מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רציתי לבדוק משהו...avil1129/06/2011
עלה לי רעיון שסכיזופרניה זה לא בהכרח ההבנה שלנו כיום של סימנים שליליים וחיוביים, אלא תוצאה ישירה של חוסר ידע..?
שהבן אדם לא יודע מציאות אחרת באותו רגע של האפתיה או של מחשבת השווא,כאילו אני לפחות הרגשתי ברגע שהמחלה שלי התפרצה הרגשתי שהמוח שלי עשה SHUT DOWN ולא לאט נמחק כל הידע שהיה לי, לא משנה שהצלחתי לשחזר אותו, בזמן ההתקף ככל שהידע שלך מצטמצם כך רמת התפקוד שלך מוקטנת.
בקיצור אני טוען שסכיזופרניה או התסמינים שלה הם תוצאה ישירה של חוסר ידע, האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לבדוק משהו... - תגובה
רוני פרישוף30/06/2011שלום אבי,
לא ביקרת אצלנו הרבה זמן, ברוך הבא..
הרעיונות שלך כרגיל מקוריים ומעניינים.
אני מאמינה שהמידע במוח לא "נמחק" בעת הפסיכוזה, אלא נוצר נתק ביכולת להעביר את המידע המאוחסן במוח אל המודעות.
כדאי לך לפנות לחוקרי מוח העוסקים בחקר הסכיזופרניה, ולעניין אותם ברעיונותייך.
אם יש לך רעיון כיצד לבדוק השערה זו באמצעות מחקר אמפירי (למשל באמצעות ניסוי המדמה מצב של התקף פסיכוטי, או באמצעות מודל ממוחשב) זה מאד יעזור.
המשך במחקרך העצמי החשוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)