מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא פה ולא שםליאת14/07/2011
שלום
אני כל כך הרבה זמן לא מרגישה הכי טוב שיכול להיות, ואני לא יודעת ממה אני יותר פוחדת, מזה שארגיש טוב או שלא ארגיש יותר טוב לעולם.
הכל התחיל מאירוע טראומטי שהחזיר אותי לעיר מגוריי, אבל כמו בכל טראומה אומרים שכדאי להרחיק את האדם מהסביבה המאיימת, ואילו אני נמשכתי ונשארתי במקום הטראומטי (עירי עד כמה שזה ישמע מופרך). במטאפורה- לסופרמן שנחלש שהוא ליד קריפטון. המצב הביא אותי לשקוע בייאוש ובאדישות אחרי חרדות ממושכות וקשות בעוצמתן.
התחלתי טיפול אבל אני כבר לא עושה זמן רב את מה שאני רוצה- וזה לעבור בחזרה לעיר המגורים הקודם ששם חשתי טוב (עד לאותו אירוע).
בגלל שהרבה זמן אני כבר לא עושה את מה שאני רוצה- כוח הרצון שלי נחלש.
אני לא רוצה להיות פה ולהתמודד...ומצד שני, גם לא ממש מוצאת טעם לעבור בחזרה. יחד עם זאת, אני מוכנה לעשות מאמצים לעבור ולהתחיל שם הכל מהתחלה כולל טיפול (אם ארגיש אז צורך בכך).
אני שומעת את הקלישאות שאנו לוקחים את עצמנו לכל מקום- ושום דבר לא יהיה אחרת.
אני פחות מאמינה בכך אם כי, אחרי שכבר עבר כ"כ הרבה זמן כשאני במצב התובסתני הזה, נשחקתי.
בקיצור, אני ממש לא יודעת מה לעשות...אני לא פה ולא שם. זה מבחינתי כמו להיות או לא להיות.
המטפלת בסדר ויש התאמה מה שמקשה עלי לעזוב. אבל אני לא יכולה לוותר על עצמי כמו שעשיתי, ולהניח רק לטיפול לעשות את שלו- בלי שמסביב יש את מה שאני אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פה ולא שם - תגובה
רוני פרישוף17/07/2011שלום נועה,
מוכר לי שכבר דיברנו בעניין, אך אולי איני זוכרת נכון.
אני מאד מבינה את ההתלבטות שלך, ומסכימה שיש סיכויים וסיכונים בהחלטה להישאר ובהחלטה לעבור. יתכן כי בהחלטה לא-להחליט את מרוויחה זמן, וחוסכת מעצמך את פחד המחוייבות והיציאה לדרך. בכל מקרה, והכי חשוב, שבתוכך כואבת צלקת שצריכה להרפא, כאן או שם.
טוב שאת נמצאת בטיפול. המטפלת שלך מכירה אותך היטב, את רקעך, צרכייך וכוחותייך, והיא תעזור לך להגיע למסקנה בהתלבטות שאת עסוקה בה.
אנא שתפי אותה במחשבות אולו, כולל ההתלבטות שלך לסיים טיפול עקב מעבר מגורים. וחישבו יחד מה הכי נכון וטוב לך.
הלואי ויכולתי לתת לך תשובה והכוונה ברורות יותר, אך לצערי המצב לא חד-משמעי. כל התשובות קיימות בתוכך, תני למטפלת לעזור לך למצוא אותן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחדדת
ליאת18/07/2011רוני שלום,
לא זוכרת שפניתי לפה בשאלה זו, אם כי שאלתי פעם אחת בנושא אחר.
בכל מקרה, העניין הוא שרק התחלתי את הטיפול, ממש מספר פגישות ספורות.
והייתי רוצה לחדד את שאלתי ובזאת לסיים.
העניין שפה, קרוב למשפחה, היום יותר מתמיד אני חשה פגיעות יתר בשל סיבות שלא אפרט כאן, אך קשור לדימוי העצמי שנפגע.
אני מרגישה שאין ביכולותי כיום להגן על עצמי ואני בתחושה מתמדת של מנוסה, הלחם או ברח. כושר העמידות שלי סביב השעון נחלש, ולכן גם קשה ההחלטה להרים את עצמי יחד עם זאת, ניסיון קודם הראה לי שבמקום מרוחק יותר- משהו בי נושם ומתרווח.
אני יודעת שטוב אעשה ואעלה את זה שוב בפגישה אבל המצוקה היומיומיות מטרידה.
חבל לי לעזוב מהסיבה שמצאתי מטפלת שהכימיה טובה איתה ונראה שיש לי יכולת לעזור.
אבל מאחר וניסיתי במשך השנים למצוא מטפלת שכזו, ולא מצאתי היה לי הסיבה לעזוב ואילו עכשיו ההחלטה לעזוב קשה יותר.
לא מובנת לי ההתעקשות שלי להשאר, שכן אני יכולה להחזיר את כוחותי מהר יותר שם.
רציתי להוסיף, שאני לא ממש אוהבת לכתוב עכשיו בפורום, נראה לי שיכול לפגוע למהלך הטיפול והסיבה בכל זאת היא שאני רוצה לשמוע דעה נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחדדת - תגובה
רוני פרישוף18/07/2011הי נועה,
הסיפור שלך מאד מסקרן. כנראה שיש לך סיבות סמויות טובות להישאר היכן שאת, ולא רק מתוך פחד. אולי עוד לא אבדה תקוותך לקבל משהו טוב ומזין מסביבת משפחתך.
אלו, ועוד, הן כמובן שאלות לעיבוד בטיפול.
אגב, ישנם אנשים שנוסעים רחוק כדי להגיע לטיפול שלהם. אנשים אלו מתארים, שהנסיעה הממושכת לאו דוקא מעיקה, אלא מהווה מעין הרחבה של השעה הטיפולית. בנסיעה הלוך הם מהרהרים מה יביאו לפגישה, וכבר מתחילים תהליך של מיון ועיבוד. בנסיעה חזור הם מעכלים ומטמיעים את הפגישה, לפני החזרה למרוץ החיים הגדול. אם תחליטי לעבור, קחי בחשבון אפשרות זו, גם אם הנסיעה ממש ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)