימים או שחובה ללכת לרופא עיניים?
והאם זה שזה קרה לי עכשיו פעם ראשונה אומר שמעכשיו במהלך החיים זה יקרה לי הרבה או שיש גם מקרים חד-פעמיים ?
והעדשות מגע שאני מרכיב עם שנתיות וכל היום הייתי איתם אחרי שכבר גירד לי העין בקטנה, כנראה שהם היו בעין בזמן שהשעורה כבר התחילה, והשעורה היא פנימית האם העדשות מגע עכשיו מזוהמות במחלה או שאפשר להמשיך להרכיב אותם אחרי שהשעורה תעבור ? אגב זה עדשות מגע שנתיות שכל לילה אני שם אותם בחומר שמנקה ומחטא אותם (עם הכדור)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה בעין ? - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/02/2012הטיפול בשעורה הוא באמצעות קומפרסים חמים.
שעורה אינה תהליך זיהומי אלא תופעה הנובעת מחסימה של בלוטת חלב בעפעף. (לפעמים מתפתח זיהום משני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראייה מטושטשת בחשיכהמיטל02/02/2012
לאחרונה שמתי לב לתופעה שמטרידה אותי. הראייה שלי בחושך מטושטשת, אני לא מתכוונת לראייה בתנאי תאורה חלשים אלא ללא אור כלל. אני מרכיבה משקפיים מספר -2 וחצי בכל עין וגם כאשר אני מרכיבה אותן בחושך אני רואה מאוד מטושטש בצורה מעורפלת כאילו יש שלג כזה, תופעה זו חדשה עבורי ותהיתי מה מקורה, בנוסף עצם שאני מסתכלת אליו למרכז (בתנאי חשיכה) לא נראה לי בעוד שכאשר אני מזיזה את העין הצדה אני רואה אותו בשדה הראייה. בבדיקת העיניים האחרונה שנעשתה לפני שבועיים נאמר לי שיש לי יובש בעין והומלץ על דמעות מלאכותיות. האם יש סיבה לבדיקה מעמיקה יותר לצורך אבחנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה מטושטשת בחשיכה - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/02/2012יובש בהחלט יכול לגרום לטשטוש ראיה. אם זו הסיבה הרטבת העיניים עם טיפות אמורה לשפר את הראיה, ולו לזמן קצר.
שינוי במספר המשקפיים יכול גם כן לגרום לקושי גובר בראייה בחושך. כדאי לבדוק.
לגבי הקושי לראות את העצם במרכז השדה, והאפשרות לראותו עם הסטת המבט, דרושה בדיקה. פני לרופא העיניים ודווחי לו על התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגלגלי העינייםציפי02/02/2012
יום לאחר בדיקת ENG הופיעו לי כאבים בגלגלי העיניים (כשאני מסתכלת לכל כיוון)
רציתי לדעת אם זה קשור לבדיקה בגלל המאמץ (בחלק הראשון של הבדיקה) ואם זה לא קשור אז מה זה יכול להיות ומה עליו לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגלגלי העיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/02/2012לא ידוע לי על קשר בין הבדיקה שעברת לבין כאב בגלגלי העיניים. אנא הפני את השאלה לרופא שהפנה אותך לבדיקה או לזה שביצע אותה. אם לא יחלוף מעצמו גשי לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים צהובים בראיהאביבה02/02/2012
מדי פעם מופיעים לי כתמים צהובים בראיה - כמו כתמים אחרי סינוור של שמש
למה הדבר קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים צהובים בראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/02/2012יתכנו סיבות רבות לטשטוש ראיה חולף. ממליץ לפנות לבדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע וניתוחגיל31/01/2012
שלום רב,
היכן הסיכון לסיבוכים גדול יותר- בהרכבה קבועה של עדשות מגע (בהנחה שמרכיבים אותם לפי כללי ההיגיינה) או ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עין קופצתאלין29/01/2012
שלום
בשבועיים האחרונים, עין ימין התחילה לקפוץ לי בקביעות.. כמה פעמים ביום..
ממה זה נובע? איך אפשר לעצור את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין קופצת - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/02/2012מדובר בהתכווצויות לא רצוניות של שריר העפעף. הסיבה לא ידועה, אך ייתכן קשר למתח נפשי. התופעה אמורה לחלוף מעצמה. אם לא יחלוף מומלץ לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה כפול בעין אחתא28/01/2012
שלום,
אני בעל לקות ראייה מגיל קטן, בעל פלוסים גבוהים בשתי העיניים, כאשר עין שמאל עצלה.
לאחרונה התחלתי לראות כפול בעין ימין (לא פזילה, כי כשאני סוגר את עין שמאל עדיין רואה כפילות)
הכפילות נראית מתחת לאובייקט שעליו אני מסתכל, וזה מורגש במיוחד בשעות הערב במבט על אובייקטים בהירים, כמו תאורה למשל, טלוויזיה, צג של מיקרוגל או ממיר וכו.
ביקרתי אצל רופא עיניים שביצע בדיקה ולא מצא שום דבר חריג.
לדעתי הלא מקצועית, הבדיקה שנערכה הייתה מאוד שרלטנית ולא מקצועית, מה גם שהרופא היה מאוד אנטיפט ולא דאג לספר לי מה זה יכול להיות וסיכם את הביקור בזה שאין לי כלום ושאחזור אליו לביקורת בעוד מספר חודשים.
התופעה מאוד מטרידה אותי ואף מפריעה בתפקוד היומיומי.
מה זה יכול להיות ומה מומלץ לעשות בעניין?
תודה מראש לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואה כפול בעין אחת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2012לפנות לעוד חוות דעת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראייה פתאומינ28/01/2012
שלום,
לפני כמה חודשים היה לי טשטוש ראייה פתאומי עם נקודות שחורות. הדבר חזר עליו בפתאומיות כמה פעמים מאז...השאלה שלי אם אסטיגצטציה יכולה לגרום לתסמינים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראייה פתאומי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2012הסיבה מקורה כנראה ברשתית. לפנות מיידית לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נ30/01/2012ניגשתי, הרופא אמר שטשטוש פתאומי נגרם מהתעייפות של השריר ועליי להרכיב משקפיים כשאני מרגישה שאני מתאמצת. האם יפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות מגעגיל27/01/2012
ד"ר שלום רב,
אני שוקל להתחיל להרכיב עדשות מגע (עד היום עם משקפיים בלבד).
שאלתי היא במידה ומרכיבים עדשות מגע ומקפידים על כל כללי ההיגיינה (וכמובן גם לא נרדמים איתם) באופן קבוע, האם עדיין יכול להיגרם נזק? אם כן אז כיצד.? ואיזה נזק עלול להיגרם, האם גם עיוורון? (שמעתי על חיידק מסויים שיכול להיות אלים מאוד)
2.שאלה נוספת: האם זה נכון שהרכבת עדשות מגע באופן קבוע עשויה לגרום לירידה בעובי הקרנית ובקשתיות/עקמומיות שלה? (קראתי שעשו איזה מחקר בשנת 2000 שהראה זאת). במידה וזה נכון מה בעצם ההשלכות של זה? האם בעקבות כך לא ניתן לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים? (כי הבנתי שדרוש עובי קרנית מסויים לניתוח לייזר וכדומה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות מגע - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2012עדשות מגע הסיכון הגדול בהרכבתם הוא זיהום שיכול להגרם גם אם תנקוט בכל כללי זהירות.
הרכבת העדשות לא משנה עובי וקמירות קרניות ולא מונעת ניתוח הסרת משקפיים עתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום ופגיעה בלתי הפיכה בראייה
גיל31/01/2012שלום רב,
האם זיהום יכול לגרום לפגיעה בראייה ובמידה והוא גורם לפגיעה בראייה או לעיוורון האם זה הפיך(למשל אולי ניתוח השתלת קרנית וכדומה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום ופגיעה בלתי הפיכה בראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/02/2012זיהום בהחלט עלול לגרום לפגיעה בראיה, אם נגרמים שינויים בלתי הפיכים כגון עכירויות או צלקות בקרנית. חשוב לציין שההסתברות לזיהום בעקבות ניתוח לאסיק נמוכה משמעותית מההסתברות לזיהום עקב הרכבת עדשות מגע. הטיפול בתוצאת הזיהום נגזר מסוג הפגיעה בעין ומהקף הפגיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)