מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי פרידה..ע30/06/2011
שלום!ראשית תודה מראש על ההקשבה והזמן ואולי על התגובה אם תהיה..
רציתי לשתף ולקבל חו"ד:הייתי בטיפול אצל מטפלת מדהימה בעיניי כשלוש שנים.הכימיה כמו שאומרים היתה מעולה,אני מאמינה שגם מבחינתה כי אם לא אולי זה לא היה נמשך כל כך..בכל אופן לפני 4 חודשים החלטתי להפסיק,הרגשתי שאני תלויה בה יותר מדי,כל דבר צריכה לספר לה ובכלל רציתי קצת לבד..האמת שנקשרתי אליה מאוד,היא יקרה וחשובה לי.היא אדם שנפתחתי אליו המון כמו שלא נפתחתי לקרובים לי לכאורה ועם זה הגיעה המחשבה המאוד מבלבלת של אדם שהוא קרוב לי מאוד ויקר אבל מצד שני,אינני יכולה להתקשר אליה מתי שבא לי ,זו לא חברה וזה יצר אצלי קושי רגשי ובלבול.עד עכשיו לא מבינה איך פרויד לא חשב על הנדבך הזה:)מ ב ל ב ל!
עכשיו כשאני כבר לא ראיתי /מעתי ממנה 4 חודשים עולים בי רגשי הגעגועים...זה לא אהבה/התאהבות..אלה הן רגשות כנראה לאדם אנושי שהיה שם בשבילי מכל הלב(אבל רק פעם בשבוע..)ועכשיו אין לי אותה,אני רוצה לדבר איתה לשמוע אותה אבל לא בהקשר של ללכת לפגישה ולדבר אליי ואני יודעת שזה לא אפשרי סתם כך ללא סיבה...וזה קשה..זהו רק רציתי לשתף,אם יש לצוות עיצה כיצד להתגבר על הגעגועים ועל הבלבול שציינתי אני אשמח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה.. - תגובה
רוני פרישוף30/06/2011שלום אנונימית,
התרגשתי לקרוא את התאור החם שלך על הקשר הטיפולי ועל געגועייך.
אני מסכימה איתך שהחיבה והכימיה הטובה היתה הדדית, אחרת לא היית חשה כפי שאת חשה. משום כך, אני בטוחה שגם המטפלת שלך חושבת עלייך, מתגעגעת ומברכת אותך בליבה, מרחוק.
יפה שלמרות שהחלטת לסיים את הטיפול, לא ניתקת את עצמך רגשית, ע"י מנגנוני הגנה נפוצים כמו ניכור, הפחתת-ערך, תחושת נטישה, אדישות ושיכחה. את מרשה לקשר הטוב ביניכן להמשיך להתקיים בתוכך ולהזין אותך מבפנים, וזו צידה נפלאה שתלווה אותך כל חייך, גם כאשר הגעגועים ישככו. את מרוויחה כך גם את ההנאה מהקשר המופנם, וגם את תחושת האוטונומיה.
סביר שבעזרת הקשר הטיפולי הטוב, גם בחייך המציאותיים תצליחי לייצר כעת קשרים קרובים, תומכים ואינטימיים, שאינם מוגבלים ומקצועיים.
את מאד צודקת בביקורת שלך על פרויד. אמנם הוא המליץ על אווירה קרירה ואובייקטיבית, כדי להבהיר את הסיטואציה וגבולותיה, אך זה לא באמת אפשרי בקשר אנושי שנועד לריפוי וצמיחה.
בזהירות אומר, שאם הפרידה היתה מהירה או קטועה מדי, כתגובה לפחד מתלות, אולי יש מקום לשקול חזרה לטיפול על מנת לעשות תהליך פרידה משמעותי שתהייה בו סגירה נינוחה וטובה יותר. אוסיף גם, שאפשר למסור דרישות שלום ועידכונים מדי פעם, אלא אם כן סיכמתן אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני-...
ע01/07/2011רוני,תודה רבה על תגובתך! כמו תמיד גם הפעם נהניתי לקרוא את תשובתך המקצועית והאנושית המחממת כאחד!..את מדהימה:)
לגבי הסיום-האמת שלא היה סיום כמו שציינת ..ואפשרי באמת לחזור ולסיים אבל אני לא רוצה לסיים..אני יודעת שיש לי עוד צורך ודרך ולא סיום אבל כפי שציניתי אינני יודעת כיצד להתגבר על הבלבול בין הפגישות של ההיקשרות ומצד שני העובדה שבין הפגשיות לרוב אין קשר..
וגם בהפסקה כפי שרשמת ניתן למסור ד"ש אבל אני חוששת שזה רק יעלה ויציף אצלי את הגעגועים ממש כמו בפרידות מציאותיות:)
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני-... - תגובה
רוני פרישוף02/07/2011תודה על המילים החמות (:
אצל הרבה אנשים, ואולי גם אצלך, יש תחושה של קושי ביחסים בינאישיים לווסת קירבה-מרחק, התמזגות-ניפרדות וגבולות בתוך קשר.
העיבוד, בתוך הטיפול, של הקושי הנפשי לחוות את הנתק בין הפגישות, יכול מאד לסייע בכך.
במילים אחרות, יתכן כי הקושי אותו את מתארת "לסבול" את המרחק, הגבולות והנתקים בתוך הקשר הטיפולי החם והקרוב, הוא סוגייה משמעותית בפני עצמה, שראוי לדבר עליה ולדון בה ביחד עם המטפלת. אם תצליחי בעזרתה להתגבר על הקושי, יהיה לך יותר קל גם ביחסים אחרים.
נראה שלא מיציתן את הדיבור והעיבוד של העניין, ויש לך עוד הרבה מה להרוויח מהטיפול. כדאי לך לשקול להמשיך בטיפול, כשהקושי שאת מתארת יעמוד במרכז.
לדעתי, כדאי לעשות פרידה מעובדת, גם אם זו רק "הפסקה" ויש כוונה לחזור לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)