הבן של אמא... מה עושים?!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבן של אמא... מה עושים?!
    שירי
    02/05/2007

שלום, אני נמצאת בזוגיות כשנה.
    עברתי לגור איתו לפני כמה חודשים. בחור מקסים וטוב לנו ביחד. הוא גר רחוב ליד הוריו, ושאר משפחתו גרים בסמוך. לרוב, אנחנו הולכים לארוחות אצלהם. ובכלל נמצאים בקרבתם הרבה.
    בהתחלה זה לא הפריע לי. אבל לאט לאט התחלתי לקלוט סימני "הבן של אמא" - אמא שלו היא אשה מאוד דומיננטית ודעתנית אשר צריכה שהכל יהיה בדרך שלה , וכמובן שרק דעתה נחשבת. ולמרות שהוא מודע לזה (ואף הזהיר אותי מכך בתחילת הקשר), נראה שהוא לא רוצה או לא יכול לעמוד מולה.
    לי זה התחיל מאוד להפריע כאשר הזוגיות נהיתה יותר רצינית - וזה נורא מציק לי המחשבה שאם נרצה למסד את הקשר יום אחד, אז האשה הזאת תהיה מעורבת בכל היבט בחיים שלנו.
    אני מאוד אוהבת את בן זוגי, ואני לא רוצה לדבר איתו על זה -כי זה רק יחמיר את המצב (כי כמו שאמרתי, הוא מודע לכך שאמו אשה קשה, אך עם זאת הוא תמיד ילך להתייעץ איתה ולקבל את דעתה לגבי כל צעד).
    חשבתי שאם אני אצליח להיות הדמות השולטת בחייו, אז הוא ינסה לקחת חופש מאמו - אך אני לא יודעת איך לעשת את זה.

ובכלל מה כדאי לעשות במצב כזה?!
    אנא תעזרו לי, אנחנו עומדים בפני החלטה חשובה של רכישת בית ואני מרגישה שבסופו של דבר זו תהיה החלטטה של אמו לגבי כל העסקה.

חייבת להודות שמהפורום השני ("זוגיות ונישואים") ייעצו לי לקחת אותו לסדנה לצמיחה אישית, אך האם זה הפתרון היחיד? אני מכירה את עצמי ויודעת שלא אוכל לדבר איתו על דבר שכזה ובמיוחד לא להציע על סדנה!
    האם אין ולו דבר קטן או צעד ראשון לקראת פתרון שאני אוכל ליישם בעצמי?

בבקשה תייעצו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבן של אמא... מה עושים?!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשירי

נילי
    03/05/2007

היי שירי,
    אני חייבת לציין שאני התחתנתי עם בעל שהיה "סופר-דופר" קשור לאמא שלו, עם הזמן-ככל שהזוגיות העמיקה הקשר ביניהם הלך והתרופף.
    זה ממש תלוי באופי שלו-הרבה יותר מהאופי שלה. אם הוא יהיה חזק מספיק להשתחחרר ממנה תהיו מאושרים.
    נסי לדבר איתו הכי בעדינות שאפשר ולומר לו אפילו עד כמה את מעריכה את אימו- תתפלאי,זה עושה את העבודה, מה שנקרא-"בהפוכה"..
    שיהיה בהצלחה, אשמח לשמוע מה קרה,
    נילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי מנסחת את הבעיה באופן שונה

הילה הראל
    05/05/2007

ממה שסיפרת, הבעיה האמיתית אינה "אמא שלו", אלא העובדה שאת חוששת מאוד מכך שאם תדברו על מה שקורה, זה יהרוס לכם את היחסים. כלומר, לא אמא שלו תהרוס לכם את היחסים.
    זוגיות טובה באמת מושתתת על היכולת לדבר מבלי שהמילים שנאמרות יהרסו את הקשר, האהבה והיחסים. נראה לי שזה הדבר שאת/ם צריכים ללמוד "ויפה שעה אחת קודם..."
    בניגוד להמלצה שקיבלת בפורום "תמיכה וזוגיות", להערכתי אין צורך ששני בני הזוג ישתתפו בסדנא. מספיק שאחד עושה שינוי בכדי שזה ישפיע על האחר.
    כלומר: מספיק בהחלט שאת תטפלי בקושי שלך ותלמדי את בן-זוגך/אהובך שהמתנה הגדולה ביותר שניתנה לבני האדם הנה היכולת לדבר. דרך הדיבור והשיחה אנחנו לומדים ומתפתחים, גם במקרים בהם לא תמיד נעים לנו לשמוע את הדברים. תתבונני בזוגות שאת מכירה, כאלה שיש להם זוגיות טובה באמת ותראי בעצמך שזה המפתח להכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    05/05/2007

תודה רבה על התגובות.

נילי, אני ניסיתי בדיוק את מה שהצעת וראיתי שרע זה לא יכול לעשות, כשאני מדברת לזכותה של אימו - הוא תמיד מעריך שאני יכולה לראות את הדברים האלה. אז אני רוצה להאמין שיהיה בסדר - זה לוקח זמן.
    אך גם חייבת להודות שיש הרבה אמת במה שכתבה הילה. אני בהחלט מאוד חוששת מלדבר איתו על מה שקורה, ואל תביני אותי לא נכון - אנחנו מאוד פתוחים ואין נושא שאני לא מדברת עליו איתו, פשוט הרגשתי שכאן העניין סופר רגיש ואני כל כך לא רוצה לפגוע ברגשותיו - או שירגיש שהוא "באמצע" בין הנשים שלו.
    לכן, ובעיקר שאין לי מושג איך לגשת לנושא העדין הזה, אני כבר החלטתי להשתתף (לבד - או מקסימום עם חברה נייטרלית) באחת הסדנאות - ואולי שם אני כבר ארכוש כמה כלים להתמודדות עם הבעייה שלי.

שוב תודה רבה רבה לכן!
    עכשיו כבר יש לי הרבה יותר סדר בראש - והרגשת הקלה גדולה.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו