מבולבלת וזקוקה לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת וזקוקה לעזרה
    04/07/2011

שלום רב,
    אני אפתח את דברי בזה שאומר שאני בת 26 ורווקה. יש לי אחות בת 17 וחצי ויש לה המון חברים... הם מרגישים נורא פתוחים איתי ומספרים לי המון דברים שלפעמים אולי עדיף שאני לא אדע. לפני משהו כמו שבועיים הבחנתי שאחד הידידים של אחותי קצת שם עלי עין וכמובן שהתעלמתי מזה ותפסתי ממנו מרחק אם זה בפייסבוק ואם זה בטלפון. לאחרונה הוא בא לאחותי יותר מתמיד והוא מרגיש נורא חופשי איתי עד כדי כך שהוא מרשה לעצמו להיכנס לי לחדר. כל העניין באמת התחיל אתמול שהוא התקשר אלי בלילה לספר לי שהוא וחברה שלו נפרדו כי לא הסתדרו השיחה הזאת נמשכה 3 שעות. אחרי שניתקתי את הטלפון שמתי לב שמרוח לי חיוך מטופש על הפרצוף, אפשר להגיד שלשיחה היה מעט אופי מיני אבל לא בהגזמה כי אחרי הכל הוא קטן ממני ב-9 שנים. כל העניין המשיך היום שהוא בא "לאחותי" ונכנס לי לחדר ונשכב לידי במיטה. באופן מוזר הרגשתי אליו משיכה דיברנו המון ואפילו עשינו "נעימים" אחד לשני. חשוב לי לציין שהוא נורא בוגר לגילו, ונראה הרבה יותר גדול. המחשבה שאולי אני מפתחת כלפיו משהו מלחיצה אותי מאוד. מעולם לא נמשכתי לצעירים ממני תמיד המערכות יחסים שלי עם גברים היו עם גברים מבוגרים יותר. אני די בלחץ מהעניין הזה ולא מבינה מאין זה נובע. אני בחורה משכילה עובדת ונראת טוב ולא חסר לי שום דבר בחיים. אני מאוד מוטרדת ולא מפסיקה לחשוב עליו ולא מסוגלת לסנן אותו או להגיד לו שאני רוצה שנפסיק את הקשר כי אני לא באמת רוצה בזה... הנוכחות שלו עושה לי טוב, יש בו משהו שלא הצלחתי למצוא בהרבה גדולים ממנו.
    מה זה אומר לגבי?
    מה אני אמורה לעשות?
    זה נורמאלי?
    אוווווף אני חייבת עזרה אני ממש בלחץ מהמחשבה הזאת אפילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת וזקוקה לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת וזקוקה לעזרה - תגובה

שחף ביתן
    05/07/2011

שלום לך,

לא ברור לי מה בדיוק את שואלת? או מבקשת? איני מוצא משהו לא נורמלי במה שאת מתארת, גם אם זה לא שכיח או חריג יחסית. אין לנו שליטה מוחלטת על הרגשות שלנו. נשמע כי הבחור מוצא חן בעינייך, ואת בעיניו.
    נראה כי את לא בטוחה מדוע את נמשכת אליו, ואת מעלה לגבי משיכה זו שאלות. אולי את מתלבטת האם זו משיכה טבעית והתפתחות של רגשות ממשיים כלפיו, או שיש סיבות לא מודעות אשר מושכות אותך לתוך מערכת יחסים כזו. במצב כזה אולי את חוששת כי יהיה מי שייפגע.
    נראה כי כדאי להניח בצד את המחשבות 'מה זה אומר לגבי?' ואולי מחשבות נוספות כמו 'מה יחשבו?'. העובדה כי יש לך רגשות אליו היא לגמרי בסדר, והמחשבות האלו לא מאפשרות לך לחשוב באופן בהיר יותר על הקשר עצמו, מה את מרגישה? וכו'. אולי אם תצליחי לשים את המחשבו האלו בצד, תוכלי להתרכז יותר בקשר עצמו, בהשלכות שלו, ברגשות שלך, ומתוך כך להגיע להחלטה שתהיה טובה עבורך ועבור כל המעורבים בעניין.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת-המשך

05/07/2011

אני לחוצה מהעניין שיש ביננו פער גילאים גדול הוא עולה בסה"כ לי"ב ואני כבר בת 26, אני גדולה ממנו ב-9 שנים! אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה לא נורמאלי. הרי יותר הגיוני שאני אתאהב בגבר בגילי או גדול ממני... זאת סיטואצייה מלחיצה ולא הגיונית... הרי זה קשר שלא יוביל לשום מקום... הוא עדיין לא סיים את הבגרויות שלו, עדיין לא התגייס לצבא ומה אחר כך? טיול לחו"ל? הזמן לא משחק כאן לטובתי ואני גם לא מחפשת להעביר את הזמן...
    הסיטואצייה הזאת לא קלה עבורי בכלל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת-המשך - תגובה

שחף ביתן
    08/07/2011

שלום לך,

אני מבין מאוד את הבלבול ואת הלחץ שלך. אני חושב שנכון יותר לשים בצד את השאלות לגבי הנורמליות שלך, או של קשר כזה, ולבחון יותר את המצב עצמו שאת נמצאת בו.
    את אומרת שזה יותר הגיוני שתתאהבי בגבר בגילך, אך זה לא קרה. אולי נכון יהיה לבחון עם עצמך מדוע זה לא קורה? זה יכול להיות ממגוון של סיבות, מפחד ממחוייבות, דרך קשיים עם זוגיות, ועד מקומות פרטיים שלך שקשורים לאישיותך ושאין לי אפשרות לדעת דרך האינטרנט.
    אם את חשה שהקושי עם הזוגיות הוא דבר שמטריד אותך באופן כללי, אולי זו הזדמנות לפנות לטיפול ולנסות לברר שם את הבחירות הפנימיות שלך, מודעות ולא-מודעות. בחירות שמנווטות את חייך.
    בכל מקרה, נכון גם לבחון את הקשר הזה לגופו, ולראות מה בו משך אותך. אין זה שכיח קשר עם הפרש גילאים כזה, אך אין זה אומר שצריך לפסול אותו בשל כך. חשוב כמובן שהכוונות יהיו ברורות משני הצדדים, כדי שאף צד לא ייפגע.

לסיכום, אם את מרגישה מוטרדת מנושא הזוגיות, ומהאופן בו חייך מתנהלים, ואינך מרגישה כי שיחה עם חבר/ה, בן/ת משפחה או מישהו אחר קרוב יכולה לעזור, כדאי לך לשקול פנייה לטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו