טריכוטילומניה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טריכוטילומניה
    שירן
    29/06/2011

שלום, רציתי בבקשה להתייעץ. לחבר שלי יש בעיה ורציתי לדעת האם מדובר בטריכוטילומניה. חבר שלי לא תולש את השיער בראש או כדומה אבל הוא כן גורם לתלישה בדרך אחרת: הוא לוקח קצוות שיעור ברגליים\ידיים\חזה מגלגל אותם ביחד עד שהן הופכות לגוש קשר ונתלשות. אותי זה משגע כי אני מוצאת גושים של שיער מגולגלים יחד על הרצפה כל הזמן! הוא עושה את זה בעיקר כשהוא מדבר עם אנשים בטלפון אבל לפעמים גם כשהוא רואה טלויזיה וסתם שוכב על הספה.
    שמתי גם לב שכשהוא מדבר בטלפון הוא מגלגל את קצוות השיער בראש עד שיש גוש כזה של קשרים שנופל. שמתי לב שככל שמי שהוא מדבר איתו בטלפון יותר מלחיץ אותו - הוא יותר עושה את זה. הכוונה במלחיץ (וזה אינטרפרטציה שלי) זה: חבר שלי הוא כזה שלא נעים לו להגיד לו לחברים, והוא תמיד יגיד לחבר שהוא ידבר איתו מאוחר יותר - גם אם בכלל לא יכול להפגש איתו מאוחר יותר. כל הזמן לא נעים לו - וככל שיותר לא נעים לו - ככה הוא מגלגל יותר את השיער. אבל שוב זאת אינטרפרטציה שלי - חבר שלי טוען שלא איכפת לו מה אחרים אומרים - אני חושבת אחרת...
    אז בעצם אני רוצה להבין האם מדובר בטריכוטילומניה שכן זו לא תלישת שיערות - אין את האקט של התלישה והכאב הקטן שמגיע עם התלישה...
    אם זה לא טריכוטילומניה אז מה זה כן ובל מקרה - איך אפשר לטפל בזה?
    תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טריכוטילומניה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריכוטילומניה - תגובה

רוני פרישוף
    30/06/2011

הי שירן,

מצטערת, אין אפשרות לאבחן אדם שלא בפניו, וובודאי שלא דרך האינטרנט.

לא אכל לקבוע אם מדובר בהפרעה (לידיעת הקוראים, טריכוטילומניה, תלישת שיער כפייתית), או "סתם" תנועה עצבנית, המיועדת להרגעה עצמית, בדומה לכסיסת ציפורניים, הקפצת הרגל, עישון וכיוב'.

בכל מקרה, נראה שמי ש"סובל" מהבעייה היא את, ש"משתגעת" מגושי השיער המסתובבים בבית, ואילו חברך אינו מגלה סימנים של סבל, מצוקה או רצון לטפל בבעייה.

מכיון שזו את שסובלת, תוכלי לפנות אליו בנועם ורגישות, ולהבהיר את הנקודה כי גלגולי השיער לא נעימים לך, ושינסה להשליך את השיער לפח כדי להתחשב בך. אין טעם לדעתי לעמת אותו בכך שיש לו בעייה ולהפנות אותו לטיפול, כי אמירות כאלו בד"כ מעוררות התנגדות ומשיגות את התוצאה ההפוכה.

אם נראה לך שזהו סימפטום של לחץ, את יכולה להתעניין ולגלות אמפתיה לגורמי הלחץ בחייו, לעודד אותו ולחזק אותו, בלי קשר לעניין השיער.

אם הוא יחליט שהוא מעוניין לטפל, כמובן שיש מגוון אפשרויות טיפול יעילות. אך שוב, זה עניין של רצון ומוטיבציה שצריכים להגיע מבפנים.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו