בקשת עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשת עצה
    דני
    08/07/2011

שלום וברכה,
    אני בחור בן 26 שפנה לטיפול פסיכולוגי עקב הפרעת חרדה קשה מאוד. אני לא מאחל את הסבל שלי לאף אחד.
    מטפלת בי כבר במשך מספר חודשים פסיכולוגית נפלאה שעזרה לי רבות.
    יש רק בעיה אחת שמאוד מפריעה לי אתה ואני לא יודע מה לעשות.
    אני כרגע במצב מאוד קשה בחיים, אני עובר תקופה של גיהינום וחלק מהבעיה שלי זה שאין לי סביבה תומכת.
    כמטופל הייתי רוצה לקבל יותר תמיכה מהמטפלת גם שלא בזמן הטיפול, לדוגמא: טלפון לפני מבחן לאחל הצלחה, הודעת טקסט האם יש איזשהו הקלה בכאבים, אני לא צריך יותר משיחה של שלושים שניות. אני רוצה להרגיש שאני שווה משהו בעיניה ואני לא רק מישהו שצריך להתייחס אליו יפה כשהוא משלם.
    אני טיפוס שמאוד קשה לי להגיד ביקורת לאנשים שקרובים לי, כי אני מפחד לפגוע בהם. אבל בכל אופן מכיוון שזה כל כך מפריע לי העליתי את הנושא בעדינות (אפילו שזה עלה לי בבריאות מרוב שהרגשתי לא נעים) והיא שמעה ממני את הדברים אבל לא שינתה שום דבר.
    אני לא יודע איך זה אמור להיות, האם פסיכולוגים אמורים להתעניין במטופלים שלהם מחוץ לשעת המפגש? או שחלק מהרעיון זה שהם יתמודדו לבד בשאר הזמן? האם הדרישה שלי היא לגיטימית או שמטפל לא אמור ליצור קשר עם המטופל מחוץ לזמן המפגש?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עצה - תגובה

רוני פרישוף
    08/07/2011

שלום דני,

המשאלה לליווי רגשי ומכיל היא כמובן לגיטימית, ומעידה על חיבור עמוק שלך לצרכיך הנפשיים, וכן על הקשר הטוב שנוצר בטיפול, ועל התקווה והאמונה שלך בשינוי.

לא רק שאתה זקוק לתמיכה בין המפגשים, אתה רוצה גם מעין הוכחות קטנות שבאמת אכפת לה ממך, הוכחות שקשה להשיג בתוך הפגישה המשולמת. יציאה מהגבולות תוכיח לכאורה ש"באמת" אכפת לה.

האופן שבו אתה מפרש את חוסר ההיענות שלה לצאת מגבולות הטיפול ולתמוך בך בפועל בין הפגישות, ולו במחוות קטנות, גורם לך להרגיש שהעניין שלה בך הוא מלאכותי ושהיא נחמדה רק בעבור התשלום.

בנקודה זו אני צריכה לאכזב אותך, אך מקווה שגם אוכל לחזק אותך.

האמונה המקובלת בעולם הטיפול הנפשי הוא, שטיפול צריך להתנהל במסגרת ברורה עם גבולות יציבים, כדי שהתהליך יתרחש במלואו. הסיבה היא לא חוסר אכפתיות אנושית אמיתית. הסיבה היא שהגבולות מייצרים מיכל בטוח ויציב, שמבהיר את את הסיטואציה, ומונע מצבים לא רצויים הקשורים בחוסר גבולות.

נכון שישנם מטפלים או מצבים שבהם יש חריגות מהגבול, אך לא כדאי להסיק מהם שמטפלים שמקפידים על הגבול וה"סטינג" פחות אוהבים את מטופליהם או פחות אכפת להם. ממש ממש לא!

אני מאמינה שיש למטפלת שלך מערכת שיקולים מקצועית מדוע להקפיד על שמירת גבולות המצב הטיפולי. למשל (ואלו רק השערות כי אני לא מכירה אותך) יתכן כי היענות לבקשתך תייצר אצלך תלות גדולה במטפלת ותפריע ליצירת קשרים תומכים וחבריים, יתכן כי תלבה בך התאהבות, יתכן כי תעצים את הצורך בקשר בין הפגישות עד שתיפגע, יתכן כי אתה צריך עזרה להשהות צרכים ולהכיל את עצמך, ועוד.

עצתי לך, היא לנסות לפתח אמונה שלמטפלת יש יחס חם ואנושי כלפייך גם אם היא מקפידה לשמור על גבולות מקצועיים, ושהיא מלווה אותך מרחוק, בליבה ומחשבותיה, גם בין הפגישות. נסה להאמין שהתגברות על אכזבתך תעזור לך להיות אדם עצמאי המסוגל להרגיע את עצמו ולדחות סיפוק, עד שהמציאות מאפשרת זאת.

חשוב שתשתף את המטפלת בתחושת האכזבה והפגיעה שלך, וכן באופן שבו אתה מפרש את התנהגותה וגבולותיה. יתכן מאד, כי הכאב הזה מהדהד בתוכך זכרונות כואבים של גבול, נטישה, קור רגשי וכיוב'. אם תצליח להתגבר על התסכול והאכזבה, זו תהייה הזדמנות מצויינת להכיל ולעבד את הנושא, שאולי מתקשר לבעיית החרדה שלך.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפי תודות מאוד עזרת לי

דני
    09/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו