רציתי לבדוק משהו...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רציתי לבדוק משהו...
    avil11
    29/06/2011

עלה לי רעיון שסכיזופרניה זה לא בהכרח ההבנה שלנו כיום של סימנים שליליים וחיוביים, אלא תוצאה ישירה של חוסר ידע..?
    שהבן אדם לא יודע מציאות אחרת באותו רגע של האפתיה או של מחשבת השווא,כאילו אני לפחות הרגשתי ברגע שהמחלה שלי התפרצה הרגשתי שהמוח שלי עשה SHUT DOWN ולא לאט נמחק כל הידע שהיה לי, לא משנה שהצלחתי לשחזר אותו, בזמן ההתקף ככל שהידע שלך מצטמצם כך רמת התפקוד שלך מוקטנת.
    בקיצור אני טוען שסכיזופרניה או התסמינים שלה הם תוצאה ישירה של חוסר ידע, האמנם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לבדוק משהו...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי לבדוק משהו... - תגובה

רוני פרישוף
    30/06/2011

שלום אבי,

לא ביקרת אצלנו הרבה זמן, ברוך הבא..

הרעיונות שלך כרגיל מקוריים ומעניינים.

אני מאמינה שהמידע במוח לא "נמחק" בעת הפסיכוזה, אלא נוצר נתק ביכולת להעביר את המידע המאוחסן במוח אל המודעות.

כדאי לך לפנות לחוקרי מוח העוסקים בחקר הסכיזופרניה, ולעניין אותם ברעיונותייך.

אם יש לך רעיון כיצד לבדוק השערה זו באמצעות מחקר אמפירי (למשל באמצעות ניסוי המדמה מצב של התקף פסיכוטי, או באמצעות מודל ממוחשב) זה מאד יעזור.

המשך במחקרך העצמי החשוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו